Kredietcrisis van ongekende omvang in aantocht (biflatie.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Febee in Overig  ·  30 Reacties

  • 34
  • 1196x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Yep.
Maar goed ezels en zelfverrijkers snappen dat niet.

1
1 Eastwood

Dit moet een Russische trol zijn die door de mazen van het Ollongren net gepiept is.

42
2 Hannie1

1. De euro is geen munt. Het is een politiek synthetisch derivaat op een toekomstige munt. De Muntunie is niet af. Het ontbreekt aan tal van instellingen en mechanismen. Dus is er geen volledige munt. Politiek derivaat betekent dat de euro om politieke redenen bestaat, de financiële, economische en culturele bestaansgronden zijn (sterk) onvoldoende.

2. De reden dat de lidstaten, ondanks lippendienst aan het tegendeel, moeten doorgaan met de ever closer Union is dat wat niet verder vermengd wordt, gaat schiften.
Uiteraard hebben de EU en euro Europa geen vrede gebracht. De oorlogvoerende landen waren uitgeput, moegestreden, de strijd voorlopig beslist.
Het idee was wel de productieprocessen voor kolen en staal zo te spreiden dat landen onafhankelijk van elkaar geen volledige industrie meer hadden om legers op te bouwen.
Nu de VS, CHina en Rusland een nieuwe wapenwedloop zijn aangegaan , is die politiek onhoudbaar, voor zover nog van toepassing.
De toenemende belangenconflicten binnen de EU als gevolg van de euro kunnen heel wel het begin zijn van nieuwe oorlogen.

3. De vergrijzing kan een crisis wel uitstellen. De jaarcontingenten van ouderen zijn soms twee maal zo groot als jaarcontingenten jongeren. Al die ouderen moeten sparen en beleggen voor hun oude dag.
De banken - en kredietcrisis alsmede de eurocrises zorgen ervoor dat er algehele twijfel is over de kwaliteit van economieen en beleggingen. Het kapitaal verdringt zich daarom rond de schaarsere beleggingen van veronderstelde kwaliteit en liquiditeit. Dat drukt deze naar negatieve rendementen of sterk ontoereikende risicopremies.
Inderdaad, de opmaat naar een nieuwe crisis, die zich waarschijnlijk zal centreren rond valuta, staatsobligaties en het vertrouwen in Centrale Banken zal aantasten.
Maar eerst is er voor die Centrale Banken nog ruimte om teveel geld in het systeem te pompen en spaargeld om te zetten in staatsobligaties.

Crisis? Op zijn vroegst midden 2020 en in 2021. Grote Crisis? 2033-2035.

3
3 duurendaal

@3 . cynisch genoeg waren de crisssen in de maand oktober, veel zeggen idd 2020.
De handelsoorlogen is idd niet het grote probleen, maar het voeren van methadon-geld in het systeem

2
4 caso

Dit wordt al langer door economen voorspeld.
Zèlfs de DNB heeft deze uitspraken gedaan.
Dus "trolnieuws" of "nepnieuws", is het zeker niet.

1
5 Strongoli

Hadden ze het maar bij de EEG gelaten, dan waren er veel minder problemen geweest op elk gebied, en waren er betere besluiten genomen mbt de vluchtelingen problematiek.

1
6 Marrie

Als de nieuwe crisis het einde van de EU betekent, dan... laat maar komen. question

1
7 groenengeel

Nederland kan niet links of rechtsaf bij de volgende kredietcrisis, omdat we net op ons flikker hebben gehad van het IMF dat we teveel geld in de pot hebben.

0
8 Verwonderd

@8
Inderdaad. Maar dat geldt ook voor Duitsland. Eigenlijk zou het IMF er blij mee moeten zijn, aangezien de kredietcrisis vooral wordt veroorzaakt door landen die teveel lenen. Denk maar aan 2008. In de VS is de toestand vrijwel hetzelfde als destijds. Onder andere door het terugdraaien van de borgmechanismen die de kredietverstrekking aan banden legden. Dit keer zullen wij er weliswaar ook last van gaan krijgen, maar aanzienlijk minder dan in 2008. Binnen de EU zijn de normen aanzienlijk verzwaard, waardoor er weinig slechte kredieten zijn. Dat laat onverlet dat er ook binnen de EU de nodige gevaren leven. De veel te lage rente doet geen goed aan de economie. In de jaren 70 kon je zien dat geldontwaarding de groei bevordert. Het gaat alleen ten koste van het grootkapitaal. IMF en Centrale banken zitten nog steeds veel te veel op de stoel van de ultrakapitalisten.

2
9 Tismewat

@9 , Lehmann viel om "maar"80mld. DB kent al een voorraad van 1600mld derivaten.

0
10 caso

@10
DB is een particuliere bank. En inderdaad. Die staat er buitengewoon slecht voor, en voldoet ook niet aan de Duitse en Europese richtlijnen. Ze hebben stapels "slechte" kredieten. Denk maar aan de kredieten aan de bedrijven van de president van de verenigde staten. Het zijn vrijwel alle kredieten die niet worden gedekt door onderpand, en niet verstrekt hadden mogen worden op basis van de interne richtlijnen van de bank.

1
11 Tismewat

Toch heeft ECB president Mario Draghi gezorgd dat onze huizenmarkt weer op de rails is gekomen dankzij de lage rente en hebben de mensen weer werk.

21
12 iedereen heeft recht op mijn mening

@6 Ja de EEG.... dat was een mooie constructie.... goede handel onderling... en elk land zijn eigen zaken...

1
13 Sempre

@13
Precies.

1
14 Marrie

@12 de kunstmatig gehouden lage rente is uitsluitend in stand gehouden en bedoeld om de gigantische schuldenlast van de EU landen rond de Middellandse Zee(ook wel de knoflooklanden genoemd) niet verder te laten groeien. Nog los van de vraag of deze landen de schulden aan de EU ooit terug kunnen betalen. Lukt dat niet dan zal diezelfde EU simpelweg honderden miljarden nieuwe bankbiljetten drukken en dan zijn we allemaal weer blij met onze(not not) EU. De EU is gewoonweg 1 grote fake. Het is daarom te hopen dat de Brexit op termijn een groot succes wordt en als voorbeeld zal zijn voor veel EU landen om precies hetzelfde te doen.

3
15 nostradamus666

@10 niet correct : DB heeft voor 43.000 mrd aan derivaten in de boeken.

Het probleem is overigens al sinds 2008 bekend en niet aangepakt. Als dat klapt, wil je er niet bij staan... Noch bail-in, noch bail-out zijn dan mogelijk.

Mij lijkt dat het geld dan maar gehaald moet worden bij degenen die mateloos van de crises geprofiteerd hebben: de rijken. Volledig onteigenen die hap!

3
16 TedjeR

@12 , dat beleid krijgen we een keer keihard terug.

1
17 caso

@17 Inderdaad,..onze enorme hypotheekschuld is alleen maar groter geworden,..

Onze koopkracht alleen maar zwakker

0
18 iedereen heeft recht op mijn mening

@12
Dat klopt, maar de starters (koop en huur) hebben er heel veel last van. Deze woonmarkt gaat vast lopen en bevordert het uitgavenpatroon niet. Ondanks de economische voorspoed komt er weinig extra bestedingsruimte in de portemonnee. Vooral bij jongeren. Er is dadelijk ook geen doorstroom meer in de huizenmarkt. De onderkant is op en dan kun je opeens niet meer extra lenen. De lage rente truck is dan uitgewerkt. Het probleem is alleen verschoven en het richt ook nog eens schade aan bij de pensioenfondsen, verzekeraars en spaarders.

Het echte probleem is nooit opgelost en de truckendoos is leeg.

0
19 hopefully

@19 , idd. de monetaire methadon stopt oook een keer.

0
20 caso

"Chaos" in Engeland, lol. De Engelsen zitten straks eerste rang naar onze chaos te kijken. Zijn precies op tijd uitgestapt.

3
21 Spraypaint

de EU is zowiezo gedoemd te mislukken aangezien ze volk op ons continent toelaten die met heel andere intenties hier naartoe komen dan dat de EU denkt.

3
22 ongelovenloos

Logisch, toch.
Steeds meer en hogere belastingen.
75% naar belastingen en vaste lasten.
Morgen mss wel 80%
En daarna?

4
23 Weetal

Wile E. Coyote krijgt eindelijk een vermoeden over de bodem van het ravijn.

0
24 Commodus

Weer een alu hoedjes bericht. Next

14
25 Jessez

@23 misschien bij jou maar bij mij niet. Je alu hoedje en je oogkleppen afzetten is beter voor je gezondheid.

12
26 Jessez

de doemdenkers van biflatie. Biflatie voorspelde ook al 600 keer dat de dollar zou vallen.
Wat is het toch dat veel mensen zo graag doemdenken. Worden ze daar gelukkig van?

5
27 krek

De site gaat niet open maar de EU an zich is geheid gedoemd te mislukken. En het gevolg zal zijn dat we terug moeten naar de oude EEG en weer op eigen munt verder moeten gaan, wat als gevolg heeft dat alles weer herdrukt moet worden en de lonen met 50% zullen dalen net als bij de Euro. Toen werd ook alles 2 keer zo duur. Nu ook weer als alle winkels alles door berekenen.

4
28 Zeeuw

@16 Die rijken hebben hun kapitaal heus wel veilig ergens gestald via via.

2
29 ilse1

Geld is nummertje s in computers. Het heeft geen waarde en nooit waarde gehad.
Je kunt het gebruiken om dingen van te kopen. Maar je moet er geen waarde in willen bewaren. Dat word er simpelweg afgeroomd door de belanghebbenden. Geld is een hele slechte belegging.

Maar in Nederland met de almachtige belastingdienst is alles een slechte belegging. Hier wordt alles maximaal afgeroomd. Nowhere to run or hide.

De beste belegging is momenteel studeren en hopen dat je dan succesvol kunt emigreren.

1
30 purelogica

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Kim Jong-un
Bangalijst ontdekt in bejaardentehuis Meppel

LOL...

4 minuten geleden geplaatst door Kim Jong-un

ABRACADABRA
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

v.d. Burg, als er 10000 opvangplekken te weinig zijn, zijn er 10000 asieltjes teveel binnen gelaten...

13 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

RobP
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Overdag niks eten en 's avonds volproppen. Yep, dan denk je aan je hongerige medemens........

13 minuten geleden geplaatst door RobP

Zie Hier
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

Gewoon woke gezwam!...

16 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Lopend Vuur: De zomertijd en wintertijd moeten blijven

Kappen met die onzin!Terug naar de oude tijd...

17 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

ABRACADABRA
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

@7 en wie zijn die antivaxxers volgens jou en die asieltjes zijn volgens jou ook allemaal gevaccineerd in land van herkomst ?...

18 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

RobP
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@70 Dat is een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid....

40 minuten geleden geplaatst door RobP

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@64 Nou nou, is een agressie regulatie training niet iets voor jou ??...

1 uur geleden geplaatst door Rooibos

Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@67 ik vermoed dat rooibos bij de thee familie hoort, ofwel pickwick die al eerder verwijdert is hier....

1 uur geleden geplaatst door Tussenderegels

Tussenderegels
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@3 We gaan zien waar de Tsjechen mee komen. Vraag is of dit bij de veiligheidsdienst blijft hangen of dat het openbaar wordt....

2 uur geleden geplaatst door Tussenderegels

NK. App
Latina Pov Blow JobMadison Monroe PornSex Video With ConversationSpying On ShowerDaughter SexingStefano TomadiniThick Thigh PornIndian Best PornographyDesi SexnetNastasha Nice PornShort Nude WomenAdele HotnessLesbain Threesome PornPhoto AcampanhantesAngels Wife LoversHelen Murrin NudeSakshi PornTasteyblacksAnaltumblrXxxmovies BlackSpecial Sex VideoSex Video Audio HindiJane DroLicking SquirtReal Voyeur PornBokep PamiliPornmonkeyCrossdresser BlowjobVicki VetteHot Nangi PicTamanna Bhatia Porn VideoHandjob Inside PantsAnal Torture PornRampant Tv VideosThue AnalAshika Ranganath NudeStrippers Black PornKaila Simone NudeMissjoyy OnlyfansMalayalam PronKamasutra Film RekhaBlacked Raw ThreesomeLesbian Spanked PornGf Bf XxTamil Sex Record DanceIndian ThresomeMichelle Scott NudeJamaocan PornNikkbenzEros WebsiteLowkeydeadinsideDisney Priness PornMiaablazeJenna Fischer NudwBig Tit Les PornBlowjob ImagesXxxxideoMarathi Bhabhi Sex ComPornpic GalleryDesi Sexi XxxSex Ben 10 VideoBlsck Lesbian PornPornstar In Another WorldDesi Bhai Bahan SexGoddess Raika JavEnormous TitsDefiantpanda NudesXhamster NetMilf ExhibitionistWildcasino AgNaked Ladies MatureJulia Ann XnxxChiese FemdomHot Bhabhi SuhagratEbony HumpingCzechcasting VideosEbony Bbw XxxBoobs Naked HotEsxySarasa HaraNargis Fakhri PornFree Xxx Porn VideosMomblows SonMum Sex Video ComWeb Series Hot IndianNaked Girls ShowPetitehentaiCumhotNewbie NudieSankaku ChannrlPornhub FrancTelecharger PornhubMk1 PornBlack DeepthroatersCamila Giorgi NudaFacesitt PornXxx Best Quality VideoMamgas HentaisDaddy Daugher PornAmish PornographyLesbian Porn Videos MatureImagenshentaiIndian Actress Hot Sex VideosXconfessions PornSex Toy XnxxMang KanorPokemon Furry PornWebtoonhentaiFamily Sexual MoviesRamesh Jarakiholi Sex VideoMellanie MunroeX Video Hindi ComSex In ManipurAmatuer PornKumpulan Bokep IndonesiaMature Porn TbeSexe GrtIxxzTamil Heroin XnxxLingerie RedditPornvideos.cimNsfw Duscord ServerSexxxxsexManisha Koirala NudeNangi PornR/trashybonersBig Porn BlackVirgin NudistsAnalporn PicturesBhabhi Ki Gand Ki ChudaiSani LioniXxx First Time Hindi4k Pron ComNiks Indian Porn StarShilpi Raj Mms VedioNude CousinPorn SeductionPam Grier PornMature CrwampieThe Latest PornAgent Red GirkAprilcali84 NudeCollege Gay SexShow Wifes TitsAlura Jenson Porn MoviesBoobs ShukHotpornoLetsjrkGifs Sexo ViolentoXxx Boy Sex Video