RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Belgisch noodweer trekt vannacht mogelijk over Nederland

Je kunt morgen worden overvallen door een onweersbui. Beeld © ANP

De Belgische weerdiensten waarschuwen voor noodweer vannacht, dat vervolgens 'wegtrekt naar Nederland'. Hier blijven de meteorologen er vooralsnog kalm onder.

"We verwachten inderdaad een flinke doos met neerslag, maar nu al waarschuwen met een code  vind ik nog wat prematuur", zegt Reinier van den Berg van Buienradar.

Eindelijk,
Lees ook:
Eindelijk, zomerweer in aantocht!

Van echt noodweer durft hij nog niet te spreken. Wel opnieuw heel veel regen en enkele onweersbuien, maar omdat het midden in de nacht en vroege zaterdagochtend staat te gebeuren zal de maatschappelijke impact volgens Van den Berg meevallen.

'Nog lange weg te gaan'

Hij wijst erop dat het buiengebied nog grotendeels moet ontstaan. "Dat zien we nu wel gebeuren boven Frankrijk, maar het heeft nog een lange weg te gaan." Van den Berg verwacht hoosbuien rond vier uur in de nacht boven Nederland, vooral het oosten. "Daar kan op plekken zomaar weer 20 tot 30 mm vallen." 

In hevigheid toenemen

We kunnen vooral het weer in België vanavond en vannacht goed in de gaten houden. Waar ze daar mee te maken krijgen, komt ook hierheen. Dit zijn geen buien die op weg hierheen zullen afzwakken, weet Van den Berg. "Ze zullen alleen maar in hevigheid toenemen."

Zoals het er nu uitziet is dit de laatste hobbel op weg naar een periode van mooi zomerweer, met mooie temperaturen en nog maar een enkele bui.