U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 16
Vandaag is een bijzondere dag voor de 21-jarige Yassin. Hij doet een klein dansje en dan vliegt hij in mijn armen wanneer ik het lokaal binnenwandel. “Ik heb een huis gekregen in Volendam”, zegt hij . “Wow! Gefeliciteerd. Ik ben erg blij voor je. Twee jaar lang in een asielzoekerscen ...

3 maanden geleden door Shit...Fan...WhatAMess

REAGEER MET EEN EMOJI
47

@99 en wat was dan zijn onderpand voor die lening?

101 streek    
3 maanden geleden door streek
0
Meld

Nou fijn voor hem. Waarom staat dit in de krant ?

102 B55    
3 maanden geleden door B55
4
Meld

@102
Om de Nederlanders weer even goed te vertellen dat ze tweederangs burgers zijn in eigen land.

103 David    
3 maanden geleden door David
5
Meld

En dan vinden ze het gek, dat zoveel mensen in Volendam altijd PVV stemmen...

104 Strongoli    
3 maanden geleden door Strongoli
4
Meld

En op een dag ontploft een deel van de bevolking.

105 sparta    
3 maanden geleden door sparta
4
Meld

@97 Niks aan de hand, ik ken ‘m en hij overleeft het wel. Hij had voor hij bij jou in de wijk kwam wonen al mbv een voorrangsverklaring een vrijstaand huis in Hillegersberg gekregen: hier krijgt ie ook nog een uitkering en daar bovenop nog een toeslag voor wifi, Netflix en een telefoonabo.

106 Mrs. K    
3 maanden geleden door Mrs. K
5
Meld

En wanneer gaat hij terug naar eigen land?

107 PFL    
3 maanden geleden door PFL
2
Meld

@90

Thanx : )

108 Dunkelheit    
3 maanden geleden door Dunkelheit
1
Meld

Waarom tovh die omvolking?
Is het alleen maar voor geld (lees marktvergroting)..

109 Xmod    
3 maanden geleden door Xmod
3
Meld

Het woord "bolwerk" is een oorlogsterm en betekent versterkte positie, een kasteel is ook een bolwerk, een dorp met houten palissaden er omheen ook. De toon is gelijk gezet. Arm joch dat in zijn eentje, met zijn open blik en zijn volslagen niet passende uiterlijk en culturele achtergrond maar heel moeilijk in het "bolwerk" van de vijand zal weten binnen te dringen, is de suggestie meteen al.

En dan is het natuurlijk een bolwerk van de PVV, want ja, dat is "de vijand". Degene die vijandig tegenover het lieve, hoogopgeleide, vriendelijke, perfecte mensenkind staat. Arm joch.

Dit is een duivelse omkering van de feiten. De PVV etc. verdedigen ons land en onze cultuur, ons ras, onze etniciteit en eigenheid als Nederlanders, tegen een constant doordreunende, nietsontziende, meedogenloze aanval vanuit de EU, de VN, die erop gericht is dat alles te vernietigen. En mensen zoals hij zijn daarbij een van de wapens, de middelen. Miljoenen en miljoenen mensen zoals hij.

Verpauperen van hele landen, in de uitverkoop gooien van nutsbedrijven die door de burgers zijn opgebouwd van hun belastinggeld, de eigen zeggenschap van zowel landen als burgers zelf afpakken, stukje bij beetje afknagen, door middel van eindeloze verdragen en eindeloos in de schulden drukken, lasten verhogen en inkomsten verlagen, is de andere tak van de strategie.

110 Wendel    
3 maanden geleden door Wendel
3
Meld

Da zie je maar weer waar wij voor werken gaan en belasting moeten betalen voor all de asielzoekers moslims migranten terroristen illegalen geweldplakkers homohaters de in nederland kunnen blijven met dank aan VVD CDA D66 Groen-Links SP PvdA CU SGP stemmers.

111 Gunther    
3 maanden geleden door Gunther
2
Meld

@105 Laat ze maar lekker ontploffen.

Zolang onze maatschappij in die thuislanden de bevolking uitbuit en de grondstoffen rooft, zullen die mensen hierheen blijven komen.

112 Hollander1967    
3 maanden geleden door Hollander1967
5
Meld

@107

Volgens de wet zou dat zijn op het moment dat onze IND aangeeft dat alles weer veilig is in zijn eigen land. De betreffende asielzoeker met verblijfstatus mag dan zijn spullenboel pakken (hij is met niks gekomen en zal dus ook in principe met weinig weer moeten vertrekken), afscheid nemen van de asielzoekers die moeten blijven, al dan niet met het gehele gezin op het vliegtuig stappen en in zijn eigen land de boel weer helpen op poten te zetten.

Heb echter het idee dat dit A) helemaal niet gebeurt of B) te laat, waardoor men aanspraak kan maken op een definitief verblijf in Nederland.

113 Zwartwit    
3 maanden geleden door Zwartwit
2
Meld

@111

Net als onder de 'Nederlanders' zijn het er vaak een paar die het voor de gehele gemeenschap verpesten. Dat geldt ook voor de problemen met asielzoekers.

Het zijn clubs als o.a. de PVV en tegenwoordig ook de FvD die alles gigantisch uit weten te vergroten en het voor elkaar krijgen om de hele islam te demoniseren.

Zou men ook moeten met de Christenen, Joden, Jehova's en Boedhisten. Ook daar zitten rotte appels tussen die het verpesten, maar van hen wordt het geaccepteerd.

Tja, als je de reacties op dit draadje leest, zitten er veel aanhangers van ome Geert en Thierry tussen. Lekker alle azielzoekers over één kam scheren. Wij zijn goed en zij zijn slecht.

Kan er maar een woord voor bedenken.

HUFTERS.

114 Zwartwit    
3 maanden geleden door Zwartwit
7
Meld

* Verwijderd door de redactie *

115 spotlight    
3 maanden geleden door spotlight

* Verwijderd door de redactie *

116 spotlight    
3 maanden geleden door spotlight

Waarom geld voor WIFI. Het is toch beter en veiliger als ze geen contact kunnen maken met hun soort genoten. Deze gaan het personeelsgebrek echt niet oplossen. Daar zijn ze te traag voor en onkundig.

117 Verwonderd    
3 maanden geleden door Verwonderd
0
Meld

Cant blame them. Tweas gratis question

118 DikkeTor    
3 maanden geleden door DikkeTor
1
Meld

Vraagt niemand zich nu af waarom dit soort kanslozen op kosten van de hardwerkende belastingbetaler de hele dag rustig en gratis naar Netflix kunnen kijken, gratis kunnen bellen met uiteraard het allernieuwste mobiele telefoontje enz enz, en het daarnaast ook nog de bedoeling is deze gelukzoekers zielig te vinden of meelij mee te moeten hebben. Brrrrrrrrrrrrrrr

119 nostradamus666    
3 maanden geleden door nostradamus666
0
Meld

Nederlanders hebben geen tijd, Die moeten werken om hun uitkering te betalen. Of ze moeten solliciteren totdat ze een ons wegen . Je moet in dit land erg veel... De asielzoeker mag erg veel.

120 Lets keep it cool    
3 maanden geleden door Lets keep it cool
0
Meld

@119 Wel afgevraagd en kwam het antwoord uit : Omdat het sociaal is en omdat het kan.

121 DikkeTor    
3 maanden geleden door DikkeTor
2
Meld

Nooit iets toegevoegd, Nooit op de betaalde wachtlijst gestaan, en dan al na twee jaar een woning met alles er op en er aan krijgen vind ik echt schandalig, terwijl er mensen zijn die al ruim 10 jaar bij pa en moe op de bank zitten te wachten op een eigen woning... Ik vind dat als ze statushouder zijn geworden ze ook gewoon op de betaalde wachtlijsten moeten staan, en netjes moeten aansluiten en wachten net zo als de rest van d woningzoekende. Dat heet, aanpassen aan je nieuw land, en de zelfde regels volgen als ieder ander..

122 Jill    
3 maanden geleden door Jill
0
Meld

Ter info:

Wachttijden voor Nederlanders:
Tot 30 jaar wachttijd op sociale huurwoning
https://www.interveste.nl/blog/2018/11/15/tot-30-jaar-wachttijd-op-sociale-huurwoning/

Wachttijden voor vergunninghouders:
Tijdsduur huisvesting vanuit asielzoekerscentrum
Zodra een asielzoeker een verblijfsvergunning krijgt, heeft het COA 2 weken de tijd om de vergunninghouder aan een gemeente te koppelen. Voor deze koppeling heeft het COA bovenstaande informatie van de vergunninghouder opgehaald. Gemeenten hebben gemiddeld 10 weken de tijd om woonruimte te vinden en de verhuizing te regelen. Dit is een gemiddelde. Het kan voor sommige vergunninghouders daarom langer duren voor ze een woning aangeboden krijgen.

Voor woonruimte maken gemeenten vooral gebruik van het woningaanbod van sociale huurwoningen van woningcorporaties. Nadat een woning is gevonden heeft de vergunninghouder 2 weken de tijd om daadwerkelijk te verhuizen. Zij gebruiken deze tijd onder andere om hun woning in te richten.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asielbeleid/huisvesting-asielzoekers-met-verblijfsvergunning

Wat klopt hier niet????


123 Opa    
3 maanden geleden door Opa
0
Meld

Domme vraag hoeveel nederlanders hebben een huurwoning na twee jaar? (ik ken er geen een)
Andere vraag is hij economisch gebonden aan voledam (werkt hij uberhaupt wel)?
Dat is anders wel voor veel nederlanders, een eis om een woning in een bepaalde plaats te verkrijgen is dat zij economisch gebonden zijn aan de gemeente anders sta je achteraan de rij (lees kom je niet in aanmerking voor een huurwoning)
En als ik het verhaal goed lees is hij 21 en vrijgezel en hij krijgt een huis? waarom niet een kamer dan wel appartementje? of houden ze al rekening ermee dat hij vrouw en kinderen over zal laten komen!


124 psje    
3 maanden geleden door psje
0
Meld

@112 wat halen we dan bijvoorbeeld uit
Syrie
Nigeria
algerije
marokko
turkije
Dit zijn namelijk de landen waar op dit moment de meeste vluchtelingen vandaan komen
BTW ooit gehoord van conflicts minerals en de regelgeving hier omtrend?

125 psje    
3 maanden geleden door psje
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

126 Lesly    
3 maanden geleden door Lesly

@125 De oorlog in Syrie is gevoerd met door het westen geleverde wapens. De bedoeling was om Assad omver te werpen omdat deze goede banden heeft met rusland en iran. Nigeria haalt Shell haar olie vandaan en verwoest daar het milieu.

Verder zijn er altijd meelifters op de asielstroom en natuurlijk moeten die worden geweigerd. Deze meelifters blijken voor het grootste deel uit algerije te komen. Iedereen is het over eens dat deze mensen direkt terug moeten. Iedere oprechte statushouder die een eerlijke plaats wil innemen in onze maatschappij, verdient respect.

127 Hollander1967    
3 maanden geleden door Hollander1967
4
Meld


@127 Dan zou ik maar eens kijken naar de makelarij van deze wapens waarmee deze mensen strijden! Deze zijn namelijk niet westers maar vooral van Russische makelarij!
Poetin en Assad zijn twee handen op een buik!
En hoeveel Syrische vluchtelingen heeft Rusland opgevangen?

En hoe staat het dan met de andere landen in het rijtje?

128 psje    
3 maanden geleden door psje
1
Meld

@127 het aantal meelifters is echter groter dan de mensen die hier echt vluchteling zijn!
Hoeveel is het percentage van migranten die wij hier krijgen uit veilige landen?
De laatste twee landen zijn sowieso veilig de eerste drie kan men langzaam aan ook weer als veilig bestempelen. Hier hebben zij weer arbeiders nodig die het land op willen gaan bouwen, Gaat namelijk niet vanzelfen het wordt niet voor hen gedaan!

129 psje    
3 maanden geleden door psje
0
Meld

@127 "Iedere oprechte statushouder die een eerlijke plaats wil innemen in onze maatschappij, verdient respect."

Geeft ze dat dan automatisch recht op het verschil in @123 ????

Leg mij maar eens uit!

130 Opa    
3 maanden geleden door Opa
0
Meld

@130 ze willen nederlander worden dus voor hen zouden dan ook de zelfde wachtlijsten moeten gaan gelden! met rechten komen ook plichten zoals eerlijk op je beurt wachten en niet voorkruipen!

131 psje    
3 maanden geleden door psje
0
Meld

@128 De oorlog in syrie is gestart door de rebellen en die kregen wapens vanuit de VS en het westen. Zelfs de nederlandse regering heeft moeten erkennen die wapens te hebben geleverd. Of niet?

https://www.destentor.nl/buitenland/syrische-vluchtelingen-willen-niet-naar-rusland~a15cd01a/
Rusland heeft in ieder geval en in tegenstelling tot agressor VS zijn grenzen opengesteld voor vluchtelingen.

De asielzoekers uit marokko zijn voornamelijk gerechtvaardigde vluchtelingen uit het RIF-gebergte die worden vervolgd door de marokkaanse machthebbers en hetzelfde geldt voor koerdische vluchtelingen uit turkije.

De grootste stroom meelifters komt uit algerije. Turkije en Marokko worden door de EU bestempeld als veilige landen terwijl zij toch de genoemde RIF-inwoners en koerden vervolgen.

@130 Als de sociale huurwoning van u of uw buurvrouw afbrandt, krijgt u of zij voorrang bij het vinden van een nieuwe sociale huurwoning. Iemand die al woonruimte heeft en al ingeschreven staat op een nederlands adres, heeft minder urgentie bij het vinden van een sociale huurwoning. Daar komt bij dat de woonvoorraad sociale huurwoningen is gehalveerd t.o.v. 1990 nl. van 60% van de totale woonvoorraad in 1990 tot 30% nu. Dit terwijl het recht op sociale huur niet is gehalveerd sindsdien.

Dit is dus rechts wanbeleid. De problemen op de sociale woonmarkt zijn gecreeerd door dit beleid en kun je niet bij enkele tienduizenden statushouders leggen. Dit probleem bestaat al van ver voor de aanwas van de asielstromen die in 2013 zijn begonnen. De schuld van de sociale woningnood is het rechtse neoliberale wanbeleid en ligt niet bij de slachtoffers die al op een gecreeerde overspannen woningnood moeten invoegen.

132 Hollander1967    
3 maanden geleden door Hollander1967
4
Meld

@132 dat is geen antwoord op mijn vraag?
Hoeveel syrische vluchtelingen zitten er in rusland? niet veel tot geen!

Welke EU wapens dan (en wij zijn de VS niet!)

En wat zijn de favoriete wapens van de IS soldaat de AK en de RPG7!
En wat voor tanks hadden zij ook alweer iets met TXX ik heb geen leopard gezien!
De westerse wapens die ze bemachtigd hebben zijn niet aan hen verkocht maar deze hebben zij buitgemaakt van troepen die tegen hen streden!

En qua sociale huurwoning is het helemaal onzin
Hebben ze een dak boven hun hoofd ja, net zoals de vele die ik ken die bij hun ouders moeten blijven zitten omdat er een wachtlijst is! Ik ken er ook zat die uit ellende maar in vakantiewoningen zijn gaan zitten (met kinderen) en die noemt U niet urgent!
Bij ons woont in de straat een alleenstaande asielzoeker in een eengezinswoning terwijl er ook gezinnen op de wachtlijst staan maar ach ja dat zijn nederlanders! hij had ook een kleiner flatje aangeboden gekregen maar die heeft die geweigerd had recht op rust vond hij!
deze man woont al meerdere jaartjes hier en heeft nog nooit een vinger krom gemaakt en is dit ook niet van plan. Sterker nog hij vindt dat wij ons maar moeten aanpassen en vertikt het om nederlands te leren. Als er wat is moet er eerst een tolk geregeld worden!
Dit is een van de redenen waarom er een te kort aan sociale huurwoningen is!
We komen ca 150.000 tot 200.000 sociale huurwoningen woningen tekort om te kunnen voldoen aan de behoefte (hoeveel asielzoeker zijn er in nederland gekomen in afgelopen 10 jaar (gemiddeld 30.000 per jaar).
En waar wonen de afgewezen asielzoekers?


133 psje    
3 maanden geleden door psje
0
Meld

@132 Als de sociale huurwoning van u of uw buurvrouw afbrandt, krijgt u of zij voorrang bij het vinden van een nieuwe sociale huurwoning.
Dus niet.
Een vriendin van mij haar huis is flink beschadigd geweest door een keuken brand.
Dat huis ging opgeknapt worden en de huur werd opgezegd omdat de straat haar niet terug wilde vanwege die brand(lang verhaal).
Nadat het huis was opgeknapt 2 maanden later werd er een alleen staande syrier in gehuisvest.
Die vriendin met 2 kinderen zat op een camping en heeft nu pas een kleine woning waar zij maar een halfjaar mag blijven omdat het eigenlijk voor ggz patienten is.
Er is voor haar nog geen huis vrij dus over 1 maand staat zij op straat zonder urgentie.

134 Truffelaar    
3 maanden geleden door Truffelaar
1
Meld

@133 De sociale woningnood is niet gecreeerd door asielzoekers maar door rechts wanbeleid. De sociale woningnood was er in 2010 ook al en toen was er nog geen massale instroom van asielzoekers. Ik heb destijds namelijk in een discussie met de PvdA de door hun nagestreefde verhuurdersheffing bestreden tegen Jeltje van Nieuwenhoven. Dat was met de GR-verkiezingen-campagne van februari 2010.

Een azc is een doorstroomcentrum net als de detentieruimte van schiphol. Je kunt daar mensen niet laten zitten die toegelaten zijn. Er moet ruimte zijn voor nieuwe asielzoekers en statushouders hebben recht op een woning. Uw verhaal over luxere woningen voor erkende statushouders herken ik niet. In Den Haag zijn er tientallen langdurig ondergebracht in cardboard woningen op de Binckhorst en in de kippenhokken van het vml. Ministerie van Sociale Zaken.

https://www.ad.nl/den-haag/den-haag-onderzoekt-sluiting-van-opvanglocaties-statushouders~ac269529/

Ik heb het niet over 'de IS-soldaat' maar over de rebellen waaraan we die wapens hebben geleverd. Die hebben de oorlog in syrie gestart, niet IS. Zonder die wapens was de oorlog in syrie dus nooit gestart. De russische wapens zijn buitgemaakt op de syrische troepen. Maar ook reden de tegenstanders van Assad in de bekende witte Toyota's die daar echt niet waren voor 2013. Zonder die westerse middelen was er nooit grootschalige oorlog geweest in syrie ongeacht de rol die IS daarin heeft gespeeld.

135 Hollander1967    
3 maanden geleden door Hollander1967
3
Meld

@127 Marokko weigert hun bevolking terug te nemen... Turkije jaagt actief mensen weg.

En hoeveel uitgeprocedeerden lopen er nog rond in Nederland.. We are here maar een als voorbeeld.... Bent u niet een beetje veel wereldvreemd???????

136 Logic    
3 maanden geleden door Logic
0
Meld

nou dat is alweer 1 huis minder voor het totaal dat nodig is voor 2030

137 maarten1234    
3 maanden geleden door maarten1234
0
Meld

@135 Nog even en IS is volgens jou een vredesbeweging. questionquestion

138 MARCUSAURELIUS    
3 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
1
Meld

Oh en van wie komen de wapens van assads leger dan?
Volgens mij is daar geen enkel westers wapenuig te vinden! En nogmaals noem eens het wapentuig uit de EU bij naam! Dat kan U niet want die zijn daar niet! Dus u stelling uit @112
slaat nergens op
btw ook al zouden ze deze wapens niet hebben gehad dan zouden ze nog steeds gestreden hebben met elkaar is het aard van het beestje daar! Desnoods met zwaarden dan wel stokken.

misschien ben ik dan wel kort door de bocht maar voor mij is 1 + 1 is twee
hoeveel sociale woningen hebben wij te kort om aan de vraag te voldoen?
En hoeveel woningen zijn er naar statushouders gegaan laten we zeggen in de afgelopen 5 jaar!
! In 2013 waren dit er al 10.000 en 2014 20.000! Tot en met 2018 waren dit er ruim 130.000!

in 2013 hadden we maar 40.000 woningen tekort dit kort is nu opgelopen naar bijna 180.000
(180.000-40.000=140.000 is het tekort gegroeid) en laat er in deze zelfde periode ruim 130.000 asielzoekers hier naar binnen gekomen zijn! Voor dit jaar is het te kort geraamd op 200.000 terwijl we dit jaar naar schatting meer dan 20.000 asiel zoekers binnen krijgen, Bovendien is het ook nog zo dat geld wat we aan asielzoekers uitgeven niet meer uit kunnen geven aan de bouw van huizen.

https://statline.cbs.nl/Statweb/publication/?DM=SLNL&PA=83102NED

Daarnaast de vluchtelingen problematiek speelt al veel eerder wij kregen in 1949 al heel veel over vanuit nederlands indie139 psje    
3 maanden geleden door psje
0
Meld

@137 Precies, daardoor loopt een hardwerkend Nederlands stel al weer een huis mis.
Kunnen ze weer vijf jaar gaan bij hun ouders gaan zitten wachten op een huis.

140 MARCUSAURELIUS    
3 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
0
Meld

@137 Precies! Er wordt te weinig betaalbaar gebouwd omdat VVD, FVD en PVV geen sociale huurwoningen willen bouwen.

@138 Gaat u mij maar geen woorden in de mond leggen. De wapens gingen naar de gesteunde rebellen en niet naar IS. Dat is wat ik zeg. Dat ze als oorlogsbuit daar terecht kwamen kan iedereen met een IQ van meer dan 80 begrijpen. Dat zegt heel wat over de VS en haar bondgenoten.

@139 Assads wapens komen uit dezelfde landen als die van Wit-Rusland en Oekraine. Daar gaat het natuurlijk niet om. Het gaat erom dat het westen de rebellen heeft bewapend en daarmee de gewapende strijd in syrie is gestart. Het regime in Syrie heeft al sinds zijn aantreden in 2000 wapens maar hij moest ze pas inzetten toen het westen wapens leverde aan zijn interne tegenstanders. Daarmee is de strijd in syrie gestart door de levering van wapens aan zijn tegenstanders.

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/nederland-omzeilde-regels-voor-wapenexport-naar-syrie/
https://sargasso.nl/waar-komen-de-wapens-in-de-syrie-vandaan/

Dus nederland levert de wapens aan saudi arabie, qatar en turkije in het volle bewustzijn dat die ze aan de syrische rebellen doorgeeft. Alle wapens die men heeft geleverd aan deze satellietlanden zijn vermoedelijk in handen gekomen van de rebellen.

Zoals ik al zeg, iedereen met een IQ vcan meer dan 80 kan zien hoe de oorlog in syrie is begonnen en waar de wapens van de rebellen vandaan komen. Ik hoop dus echt dat u zich dommer voordoet dan u bent.

Als uw buurman u wil doden en ik lever hem met die wetenschap een vuurwapen, dan ben ik toch echt wettelijk medeplichtig en schuldig. Daarvoor maakt het uit dat uw buurman de trekker overhaalt.

141 Hollander1967    
3 maanden geleden door Hollander1967
1
Meld

@121 heb sociale gevoelens te over maar niet voor (mohammedaanse) gelukzoekers zonder enige toegevoegde waarde voor dit land. Sociaal is dat kinderen van Nederlanders(de echte wel te verstaan) een betaalbare woning, een passende baan kunnen vinden, een goed salaris en een goed pensioen kunnen opbouwen. Dit alles wordt gefrustreerd door de miljoenen en miljoenen die naar uitkeringen van de kansloze gelukzoekers uit met name veilige Noord Afrikaanse landen gaan. Nogmaals brrrrrrrrrrrrrrr

142 nostradamus666    
3 maanden geleden door nostradamus666
0
Meld

@142 miljarden bedoel je ?

143 Eastwood    
3 maanden geleden door Eastwood
0
Meld

"Vandaag is een bijzondere dag voor de 21-jarige Yassin. Hij doet een klein dansje en dan vliegt hij in mijn armen wanneer ik het lokaal binnenwandel. “Ik heb een huis gekregen in Volendam”, zegt hij."

Dat kan een autochtone jongere echt wel vergeten op die leeftijd, zelfs in de 'betere' tijd zo'n 20 à 25 jaar geleden. Waarom geen kamer tot de leeftijd van 27 jaar?

144 Vilseledd    
3 maanden geleden door Vilseledd
0
Meld

@142 Oostenrijk heeft veel meer asielzoekers opgenomen dan nederland in verhouding tot haar bevolking. Waarom is er daar dan geen woningnood?

145 Hollander1967    
3 maanden geleden door Hollander1967
2
Meld

@141 ten eerste hoort politiek niet te bouwen maar sociale woningbouwstichtingen.
Echter deze linksen stichtingen vonden het belangrijker het geld ergens anders voor te gebruiken zoals het speculeren dan voor het bouwen van betaalbare woningen
Ten tweede hebben de PVV en de FvD er nog nooit iets te zeggen gehad de PVV en de FvD bestonden toen zelf nog niet eens!
Daarnaast zijn er voldoende huizen gebouwd echter de sociale woningbouw kon makkelijker geld verdienen door te verkopen h
Gemiddeld worden er 60.000 nieuwe huizen bijgebouwd en ca 1/3 is dus sociale woningbouw!
echter uit deze zelfde woningvoorraad worden ca 10.000 verkocht en sloop ook 10.000 waardoor er geen groei is in de woningvoorraad! En ipv van goedkopere kleinere woningen te bouwen bouwt men alleen maar duurder
https://statline.cbs.nl/Statweb/publication/?DM=SLNL&PA=81955NED
https://www.aedes.nl/feiten-en-cijfers/woning/

We hebben 7.8 miljoen woningen voor 17 miljoen Nederlanders di zou dus theoretisch 2.2 persoon per huis zijn (gemiddeld gezins grote Nederland is 2.15)Echter omdat er veel eengezinswoning weggegeven worden aan een persoonshuishoudens ontstaat het te kort.
En laat de meeste net zoals hier in dit nieuwsstukje de meeste asielzoeker alleenstaande zijn
Hierdoor raakt de markt per keer een huis kwijt waarin vier personen (of het gemiddeld 2.15) in had kunnen zitten ipv van de nu ene asielzoeker!

146 psje    
3 maanden geleden door psje
0
Meld

@142 omdat die daar niks te eisen hebben en tevreden moeten zijn met wat ze hebben zo niet dan vertrekken ze daar maar
https://www.spiegel.de/politik/ausland/oesterreich-verschaerft-asylrecht-fluechtlinge-sollen-bis-zu-840-euro-zahlen-a-1203602.html

147 psje    
3 maanden geleden door psje
0
Meld

@146 ten eerste hoort politiek niet te bouwen maar sociale woningbouwstichtingen.
Echter deze linksen stichtingen vonden het belangrijker het geld ergens anders voor te gebruiken zoals het speculeren dan voor het bouwen van betaalbare woningen

De woningcorporaties zijn verzelfstandigd en moeten concurreren met de markt. Ze hebben geen geld meer van de overheid. Wanneer je moet functioneren op een markt kun je niet meer functioneren als sociale woningbouwer. Je moet dan marktconform gaan bouwen om overeind te blijven. De pizzaboer bij jou op de hoek kan jou ook geen sociale pizza's geven. Hij verliest het dan van zijn concurrenten. Sociale Woningbouw was een onderdeel van 'volkshuisvesting', een publieke taak die is opgeheven door neoliberaal Paars.

Ten tweede hebben de PVV en de FvD er nog nooit iets te zeggen gehad de PVV en de FvD bestonden toen zelf nog niet eens!

https://dagblad070.nl/politiek/pvv-stoppen-met-bouw-sociale-huurwoningen

"Volgens het PVV-raadslid maken teveel 'kansarme allochtonen' gebruik van de sociale huurwoningen in Den Haag."

Als Karen Gerbrands wil dat die 'kansarme allochtonen', arbeidsmigranten uit de jaren 60 en 70 en hun nakomelingen, ergens anders gaan wonen, moet ze ze eerst maar eens wat meer geld geven. Sociale Woningbouw is bedoeld voor lage inkomens waar deze mensen onder vallen. Dit zijn de de mensen waar sociale woningbouw voor is bedoeld, nederlanders met een laag inkomen.

"Daarnaast zijn er voldoende huizen gebouwd echter de sociale woningbouw kon makkelijker geld verdienen door te verkopen h
Gemiddeld worden er 60.000 nieuwe huizen bijgebouwd en ca 1/3 is dus sociale woningbouw!
echter uit deze zelfde woningvoorraad worden ca 10.000 verkocht en sloop ook 10.000 waardoor er geen groei is in de woningvoorraad! En ipv van goedkopere kleinere woningen te bouwen bouwt men alleen maar duurder "

Ik heb u net uitgelegd dat woningcorporaties marktconform moeten opereren. Dit is wat er dan gebeurt. Daarnaast moeten woningcorporaties de meeropbrengst van te veel verdienende huurders (verhuurdersheffing) volledig in de staatskas storten en houden ze dus geen geld over om goedkoop te bouwen. Dit is maar liefst 2,2 miljard euro per jaar.

"We hebben 7.8 miljoen woningen voor 17 miljoen Nederlanders di zou dus theoretisch 2.2 persoon per huis zijn (gemiddeld gezins grote Nederland is 2.15)Echter omdat er veel eengezinswoning weggegeven worden aan een persoonshuishoudens ontstaat het te kort.
En laat de meeste net zoals hier in dit nieuwsstukje de meeste asielzoeker alleenstaande zijn
Hierdoor raakt de markt per keer een huis kwijt waarin vier personen (of het gemiddeld 2.15) in had kunnen zitten ipv van de nu ene asielzoeker!"

Projectontwikkelaars bouwen niet voor alleenstaanden, he? 33% van de huishoudens bestaat inmiddels uit singles. Maar de markt/projectontwikkelaars verdienen niet genoeg aan kleine huizen. Daarvoor zijn de opstartkosten te hoog en dus de marges te laag. Dan kunnen de aandeelhouders geen winstuitkering krijgen en de directies geen bonussen tegemoet zien. Dat is waarom het aanbod niet aansluit op de vraag. Dat is het gevolg van neoliberaal beleid en niet van de komst van enkele tienduizenden asielzoekers.

Dit probleem bestaat al sinds de woningcorporaties in 1996 geprivatiseerd werden onder neoliberaal VVD/D66 beleid waar de PvdA met haar 'derde weg' idioterie in mee ging. PVV en FVD zijn net zo neoliberaal als de VVD. Zorg, Woningmarkt en Arbeidsmigratie zijn hun idioterie. En de komst van 500.000 oostblokkers in de laatste 10 jaar is echt niet opgevangen met voor die mensen betaalbare huizen. Er zijn 5x zoveel arbeidsmigranten binnengekomen als asielzoekers. Slechts 20% van die asielzoekers wordt statushouder . Het probleem wordt dus niet veroorzaakt door statushouders maar door de arbeidsmigratie en weigering om betaalbaar te bouwen door VVD, FVD en PVV.

148 Hollander1967    
3 maanden geleden door Hollander1967
1
Meld

@148
Ten eerst geeft u de PVV en de FvD de schuld van de woningsnood in terwijl ze er geen invloed cq zeggenschap over hebben. dan wel over hebben gehad! En noem anders een voorbeeld waar deze beide partijen het voorkomen hebben dat er gebouwd werd!
Ten tweede hadden de woningbouwstichtingen het geld voor nieuwbouw echter hebben er andere dingen mee gedaan dan bouwen (zoals zich zelf een mooi salaris toekennen ter wijl de meeste bestuurders van deze stichtingen zogenaamd links zijn of beleggen met hoge risico's voor niets zijn er enkele de fles op gegaan)
En een huis verkopen levert meer (kort durige) winst op dan het verhuren. Anders verklaar dan waarom het aantal beschikbare koopwoningen en private huurwoningen in de jaren wel gegroeid zijn terwijl de sociale woningvoorraad alleen maar geslonken is dan wel gelijk is gebleven
Daarnaast als de asielzoeker geen woningen hadden toegewezen gekregen hoeveel woningen zouden er dan nu beschikbaar zijn voor Nederlanders! (naar mijn optiek genoeg)
En die project ontwikkelaars waarover U het heeft zijn oa de woningbouwstichtingen!
Als men een gezinshuisje/ appartement kan bouwen en verhuren voor 700 euro levert dat meer op dan een flat a 300 per huurder! Dus de woningbouw zelf is hier voor verantwoordelijk ze voldoen doelbewust niet aan de vraag. (maar ja linkse gedachte toch)
En was het niet Staatssecretaris Heerma (CDA) die de eerste aanzet heeft gegeven voor het privatiseren van de sociale woningbouw in de jaren 90 onder Lubbers (Ccda, vvd en PVDA)
De VVD /D66 heeft alleen het toen uitgestippelde beleid ten uitvoer gebracht!

149 psje    
3 maanden geleden door psje
0
Meld

@149 "Ten eerst geeft u de PVV en de FvD de schuld van de woningsnood in terwijl ze er geen invloed cq zeggenschap over hebben. dan wel over hebben gehad! En noem anders een voorbeeld waar deze beide partijen het voorkomen hebben dat er gebouwd werd!"

Die link staat in dat bericht @148 , beter lezen!

Ik heb u uitgelegd dat woningcorporaties geen geld meer krijgen van de overheid na de privatisering. Een van de bronnen van inkomsten voor de corporaties is dan de verkoop van sociale huurwoningen en dat is wat er is gebeurd.

Asielzoekers waren de aanleiding voor gemeenten om alsnog sociale woningen te bouwen. MAar zoals ik al vele malen heb gezegd: De woningnood was er al ver voor de massale instroom van asielzoekers die in 2013 begon.

Projectontwikkelaars zijn marktpartijen. Uw 'stichtingen' zoals Vestia moeten daarmee concurreren. Dat lukt niet als ze gratis pizza's weggeven of daar te weinig winst over maken. Het sociale is eraf gehaald met de privatisering en er is geen onderscheid meer buiten dat de bestuurders worden benoemd door de politiek en ze 2,2 miljard per jaar moeten afdragen aan de staatskas die ze niet in woningen kunnen steken.

Zeker was het Heerma die de eerste aanzet gaf en de geneoliberaliseerde PvdA die samen met VVD en D66 dat uitvoerde. Mede daarom stem ik al sinds 1994 SP.

150 Hollander1967    
3 maanden geleden door Hollander1967
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Pieten in Dordrecht blijven zwart tijdens int...
Het is een jarenlange traditie en we zien gee...

13 uur geleden door Reconquista

Geert Wilders valt Mark Rutte keihard aa...
Wilders klonk op sommige momenten net als de...

7 uur geleden door iSlam FM!

Advocaat kroongetuige Nabil B. doodgeschoten...
Een man is vanochtend doodgeschoten op Imsten...

15 uur geleden door AD

Schokkend. Opnieuw recordweek asielinstroom
De asielinstroom van week 37 bedroeg ongeveer...

6 uur geleden door netcat

Liquidatie raadsman kroongetuige schokt Tweed...
Partijen in de Tweede Kamer zijn geschokt doo...

14 uur geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
The Investigator
Advocaat kroongetuige Nabil B. doodgeschoten ...
Als het aan links (en "liberaal") ligt dan zi...

1 minuut geleden door The Investigator

thijsbaard
Advocaat kroongetuige Nabil B. doodgeschoten ...
die e.meel zit al op de 45322 Reacties, het i...

1 minuut geleden door thijsbaard

techcenter
Advocaat kroongetuige Nabil B. doodgeschoten ...
@145Je lult maar een end weg , herhalende o...

1 minuut geleden door techcenter

thijsbaard
Advocaat kroongetuige Nabil B. doodgeschoten ...
@149 het is al bekend geworden dat halsema wi...

2 minuten geleden door thijsbaard

RoosjeB
Zwaargewonde bij schietpartij in Amsterdam Zu...
@12Ik vind Amsterdam prachtig (vooral de mo...

2 minuten geleden door RoosjeB

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig