Grote belangstelling voor vergadering over asielzoekers met verblijfsstatus (statushouders) in Velsen (ijmuidercourant.nl)


Om ervoor te zorgen dat de bijeenkomst rustig verloopt, is ook de politie aanwezig. De gemoederen liepen af en toe hoog op. Enkele bezoekers uitten bedreigingen naar ambtenaren die iets vertelden over een budget voor integratie en een lening die statushouders kunnen aanvragen. Velsen heeft nog iets meer dan drie maanden de tijd om woningen toe te wijzen aan de 100 (honderd) asielzoekers met verblijfsstatus (statushouders) die de gemeente ‘naar rato’ moet opvangen.Een gemeentewoordvoerder liet recentelijk weten dat de gemeente denkt dat zij binnenkort extra huisvestingsoplossingen gereed heeft. ...

door Ruud100 in Binnenland  ·  37 Reacties

  • 0
  • 859x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Dreigen?
Voor 100 mensen op 67.476 inwoners ?
Lekker voorbeeld van het fatsoen in Nederland en de normen en waarden.

1 ---deleteduser---

100 statushouders? En dan die woede?
Laat me niet lachen..

In onze gemeente (15.000 inwoners) zijn recentelijk 45 statushouders gehuisvest. Geen enkel probleem...

16
2 GreyB

@1 het betreft er 100 in drie maanden erbij. Dat is bovenop de aantallen die in 2015 en in 2016 gehuisvest zijn. Door het grote aantal asielzoekers dat naar Nederland is gekomen, hebben gemeenten in heel Nederland een achterstand opgelopen in het huisvesten van asielzoekers. In de eerste helft van 2016 zijn de doelsltellingen ook verhoogd en moeten er bovenop de bestaande taakstelling extra asielzoekers gehuistvest worden in elke gemeente. (zie bron voor deatils)

Bron : https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2016/04/04/gemeenten-moeten-nog-23-000-statushouders-huisvesten.

0
3 Ruud100

@2

"Recentelijk gehuisvest".

Redelijk vroeg om conclusies te trekken en een oordeel over andersdenkenden te vellen:
iets bevooroordeeld?

0
4 von Bribbentrop

Neem ze lekker zelf toch in huis, sukkels.
En hoeveel neemt Samson er in huis of mister Pechvogel, de bedenkers toch van deze plannen.

1
5 corretje

@1
Hoeveel heb jij er in huis ?

2
6 willy wartaal

@5
Onze gemeente is on huis. Als jij je niet wilt aanpassen aan de Nederlandse cultuur (namelijk hier in Nederland vangen we vluchtelingen die recht op verblijf hebben op), rot je maar op.

6
7 disclaimer x

En onze kinderen staan jaren op een wachtlijst voor een woning. Maar ja dat zijn maar Nederlanders, die tellen niet mee. Als die na uiteindelijk door hard werken een goede baan hebben dan mogen die wel betalen want daar zijn Nederlanders wel goed genoeg voor. Maar onze politiek blijft het heerlijk vinden om immigranten te pamperen en van ons geld sinterklaas te spelen.

1
8 PFL

@7

De Nederlandse cultuur heeft een joods-christelijke grondslag. Werkelijk elke moslim heeft een natuurlijke haat tegen Joden en meer nog tegen Israel met zijn zionisten.

3
9 von Bribbentrop

@2 Gemeente Velsen heeft moest aanvankelijk 160 statushouders voor 2016 huisvesten en dat is kennelijk verhoogd na de berichtgeving van April van de overheid (@3). Hierdoor is er een achterstand ontstaan (zie @3 ). De hoeveelheden zouden bij elke gemeente ongeveer gelijk moeten zijn.

Het heeft er alle schijn van de woede voorkomt uit de ongeregeldheden die meelifters met de vluchtelingen met zich meebrengen. Duidelijk is dat dit nog steeds mogelijk is omdat de controle waaraan asielzoekers die naar Nederland komen worden onderworpen niet veel voor stelt (zie bron).

Bron : http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/05/justitie-controle-migranten-stelt-nog-steeds-niet-veel-voor-306156/

0
10 Ruud100

@8
Wat een onzin argument. We hebben een asielwet daar is dit het gevolg van. Sociale woningen zijn er voor iedereen die niet zelf een duurder huis kan kopen of huren. Als onze kinderen fatsoenlijk onderwijs hadden genoten hadden ze geen sociale huurwoning nodig. Liever een woning naar een asielzoeker dan naar een uitkeringstrekker die niet wil werken.
De oplossing is natuurlijk meer goedkope woningen bouwen.

7
11 disclaimer x

@9
Cultuur in Nederland wordt al eeuwen lang door nieuwkomers beïnvloed het willen breken met die traditie is juist on-Nederlands.

6
12 disclaimer x

@7 Waarom verplichten we de vluchtelingen zich aan te passen, waarom moeten de asielzoekers verplicht de Nederlandse taal leren, verplicht de Nederlandse normen en waarden en moeten nu ook nog onbetaald werk gaan uitvoeren om Nederlandse bedrijven te helpen. Waarom voeren we nog een beleid gericht op het permanent verblijf van de asielzoekers in Nederland?

We ontnemen hiermee deze veelal gezonde jonge mannen de mogelijkheid in hun eigen land aan wederopbouw te werken. We zouden deze mannen kunnen opleiden hiervoor in plaats van verplicht laten integreren in Nederland.

Dalai Lama heeft hier recent ook over gesproken, men mag het met hem eens zijn of niet maar het zou onverstandig zijn om de persoon die de Nobelprijs voor de vrede kreeg niet serieus te nemen. Hij stelde „Ook moreel gezien vind ik dat deze vluchtelingen slechts tijdelijk opgenomen moeten worden,” gaat hij verder. „Het doel moet zijn dat ze terug kunnen keren om hun eigen land weer te helpen opbouwen.”

Bron : http://www.telegraaf.nl/buitenland/25911499/__Dalai_lama___Te_veel_vluchtelingen___.html

0
13 Ruud100

@12 .
Leg jij lekker je hoofd op het hakblok.
De tirannie binnen halen, en dan zeggen dat we dat al eeuwen doen.
Bespottelijk.

1
14 willy wartaal

@13
Het is nu eenmaal makkelijker en het levert nu eenmaal minder problemen op wanneer je de taal spreekt van het land waar je verblijft. Het ideaalplaatje zou natuurlijk zijn dat mensen weer terug kunnen keren naar hun eigen land ( en dat willen ze ook), maar landen als Syrië, Afghanistan, Eritrea of Irak zijn nog lang niet aan wederopbouw toe helaas.

6
15 disclaimer x

@11 Als er ergens een onderwerp is waar Europa (Nederland inclusief) zich massaal niet aan de wet en regelgeving houdt dan is het met betrekking tot de asielzoekersstroom.

Schepen van Frontex redden drenkelingen voor de kust van Libie; volgens internationaal zeerecht moet het land dat het dichtst bij de rampplek deze mensen toegang verlenen en opvangen. De Libische minister geeft aan geen enkele vluchtelingen op te nemen dus worden ze zonder goede ID-controle de grens overgevaren naar Italie.

Bron : http://nos.nl/artikel/2109261-libie-wij-nemen-geen-vluchtelingen-terug.html

Duitsland, Oostenrijk, Zweden, Denemarken en Noorwegen mogen grenscontroles uitvoeren van de EU hoewel deze landen Schengenlanden zijn. Alleen Schengenlanden aan de buitengrenzen mogen deze controles volgens het Schengenverdrag uitvoeren.

Bron : http://www.hln.be/hln/nl/34662/Vluchtelingencrisis/article/detail/2695242/2016/05/04/Europa-geeft-groen-licht-voor-verlenging-grenscontroles.dhtml

Volgens de Dublin-akkoorden,moet het eerste land waarin een asielzoeker is geregistreerd de asielprocedure afhandelen. Van 900 aantoonbaar in Duitsland geregistreerde vluchtelingen nam Duitsland na veel wikken en wegen de helft op en werd voor de andere helft de verantwoordelijkheid bij Nederland neergelegd.

Bron : http://www.nu.nl/bootvluchtelingen/4321808/nederland-stuurt-450-asielzoekers-terug-duitsland.html

0
16 Ruud100

@12
sorry disclaimer x, maar ik begrijp niet helemaal wat er bedoeld wordt.

0
17 von Bribbentrop

@13 Het klinkt logisch dat Syrië, Afghanistan, Eritrea en Irak nog niet aan wederopbouw toe zijn maar het zou op zijn minst maatschappelijk verantwoord zijn de mensen die we hier opvangen op te leiden met het doel terug te keren.

Daarnaast vergeten we een paar landen. Volgens de gegevens IND zijn de asiezloekers momenteel overigens Eritreërs (11%), Albanezen, Serven en Marokkanen (alle drie 8%) en Syriërs (7%).

Bron : https://ind.nl//organisatie/nieuws/Paginas/Geringe-stijging-totale-asielinstroom-in-augustus.aspx

0
18 Ruud100

@13 Mensen die horen TIJDELIJK opgevangen te worden en zodra de mogelijkheid er is horen, (het gros zijn illegale gelukzoekers en jonge gezonde mannen), te worden gerepatrieerd naar land van herkomst!
Deze duizenden en duizenden moeten gaan helpen in hun land van herkomst en niet hier gaan parasiteren op de mogelijkheden van de westerse maatschappij, die een groot deel van deze illegalen verfoeien, maar willen wel gebruik maken van de riante voorzieningen hier!
Als hier niets aan wordt gedaan zullen zich in de toekomst dezelfde taferelen gaan voordoen als nu bij onze buitenlandse "medelanders"die hier al tig jaren zijn en als "gastarbeiders"gekomen zijn.
Ten eerste het grote deel van hun nakomelingen, zijn geen arbeiders want werken komt in hun vocabulaire niet veel voor en ten tweede "gast"zijn ze ook al niet (2 paspoorten)! Tegenwoordig is er alleen criminaliteit (audi bendes) tweedeling (Güllen en Erdogan aanhangers) en geweldpleging (vloggers) door deze "nazaten" en deze "gasten"gedragen zich abominabel SLECHT!
Dus stoppen met instroom en een gedegen uitzettingsbeleid gaan voeren!

1
19 Widaan

@2 ze zijn boos omdat de wijken waar al veel asielzoekers zijn geplaatst wéér aangewezen zijn.
Ze willen dat de rest van Velsen solidariteit toont.

1
20 Aunti

@15 Gelukkig zijn ze wel goed genoeg als vakantieland. Dat dan weer wel.

0
21 Dzzz

@4
In het voorjaar, dus wonen er bijna een half jaar. Nergens geven ze problemen..
Dat zijn ook aantallen boven op een AZC met 700 asielzoekers (staat er al 20 jaar), ook weinig tot geen problemen.

4
22 GreyB

@11 : Die mensen heten uitkeringsgerechtigden, sneu figuur..
Je mag blijkbaar alles zeggen over mensen in de bijstand. Vervang" uitkeringstrekker" eens door "jood" of "neger", dan heb je meteen een hele andere discussie!
Ff voortaan nadenken voordat je zoiets ongelooflijk doms zegt.

0
23 Bornlivedie

@20 Die emotie lijk mij erg dubbel in die zin dat men wat doet voor een ander uit compassie maar dan moet iemand anders het ook doen anders worden we boos.

Daarnaast komen er elke dag meer mensen naar Nederland toe omdat de situatie in de landen van herkomst en onderweg naar Noord-Europa niet stabiel is. Daarmee zullen de mensen die vinden dat ze voldoende solidair zijn geweest en dat nu andere solidair moeten zijn toch echt nog meer compassie moeten gaan tonen zolang de migratiestroom aanhoudt.

Bron : http://www.nu.nl/syrie/4321784/75000-gevluchte-syriers-vast-in-niemandsland-bij-grens-jordanie.html

1
24 Ruud100

@22
Met zo een diep en ingewikkeld proces van integratie en een mix van religies is de termijn toch echt wel langer dan u noemt.
Het zal meer in de trend zijn van 20 a 50 of zelfs 100 jaar zijn.

0
25 von Bribbentrop

@20
Precies. In de villawijk Santpoort-Zuid is er geen plaats.

0
26 von Bribbentrop

@22 Het nieuws staat vol van problemen in AZC's. Het loopt nu zelfs zo uit de hand dat zelfs de vluchtelingen in de AZC's niet meer veilig zijn. Na Keulen zouden we toch geleerd mogen hebben dat het ontkennen, bagataliseren van deze problemtiek tot vreselijke scenario's leidt. U kunt zelf googlen, maar wil u in elk geval naast alle zedenmisdrijven en kindermisbruik het voorbeeld niet onthouden dat er recent weer een 27-jarige man uit Eritrea is veroordeeld is tot drie jaar vluchtelinge met een mes in het voorhoofd gestoken had.

Bron : http://www.gelderlander.nl/regio/maasland/grave/drie-jaar-cel-voor-mes-in-voorhoofd-steken-in-azc-velp-1.6275126

Bron : http://www.ad.nl/dossier-nieuws/asielzoekers-opgepakt-voor-zedenmisdrijf-meisje-17-uit-kampen~a791e48d/

Bron : http://www.ad.nl/buitenland/elke-week-zedendelict-bij-een-asielzoekerscentrum~a147393f/

Bron : http://www.telegraaf.nl/binnenland/26611575/__Overleg_Pekela_over_onrust_na_incidenten_azc__.html

Bron : http://www.telegraaf.nl/binnenland/24821973/___Misbruik_in_azc_Eindhoven___.html

0
27 Ruud100

@26 Opmerklijk dat de Ijmuidenaren van mening zijn dat de mensen geholpen moeten worden in hun gemeente maar dat ze boos worden als dat dicht bij hun huis is omdat dat dan niet eerlijk is. Ze gaan er zelfs met hun gezicht voor in de krant staan om dat te verkondigen. Zie Bron.

Bron : https://www.nieuwskoerier.nl/news/4463-ijmuidenaren-willen-spreiding-huisvesting-asielzoekers

Overigens een top-idee om alle asielzoekers in villawijken te huisvesten in plaats, laten we beginnen met de woningen naast de pro-migratie politici in Wassenaar en Den Haag.

0
28 Ruud100

@20 Men wilde ze overigens graag hebben en er was draagvlak voor in de villawijk in Driehuis (ook Velsen) in het missiehuis maar dat was te duur. Gemeente Velsen zal dus geen villawijk uitzoeken.

Bron : http://www.jutter.nl/geen-statushouders-in-voormalig-missiehuis/

0
29 Ruud100

* Verwijderd door de redactie *

30 Pxf7+

@24 In het hele Noorden van Europa zoals Zweden wordt er vrijwel niemand meer toegelaten en veel verzoeken ook van mensen uit Syrie worden afgewezen omdat, ze geen papieren bij zich hebben/ hadden deze mogen blijven omdat, ze niet naar oorlogs gebied gestuurt kunnen worden maar, krijgen nooit geen status. Noord Europa stoppen na Duitsland en zal men inderdaad aankloppen in Nederland en Duitsland. Regels zijn hier een heel stuk strenger geworden. Men krijgt niet een permanente status meer, gezinshereniging is afgeschaft, alleen komende jongeren worden op leeftijd gescreend d.m.v. botscan en tanden maar, ook zonder papieren of valse papieren worden ze niet meer toegelaten en per direct retour gezonden naar het thuisland of naar het land waar ze door gekomen zijn grens bewaking is pittig hier ook de grens bij FInland word goed bewaakt. Compassie is goed maar, er zijn grenzen in. Op weg naar Noord Europa zijn meerdere stabiele landen maar, daar wil men gewoon niet zijn omdat, daar de regels niet naar hun wens is. Mijn compassie is verdwenen toen ik te horen kreeg van de vluchtelingen dat ze er prat op gingen dat men aan de grenzen geen antwoord had op hun invasie en dus door konden lopen.

0
31 Saviro

@24 "Die emotie lijk mij erg dubbel in die zin dat men wat doet voor een ander uit compassie maar dan moet iemand anders het ook doen anders worden we boos."

Ach op grotere schaal lijkt het wel oke.
Als land willen we toch ook graag dat de rest van de EU asielzoekers opneemt.

0
32 Aunti

@28
Ik begrijp je verontwaardiging. Maar de IJmuidenaren in kwestie zijn wel ervaringsdeskundigen.
Er zijn flats waar gewoon niet fatsoenlijk te wonen is. En dan praat ik over geluidsoverlast, schijten in de lift en huisvuil de flat afgooien.
Ik heb vanuit eerste hand gehoord dat praten geen zin heeft, want men verstaat plotseling geen Nederlands en je behoort daar tot een minderheid.

0
33 von Bribbentrop

* Verwijderd door de redactie *

34 Pxf7+

@29
Er is in het verleden menig discussie geweest met bewoners Santpoort Zuid en gemeente over huisvesting asielzoekers in het gebied rond de dekamarkt daar.
Dat is aardig vastgelopen en in de brievenbussen werd toen een folder verspreid voor een aktie tegen de voornemens gemeente Velsen.
Dat er geen plaats is, betwijfel ik dan ook, want in de van Dalenlaan staan met regelmaat flats leeg. Het is een komen en gaan van jonge huurders.

0
35 von Bribbentrop

@34
Precies. En deze migratiestroom wordt vanuit de EU aan ons opgelegd. Opname van asielzoekers is een politieke verplichting.
Het is inderdaad zoals u al aangaf, geen natuurlijk migratie proces meer.

0
36 von Bribbentrop

@33 Het is vreselijk te horen dat mensen op deze wijze in flats moeten wonen. Het klinkt alsof het geen Nederland meer is waarover we praten, Het is daarmee wel nog confronterender dat er mensen zijn die van mening blijven dat we meer mensen moeten helpen maar dan bij iemand anders in de buurt.

0
37 Ruud100

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Knock-out na kaakslag, politie zoekt vechtersbaas

Zwakzinnige klootzak. Jammer dat hij niet ter plekke afgerost werd. ...

zojuist geplaatst door Hendrianus

maarten1234
Knock-out na kaakslag, politie zoekt vechtersbaas

niet mee bemoeien, gewoon doorlopen/-klikken...

20 minuten geleden geplaatst door maarten1234

MARCUSAURELIUS
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@4Die omgebouwden willen perse tegen echte vrouwen spelen....

20 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

maarten1234
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@13 u vindt dat er geen praktische problemen zijn of dat wij in nabij toekomst daar tegenaan lopen met verandering in demografie?...

21 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@16 Je begrijpt kennelijk niet wat oorlogsrecht is....

21 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Niks bedreigends aan de woorden van Baudet. Ik zie het probleem totaal niet. ...

21 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Bop
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

@8 O.a. van Cultuur onder vuur....

23 minuten geleden geplaatst door Bop

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@14Nee, dat zeg ik toch?Maar waarom doen Al-Jazeera en The Rights Forum dat dan wel?Doe gewoon hennig aan. De 'Joden' kun je altijd no...

24 minuten geleden geplaatst door Malinois

maarten1234
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

misschien moet het elftal zelf 2 goaltjes neerzetten en met hun eigen mensen wat tegen elkaar ballen trappen; voor biologische vrouwen is het so...

29 minuten geleden geplaatst door maarten1234

DikkeTor
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@23 Het zo wel heel Xenofobisch zijn als je je kansen niet afstaat voor mensen van kleur XD...

35 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Nikki RhodesPornhub Teacher And StudentMia Sex PornIncreadable PornFree RedtubepornBlack Rough PornAlinity OyfansMotherless Sites LikeBanbooruMila Marie PornPooja Hegde HotKate Beckinsle NudeLilylouAlexis AndrwsBengali Sex NewMy Friend's Older SisterPorn SexxBrazzers Porn ViseosNick Sandell OnlyfansPorn Caption GifCock WorsipTs Brandy BugottiNicki Minaj AssSex Stories Hindi VideoHairy TwatAsian Taboo PornBouncing Boobs SexAnna CelesteKamasutra Sex ComShaiden Rogue PornMy Friend Likes AnalNaked And MassageOnebigkissAhsoka Nude SceneAunty PussyMrluckypovSexe TravestiesKaren Gillan NakedGay Men SexWoesempai69Arpita Basak Web SeriesFat MompornHuge CliterousTop Onlyfans LeakPokemon NakedHd Hot Web SeriesThief Sex VideosSleeping Ebony PornYuri NsfwPorn Video CaseiroBeautiful Girl Sex ComSex Video Desi HdAlura Jenson Latest VideosFinal Fantasy HentaiMechiesocrazy PornPinay TreesomeSnapchat Xxx4k XxxnxTidecallernamiJessa Rhodes FeetMisscindyy OnlyfansDoctor Sahab Sex VideoMia Melano ComRuby Drew PornWannlnceSexy Bhabi Sex VideoIndian Wild PornBlack People Make LoveGay Asian Bdsm Porn6annonce MarseilleBang Bros PornôHqhentai 3dRadhika Apte SexChinese Bf VideoSex Hindi SexChudai Bhabhi VideoLacey LaidMike AngeloMallu Hot Xxx VideosMia Khalifa Pass ComBro Sis Free PornBig CleavagePayback 1995Old Man Sex PornKing.comixFree Black Hub PornEbony Bbw NudeSissy PornNanga XxxViolet Myers CuckoldArabic FemdomBig Naturals NudeSuperhit SexAnton Harden PornDefloration Of VirginsTaste GamepornJapanese AssjobBest TeenpussyHentiaedSexx VCjarurbateMarks Head BobbersHairy Armpits PornstarXtitsPorns Star ListBest Pornsite For FreeProject PhysalisXxxvidenStarfire And Raven PornFamosas Nua OnlyfansLily Lou XxxNaked VoyeurismStep Sister And Brother XxxTelugu Beeg ComVedio Gay PornHeroine Xxx VideosSophie XxxBeleasaBengalibhabisexSpelling Of TorcherPornojuvenilHortense BlanchetMia MercyMarcelin AbadirShalumenon XnxxCamila Cabello NudeTiff BannisterSexy Naked SexGame Of Thrones Sex VideosRoshy TvStepmom Milf PovBemyholePorne FilmeFive Nights At Freddy's FutanariPornhut ComXvideo DiseAir Thugger PornPornography DatabaseDaddy SexstoriesJessica Alba XxxTeen Porn DesiPuretaboo PornvideosAmateurfrancais.xArts PornMolly Mae PornstarSubgirl-0831Sani Deol Ka Sexy VideoAmerican Hd Sex ComXxx Videos Indian Brother And SisterDani Daniels And Danny D