Start van hoofdcontent

112

nl

Bewoner zwaar mishandeld door groep jongeren in wooncomplex: 'Elke dag als ik daar kom, heb ik het zwaar'

14 juni 2019, 13.00 uur · Aangepast 18 juni 2019, 15.29 uur

Een bewoner is eind augustus vorig jaar zwaar mishandeld en bestolen in de centrale hal van zijn wooncomplex aan het Oostelijk Havengebied. De man werd ingesloten, aangevallen en getrapt nadat hij een grote groep overlastgevende jongeren aansprak op hun gedrag.

Het is vrijdagavond 24 augustus als het slachtoffer zijn woning aan het Veembroederhof uitloopt. De man wil zijn dochter ophalen van het Centraal Station en loopt daarom naar de garage. Bovenaan de trap, in de centrale hal, klinkt lawaai. Als de man naar boven loopt, treft hij daar een grote groep jongeren aan.

Dreigend en agressief
Het slachtoffer spreekt de jongeren meerdere keren aan en vraagt ze of ze wat rustiger willen zijn. Hij stelt voor dat de jongens hun gesprek buiten het gebouw voortzetten. Hier geven de jongeren geen gehoor aan. De sfeer is dreigend en agressief. Als de man aangeeft dat hij de politie gaat bellen, slaat de stemming gelijk om.

Hij wordt door meerdere jongeren geschopt en geslagen. De mishandeling is gefilmd door een beveiligingscamera in de centrale hal van het complex en worden vertoond in het AT5-programma Bureau 020. 'De hele groep kwam op me af en begon op mij in te slaan,' aldus het slachtoffer.

Naast lichamelijke klachten heeft het slachtoffer ook diverse geestelijke klachten aan de mishandeling overgehouden. 'Mijn levensbeeld, dat ik een vrolijke man ben en dat ik positief in het leven sta, is ontzettend geknakt. Het is hard werken om elke dag weer positief door het leven te kunnen gaan.'

Kans
Alle verdachten worden in eerste instantie onherkenbaar in beeld gebracht. In de groep bevinden zich mogelijk meerdere minderjarigen, zij krijgen daarom eerst de kans om zich te komen melden. Als zij zich niet melden, dan lopen ze het risico om op een later moment herkenbaar te worden getoond.