NOS Nieuws

Wekdienst 15/6: FNV oordeelt over pensioenakkoord en Oranje speelt

Goedemorgen! Vandaag oordeelt het ledenparlement van vakbond FNV over het pensioenakkoord. En de 90-jarige maestro Bernard Haitink dirigeert vanmiddag zijn allerlaatste concert in Nederland.

Stevige buien trekken over het land. Lokaal valt veel water en er is vooral in het oosten kans op onweer. In de ochtend trekt de neerslag weg en geleidelijk klaart het op. 's Middags is het 19 tot 22 graden en blijft het vrijwel overal droog.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Een spannende dag voor de pensioenen: de 105 leden van het FNV-ledenparlement spreken hun oordeel uit over het akkoord. Alle FNV-leden kunnen in een raadgevend referendum nog tot 12.00 uur voor of tegen stemmen. Lees hier wat er nog meer staat te gebeuren op pensioengebied vandaag.
  • Oranje neemt het op het WK op tegen Kameroen. Lees hier wat we kunnen verwachten van de Afrikaanse tegenstander.
  • De 90-jarige dirigent Bernard Haitink geeft vanmiddag zijn allerlaatste concert in Nederland. Hij is de langst actieve Nederlandse maestro: in 1956 debuteerde hij bij het Concertgebouworkest. Haitink werkte met de meest vooraanstaande orkesten wereldwijd.
  • Voor het eerst sinds de grote brand twee maanden geleden is er weer een katholieke mis in de Notre-Dame in Parijs, in een kleine kapel. Vanwege de veiligheid kunnen er maar zo'n dertig gelovigen bij zijn, die allemaal een helm moeten dragen.

Wat heb je gemist?

FNV moet nog, maar CNV is er al uit. Het Christelijk Nationaal Vakverbond heeft zich vannacht achter het pensioenakkoord geschaard. Het algemeen bestuur volgt daarmee de uitslag van de ledenraadpleging. 79 procent van de CNV-leden stemt in met het akkoord dat moet leiden tot een nieuw pensioenstelsel.

Van de ruim 260.000 leden hadden er zo'n 40.000 een stem uitgebracht. CNV-voorzitter Arend van Wijngaarden is daar tevreden over. "Een prima opkomst. Deze uitslag is representatief voor wat onze leden ervan vinden", zegt hij.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

NOS op 3 dook in de ketaminehandel om uit te zoeken welke schimmige handel erachter zit en sprak met een oud-keta-handelaar. Bekijk hieronder de video:

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl