EPA
Volledig scherm
© EPA

Buitenlandse investeringen krijgen klappen door "America First"-politiek

De "America First"-politiek van president Donald Trump heeft een zware impact op het niveau van de directe buitenlandse investeringen, zo blijkt uit het jaarlijkse investeringsrapport van de VN-organisatie voor handel en ontwikkeling (Unctad). De VS fungeren niet langer als "wereldwijde conjunctuurmotor", zo blijkt.

8 reacties

  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Karel Tichmann het is omgekeerd het gaat over Amerikaanse bedrijven die in het buitenland investeren niet over bedrijven die in de VS investeren. mss eerst eens het artikel goed lezen.
  • Alan Janssen

    5 jaar geleden
    Tuurlijk is het een succes nu, het is een korte termijn beleid.... de valkuil komt op lange termijn
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    5000 winkels failliet op een jaar in de VS. Van de 35 geïndustrialiseerde landen die lid zijn van de OESO is de VS het land waar de burger het minst lang leeft en het ongezondst is. 12% van de bevolking leeft in bittere armoede. In geen enkel land ter wereld zitten meer burgers in een gevangenis. 1 op de 4 gevangenen in de wereld is er één in de VS, terwijl het land 5% van de wereldbevolking uitmaakt. En volgens Trump hebben ze alles uitgevonden en overal een patent op.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    De wereld kan enkel overleven als we globaal denken. Dat is zo voor de economie en het klimaat. Als ieder zoals Trump zijn eigen ding doet, is de wereld en Moeder Aarde gedoemd om te verdwijnen.
  • Willy Petermans

    5 jaar geleden
    DE titel had ook kunnen zijn. Binnenlandse investeringen voor Amerika op recordhoogte door Trump. Hij haalt zijn slag thuis.