U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 0
De scepsis van ouders over inentingen wordt ook bij consultatiebureaus herkend. Jeugdarts Jeanne-Marie Hament merkt dat ‘mensen de informatie van het RIVM te eenzijdig vinden’. ,,Ik denk dat een gesprek met een jeugdarts veel nuance kan brengen.’’  ...

3 maanden geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
1

De informatie van het RIVM is te eenzijdig voor ouders die "ongerust" zijn over vaccinaties. Het type ouder wat nooit aan kinderen had moeten beginnen.

1 Bluth    
3 maanden geleden door Bluth
3
Meld

En ze geloven wel de eenzijdige informatie van de anti- vaxxers?
Dat is raar.

2 No newstoday    
3 maanden geleden door No newstoday
5
Meld

@1 En het is niet aan u (of wie dan ook) om te beslissen wie er wel of geen kinderen mag krijgen. Het rijksvaccinatie programma voor kinderen is best oké, maar het staat mensen vrij (mijn mening) om ook zelf rond te kijken naar andere middelen en mogelijkheden. Het moet geen verplichting zijn. Ik ben zelf als kind altijd netjes ingeënt, en heb daar geen schade door ondervonden. En met mij vele miljoenen. Maar als iemand daar anders over denkt, nou prima. Ieder is vrij om een eigen keuze te maken vind ik.

3 Een hardwerkende ZZPer    
3 maanden geleden door Een hardwerkende ZZPer
3
Meld

Het moet en zal. Dat alleen al strijkt de mensen tegen de haren in, de overheid heeft het te laten, zich ons lichaam toe te eigenen met het overduidelijke doel, het vervolgens aan de farma te verpatsen op aandringen van hun lobby.

De angst voor verplichte vaccinatie, net als semi-verplicht donorschap, terwijl beiden verre van onomstreden zijn qua eventuele negatieve consequenties voor het slachtoffer, giert de mensen steeds erger door de strot bij visioenen van dwang via sociaal-economische uitsluiting of zelfs wettelijke dwang.

De hele bedoeling van het uitsluiten bij kinderopvang is overduidelijk dat de ouders dan niet meer kunnen werken en dus het hele gezin, inclusief hun kinderen, worden bedreigd met armoede. Dat is chantage. Dat mag de overheid niet, staat in allerlei wetten.

De overheid dient zich als een goed huisvader te gedragen, dat wil zeggen verantwoordelijkheid nemen voor leven en welzijn, zowel geestelijk als lichamelijk, van de onderdanen voorzover de overheid dat kan. Dat doen ze allesbehalve, ze hebben zelfs letterlijk gezegd, bij monde van Rutte, dat ze geen zorgplicht tegenover de burgers meer hebben.

Dat betekent dat ze geen verplichting erkennen het welzijn van de burgers in ieder geval niet aan te tasten als overheid, zelfs zoveel mogelijk in bescherming te nemen. Dan hebben ze toch ook het recht niet, de burgers de middelen tot zelfredzaamheid en het zelfbeschikkingsrecht op dat vlak te ontnemen, direct of indirect?

Net als dat de overheid het geweldsmonopolie voor zichzelf opeist maar intussen in steeds mindere mate ons beschermt tegen allerlei vormen van geweld, dat klopt ook voor geen meter. En hier zie je dus hoe die twee manco's samenkomen: niet alleen worden wij niet beschermd tegen lichamelijk en geestelijk geweld, de overheid faciliteert het zelfs, doet er zelfs dus aan mee.

Daarmee is het hele contract tussen burger en overheid ongeldig geworden. Voor wat hoort wat, wordt ons constant voorgehouden, niet alleen rechten maar ook plichten, zei Bakellende.

Wat hij kennelijk bedoelde is geen rechten maar wel plichten. Dat is geen contract maar tyrannie.

4 Wendel    
3 maanden geleden door Wendel
2
Meld

Gewoon kinderdagverblijven ongevaccineerde kinderen laten weren. Dan gaat alvast 90% overstag en vaccineert. Daarmee is het probleem opgelost. Het geloof zit niet zo diep, want dat is door charlatans aangepraat.

5 Gekste Henkie    
3 maanden geleden door Gekste Henkie
3
Meld

@3 Nee, dat zeg ik ook nergens. Ik mag natuurlijk wel aangeven dat dit het type ouder is wat nooit aan kinderen had moeten beginnen.

Andere middelen en mogelijkheden, zoals? Noem eens een paar voorbeelden die bewezen werkzaam zijn? Voor zover ik weet is er geen alternatief voor vaccinaties.

Als iemand anders denkt over het vaccineren van zijn of haar kinderen, dan zou wat mij betreft deze persoon een eerste, en laatste waarschuwing moeten krijgen. Als de persoon de kinderen dan nog niet laat vaccineren, ontzegging uit de ouderlijke macht vanwege het moedwillige verwaarlozen van de kinderen en het in gevaar brengen van andere kinderen.

6 Bluth    
3 maanden geleden door Bluth
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
OT 11
Gezellig oftopic auwehoeren

1 dag geleden door Inter

Verboden wapen zoon Halsema was onklaar gemaa...
In een interview met NRC zegt de partner van...

1 dag geleden door NOS

Johnson zal Juncker vertellen: "Ik zal e...
De PM waarschuwt Brussel dat hij elk aanbod o...

9 uur geleden door GreyB

Als ik Halsema en Oey was, zou ik zeggen: Fuc...
Vandaag kun je op het internet lezen dat Robe...

7 uur geleden door Strafpleiter

Burger King verwijdert het woordje “ham...
De verandering is ingevoerd ondanks het feit...

21 uur geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
caso
ICT-problemen zijn risico voor patiëntveilig...
@6, https://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_Nat...

minder dan een minuut geleden door caso

tegenzinnig
Zoon van 9/11 slachtoffer uit kritiek op Ilha...
Een lesje ter verduidelijking, van een nabest...

minder dan een minuut geleden door tegenzinnig

Suwelding
Harry Mens is klaar met Thierry Baudet: ‘Hi...
Jou realiteit.........:-)...

1 minuut geleden door Suwelding

Beta
Femke Halsema moet aftreden...
@74 Dat is wel te merken!!!! ...

1 minuut geleden door Beta

GreyB
Trump zegt dat Brett Kavanaugh ‘mensen moet...
@5Lees het verhaal eens......

1 minuut geleden door GreyB

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig