Vlees is nu nog vaak afkomstig van een levend dier dat voor menselijke consumptie moet worden geslacht. Straks ligt daar vaker kweekvlees, een vleesvervanger of iets plantaardigs dat naar vlees smaakt.
Volledig scherm
Vlees is nu nog vaak afkomstig van een levend dier dat voor menselijke consumptie moet worden geslacht. Straks ligt daar vaker kweekvlees, een vleesvervanger of iets plantaardigs dat naar vlees smaakt. © Getty Images/iStockphoto

‘Vlees op je bord komt in 2040 meestal niet meer van geslacht dier’

Het aantal dieren dat naar de slacht gaat om te worden verwerkt voor ons voedsel zal drastisch afnemen. In 2040 zal 60 procent zijn vervangen door kweekvlees of plantaardige ingrediënten die smaken als vlees en er ook zo uitzien.

  1. Teun van de Keuken: ‘Mijn dochters zeggen: zeur niet zo, je eet zelf dit-of-dat, waar heb je het over’
    PREMIUM
    Keuringsdienst van waarde

    Teun van de Keuken: ‘Mijn dochters zeggen: zeur niet zo, je eet zelf dit-of-dat, waar heb je het over’

    Toen Teun van de Keuken jaren geleden in een talkshow werd beschuldigd van activisme, was hij een tijdlang van de leg. Nu, bij het verschijnen van zijn nieuwe boek De mens is een plofkip, is de journalist en wereldverbeteraar activistischer dan ooit. En hij is er trots op, vertelt hij in dit interview met ons weekendmagazine Mezza. ‘Een harde klap uitdelen, mensen overtuigen, dat is mijn primaire doel.’