U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 10
Pensioenfondsen moeten vanaf 2021 uitgaan van nog lagere rendementen bij het berekenen van hun toekomstige verplichtingen. Daardoor komen pensioenkortingen nog dichterbij en neemt de kans af dat de oudedagsvoorziening op korte termijn weer kan meestijgen met de consumentenprijzen. ...

3 maanden geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
17

Dit is dan toch wel het begin van het einde van het pensioen zoals we dat hebben gekend. Misschien net als in andere landen toch maar via omslagstelsels gaan werken ipv kapitaaldekking?

1 Citrusvrucht    
3 maanden geleden door Citrusvrucht
1
Meld

Wijlen dhr. Drees draait zich om in zijn graf als hij hoort hoe er met zijn pensioen geklooid word.

2 Interessant    
3 maanden geleden door Interessant
2
Meld
3 in holland    
3 maanden geleden door in holland
0
Meld

Rutte is een voorschot op zijn vertrek aan het nemen. Ze hebben weer een nieuwe rekenmethode bedacht om de gepensioneerde een oor aan te naaien terwijl de pensioenpotten overstromen. De 30ers en 40ers gaan hun pensioen niet eens halen. Dat geld verdwijnt naar de elite, zonder met hun ogen te knipperen. De bonden zullen wel akkoord gaan. Het beste lijkt me dat iedere gepensioneerde een vast inkomen per maand gaat krijgen. Namen, zoals AOW en pensioen laten verdwijnen en een nieuwe naam kiezen. Zijn ze er bij de FNV er al uit met het plan van Koolmees?

4 Verwonderd    
3 maanden geleden door Verwonderd
0
Meld

@4 u bedoelt naar Brussel, daar heeft Klijnsma in RutteII al voor gezorgd.
Als we het hebben over Pensioen dan praten we over achterstallig salaris van werknemers die aangesloten zijn bij een pensioenfonds. In deze fondsen zit bijna 1500 miljard. Er gaat per jaar minder uit dan dat er binnen komt.
U kunt AOW en pensioen niet samenvoegen, want dan besteelt u de werknemers die de fondsen gevuld hebben.
Gemiddeld is het rendement van de fondsen 5,5% in de afgelopen 10 jaar. DNB en Koolmees (regering) belazeren weer de boel. Door een verkeerde rekenrente aan te houden en de pensioenfondsen een te hoge buffer op te leggen.
Iedereen die nu afdraagt aan een pensioenfonds kan lang genoeg van het pensioenuitkering genieten.

De regering is bang dat zij straks de mensen die geen extra pensioen hebben opgebouwd moet gaan onderhouden. Of het gaat naar Brussel omdat de Europese ambtenaren te weinig inleg betalen voor straks hun riante pensioenvoorziening.

Wat hier gebeurt is volledige waanzin van een geld beluste regering.

5 Pluten1    
3 maanden geleden door Pluten1
0
Meld

Hoop, dat fnv-leden dit óók lezen en hun conclusies trekken.
Koolmees en de zijnen, kunnen zulke mooie praatjes verlopen, maar zolang de rekenrentess (door de DNB bepaald), niet gewijzigd worden, zullen de dekkingsgraden óók niet gewijzigd worden.
Een en ander met dank aan de ECB die de rentes kunstmatig laag blijven houden, volgens de laatste berichten hierover.
Het erge is nog, dat deze pensioenfondsen hun kapitaal steeds zien stijgen, omdat ze kortingen opleggen en niet hoeven te indexeren.
ABP één van de grootste pensioenfondsen, heeft in de laatste 10 jaar, hierdoor hun kapitaal alleen maar kunnen vergroten.
Denk hier maar eens aan, als u gaat stemmen...

6 Dieke    
3 maanden geleden door Dieke
0
Meld

Maar... 'we hebben de beste fondsen van de hele wereld..'
Niet dus.
Of wel en we worden inderdaad bestolen.
Maar beide tegelijkertijd kan niet.

7 Citrusvrucht    
3 maanden geleden door Citrusvrucht
0
Meld

@7 klopt de simpelste fondsen was genoeg rendement te halen.
Dom twijfelachtige uitspraak of leugen wat je wilt.

8 Eastwood    
3 maanden geleden door Eastwood
0
Meld

Er wordt een vies spelletje gespeeld. Waarom komt deze informatie zo vlak voor het moment dat de FNV leden voor of tegen kunnen stemmen inzake het prinipe pensioenakkoord. Trap er niet in en stem TEGEN dit nieuwe flut akkoord!

9 SergioLeone    
3 maanden geleden door SergioLeone
0
Meld

@2 , die draait waarschijnlijk al "stationair".

10 caso    
3 maanden geleden door caso
0
Meld

We HADDEN de beste fondsen van de hele wereld, we ZIJN bestolen en anno 2019 hebben we een van de slechtere fondsen van de wereld.
Met dank aan de grijpgrage vingers van politiek Nederland én EU.

11 DagmarA    
3 maanden geleden door DagmarA
0
Meld

@5 die mensen zonder pensioenopbouw is diezelfde regering zelf an masse aan het importeren....

12 Remkraan    
3 maanden geleden door Remkraan
0
Meld

De PvdA heeft altijd gestaan voor de werknemer. Echter de laatste jaren zijn het overduidelijk salonsocialisten geworden.
In de regering van Rutte II heeft de PvdAer Klijnsma het aanvullend pensioen deels kapot gemaakt en verkwanselt aan de EU. Nu is het haar collega PvdAer Dijsselbloem die het aanvullend pensioen nog verder naar beneden haalt onder het mom van de rekenrente moet marktconform zijn. Gaan we nu de rekenrente van min. 4% bij de belastingen ook marktconform maken en terugbrengen naar de huidige 0,01%???
Als de regering maar kan stelen, is het niet van de automobilist dan is het wel van de huiseigenaars/huurders of pensionado’s

Het wordt tijd dat Nederland zich laat horen of blijven we makke schapen.

13 Pluten1    
3 maanden geleden door Pluten1
0
Meld

@13
Het Nederlandse electoraat heeft, na het verraad via de PvdA, z'n heil gezocht bij de VVD, later de PVV en nu het FvD. En niets zal hen helpen, maar zie het maar als 'proteststem'. We lopen massaal achter de verkeerde spandoeken aan, helaas. Ik vrees dat het allemaal nog vele malen erger moet worden, dat er pas dan een nieuwe, goeie en krachtige vertegenwoordiger van de werknemer zal opstaan. Zolang de meerderheid op rechts of op domme populisten stemt, blijft de (r)overheid gewoon doorgaan met die gelegaliseerde diefstal.

14 weerman    
3 maanden geleden door weerman
2
Meld

Wedden dat Nederlanders dit gewoon pikken, al wordt ons alles afgepakt wij vinden het wel best

15 wijs    
3 maanden geleden door wijs
0
Meld

@14 Is Dijsselbloem niet meer van de PvdA?

16 wijs    
3 maanden geleden door wijs
0
Meld

@16
De PvdA had al dertig jaar geleden moeten worden opgeheven, want 'doelen behaald'. Maar dat pluche kleeft zooo lekker... Dijsselbloem is gewoon de zoveelste salonsocialist.

17 weerman    
3 maanden geleden door weerman
0
Meld

@1 @2 @4 @6 @8 @11 @12 @13 @14 @15
Goh, wat toevallig he, zo'n advies, precies in het heetst van de discussie ????

Aan alle kanten probeert men de pensioengerechtigden bang te maken en te misleiden. Dit advies lag al maanden op de plank en het kabinet kiest er nu voor om dit te publiceren. Natuurlijk om uit alle macht te proberen het valse geluid zo groot mogelijk te laten klinken.

Laat je niet naaien. Dit pensioenstelsel is waterdicht, zelfs voor de saboteurs binnen de PvdA. zoals Dijsselbloem en Klijnsma.

18 Hollander1967    
3 maanden geleden door Hollander1967
0
Meld

@2 Drees heeft het AOW opgericht. Heeft niets van doen met het aanvullende bedrijfspensioen voor de werkenden.

19 Conradijntje    
3 maanden geleden door Conradijntje
1
Meld

Telkens als er lucht lijkt te komen voor de gepensioneerden omdat er eindelijk weer geindexeerd zou kunnen worden komen er nieuwe berekeningsregels v.w.b. rekenrente en buffers.

Pensioenen mogen kennelijk niet stijgen ten gunste van steeds voller wordende pensioenreserves.

Ik houd niet van complottheorieen, maar hier moet toch iets achter steken?!
Spaarpot voor een europees pensioenfonds?

20 Mappie    
3 maanden geleden door Mappie
0
Meld

@17 Tja als de doelen behaald zijn is het enige wat je dan nog kunt bereiken is het je aansluiten bij de vijand en de doelen weer afbreken.

21 Conradijntje    
3 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

@20 Als ik jongere was zou ik niet meer collectief willen inleggen. Het is privaat geld waar de overheid zeggenschap over meent te mogen hebben.
Echter hopen banken en verzekeraars dat er individueel gespaard gaat worden voor het pensioen zodat zij weer wazige producten kunnen verzinnen rondom dit sparen en je geld op een andere manier van je af wordt genomen. Blijft lastig: bestolen worden door verzekeraars en banken of door de overheid.

22 Conradijntje    
3 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

Wanneer men de naam Dijsselbloem hoort en het gaat over de pensioenen (stokpaardje PvdA!!!), dan moet men zeker zeer argwanend zijn.
We zijn heks Klijnsma nog niet vergeten, die vlak voor ze vertrok, nóg even snel de dekkingsgraden had gewijzigd, zodat de fondsen nóg niet konden indexeren, terwijl het toen wèl kon..
En nu komt Dijsselbloem ineens weer op het "pensioentoneel" met zijn "adviezen"..
PvdA, ze staan nog steeds ver af van de burgers, die deze partij ooit grootgenaakt hadden..
Als dank worden we zó behandeld En kunnen fondsen blijven doorgaan met het zich wentelen in hun rijkdom, bijeengespaard door burgers en werkgevers.
In één woord: Schandalig.

23 Strongoli    
3 maanden geleden door Strongoli
0
Meld

@14 Hogere ambtenaren zitten er voor het leven op de ministeries. Het machtige ministerie van Financien bepaald dat ze elk jaar weer meer belastingen nodig hebben. De andere ministeries zijn slechts franje. Elke regering luistert naar het bedrijfsleven, multinationals, banken, de Schiphol lobby, het koningshuis, de EU, VN, IMF etc. Linkse, rechtse, gelovige etc partijen zijn alleen maar reclamemiddelen voor partijen om stemmen te trekken - iedereen moet/kan vertegenwoordigd zijn in Nederland.
Het resultaat is altijd hetzelfde wie er ook regeert: de regering vertegenwoordigt niet de burger.

24 Conradijntje    
3 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

** gebruiker verwijderd **

@1 meer dan een triljoen in kas, ik zal het even uitschrijven 1.300.000.000.000. Jaarlijks gaat er ongeveer 24 miljard uit en komt er ongeveer 27 miljard aan inleg bij. Plus rendement! Ze hebben de pensioenen overgeheveld naar de EU en proberen het nu af te zonderen. Met ouderen betalen voor ouderen en jongeren voor zichzelf (pensioen akkoord). Die rekenrente is een manier om geld uit de zakken te kloppen, het echte probleem is de euro en het opkopen van Drachi geweest. De afgelopen jaren is het rendement daardoor voor een groot deel verdampt!! Blijf vooral op dezelfde kliek stemmen lol

25 gebruiker verwijderd    
3 maanden geleden door gebruiker verwijderd

@25 het is niet verdampt. 1500 miljard in kas. Elk jaar komt er na uitgaven ongeveer 50 miljard bij. Deze gelden hebben ze nodig om straks de Europese ambtenaren met pensioen te kunnen laten gaan. Klijnsma heeft het vanwege dit de belangen overgeheveld naar de EU.

Laat de regering nu maar eens komen met een duidelijke onderbouwing. Met getallen, inkomsten, uitgaven, rendementen etc. Tot op heden zijn het alleen maar l.lverhalen zonder dat de burger inzicht krijgt in het geheel. Is de burger te dom hiervoor? De regering denkt van wel. Niet alleen de regering denkt dat maar alle politieke partijen.

26 Pluten1    
3 maanden geleden door Pluten1
2
Meld

@26 De regering heeft inderdaad nooit een duidelijke onderbouwing gegeven bij die rekenrente en daardoor worden de complottheorien gevoed.

27 Conradijntje    
3 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

@27 De "onderbouwing" is dat pensioenfondsen zekerheid moeten bieden om ook in de toekomst de pensioenen te kunnen betalen. Hierbij is de gedachte dat beleggen in (staats)obligaties meer zekerheid biedt dan beleggen in aandelen en dergelijke. Het rendement op obligaties staat voor 10 tot 20 jaar vast. Dat is niet het geval bij aandelen. In theorie zou dat kloppen als het rendement op staatsobligaties enigszins in de pas zou lopen met het rendement van aandelen of op vastgoed.

Sinds enige jaren is de Europese Centrale Bank bezig om staatsschulden op te kopen van voornamelijk zuid-Europese landen. Zij doet dat tegen een rentevergoeding van hooguit 0,5% bij langlopende leningen en zelfs negatieve rente bij kortlopende leningen. De gedachte is vervolgens dat door inflatie het gemakkelijker voor de betreffende landen wordt om de leningen weer terug te betalen. Dit systeem bepaalt in belangrijke mate de "marktrente" binnen Europa.

De Nederlandsche Bank gebruikt deze "marktrente" als een van de componenten om de rekenrente te bepalen die pensioenfondsen moeten hanteren om hun dekkingsgraad vast te stellen. Hierbij gaan DNB er vanuit dat het totale pensioenvermogen belegd is in staatsobligaties tegen een vast rendement. Dat in werkelijkheid 60% van het pensioenvermogen is belegd in aandelen, vastgoed, enz. en al meer dan 25 jaar een veel hoger rendement wordt behaald, doet er voor DNB niet toe.

De Europese toezichthouder EIOPA heeft al diverse malen laten weten dat deze methode onrealistisch is en schade toebrengt aan de pensioenuitkeringen. De rekenrente is in Nederland het laagst ter wereld. Het gemiddelde binnen Europa ligt op dit moment op ongeveer 3,5%, terwijl het in Nederland slechts 1,18% is. Zou Nederland het Europese gemiddelde aanhouden, dan stijgt de dekkingsgraad onmiddellijk met 35 tot 40 procentpunten en is indexering voor jong en oud geen enkel probleem.

De adviescommissie van Dijsselbloem heeft nu uitgerekend dat de Nederkandse rekenrente in 2024 onder de 1% zal zakken. Vandaar dat ze waarschuwen voor kortingen en/of premieverhogingen. De regering neem dit advies een op een over en blijft ijskonijnig op de handen zitten.

De pensioenvermogens worden misbruikt om staatsschulden te financieren. Goedkoop geld waar huidige en toekomstige gepensioneerden de dupe van worden.

28 Belazerd    
3 maanden geleden door Belazerd
0
Meld

Dijsselbloem heeft eerst de pensioenen in Griekenland verlaagd.
Pensioen is daar méér dan gehalveerd tot 345 euro voor de laagste groep
Nu gaat hij hetzelfde in Nederland doen
Eertz Klijnsma die de pensioenen heeft verkwanseld, nu Jeroen,Dijsselbloem.
Beide PvdA.
Toevallig?

29 Willem123    
3 maanden geleden door Willem123
0
Meld

@29 Het begon al bij Diederik Samsom (ook PvdA) die ouderen de rijkste groep van het land noemde. Als je dat nou maar genoeg herhaald, gaan mensen het vanzelf geloven. Vandaar dat beleidsmakers al meer dan 10 jaar bezig zijn, om die "rijkdom" stukje bij beetje af te romen volgens het aloude socialistische principe. Geholpen door de liberale collega's, die vinden dat de "markt" ook wel een graantje mag meepikken.

30 Belazerd    
3 maanden geleden door Belazerd
0
Meld

Dijsselbloem studeerde in 1991 af in de landbouweconomie aan de Landbouwuniversiteit Wageningen

31 wijs    
3 maanden geleden door wijs
0
Meld

Veel beangstigender: wat komt er nog op ons af, de komende maanden? Het afkalven gaat nu extreem hard, we werken al tien jaar langer dan de vorige generatie, hebben middelloon ipv eindloonstelsel, etc.
Na dit nieuws is het allerlaatste restje vertrouwen bij mij helemaal weg. Ik voorzie nu - en dat standpunt, die vrees is de harde waarheid, kan niet meer worden ontkend - dat er idd helemaal geen pensioen meer zal zijn voor de nu nog werkenden, enkel nog een AOW-plus, met bv 100 Euro per maand.. Maar hoe moet het dan met huren, ziektekosten, levensmiddelen etc.?
Zal het zover niet komen? In dit tempo aan ingrepen is volgend jaar al alles weg.

32 Citrusvrucht    
3 maanden geleden door Citrusvrucht
0
Meld

Ik roep alle FNV leden op TEGEN het nieuwe flut akkoord te stemmen deze week!

33 SergioLeone    
3 maanden geleden door SergioLeone
0
Meld

@32 Dat volgend jaar alles weg is, lijkt mij niet erg waarschijnlijk.
Wel dat we belazerd worden en de koopkracht van gepensioneerden steeds verder wordt afgebroken.

Dat is macro-economisch gezien uiterst dom, want als 3 miljoen mensen minder te besteden hebben, gaat dit ten koste van vooral het mkb in Nederland. Met als gevolg minder belastinginkomsten. Tel daarbij op dat ouderen eerder geneigd zijn om zuiniger aan te doen als er onzekerheid ontstaat over hun inkomen en de minister van financiën begint te mompelen over bezuinigen, lastenverhoging, enz.

34 Belazerd    
3 maanden geleden door Belazerd
0
Meld

@30 Tijdens Rutte-2, tijdens de crisis, waren er inderdaad 2 partijen die in oorlog lijken te zijn met ouderen: de PvdA en D66. Socialisten hebben een hekel aan private potjes (hoort de staat toe) waar D66 zelfs een hekel aan ouderen zelf lijkt te hebben.

Ook had je in die periode zo'n NCRV praaatprogramma waarbij ze ouderen die net voor de dementie zaten en geen enkel relevante kennis hadden op financieel of pensioengebied tegenover pensioendeskundigen van de Volkskrant hadden gezet. Die ouderen werden uiteraard verbaal compleet afgemaakt en als zijnde ondankbaar en niet realistisch bestempeld. Ondankbaar omdat ze het lef hadden te protesteren omdat ze bestolen werden?

35 Conradijntje    
3 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

Hebben ze een mooi moment voor uitgekozen, zo met het FNV-referendum op de drempel. Of is het juist de bedoeling dat er een nee komt met dit extra zetje?

36 Reagentje    
3 maanden geleden door Reagentje
0
Meld

Toch maar weer die gestolen pensioenen terug geven uit het verleden.

37 WHuls    
3 maanden geleden door WHuls
0
Meld

Zojuist mijn code gekregen om te stemmen

38 Aafje    
3 maanden geleden door Aafje
0
Meld

@35 Mooi gezegd, de hekel welke D66 richting ouderen lijkt uit te stralen; maar zelfs lieden als meneer Pechtold worden ouder... Wat gij niet wilt dat U geschiedt...

39 Citrusvrucht    
3 maanden geleden door Citrusvrucht
0
Meld

@38 . Stem TEGEN dit flut akkoord.

40 SergioLeone    
3 maanden geleden door SergioLeone
0
Meld

Ik heb het al vaker gezegd: mensen moeten deze Koolmees met z'n mooie praatjes niet geloven.
Er speelt meer op pensioengebied dan alleen het verlagen van de AOW-leeftijd.
Eigenlijk is, wat je uiteindelijk later in handen krijgt, véél belangrijker.
Als deze puppets aan de macht blijven, wordt dat op den duur steeds minder.
Dus wees wijs en stem TÉGEN dit flutakkoord, wat voor niet één groep, goed uitpakt..

41 Strongoli    
3 maanden geleden door Strongoli
0
Meld

@41 Je zou bijna gaan denken dat de enig overgebleven optie is: een stem op 50Plus...

42 Citrusvrucht    
3 maanden geleden door Citrusvrucht
0
Meld

@40 Was ik wel van plan ja

43 Aafje    
3 maanden geleden door Aafje
0
Meld

@41 "Er speelt meer op pensioengebied dan alleen het verlagen van de AOW-leeftijd. "

Klopt Ik heb me er dan ook over verbaasd dat iedereen hier op NK het alleen maar over de AOW leeftijd heeft en niemand over de indexering van de aanvullende pensioenen. Blijft het niet indexeren gehandhaafd dan zijn de aanvullende pensioenen over een jaar of 10 qua koopkracht gehalveerd ten opzichte van 2008.

44 Conradijntje    
3 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

Eerlijke pensioenen geregeld door onze Overheid … dat is zoiets als denken dat het Excuses van Rutte tav. de schade afhandeling in Groningen zal zorgen voor meer inzet en zorg.
https://www.nu.nl/gaswinning-groningen/5932824/wachttijd-voor-groningers-die-schadebeoordeling-willen-is-verdubbeld.html (eindelijk weet iig een deel van de Nederlanders hoe 'onze militairen' (en hun nabestaanden) in Indonesië zich 75jr gevoeld hebben).

Maakt iig duidelijk dat Trump niet zo zeer een uitzondering is, hij is overduidelijk gewoon de meest openlijke overheidsvertegenwoordiger die er in jaren is geweest ! … niet dat hij niet liegt en bedriegt en ongelooflijk onbeschoft is, maar iig doet hij niet alsof het anders is !!

45 mightimouse    
3 maanden geleden door mightimouse
0
Meld

Ik heb TEGEN het nieuwe principe pensioenakkoord gestemd. Ik wil niet dat mijn pensioen een casino pensioen wordt!

46 SergioLeone    
3 maanden geleden door SergioLeone
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
OT 11
Gezellig oftopic auwehoeren

1 dag geleden door Inter

Verboden wapen zoon Halsema was onklaar gemaa...
In een interview met NRC zegt de partner van...

1 dag geleden door NOS

Johnson zal Juncker vertellen: "Ik zal e...
De PM waarschuwt Brussel dat hij elk aanbod o...

9 uur geleden door GreyB

Als ik Halsema en Oey was, zou ik zeggen: Fuc...
Vandaag kun je op het internet lezen dat Robe...

7 uur geleden door Strafpleiter

Burger King verwijdert het woordje “ham...
De verandering is ingevoerd ondanks het feit...

20 uur geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
GreyB
Brexit: Johnson boekt “enorme vooruitgangen...
@28Nee, als er geen deal komt, dus geen acc...

minder dan een minuut geleden door GreyB

korrieporrie
Monique laat na maanden weer van zich horen e...
Goed ik zal het verklappen. Ons kind is polyg...

minder dan een minuut geleden door korrieporrie

Suwelding
Harry Mens is klaar met Thierry Baudet: ‘Hi...
@93Dat overkomt u nou helemaal nooit. :-)...

1 minuut geleden door Suwelding

Proemevla
‘Trump is serieus, beangstigend, gevaarlijk...
Verder geblaat en geleuter door de cry babies...

1 minuut geleden door Proemevla

MrCally1
Kantoorhonden steeds populairder in Nederland...
@136 -Ach ok. Ik ben hondeninstructeur. ...

1 minuut geleden door MrCally1

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig