Foto van kimchi ter illustratie.
Volledig scherm
Foto van kimchi ter illustratie. © Getty Images

Wat is omakase nou weer? Met deze woordenlijst weet je het

Koken & etenVegan, sushi en courgette zijn ondertussen ingeburgerd in ons taalgebruik, maar Dulse zeewier, katsu sando en kimchi zijn - behalve voor de foodies onder ons - vaak nog Chinees. Hoog tijd om daar verandering in te brengen en de belangrijkste nieuwe woorden in foodland op een rijtje te zetten.

  1. Onervaren afwasser Daniel (32) blufte zich tot chef in sterrenrestaurant: ‘Alles opgegeven om te koken’
    PREMIUM

    Onervaren afwasser Daniel (32) blufte zich tot chef in sterrenres­tau­rant: ‘Alles opgegeven om te koken’

    Als lastige leerling ging hij van school naar school, totdat de 17-jarige Daniel als afwasser in de keuken van een restaurant belandde. Het was liefde op het eerste gezicht met het horecaleven. Toen hij solliciteerde bij sterrenrestaurant Inter Scaldes was hij eerlijk. ,,Ik kan niks, maar ik wil heel graag”, blufte hij zich naar binnen. Anno 2024 jaagt hij zijn droom na en wil hij zijn eigen ster.
    Delft