De Islamitische Universiteit van Europa in de Rotterdamse wijk Blijdorp.
Volledig scherm
De Islamitische Universiteit van Europa in de Rotterdamse wijk Blijdorp. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Minister neemt Islamitische Universiteit Rotterdam bevoegdheid af

Minister Ingrid van Engelshoven heeft de bevoegdheid van de Islamitische Universiteit van Europa ingetrokken. De school in Rotterdam kreeg eerder dit jaar drie maanden de tijd om te bewijzen dat het bestuur en de financiën wél deugden. Als dat niet lukte, zou Van Engelshoven het recht tot het verstrekken van hbo-diploma’s laten vervallen. Dat is nu gebeurd. 

  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    18

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?
  2. Tentoonstelling over vliegveld Waalhaven, een vooroorlogs begrip in Rotterdam

    Tentoon­stel­ling over vliegveld Waalhaven, een vooroor­logs begrip in Rotterdam

    Het eerste burgervliegveld van Europa werd in 1939 ingenomen door de Duitse parachutisten en daarmee kwam abrupt een einde aan twintig jaar commerciële Rotterdamse luchtvaart. Vanaf omstreeks 1920 begon KLM met lijnvluchten vanaf het vliegveld. Nu, ruim honderd jaar na de eerste vlucht, opent Stichting Kasteel van Rhoon een tijdelijke tentoonstelling over vliegveld Waalhaven. Met beeldmateriaal dat documentairemaker Bas Romeijn samenstelde.
    Rotterdam