V.l.n.r.: De Franse president Emmanuel Macron, de Italiaanse premier Giuseppe Conte, premier Joseph Muscat van Malta en de premier van Portugal Antonio Costa op de MED7-top.
Volledig scherm
V.l.n.r.: De Franse president Emmanuel Macron, de Italiaanse premier Giuseppe Conte, premier Joseph Muscat van Malta en de premier van Portugal Antonio Costa op de MED7-top. © EPA

Zuid-Europese landen akkoord over klimaat, niet over migratie

Zeven Zuid-Europese landen (Italië, Frankrijk, Malta, Cyprus, Spanje, Griekenland en Portugal) zijn vrijdag in Malta tot een akkoord genomen om in 2050 tot een CO2-uitstoot van nul te komen. Over de opvang van migranten is daarentegen nog steeds veel verdeeldheid tussen de landen.

  1. Rusland zet de komende dagen vast een tandje bij, maar daarna kan Oekraïne ‘wat meer terugschieten’
    PREMIUM

    Rusland zet de komende dagen vast een tandje bij, maar daarna kan Oekraïne ‘wat meer terugschie­ten’

    Delen van het Amerikaanse militaire hulppakket aan Oekraïne kunnen al binnen een week aan het front arriveren. De eerste 155-millimetergranaten voor Navo-houwitsers en munitie voor middellangeafstandsraketartillerie worden met spoed afgeleverd. Het betekent dat Oekraïne spoedig ‘iets meer gaat terugschieten’, zegt expert Frans Osinga. Noodgedwongen geldt er nu een rantsoen van tweeduizend granaten per dag.