door Havermout in Binnenland  ·  20 Reacties

  • 1
  • 307x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Geen discriminatie graag. Het gaat om kwaliteit en niet om gender, kleur of wat voor andere niet relevante zaken dan ook.

2
1 PFL

Als vrouwen dit werk niet zien zitten, laat ze.
Tegenwoordig zie je ook amper mannen in het onderwijs omdat de pabo niet te happen is voor jonge mannen ivm dat kleuter onderwijs er aan toegevoegd is en je bv 100 of meer kleuterliedjes moet leren en dat soort geneuzel en dat weet ik ivm dat een neef van mij op de pabo heeft gezeten en een jaar dit gedoe heeft moeten ondergaan en dus afhaakte.
Dat men nu eens aceepteerd dat mannen en vrouwen niet het zelfde zijn op een paar na. Laat vrowuen en mannen nu eens in hun waarde plaats van hen alles op te dringen wat niet het henne is.

3
2 vis

@1 U suggereert hiermee dat ‘kwaliteit’ vooral te vinden is onder witte mannen. Dat vind ik best een beetje raar.

3
3 Smiling

@3 Anders waren er meer vrouwen beschikbaar voor dit werk. Die redenering lijkt me niet zo lastig.

3
4 Scholar002

@4 Er kunnen tal van andere redenen zijn dan kwaliteit. In het artikel zegt al iemand dat vrouwen misschien eerder en duidelijker hun ambitie kenbaar moeten maken. Ik herken dat wel.

1
5 Smiling

@3 u kunt het niet laten om anderen woorden in de mond te leggen.
Ik ben tegen elke vorm van discriminatie. En dus zou het helemaal niet van interesse moeten zijn of en hoeveel dames, homo's, gehandicapten of wat dan ook in een provinciebestuur zitten. De vraag stellen naar gender is mijns inziens al discriminatie want gender moet er nu juist niet toe doen.

1
6 PFL

@3 Dat suggereert hij niet dan maak jij ervan adhv een pavlov reacie.
@5 "In het artikel zegt al iemand dat vrouwen misschien eerder en duidelijker hun ambitie kenbaar moeten maken."
Als dit al lastig is voor hun dan hebben ze ook niet zo'n ambitie om daar te werken.

1
7 solidsteel

@6 U spreekt zich niet uit over deze scheve verhouding - daaruit maak ik op dat u 'm wel okay vindt.
U brengt 'discriminatie' het discours binnen - positieve discriminatie wordt over het algemeen gezien als bevoordeling van een mindere kandidaat ten opzichte van een betere om redenen die buiten die kwaliteit liggen.

Als ik dat combineer met de verhouding man-vrouw (3:1) in de provinciebesturen kan het volgens mij moeilijk anders dan dat de kwaliteit van vrouwen door u lager wordt ingeschat.

Dat u daar ook helemaal niet op in gaat, maar het pad verlegt naar discriminatie, bevestigt mij in mijn mening.

@7 Een ambitie uitspreken en eentje hebben is niet hetzelfde. Ik ken tal van vrouwen die graag teamleider willen worden, of afdelingshoofd, of anderszins een leidende functie, maar wachten tot ze gevraagd worden. Daarmee zetten ze zichzelf op achterstand, maar over ambitie of capaciteit zegt het niets.

2
8 Smiling

@8 "Een ambitie uitspreken en eentje hebben is niet hetzelfde. Ik ken tal van vrouwen die graag teamleider willen worden, of afdelingshoofd, of anderszins een leidende functie, maar wachten tot ze gevraagd worden."

En hadden ze die ambitie en kwam dit naar voren in hun werk? Hoe heb je dat getest?

1
9 solidsteel

@8 wat u een scheve verhouding noemt is pure discriminatie van uw kant. U kijkt naar andere zaken bij kandidaten dan waar het om gaat. En uw conclusies slaan ook nergens op. Het maakt totaal niet uit of er 100% mannen, vrouwen, homo's, negers of wat dan ook in die provincieclub zitten. Om discriminatie zoals die van u tegen te gaan zouden ze eigenlijk in niqaab gehuld moeten zijn zodat u niet meer kunt zien wie of wat iemand is. Voor die functiemaakt dat namelijk niet uit. Waarom zou een bestuur een proportionele afspiegeling moeten zijn van demaatschappij? Dat vraagt namelijk om minder dan optimale bestuurders. Maar uw gevoelens voor discriminatie beletten u om er zo nuchter naar te kunnen kijken.

1
10 PFL

@8 "U spreekt zich niet uit over deze scheve verhouding - daaruit maak ik op dat u 'm wel okay vindt."

Hoe vaak heb jij je al uitgesproken tegen de scheve verhouding binnen de levensgevaarlijke beroepen? Heb jij vrouwen al opgeroepen om die beroepen te gaan vervullen? Ruim 90% van alle dodelijke ongevallen op het werk, wereldwijd, betreft een man. Wanneer gaan vrouwen eens wat meer dood op het werk? question

1
11 Bluth

@10 Scheve verhouding is domweg een nuchter gegeven: bij 50% mannen en 50% vrouwen in het land is een vertegenwoordiging van 75%-25% scheef. Ik heb het niet over discriminatie gehad en ik zie ook niet een bewuste actie om vrouwen buiten te sluiten.

Er kunnen tal van redenen zijn waarom die verhouding zo ligt en ik vind het verstandig om te kijken waarom dat zo is. Zit er, bijvoorbeeld, een bias in de selectieprocedure waardoor mannen meer kans maken? Nou, dan zou je die procedure moeten aanpassen omdat je het risico loopt kwalitatief betere kandidaten over het hoofd te zien. Doen vrouwen een stapje achteruit als het gaat om zich in de kijker spelen bij de selectiecommissie? Dan moet je die vrouwen een schop onder hun kont geven. En zo zijn er vast meer zaken te bedenken die belemmerend werken.

Omwille van de kwaliteit van het bestuur kan de vijver waaruit kandidaten gevist worden niet groot genoeg zijn.

1
12 Smiling

De politiek is tegenwoordig complex, onbetendig en bevindt zich op een cruciaal punt. Beter dat mannen even (tijdelijk) het stuur overnemen.

1
13 CoolMemories

@12 "... is een vertegenwoordiging van 75%-25% scheef. ..."

De politieke representatie is sowieso vertroebeld of verdwenen! De kloof tussen burger en politiek heeft fantastische vormen aangenomen....

1
14 CoolMemories

@12 u wilt hetar niet snappen. U blijft zich focussen op verschil in gender. Dat is precies wat discriminatie is: kijken naar zaken die niet aan de orde zijn.
Er zitten 100% Mensen in de besturen. Aspecten als kleur, geaardheid, gender enz. Zijn NIET aan de orde. U wil perse kijken naar zaken die duidelijk discriminerend zijn.

2
15 PFL

@15 Ik vermag inderdaad niet in te zien wat er discriminatoir is aan de vraag of, gezien het verschil tussen de demografische man-vrouwverhouding en die in de besturen, aan de inputkant mogelijkheden blijven liggen om kwalitatief goede mensen binnen te halen. Zonder je die vraag te stellen kun je überhaupt niet weten of gender bij de aanstelling aan de orde is geweest.

Aan de outputkant is het alleen niet relevant als het aan de inputkant goed geregeld is. En ook daar hoef je niet voor elke sollicitatie evenveel mannen als vrouwen uit te nodigen, ook hoeven in de vijver niet evenveel mannen als vrouwen zitten. Het gaat mij om de toegang tot de vijver.

Uw stellingname zal elke emancipatoire beweging in de weg zal zitten.

2
16 Smiling

@16 toegang tot de vijver? Kast je nakijken, in ons land is ondanks de islam nog steeds vrijheid voor alles en iedereen om zich verkiesbaar te stellen. Dat blijkt wel als ziet dat zelfs figuren als Kuzu of Halalsema erin konden komen. En verder doet alleen er toe wie ergekozen wordt en niks anders. Er is geen enkele reden om te eisen dat De opbouw van een bestuur proportioneel overeen zou moeten komen met de demografische opbouw van de samenleving. Wilt u ook meer ouderen in de provincie vanwege de vergrijzing? Nee u wilt gewoon discrimineren op grond van zaken die in het geheel niet aan de orde zijn.

1
17 PFL

@17 Ik betoog niet dat de opbouw van het provinciebestuur de demografische opbouw van het land zou moeten volgen, laat staan dat ik dat ‘eis’. Als u dat blijft denken heeft een verdere discussie natuurlijk geen enkele zin. U valt me aan op een standpunt dat ik niet heb.

3
18 Smiling

@15 +++++++++++++++++++++++++++++++++

1
19 Kameelus2.0

@18 en nou terugkrabbelen. U sprak er toch echt over dat u de verhoudingen man- vrouw niet juist vond. Dat duidt toch echt op het begin van discriminatie.

0
20 PFL

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@64 Je bedoelt deugers binnen de overheid....

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@62 Zou best kunnen eh. Voor WO1 was de kerk helemaal niet populair. Na WO2 was de kerk ineens razend populair. Dat is opzich niet vreemd. Maar ...

3 minuten geleden geplaatst door wildersfan

LoydMorris
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Zo ziek, verrot is de huidige samenleving inmiddels. . . Hier zijn de mensen voor gevallen, die wij op deze 4e mei herdenken. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

@1 Er liep nog nooit iemand met een Nederlandse vlag demonstratief te zwaaien op 4 mei, tijdens de dodenherdenking op de Dam. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

eh
Muziekdraadje

@2912 aj, sterkte....

2 uur geleden geplaatst door eh

Sarcoff
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

De Nederlandse vlag is dus ook verboden? dus zij vielen blijkbaar niet voor onze vrijheid?...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Eliot Higgins van Bellingcat: ‘Voor dit werk moet je obsessief zijn’

Bellingkat, werd alom gelauwerd, omdat het door westerse overheden gewenst nepnieuws bracht. ...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

4 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

5 uur geleden geplaatst door eh

NK. App
Aunty Navel LickingPorn Tube Hd ComSexo ComicMandy Muse CreampieRose Monroe Only FansBlack Free Porn VideosPornpic TeensVintage P[ornNatalie Dormer NideRinhee HentaiRoja Hot PicsPorn Free OnlineAdult Web CameraPron HuTamilsxxSexs Video PornSpider Gwen HotSunny Leone FuckingJapanesepormEstudent XxxPinayfkixKiara Advani CleavageGirls Fingering VideosTiny4k.comAi-created PornBokep PerawanBest Porn SceneDesi 3someTeenager Porn AmateurLolosavoMadison Moore NudeSex Videos Village TeluguFilme Pornou GrátisBig Tittys TubeButt PornHindi Xxx TubeChachi Ki BfVomiting Sex VideoKenzie Love GangbangAreilla Ferrera VideosToropornoWet Pussy RedditMature Tube PornosSchool Teen FuckXnxx HatSkinny Pussy PicsRick And Morty Hentai GameShare My Wife PornThe Best Vintage PornFull Hd Sex Movie ComGinny Weasley NakedNude Pics Beautiful WomenKerala Sex VidioTelegram Channels For PornXxx H0tIndian DeepthroatXhamster GymMelania Trump Hot PicsSerenitylove001Free Hot Xxx VideoPorn EspañolReddit Amateur PornBigcockbully ComMom Doughter Lesbian PornPornhub LatestMalayalam Sex Movie SceneIwia SexCandid AsscrackSecret JourneyhentaiVideos Of Breast MassageForumssocialmediagirlsXjamstetDemi ScottFast Taim XxxXxxmomvideoPower Chainsaw Man R34Fucking VediosShemale Porn StarThai OnlyfansBdsm DeepthroatSolo PornoIsland Boys KissingBur Ka PicNew Sexcy VideoPorngtaHindi Sexy AdultPron PicturLaurie Prepon NudeCeleb MastaGame Porn For AndroidXxx Dise VideoHd Com SexWww Xvidieo ComGorgeous Girls Casey CalvertDanielle Fishel In A BikiniBoobs Sex IndianFmily Porn VideoPorn Madura LatinaOnline Sexing GamesGay JoiLondonkeysActress Roja Sex VideosBengali Sex TubeAlysiamagen OnlyfansSouthindian PornvideosSweetluciousSunny Leone Hot FuckBroke AmatuerPornos Teens AnalLumine PornBayonetta PornHomemade Porn BlowjobsHot Actresses NakedKondom XxxIndian Flash PornSavannah Bond OilFake Agent U KUnderground Porn SitesGotantnudesUmigleAsian BowjobXxnxcomNude Zoe MclellanSlim Baddies SouthRhyndee JamesSeal SexSexy Anima PornSeancody.comnWww Sexy PornMalayalsexBaka Dakedo Chinchin Shaburu No Dake Wa Jouzu Na Chii-chanChina MatsoukaTaem Skeet PornDeleted Scenes From AvatarTittydropsTanner MayesBig Pennis BlackSpitroasted9 Songs Sex ScenesBrazzer.xxxcomMuslim Boy Sex VideoMamatha SexVideos EspanolesChadachudiFirst Time Losing VirginityElf Girl HentaiMaturealbulmLivesex CamsBubblw Butt PornNaked People Kiss