door Wilmama in Gezondheid  ·  41 Reacties

  • 4
  • 549x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Iedereen zoekt zijn informatie op internet. Niet iedereen is in staat om de informatie op juistheid te beoordelen. Veelal wordt op gevoel gewerkt ipv feiten.

5
1 RobP

“Ze is bang dat veel erfelijke afwijkingen eruit voortkomen”
Die erfelijke afwijkingen komen door het doorfokken. Anti-vaxxers zijn echt knettergek. Niet alleen mensen in gevaar brengen maar ook dieren.

5
2 Mrs. K

Belachelijk, heb 2 hondjes, altijd ingeënt, zijn nu 18 en 16 jaar oud.

3
3 Uitede aka Espede

@3 en nog redelijk gezond.

3
4 Uitede aka Espede

@1 Dat zie je overal. Wannabe huisartsen, dierenartsen, klimatologen, juristen, etc. Denken dat ze door een tekstje op internet evenveel weten als iemand die een jarenlange studie heeft gedaan en z’n bijscholing bijhoudt.

5
5 Mrs. K

@3 Zal wel “toeval” zijn volgens de anti-vaxxers question

5
6 Mrs. K

@5 question

2
7 MarcusCole

Overigens als het om honden gaat denk ik dat die afwijkingen voortkomen door iets anders dan vaccineren ... Wellicht meer te maken met het kweken van zogeheten rashonden ...

2
8 MarcusCole

Ik denk dat het eerder verband houdt met de kosten van n dierenarts.
Ze willen wel n hond, maar het mag niets kosten.

3
9 Marrie

* Verwijderd door de redactie *

10 Captain Hero

@9
er zijn ook mensen bij die het gewoon niet ,meer, kunnen betalen.
het mag best wat kosten maar je bent al 50 euro kwijt als ze alleen maar naar het dier kijken.

4
11 ongelovenloos

@8 "Wellicht meer te maken met het kweken van zogeheten rashonden ..."
Je bedoelt het verkeerd fokken van rashonden.

2
12 RobP

@12 Bedankt voor de correctie

2
13 MarcusCole

Vaccinatieangst of lopen de kosten, net als bij de menselijke medische zorg, gierend uit de hand.

Ik ben geen anti-vaxxer, maar wordt wel als zodanig weggezet als ik vraagtekens zet bij de manier waarop noodzakelijkheid bepaald wordt, hoe de financiele afwikkeling geregeld zijn en de invloed die medicijnfabrikanten spellen.

Het concept verplichtende vaccinatie zou voor 100% in overheidshanden moeten zijn en onder democratische controle moeten staan. Van de bepaling van noodzakelijkheid van een vaccin tot aan productie, distributie en toediening. Het woordje "verplicht" maakt dit noodzakelijk!!

4
14 MetBoerenVerstand

* Verwijderd door de redactie *

15 Mac Benac

De meeste huisdieren worden in een opwelling aangeschaft.
Voor een koopje, leuk snoetje of een (duur betaald) afdankertje uit een dierenasiel.
Taak voor dierenartsen om eens goede voorlichting te gaan geven.
Buurthuizen en dergelijke zijn daar goede plekken voor.
Lok mensen naar wat je te vertellen hebt toe..
Tegenwoordig word het dier naar de therapeut verwezen.
Ik zou beginnen bij het baasje, maar ja...
Soms moet je bij het gevolg beginnen om de oorzaak aan het licht te krijgen.

3
16 shym

* Verwijderd door de redactie *

17 Tingelbel

"Eén van die mensen is Henneke, eigenaar van een rottweiler. Zij baseert haar ideeën over de schadelijkheid van vaccinaties op verhalen op Amerikaanse websites. Henneke: "Ik maak me heel erg ongerust. Ik heb het idee dat er een overload aan giftige ellende over die dieren wordt uitgestort." Ze is bang dat veel erfelijke afwijkingen eruit voortkomen: "Ik denk dat de natuurlijke aanpak het beste is. Mensen hebben te veel geprobeerd de natuur na te maken en dat is mislukt in heel veel gevallen."

Maar, wel gewoon hondenvoer uit de fabriek voeren waar allerlei toegevoegde troep in zit wat wel aantoonbaar schadelijk is voor de hond, en zorgt voor o.a. kanker bij gedomesticeerde honden.

2
18 Bluth

Oh, en even over de erfelijke afwijkingen... Zoals eerder al is aangegeven komt dat in veruit de meeste gevallen door de fokker, die teveel heeft door gefokt.

Van bulldogs met een platte neus die moeite hebben met ademhalen (in sommige gevallen zo erg dat ze in moeten worden geslapen), van chihuahua's die constant hoofdpijn hebben omdat hun schedel te klein is.

Die aangefokte (aangeboren is het niet) afwijkingen hebben NIETS met vaccinaties te maken.

2
19 Bluth

* Verwijderd door de redactie *

20 Tingelbel

@20 Patroon: altijd die randfiguren van uw club die een discussie komen verstoren. Tief op waar je ongewenst bent!

3
21 Scholar002

@20
"... steeds opkomen voor de gevestigde orde, MSM of grote coöperaties."
Ik denk dat jij maar eens hulp moet gaan zoeken voor jouw paranoïde waanstoornis. En oh, vraag dan meteen even of ze ook iets kunnen doen aan jouw dwangmatig liegen, je misplaatste arrogantie en je onverbeterlijke hypocrisie.

3
22 RichardR

Ik neem een dagje discussievrij,

Ik zie die maatregelen er gewoon komen, dankzij tingel robin anna etc.
Het is niet meer nodig om er nog tegenin te gaan question

In de tuin hangt nu een windgong, heb ik toch nog wat getingel, maar alleen als er een frisse wind waait, dat is wel een verschilletje met hier.

5
23 Gekste Henkie

@18 Geef jij barf of nrv en zo ja, hoe bevalt dat? Is het erg veel werk en moet je daarnaast nog vitaminen suppleren?

3
24 Mrs. K

@20 Het is inderdaad heel eigenaardig dat zoveel reageerders pseudo-wetenschappelijk geneuzel links laten liggen en in plaats daarvan allerlei zaken verdedigen waarover wetenschappelijke concensus bestaat lol question

2
25 Mrs. K

@24 Ik ben daar benieuwd naar omdat een van m’n dieren een allergie heeft en barf of nrv misschien zou kunnen helpen.

2
26 Mrs. K

Inentingsangst of laksheid?

3
27 Anti-Prut

@24
"Geef jij barf of nrv ..."
Euh, vergeef mijn onwetendheid op het gebied van honden en hun voeding, maar 'barf' betekent toch 'kots' ... en daar is toch pas sprake van *nadat* het eerst als gewoon voer naar binnen is gegaan...?

(Jaja, ik heb het even met Google nagezocht, en er is dus daadwerkelijk hondenvoer met die naam -- net zoals er een sportschoenen-winkelketen bestaat met de naam "Athlete's Foot -- wat dus zoveel betekent als 'voetschimmel' ....)

Naja, zo'n naam blijft dan weer wel goed hangen question

2
28 RichardR

@25 Ik wist een aantal maanden niet wat het BARF-dieet was, maar het bleek inderdaad dat we (de hond) dat zo goed als volgen. Het heeft mij altijd tegen de haren gestreken om een hond bereid voedsel te geven.

Het bevalt buitengewoon goed, de glanzende vacht van mijn hond blijf ik opmerkingen over krijgen wanneer de zon schijnt. question

Of het veel werk is zal afhangen van een aantal factoren. Heb je een adres voor rest vlees? Is het dan al klaargemaakt of moet je dit zelf doen? En hoeveel je hond eet maakt natuurlijk ook uit. Zelf hebben we een adresje bij een boer in de polder gevonden.

Het is voor ons niet nodig om vitamines te suppleren, het BARF-dieet is behoorlijk gevarieerd. Heel veel mensen staan er niet bij stil wat voor dingen je hond allemaal mag eten. Pepers bijvoorbeeld zijn hartstikke gezond voor een hond (ook voor de mens), maar vrijwel niemand geeft z'n hond bijvoorbeeld een jalapeno, terwijl dit wel zou moeten.

Ikzelf probeer zoveel mogelijk stukken vlees met het bot er nog in te krijgen, dan kan ze na het vlees te hebben gegeten lekker op het bot kluiven. Plus het feit dat ze het vlees van het bot moet rukken, haar instinct pleziert.

Mocht je eraan beginnen, hou de eerste paar keren er rekening mee dat een hond helemaal dol kan worden bij het ruiken van bebloed vers vlees wanneer de hond dit niet gewend is. question Oh, en natuurlijk onderzoek doen op het internet, maar het is verder geen ingewikkeld dieet. Ik volgde het zonder te weten door gewoon m'n gezond verstand te volgen.

@28 BARF is een synoniem voor "Biologically Appropriate Raw Food Diet".

3
29 Bluth

@20 Sinds wanneer kom ik op voor de zogenaamde vluchtelingen? question

2
30 Bluth

@20 ,

"Of nu gaat om statines, medicijnen, vaccinaties, 5G, politiek, vluchtelingen,Rusland ....het maakt niet uit; steeds opkomen voor de gevestigde orde, MSM of grote coöperaties."

Wauw. Er blijken dus ook gewone mensen te bestaan die geen meningen hebben die doordrenkt zijn van achterdocht, extremisme of waanideeën.

Misschien moet je wat vaker buiten komen. Dan zal je meer mensen aantreffen die lijken op degenen die je daar opnoemt. Dat ze hier nogal opvallen zegt meer over (de rest op) dit forum dan over hen hoor.

2
31 progressiefliberaal

@29 Dank voor de tips! In dit geval gaat het om een kat maar daarvoor gaat hetzelfde op. Ik ben van plan wild te gaan voeren ivm allergie. Rauwe kip vinden ze trouwens ook lekker. Het komt toch in de buurt van het meest natuurlijke voer, daarom leek het me veel gezonder dan gekookt afvalvlees met veel granen erin.

2
32 Mrs. K

@32 Ik denk dat het een dieet is wat voor de meeste huisdieren goed is. Welk dier kookt z'n eten nou? Aangezien het een kat betreft zou ik wel goed opzoeken of je eventueel nog vitamines/mineralen extra bij moet voeren.

Bij het BARF-dieet voor honden weet ik dat als je dat volgt en de hond geen problemen heeft met het verteren van bepaalde dingen supplementen niet nodig zijn.

Oh, en voor een kat is het wel wat minder werk dan voor een hond, dus dat is wel een voordeel! Zeker als je zelf het vlees moet snijden, en al helemaal als je zelf geen vleeseter bent kan ik me voorstellen dat dat onprettig is. question

2
33 Bluth

@33 De vraag is of er genoeg taurine in zit, dat is bij katten een vereiste. Dat vlees snijden is idd wel een dingetje maar daar heb ik m’n personeel voor question

2
34 Mrs. K

Mijn hond ( zeer kritische eter ) kreeg voorheen vers vlees wat hij op een gegeven moment weigerde te eten.
Overgestapt op brokken ( met 70% vlees, geen granen ) van PLATINUM.
Dit eet hij nu 2jr met grote tevredenheid.
Komt uit Duitsland en verzending loopt altijd perfect.

1
35 Fleur48

Het wordt echt een sekte hier. Als je iets zegt wat niet welgevallig is laat men het verwijderen.
Ik weet weer genoeg question

8
36 Mac Benac

@36
De antivax sekte.

2
37 kwatta

@37 Sterk. Maar je weet wel beter 😉

4
38 Mac Benac

Vuile pens met wat gekookte rijst en pluk andijvie, zo heb ik mijn 2 Labrador's hun leven lang te eten gegeven. Nooit een injectie gehad en nooit ziek geweest.
Beiden gestorven van ouderdom.

1
39 shym

@39

Onze honden altijd aan de farmfood met af en toe vers vlees. Verder alle vaccinaties incl. rabiës. Ook noodzakelijk ivm reizen naar buitenland.
Altijd kerngezonde honden gehad. En nog steeds.

1
40 carpenter

Farmamaffia.

0
41 Mac Benac

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
21st Century Guy
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@96 Het hangt er vanaf in wat voor milieu zo iemand is opgegroeid , er zijn inderdaad voorbeelden van mensen die geheel of gedeeltelijk het cont...

1 minuut geleden geplaatst door 21st Century Guy

wildersfan
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@92 Je bent in de war met Rutte. Hij heeft net voorgesteld om de Nederlandse soevereiniteit maar helemaal op te heffen....

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

Rio Grande
Nederland trekt ruim 200 miljoen euro uit voor luchtverdediging Oekraïne

De inkt van de check van 3 miljard is nog nat en ze gooien er alweer een paar honderd miljoen tegen aan. Ze hebben geld voor iedereen op de were...

3 minuten geleden geplaatst door Rio Grande

Vageali6888
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@74Wat zijn volgens jou de voordelen van de meer islam in Nederland ?...

3 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@86 @88 @90 Jullie zijn in de war met Judas....

3 minuten geleden geplaatst door Bop

wildersfan
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@90 Hij is met de maanlander van Thierry gekomen om ons te verblijden. 😉...

3 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Bop
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@100 🤭...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

spookrijder
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

De Russen stelden toch niks voor? Een economie zo groot als de Benelux of Italië en een sterk verouderde defensie zo werd beweerd....

5 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Wedergeboren
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@98 Touché :-) ...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Slavink
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

Als er één schaap over de dam is ...== NOS Nieuws•Zaterdag 16 september 2023, 15:09Moskeeën zien meer jonge bekeerlingen en islam...

8 minuten geleden geplaatst door Slavink

NK. App
PornchinaPorn VidieoIr Cuckold WivesJade ValentineBecky Lynch NakedSister Share Bed PornRenee Winter Onlyfans LeakedHairy Old VaginasTheync PornOnly Jayus NudesKowalski Sex VideosOrgy XxxTrany AnalKayden Kross Cream PieBeeg Video HindiHannah Owo NudesBrandi Love LatestSunny Leone Hot SareeBrazzers Indian SexSyren De Mer Porn VideosDanish XxxAustralian NudeXxx Sex Movie Watch OnlineTeenageporn VideosVirtual Reality PornLectures PornographiquesBig White CocksXnxx Young IndianPonytail PornDarkwsndererMiya Kalifa XxxLena The Plug Only FansBlake Blossom BangbusActrices Pornograficas FamosasFree Xx XSudharani SexPorn Videos With CelebritiesSexy HeantaiScartlet ChaseFuck Me HarderTamanna Sex Photos ComTamil Hot KissNaked CouplePelis Porn OnlinePelículas De Adulto En EspañolJohny Sins XxDeshi Hindi XxxKorean Movie 181st Time Fuck VideoRoxysdreamShared Wife Double PenetrationReddit BoobsXvideo3Chater BaitEmilycheree OnlyfansXxxcdHyderabad Latest Sex VideosLady CheekyDownload Xvideos VideoBokep Ojol IndonesiaVintage PornografiaX PornolarıKatyacloverPrivatehdHindi Blue Film VideoDesi Bhabi Sex ComComic Porn VideosKpop FapCoq Nu.Cherry The MistressTransensualCourtney Scott PornstarTeen MasterbatingUndressing Older WomenPornhub ImágenesNsfw Discors ServersFreeomovvieAcompanhantes CapitalPorboAnimxplayMia Collins PornLauren London NakedXnx Video Mom And SonBrazzers Big Boobs XxxAcro SexPornhube IndianエロアニメLuxuretv ScatKorean Student SexMilfroom ComDillion Harper Double PenetrationMrskin BlogPornor Amador CaseiroXnxx EscondidoXxx Mom KichanKelsey Loves Roses And BbcsTiabella PornHentait.vXtapes.tiMamta KumariEbony Rough PornRule34 UsHoushou Marine HentaiMslik DelgatyShe Is NakedX Xx 2021XxxvideostamilMallu New SexDubai XxxxCum On TitsKorean Affair MoviesIndian Real Couple SexFarrsh Abraham PornGrupo De Watzap SexoPorn FlexibilityCodey SteeleXnxx Sexy Hd VideoShes Freaky PornSixi VideoBlow Her MouthAsianslutPenny Barber Full VideosBest Indian Teen Sex VideosAlison Tyler LatestPorn MpvieWorkoit PornNaked Latina WomenWife Swipe PornXvidéosHot BigtitDesire PornKrystal Davis-analHomemade SlutwifePorn Filmes CompletosWife Dp PornSneha XnxMobile Porn DownloadBang.comGym Hot Sex VideoBeautiful Female PornstarsNavel Play PornPublicsex RedditChubby Porn GifFamosas NudeMadison Pettis NudesMha NakedYoung Nude SelfieUllu Nude Web SeriesErogezKoran Porn Com