RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Doodstraf voor Amerikaan die zijn vijf kinderen vermoordde

Timothy Jones gaf geen emotie in de rechtszaal. Beeld © AP

Een Amerikaanse vader heeft in de staat South Carolina de doodstraf opgelegd gekregen vanwege het vermoorden van zijn vijf kinderen in de leeftijd van 1 tot 8 jaar. Zonder enige emotie hoorde de 37-jarige man het vonnis aan.

Het drama speelde zich af in augustus 2014. De gescheiden vader was thuis met zijn kinderen toen hij zijn 6-jarige zoon zag bellen met zijn moeder. Hij biechtte aan haar op dat hij een stopcontact kapot had gemaakt. 

Blinde woede

Dat telefoontje was de reden dat Timothy Jones zijn zoon 'in blinde woede' vermoordde. Daarna ging hij sigaretten halen en nam hij zijn oudste dochter van 8 mee, zodat zij niet de politie zou bellen. Zijn andere kinderen liet hij achter bij het lichaam van zijn zoon.

Toen hij terug kwam, wurgde hij zijn kinderen één voor één. Negen dagen lang reed hij met de lichamen rond, waarna hij ze in vuilniszakken langs de kant van een weg dumpte. Een agent ontdekte de kinderen en dezelfde dag werd de vader gearresteerd.

Schizofrenie

Volgens de aanklager kan hij het niet verkroppen dat zijn vrouw hem had verlaten, omdat hij 'geen controle meer over haar kon uitoefenen'. 

De advocaten van de man zeggen dat Jones lijdt aan schizofrenie en dat zijn toestand verergert door het gebruik van drugs en alcohol. Zijn familie vroeg de jury om niet de doodstraf te geven. Ook zijn ex-vrouw is tegen de doodstraf.

Maar de jury oordeelde unaniem dat de doodstraf de enige juiste straf is. De laatste keer dat deze straf werd uitgevoerd in South Carolina, was in 2011.