Minister Kajsa Ollongren
Volledig scherm
Minister Kajsa Ollongren © ANP

Minister: verplicht lagere drempels in nieuw huis

Geen enkele ingang van een nieuwbouwhuis mag straks nog een drempel van meer dan 2 centimeter hoog krijgen, vindt minister Kajsa Ollongren (Wonen). Ze wil ook andere bouwregels aanscherpen om gebouwen toegankelijker te maken voor mensen met een beperking.

  1. Renovatie Binnenhof is ‘nachtmerrie’: hoe acht eeuwen achterstallig onderhoud zorgt voor prijskaartje van 2 miljard

    Renovatie Binnenhof is ‘nachtmer­rie’: hoe acht eeuwen achterstal­lig onderhoud zorgt voor prijskaart­je van 2 miljard

    De renovatie van het Binnenhof is een hoofdpijndossier van jewelste aan het worden. Het project is jaren vertraagd en het prijskaartje is verviervoudigd tot 2 miljard euro. Maar voordat minister De Jonge dat bedrag dinsdag openbaarde, stuurde hij journalisten eerst langs loszittende muren, onveilige plafonds en instabiele houten trappen. ,,De staat van het gebouw is ongelooflijk veel slechter dan we dachten.”
  2. Kamer wil verbod private investeerders in de zorg, formerende partijen tegenover elkaar

    Kamer wil verbod private investeer­ders in de zorg, formerende partijen tegenover elkaar

    De Tweede Kamer wil af van commerciële investeerders in de gezondheidszorg die vooral uit zijn op het maken van winst. Een meerderheid had zich al eerder uitgesproken voor een verbod op deze private praktijken, onder meer in de huisartsenzorg, omdat de patiënten er nadeel van kunnen ondervinden. Maar demissionair zorgminister Conny Helder wil geen verbod omdat private investeringen de zorg ook ten goede kunnen komen. Bovendien levert een verbod volgens haar juridische risico’s op, concludeert ze uit een onderzoek dat ze liet uitvoeren.