Een moeder van 98 jaar verhuisd naar het rusthuis om voor haar 80-jarige zoon te zorgen

Janine image
door Janine

15 Maart 2018

Een moeder van 98 jaar verhuisd naar het rusthuis om voor haar 80-jarige zoon te zorgen
Advertisement

Als je dacht dat de taak van ouder zijn stopt bij het bereiken van 18 jaar, laat dit verhaal zien dat je het mis hebt. Ada Keating is een lieve oma van 98 jaar die op jonge leeftijd moeder werd van haar zoon Tom. Ze heeft nog drie kinderen, waarvan er één helaas op 13-jarige leeftijd is overleden.

Voor hij met pensioen ging, was Tom schilder en binnenhuisarchitect en is nooit getrouwd geweest. In 2016 verhuisde hij, vanwege zijn gezondheidstoestand en de noodzaak van behandeling, naar het rusthuis Moss View in Liverpool. Een jaar later kwam zijn moeder bij hem wonen.

via liverpoolecho.co.uk

Advertisement
Een moeder van 98 jaar verhuisd naar het rusthuis om voor haar 80-jarige zoon te zorgen - 1

Ada, een voormalige hulpverpleegster die altijd bij Tom heeft gewoond, heeft besloten naar hetzelfde verpleeghuis te verhuizen om de verplegers te helpen voor haar zoon te zorgen en van zijn gezelschap te genieten. De zussen van Tom, Barbara en Margi, hebben deze beslissing toegejuicht want zoals je je kunt voorstellen zijn ze veel geruster te weten dat ze samen wonen, en ze kunnen hen gemakkelijker opzoeken.

Het leven van Ada en Tom, onnodig te zeggen, kon niet rooskleuriger verlopen.

Advertisement
Een moeder van 98 jaar verhuisd naar het rusthuis om voor haar 80-jarige zoon te zorgen - 2

Onder de emotionele ogen van de verplegers hebben moeder en zoon weer een ontroerende familieroutine opgepakt. Elke avond wensen ze elkaar welterusten en iedere ochtend een goedemorgen, ze brengen veel tijd samen door met TV series te kijken of kaart te spelen met de andere bewoners. Hun band is heel sterk en ongetwijfeld is hun samenzijn bevorderlijk voor hun gezondheid, bovendien geven ze de bewoners van het rusthuis een prachtig voorbeeld van moeder-kindliefde.

"Moeder zijn stopt nooit", vertelt Ada aan iedereen die haar vraagt over het waarom van haar keuze. En als we de liefhebbende blik zien waarmee Tom naar haar kijkt, kunnen we het alleen maar met haar eens zijn!

Jason Roberts

Jason Roberts

Advertisement