NOS Nieuws

Ruim twintig agenten gewond bij rellen in de Amerikaanse stad Memphis

In de Amerikaanse stad Memphis (Tennessee) zijn zeker 25 politieagenten gewond geraakt. Betogers botsten met de politie nadat een man om het leven was gekomen bij een poging hem te arresteren. Zes agenten zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De overleden man, een 20-jarige zwarte man, was op de vlucht geslagen voor de politie en werd klemgereden. Volgens de politie ramde hij meerdere politieauto's. Toen hij met een wapen zijn wagen uit kwam, openden agenten het vuur. Hij was op slag dood. Tegen de man liepen meerdere arrestatiebevelen.

Na het schietincident kwam er een menigte bijeen om te protesteren tegen de aanhouding. De demonstranten vernielden politievoertuigen en gooiden met stenen naar de politie. Vervolgens zette de politie traangas in om de menigte uiteen te drijven.

Volgens burgemeester Jim Strickland zijn ook enkele journalisten gewond geraakt door de stenen die werden gegooid door demonstranten. Het is onduidelijk of er ook betogers gewond zijn geraakt. Er zijn drie mensen aangehouden, meldt de Amerikaanse nieuwszender NBC News.

Op Twitter staan beelden van de rellen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl