‘De ellende groeit voor Palestijnen’ (nrc.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Keulen in Buitenland  ·  27 Reacties

  • 3
  • 490x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Niks te eten maar wel een hele hoop moderne raketten kunnen afvuren???

5
1 Jan met de korte achterlul

Maar ook de Palestijnse leiders zelf zijn debet aan hun misère, erkent Lynk. „Zowel Hamas in Gaza als de Palestijnse Autoriteit op de Westelijke Jordaanoever gebruikt overmatig veel geweld tegen protestdemonstraties en treedt burgerrechten met voeten. Palestijnse burgers blijven zo zitten met een diep gevoel van hopeloosheid: amper steun van de internationale gemeenschap,

4
2 Cremabatida

Tja misschien wat minder geld naar terroristen en raketten!

3
3 Zie Hier

Een VN-rapporteur?! Hou toch op, die hele VN zit vol Joden- en Israëlhaters, en vol met arabierenvrienden. Echt geen objectieve waarneming van die club! Verder is een eventueel 'probleem' voor die arabieren snel op te lossen: sluit vrede met Israël, sluit een verdrag, gooi de wapens weg en dan kan de vrede en voorspoed losbarsten. Maar dat wil Hamas helemaal niet! Die leven van de donaties van o.a. Qatar, ze willen juist oorlog, géén vrede!

3
4 weerman

DE Palestijnen staat het vrij om hun eigen keuzes te maken en als ze hun geld liever aan terrorisme en wapens uitgeven is dat hun eigen keuze en zullen ze daar ook de consequenties van moeten accepteren. Dan maar niks eten. Zolang er maar geen geld van Nederland naar toe gaat maakt het mij niet uit.

3
5 PFL

@5
Da's juist de ellende; er gaat via de belastingen flink geld naar die "palestijnen". We betalen flink mee aan hun onderhoud, wat dagelijks via ca. 600 vrachtwagens de grens over gaat... WIJ onderhouden hen, via onze VN-gelden!

3
6 weerman

De tweestatenoplossing – één voor Israël en één voor de Palestijnen – die sinds de verdragen van Oslo de internationale norm vormde, raakt zo verder uit zicht. „De Palestijnen willen geen klein Bantoestan”, zegt Lynk verwijzend naar autonome reservaten voor zwarte bevolkingsgroepen tijdens het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime. „Dan wonen ze nog liever in één democratisch Israël.”


‘Palestijnse autoriteiten martelen stelselmatig critici’, stelde Human Rights Watch vorig jaar
Maar ook dat zou weleens onhaalbaar kunnen zijn, want de Knesset nam vorig jaar een wet aan waarin Israël werd uitgeroepen tot een in beginsel Joodse staat. De Arabische minderheid wordt zo feitelijk tot tweederangs burgers gereduceerd. [/Q]


Waarmee Israel officieel een racistische staat is geworden. Ieder mens kan bedenken dat deze constructie niet eeuwig mee gaat….

12
7 WijzeDwaas

@5

Met de roverhoofdmannen van Hamas en Fatah aan het roer, valt op die zg. "keuzevrijheid" anders nog wel het één en ander af te dingen.

7
8 Grimm

@8 . Die Hebben ze zelf gekozen. Moeten ze maar een keer orde op zaken stellen en op normale mensen stemmen. Maar in een islamland is dat vrijwel onmogelijk .

5
9 PFL

@9

Met de loop van een geweer in je rug maak je natuurlijk altijd de "juiste" keuze...

6
10 Grimm

Mooi laat ze maar verrekken dat namaak tuig.

2
11 Pelikaan

@7
Wat een onzin weer. Zo kun je elke islamitische staat dan óók "een racistische staat" noemen, maar dat doe je dan weer niet. Goh, wat verbazingwekkend weer. question

2
12 weerman

@10 Geef je nu toe dat in islam landen er slechts puinhoop en geweld is? Fijn dat je dat eindelijk ziet . En dat is niet onze verantwoordelijkheid. Wij hebben ook zelf onze problemen opgelost. Nou is het hun beurt.

4
13 PFL

@13

Nou..., het is anders overduidelijk, dat jij nog zàt persoonlijke problemen hebt op te lossen....question

9
14 Grimm

* Verwijderd door de redactie *

15 Anti-Prut

@11 .

Een mooi voorbeeld van 'n fan van Israël en het Proletenprotocol ....

Proletenprotocol rukt op dankzij Trump, Erdogan, Wilders en Baudet

https://www.ad.nl/politiek/proletenprotocol-rukt-op-dankzij-trump-erdogan-wilders-en-baudet~acfdbef2/

8
16 Ja, maar ....

@5 @6
Er gaat meer Europees (en dus Nederlands) geld naar Israël dan naar Palestina.

8
17 Ja, maar ....

@15
Je slaat de spijker op z'n kop!

8
18 Ja, maar ....

@12

Volgens mij is het topic Israel….

Een land waar racisme geïnstitutionaliseerd is.

9
19 WijzeDwaas

@18 Die gasten hebben echt een spiegeltje nodig. Wapens leveren tijdens genocides is nog erger als wat ze de Palestijnen aandoen. De lijst wandaden van dat land is enorm.

8
20 Anti-Prut

@15 Rond 1880 was de regio Palestina over het algemeen kaal, droog en vrijwel onbewoond. In die tijd komen de eerste Joden uit oost-Europa en kochten grond van grootgrondbezitters die in Damascus en Beiroet woonden. De grond was niet meer dan moeras en rotsgrond. Door keihard te werken werden grondstukken vruchtbaar en arme Arabieren uit de omliggende landen kwamen naar dit gebied in de hoop werk te vinden. Toen dat niet lukte, werd er massaal vee gestolen van de Joodse inwoners.

Eind 1947 besloot de VN het gebied te verdelen in een Joods en Arabisch gebied. Het Joodse deel zou voornamelijk bestaan uit de legaal aangekochte en bewerkte grond. De rest zou voor de Arabische bevolking zijn. De omliggende Arabische landen wezen dit plan af zonder de Arabische bevolking in de Palestijnse regio te raadplegen. Niet veel later vielen 7 (!) Arabische legers de inmiddels uitgeroepen staat Israël aan.

Ondanks allerlei plechtige beloftes van de Arabieren, die zich plotseling Palestijnen gingen noemen, heeft met nooit de Joodse aanwezigheid in deze regio geaccepteerd en hebben omliggende landen keer op keer pogingen ondernomen Israël door middel van een invasie van de kaart te vegen.

Tot op de dag van vandaag wordt vanuit Arabische zijde opgeroepen alle Joden uit te moorden en wordt hulp vanuit het westen misbruikt om wapens aan te schaffen in plaats van de Palestijnse gebieden te ontwikkelen. De leiders van de Palestijnen staan wereldwijd bekend om hun corruptie, onbetrouwbaarheid en gewelddadigheid. Inmiddels willen zelfs de meeste midden-oosten landen niets meer weten van de Palestijnen. Ga maar eens kijken in Libanon of Syrië, waar Palestijnen worden opgesloten in kampen en volstrekt rechteloos zijn. Terwijl in Israël de Arabische bevolking dezelfde rechten heeft als alle overige inwoners. Dat de Arabische bevolking in Israël welvarender is dan de meeste midden-oosten landen. Dat uit een onderzoek van een paar jaar geleden 65% van de Arabische bevolking in Israël geen enkele behoefte heeft om onder Palestijns gezag te leven.

Geen wonder dat de ellende groeit voor de gewone Palestijn. Merkwaardig dat VN-rapporteurs nog steeds menen dat de "bezetting" daar de oorzaak van is.

3
21 Belazerd

@21 Nou daar dacht Mark Twain anders over en dat was in 1867 het gebied stond juist bekend om het fruit en de vruchtbare grond.

"The narrow canyon in which Nablous, or Shechem, is situated, is under high cultivation, and the soil is exceedingly black and fertile. It is well watered, and its affluent vegetation gains effect by contrast with the barren hills that tower on either side." (The Innocents Abroad, p. 322)

"We came finally to the noble grove of orange trees in which the Oriental city of Jaffa lies buried." (The Innocents Abroad, p. 360)

7
22 Anti-Prut

@22 Daar houden ze niet van als men uit hetzelfde boek de andere kant belicht. Zo zijn die leugenaars.

7
23 Anti-Prut

* Verwijderd door de redactie *

24 Yisrael 2.0

@24 Je bedoelt denk ik aanvallen op Joodse mensen als je karma is a bitch zegt? Of mag men zulke dingen alleen van 1 kant zeggen?

6
25 Anti-Prut

* Verwijderd door de redactie *

26 Yisrael 2.0

De pallies hebben zich de ellende zelf op de hals gehaald door de verkeerde machthebbers te kiezen. Hun haat tegen de Joden is echter zo groot dat ze liever met Hamas doorgaan tegen Israël dan zich te ontdoen van deze roversbende.

2
27 Tsaar

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
skapoe
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

Als je zo'n haatbaard al scheef aankijkt ben je "extreemrechts"....

6 minuten geleden geplaatst door skapoe

Graaier1000
Offtopic

"Hopelijk heb ik hiermee jouw vragen kunnen beantwoorden."@2319 Querido not,U hebt uw mening toegelicht/verduidelijkt, waarvoor mijn dan...

21 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Offtopic

"OliviaWeg blijven. En weer komen en weer weg. En ....Waarschijnlijk heb je de redactie al zo knettergek gemaakt met al jouw kronkeltjes dat...

25 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

RobP
Hoe kan ik de islam zien als een vredelievend geloof?

@35 Wat valt er te nuanceren aan een moordenaar?Wat valt er te nuanceren als je die moordenaar als voorbeeld neemt?...

26 minuten geleden geplaatst door RobP

wildersfan
Zware klap in Slavjansk: de Russen hebben 100 leden van het Franse Vreemdelingenlegioen "vergast" - Dissident.one

@10 Zolang Kiev miljarden beurt, wordt er geen referendum gehouden. En een dikke worst ter grote van mischien wel 10 biljoen is er ook nog....

29 minuten geleden geplaatst door wildersfan

sockknitter
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

Dan heeft de aannemer dus een te lage kostenberekening gemaakt. Dat gaat de aannemer dan een hoop geld kosten....

29 minuten geleden geplaatst door sockknitter

wildersfan
Het verhogen van het minimumloon legt het toch weer af tegen het vestigingsklimaat

@12 Nieuw Binnenhof kost nu 3 miljard in plaats van 2 miljard. Misschien zelfs meer. In het VK gaat het toch super slecht volgens de berichten. ...

31 minuten geleden geplaatst door wildersfan

greenpollo
Asielzoeker ernstig bedreigd voor dragen van regenboogsokken

Straks vast eerste onderwerp bij het NOS journaal.Lijkt me toch duidelijk dat men ook wel weet welke personen dit flikken.Maar er zal vast ...

33 minuten geleden geplaatst door greenpollo

Querido not
Offtopic

@2318 GraaiWaar je kennelijk om vraagt is verdere uitleg. Waar ik het in @2236 al over had. Maar dat was de uitleg van mij op een voor ieder...

33 minuten geleden geplaatst door Querido not

NK. App
Vintage Indian Porn MoviesFull Adult Web SeriesSebokepBiker Bars Near MeAoc PornCheating PornvideosBrozzer ComLady FyreSex SunyFree Xxx MovsFree Onlyfans SitesNaked FirlsToradora PornXnxx Mom Son IndianHot Hindi Bf MovieF E M J O YFree Full VrpornPorn FanasyEbony Curvy PornSword Art Online PronWww Com Sexy HdHindi Movie Sex Scene VideoAsssmotheringHuge Facials CompManga PornosBooti PornDesi Sex Vidio ComSlut LoadFamily StroksFirst DeepthroatLeak Only FansSexe ModèlesFrat X PornRyan MadisonXxx Video Indian VideoIndian Bhabhi Sexy Porn VideoFrre Porn StoriesPorn Download In HdBlackporn.com FreeпорносветкаDog Woman PornLady Police PornKajal Nude BoobsCumming Inside CartoonTrasngender PornNaruto HentailPornographic AnimesIndian Porn StartMiley Cyrus Pictures NudeXdesisexBest Tits PicsRileymae LeakedFree Hot Xxx VideoSxay VideoNf Busty VideosDaddy And Step Daughter PornDiamond Jackson CreampieAlina FoxxxHungtrannyVideos MaturepornPornos MaturesNude Chick SelfiesGay DeepthrpatSex Videos CategoriesOnly Aunty SexAfricancastingsDad_nmomMature Casting CouchMysweetapple FoursomeSexs IndonesiaSikh SexSadiehartzDesi Hot Girl PornMidgit Gay PornApk Porn GamesShow Me A Video Of PornWatched SynonymPorn Download NewLasirena69 DpDamaris Rivera XxxAdult Porn VudeosHuman ToiletThe Teacher Xxx_mito_69Indian Sunny Leone Sex VideoPorn TopFree Comics PornMydesi. NetSock FleshlightSpankingtubrNhentai.naetEmerson_caneSleeping Foot WorshipPeridot R34Xxx Fat Women SexBihar Pron VideoPornvideo Download HdMia Khalifa Julianna VegaHqporn.Men4menpornZozo Indian ChatLauren Phillips GangPayton Hall CreampieNew Porn MoviBestpron ComCamel Toe PusstPorn Hib.comMasterbation AsianTubesarafiPerri PiperWww Xvidoes ComBathroom Sex VideoPubg SexXxx Hot GrilsStay Away From My DaughterWww Xxx New Video ComJenise HartAmber Ajami LeakedKarryn's PrisonSexycandidgirlsJuicy MilfCherie Deville.squirtArcadia DavidaPórno BrasileiroHot Cartoon XxxJasmine Daze Anal CompulsionMilking Table MassageFabswimgGwen Stacy SexySex Com Sunny LeoneCreampiebukkakeAlison TyloerRebecca Johnson PornXxx DokterXxx DishaMuñequitaMarilyn Monroe XxxMother In Law Porn MoviesJapanese Oil Massage PornBrazzrs Porn HdAshlyn Peaks AnalBravoteenOnlufansStep Mom CreampiesUp Skirt PornBdsm VidoesNude Actress HdTeresa LavaeLana Rhodes Full VideosNifthy Stories