Maand minder cel voor inbreker die in elkaar werd geslagen door bewoner

ARNHEM – Een 48-jarige inbreker die bij betrapping in Wijchen door de bewoner bewusteloos werd geslagen, gaat een maandje minder de cel in dan was geëist. De rechtbank oordeelde woensdag dat de bewoner buitensporig veel geweld heeft gebruikt.

38 reacties

  • tgm beuningen

    5 jaar geleden
    Of hij nu 17 of 18 maanden krijgt boeit natuurlijk niemand, maar 1 maand minder vanwege een pak rammel, maw, een kleine beloning voor ongelukkig uitgepakt verzet tegen aanhouding?  :-)
  • meneerM

    5 jaar geleden
    Uiteraard is het doel van een strafproces waarheidsvinding. Bij het vaststellen van een passende straf wordt er uiteraard gekeken naar de persoonlijke omstandigheden van de veroordeelde.
  • Realist

    5 jaar geleden
    Wat een gejankt. Je mag je eigen huis en/of gezin niet eens verdedigen. Valt een tik iets te hard uit en de dader wordt beloond.
  • Twan

    5 jaar geleden
    Wederom zit je er volledig naast. In het Nederlandse strafrecht staat niet de verdachte maar waarheidsvinding centraal - ook vanuit het oogpunt van het OM. Het OM vervolgt weliswaar, maar deze vervolging is primair gericht op waarheidsvinding. Uit deze waarheidsvinding kan van alles voortvloeien inclusief strafverzwarende alsook strafverminderende omstandigheden.
  • Anton

    5 jaar geleden
    Dit zal mensen alleen maar motiveren om dit soort types nog harder aan te pakken als ze durven en de lans krijgen. strafvermindering? Prima maar dan krijg je er op vooorhand alvast een paar goede tikken bij.