door Havermout in Overig  ·  38 Reacties

  • 14
  • 1072x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Spaargeld? Heeft iemand dat nog?

3
1 ObJener

Ja, mooie uitspraak waarom zouden rijke mensen met veel vermogen (boven heffingsgrens) op bank-tegoeden of beleggingen belasting moten betalen. Deze rijke mensen hebben recht op belastingvrij genieten van hun vermogen zoals grote bedrijven ook het recht hebben belasting te ontduiken.

11
2 Ruud100

@1 https://statistiek.dnb.nl/dashboards/spaargeld/
ca. 350.000 miljoen

1
3 Roy-050

* Verwijderd door de redactie *

4 bosco

Des te opmerkelijker is het dat het rendement op pensioenvermogens berekend wordt aan de hand van een rendement van 1,18% en volgens de Dijsselbloem-commissie straks onder de 1% gaat dalen.

Is het niet je spaargeld op de bank, dan is het wel je pensioen waarmee je belazerd wordt.

1
5 Belazerd

@4 dat zijn ook degene die deze belasting moeten betalen, als je zoals @1 vermoed geen spaargeld hebt, dan hoef je daarover ook geen belasting te betalen.

0
6 Roy-050

Het klinkt (@2) inderdaad allemaal mooi en terecht, maar de belastingdruk schuift hiermee steeds verder op naar beneden; naar de mensen zonder aandelen en/of spaargeld. Want ook deze tegenvaller moet gecompenseerd worden.

1
7 Prof. Zuurbekje

De belastingdienst gaat er standaard van uit dat spaartegoeden een minimaal rendement heeft van 4% terwijl dat al jaren niet meer het geval is.
Geheel terecht dat deze diefstal van spaartegoeden door de rechter geblokkeerd is.

3
8 Rinze

@5 Ja ze zijn de schaamte voorbij: bij spaartegoeden met een factoren te hoge rente rekenen en bij de aanvullende pensioenen met een veel te pessimistische lage rekenrente. Uiteraard beide in het nadeel van de burger. Aangezien dit niet meer te verkopen valt richting belastingbetaler doen ze er ook geen enkele poging daartoe.

1
9 Conradijntje

@7 Niet steeds meer naar beneden, want bij de laagste inkomens valt niet genoeg te halen. Het wordt nu bij de steeds langer werkende "Jan-Modaal" bij een geharkt.

https://www.nieuwskoerier.nl/news/476569-ook-nederlanders-met-modaal-inkomen-worstelen-om-rond-te-komen

1
10 Ruud100

Je moet betalen voor je geld wat je op een betaalrekening hebt staan.

1
11 Marrie

@6 over de eerste 30,000 euro spaargeld (obv 1 persoon) hoef je geen belasting te betalen.

https://www.geld.nl/sparen/service/hoeveel-spaargeld-mag-je-belastingvrij-hebben

1
12 Ruud100

@2 :
Rijk? Iemand die een beetje doorwerkt, goedkoop woont en zuinig doet, kan best een vakantiehuisje van 100.000,- bij elkaar sparen in 20 jaar.
Ga jij maar uitrekenen wat die de volgende 20 jaar aan vermogensbelasting mag gaan betalen daarover. Dat voelt toch behoorlijk als een straf voor zuinig leven.

2
13 Jackd

waarom klagen ze de staat dan niet aan?

0
14 Lets keep it cool

Bij 13:
En wat dacht je van zzp-ers die zelf sparen voor hun pensioen.
Dankzij Europees beleid is de rente (zonder risico) praktisch 0. Toch dik betalen.

0
15 Jackd

@14
Dat hebben ze dus gedaan en gewonnen

0
16 Rinze

@14 Heeft een belangengroepering van spaarders reeds gedaan. De rechter vond dat ze dan maar moesten bewijzen dat de rente gemiddeld veel lager is. Kortom: van de staat win je niet zomaar - zeker als het de staat geld kost. Onafhankelijke rechtspraak? Ik denk van niet.

0
17 Conradijntje

@17
De rechter heeft de belangengroeperingen in het gelijk gesteld. ...

0
18 Rinze

@16 /@18 En wat nu? Vermogensbelasting volgend jaar omlaag en een andere belasting dan omhoog? Heb je wel circa 10 jaar veel teveel betaald.

0
19 Conradijntje

Eindelijk. Gruwelijke overheid. Bah...

0
20 groenengeel

Wat zou het toch rechtvaardig, eerlijk en niet meer dan logisch zijn als deze fout van de overheid bij de volgende aanslag gewoon even verrekend wordt. Ze weten alles van je, alles gaat automatisch/geautomatiseerd, maar... nu even niet! Volgens het gerelateerde nieuwsbericht van de NOS (dat op Nieuwskoerier uiteraard weer zeer onoverzichtelijk in een ander draadje staat) zouden spaarders deze uitspraak wel kunnen gebruiken om individueel bezwaar te maken tegen hun belastingaanslag. Je moet er dus zelf achteraan als je je recht wilt halen.

1
21 DruppeltjeDrie

@21 Bezwaar maken bij de belastingdienst of procederen? Dat laatste zie ik particulieren niet zo snel doen maar ik meen in een ander draadje gelezen te hebben dat het de bedoeling is dat de individuele belastingbetaler moet bewijzen dat hij/zij in 2013 of 2014 buitensporig benadeeld is door de hoge vermogensbelasting en daardoor in financiële problemen is gekomen. Kortom: de gemiddelde spaarder heeft hier helemaal niets aan.

0
22 Conradijntje

Da's mooi. Beleggen is Nederlands erfgoed.
Daarnaast is het krankzinnig dat er een bizar hoog percentage wordt gehanteerd op een vrijwel nooit behaald percentage.

0
23 Wild Rover

*Wacht op een extreemlinksert die de beleggingsresultaten van hedgefunds erbij haalt*. question

1
24 Wild Rover

Maar ik hoor niemand over de oorzaak van de te lage rente. Dit is zonodig nog erger dan deze 4% rekenrente van de Belastingdienst. Immers de moderne economie is zo ver met schulden volgestopt dat zelfs een beetje rente de economie in elkaar doet zakken, omdat de crisis van 2008 NIET is opgelost, maar is weggepamperd met scheepsladingen drukpers geld in allerlei opkoopprogramma's. Uiteindelijk zal dit uiteindelijk alleen leiden tot hoge inflaties omdat dit geld er toch op een of andere manier uit moet. Wanneer is de grote vraag en dit is afhankelijk hoe lang men de leugens en het vertrouwen in het financieel stelsel kan volhouden. Dit risico wat boven ons hangt is vele malen erger dan de fictieve rekenrente van de B-dienst en dit zal ook onze pensioenen, verzekeringsfondsen, .... etc aantasten.

Sparen is idd niet rendabel. En de lage rentes treft niet alleen de gewone spaarders, die VRH betalen, maar ook de pensioenen, die ook alleen maar naar beneden gaan en treft ook de reserves van verzekeraars dat indirect leidt tot hogere premies, ....

Overigens de spaarrentes zijn nu hallucinant laag. Varierend van 0 tot 0,05% Zelfs geld 10jr vast zetten levert slechts een rente van 0,90% op terwijl over spaargeld iets van ongeveer 30% van 4% = 1,25% betaald moet worden.

Extreem lage rentes leidt tot nu spenderen en niet tot sparen voor later.. Dat gaat met de vergrijzing veel meer problemen opleveren omdat mensen geen reserves meer hebben voor...... En dat heb ik het nog niet gehad over de leeggeknepen bevolking door het beleid van Rutte.

0
25 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@25 Een vergrijzende bevolking besteed minder, heeft minder werkenden. Er valt wat voor de theorie te zeggen die stelt dat echte, gezonde, economische groei (vrijwel) altijd samenhangt met bevolkingsgroei. De westerse wereld en Oost Azië vergrijzen. Daar zal de eeuwig durende groei het moeilijk krijgen.

1
26 Myth63

@22 Precies, de gemiddelde spaarder heeft hier helemaal niets aan. De rechter had de (r)overheid ook gelijk even moeten opleggen dit "foutje" met ALLE belastingbetalers die benadeeld zijn, recht te zetten.

1
27 DruppeltjeDrie

-
Wat de "Hoge Raad" hiervan vindt is totaal onbelangrijk.
Het uitbuiten, afpersen en onderdrukken van het volk gaat gewoon door.
De grote geldstroom naar de rijken zal snel sterker worden.
-
De geldkruimels worden uiterst efficiënt tegen de eigen bevolking ingezet. "Men" wil nu een armoedige, makkelijk te manipuleren bevolking. Tot "men" zelf dat niet meer wil en iedere burger kan sterven in extreme ellende en armoede. En dit zal gauwer zijn dan menigeen denkt.
/-
-

0
28 MrCally1

En wanneer wordt de spaarbelasting dan geschrapt? Ik geloof er nog niet zo hard in.

0
29 groenengeel

Roverheid. Niet raar vinden als mensen allerlei constructies bedenken om er onderuit te komen

0
30 Hefan430

@26 Klopt en zeker als men nu minder spaart voor later zal dat effect alleen maar verergeren. Het groeimodel - waar het huidige systeem is op gebaseerd - is sowieso passee. Naast de vergrijzing hebben we ook resource problematiek, milieu/klimaat ruimte en kosten en de verschuiving van het economisch centrum naar Azie met daarbij 3 miljard extra mensen, die dromen en werken om volgens onze levensstandaarden willen gaan leven. Ook dit gaat niet werken. Vergrijzing is in Japan metname een groot probleem en in andere Aziatische landen zal dat binnen niet al te lange tijd tot problemen leiden. - Verder is er de grote vraag hoe we op onze planeet nog een groeiende aantal mensen kunnen gaan herbergen en daarvan de impact op onze planeet. Uiteindelijk zal dit leiden tot een grote sterfde van de mensheid omdat we met te velen zijn.

@29 Eigenlijk kan je rente zien als een vorm van inkomsten en de VRH (Vermogensrendementsheffing) is dus eigenlijk een belasting op inkomsten. Nu de rente extreem laag is klopt dit verhaal niet meer en betaalt men langs verschillende manieren op spaargeld.

1) Inflatie is hoger dan rente op spaargeld. (Dus defacto is hier al sprake van negatieve rente) - Dit ten gevolge van een door schulden overladen financieel systeem.
2) VRH is op een bedrag vastgesteld wat niemand meer kan halen... Namelijk 4% rente terwijl de reele rente net boven 0% is.
3) Financieel systeem is wankel, waardoor zelfs een banksaldo een vrij riskante bezigheid is. Immers de gemaakte schuldenberg zal uiteindelijk met stevige inflatie verrekend worden. Risico wordt niet meer betaald en een nieuwe kredietcrisis binnen enkele jaren is zeer reeel.
4) Toekomst en zelfs ook nu sommige groene rekeningen (voor vermindering VRH) - Je moet geld betalen om te mogen sparen.

@30 Deze constructies - de legale varianten - kunnen bij bekwame accountants van "de boekenplank" gepakt worden en toegepast. Reken maar dat ze vaker toegepast worden dan je denkt.

0
31 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@13 hoe dan?

0
32 Ruud100

@32 :
Als je iets kan: twee zaterdagen per maand a 200,- bijklussen en je bent er.

2
33 Jackd

@33 ok, dus 26 weken x 200 euro is dan 5,200 euro per jaar bruto. Dat ga ik dan 20 jaar doen en dan is er 100,000 euro bruto. Belasting voor 2e werk is 51% dus dat is 49,000 euro netto.... inflatie is 2,8% per jaar ... over 20 jaar

0
34 Ruud100

@33 dat extra geld gaat klaarblijkelijk op aan voedsel voor de meesten : https://www.nu.nl/economie/5936844/voedsel-in-tien-jaar-tijd-145-procent-duurder-geworden.html

0
35 Ruud100

@34 :
Die 200,- is netto, van BTW heb je rond de 5000,- nog geen last en tot 68.000,- is het percentage 38%
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/inkomstenbelasting/heffingskortingen_boxen_tarieven/boxen_en_tarieven/overzicht_tarieven_en_schijven/u-hebt-in-2019-nog-niet-aow-leeftijd
Als het het wit doen, dan wordt het dagloon 322.- en het uurloon dus 40.-
Tegenwoordig is dat weinig voor een goeie schilder.

Maar je mist misschien mijn belangrijkste punt: zuinig aandoen. Je dus niet volvreten met dure supermarkt troep. Voedsel koop je bij een lokale boer, of een zelf pluk tuin o.i.d.

1
36 Jackd

@33 Dat moet je op NK niet zeggen hoor. Op zaterdag werken om wat bij te verdienen, stel je voor, hahaha.

0
37 Pollens

"Wat er nu gaat gebeuren, is nog niet precies duidelijk. De rechter biedt zelf namelijk geen oplossing. Wel heeft de uitspraak gevolgen voor individuele zaken die zijn aangespannen en voor mensen die bezwaar hebben gemaakt bij de Belastingdienst"

Ik moet maar eens een briefje naar de belastingdienst sturen. Heb genoeg betaald...

0
38 Pollens

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

7 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

10 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

20 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

25 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

36 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

38 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

42 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Nieuwslezer
Muziekdraadje

Picture This - Act of Innocencehttps://www.youtube.com/watch?v=CVTgvAzQQRo...

2 uur geleden geplaatst door Nieuwslezer

NK. App
Shameless Sex SceneBulging PornPhoto PornaDiscord Nude AdosNude Big Tits TeensSexixxShyamala SexPoran SexIvy MadisonMomxxxvSex At RaveListcrawler Fort LauderdaleBoob Grab GifCaptain Marvel PornMother Huge TitsHenati 3d PornBbw TiktokSexcMarkus RokarExcogi Madison WildeXxx ShradhaHotmilfsfuck SiennaBhad Babie NudeXxx Sexy BigNaughty America PornstarsIndian Hot PanuSavita Bhabhi Hot CartoonComuc PornReddit PaagChubby Pictures PornTwinks ToppingSex Hot KissKavita Bhabhi EpisodesHell Knight IgridXvideo GratuitosXvdeos AmadorJessica Simpson NudeLacey Chabert HotDragon Ball SexxxYoga Video XxxBig Boobs Girl Sex VideoNew Release Porn VideosAmaricansexAmerican Big Boobs SexSinpartyPhotos Pornographiques GratuitesGwy PornFuckmyindiangf ComNice Sex XxxArle-006Daddy Jerking OffIndian Hindi Sex ComAnimated Sexual VideosNeko PornFollando Una CubanaNikki DelanoAnal CumfartingMobilr Porn GamesCub PornPriyaka Chopra NudeRandalin PornCelebrity Leaked Photos NudePornos OrgasmosGay Massahe PornXxx GiLatest Indian Girls Sex VideosChinese Porn BusBellesa FipmsAveksmrRelatos Eroticos YSwedish ErocticaXyxxTrippie Bri Onlyfans LeaksCute Porn ActressLeya FalconFamily Sex VideosEthical Porn SiteFemdom PornfdChisato HasegawaBoobs Pressing SuckingTamil Actress Sex XxxOld Anty XxxPorn Videos For IndiaIndian Doctor Patient Sex VideosThug BaitRissa Willing To Do AnythingGabbie Carter BoobsForced Lesbian FacesittingYiffcomicsFilms Pornos Gratuits FrançaisSex Position VideosMovie Bj ScenesIndian Tamil Aunty Sex VideosShakeela Sexy PhotoNudes Onlyfans LeakedPerfect Gitls ComAmber Moore PlanetsuzyMalayalam Sex ComOffice Porn HdTeenwetRachel Steele AnalTamil XnxnBig Titty LesbainsDancing Bear CumshotsMinecraft GaypornSwimsuit CameltoeJonny Sins Hot VideoKamini Sex VideoSunny Leone Phone NumberAndhra College SexFuta Mom PornReddit TittydropPorno3d.Xnxx Mai KhlifaAsian Erotic MessageJapanesemassage PornShemallePakistani PornesCelina Powell NudesChaturbaetForumescortTeenager Porn AnalCaoi VeyronVet Fucks DogSayyeshaa SexJuliette MarchGeminis 2005 Watch OnlinePuretaboo.cimReddit Am I HotFree CxxPlus Sized Models NudeKulhad Pizza Viral VideoXxmuviNatasha Nice SquirtingShoplft PornReddit BjEarthiangel OnlyfansBr.skokkaLeakedporn VideosNaked And Afraid UncencoredDouble Penetration PainfulAsswhole PornAva SpaxxPorn TeacherBlaikmail PornBlue Exorcist PornIndainxxxXxx Video SeksiAntonio Mallorca VideosCartoon Fuck Videos