F1 Nieuws

PVV pleit voor terugkeer van pitspoezen tijdens GP Nederland

PVV pleit voor terugkeer van pitspoezen tijdens GP Nederland

11-06-2019 17:23
39
Author profile picture

Daniel de Ruiter

De Formule 1 in al haar omvang is een prestigieuze aangelegenheid. Het organiseren van een F1-weekend kost bijzonder veel geld, maar levert ook bijzonder veel geld op. Vanwege de economische baten is de Nederlandse GP in 2020 een lucratieve aangelegenheid voor de zakenwereld, maar ook voor de politiek valt er wat te halen. Zo wil de PVV graag de pitspoezen weer terug!

Het F1-evenement dat in 2020 eindelijk weer terugkeert naar Nederland kan rekenen op veel financiële steun afkomstig uit de staatskas. Zo is er al toezegging gedaan voor gemeentelijke subsidie vanuit Zandvoort en zal bijvoorbeeld de NS bijdragen aan een soepelere toegang tot het circuit in de Duinen. De PVV bemoeit zich er ook mee en ziet graag een oude traditie terugkeren: De pitspoes.

Op woensdag zal de politieke partij tijdens het algemeen overleg sportbeleid dat in de Tweede Kamer wordt gehouden een oproep doen bij de minister om de pitspoes weer te introduceren, meldt de Telegraaf. Mocht dit voorstel op bijval rekenen dan zal dit voorstel in contrast staan met de FIA-regelgeving. De FIA is van mening dat de pitspoezen niet meer van deze tijd zijn en dus niet meer bij de Formule 1 horen.

PVV Tweede Kamerlid Roy van Aalst legt het standpunt van de partij uit: “De beslissing van de FIA is de zoveelste vorm van feministische betutteling. Pitspoezen horen net zo veel bij de Formule 1 als de auto’s.”

Van Aalst trekt zijn conclusies en sluit vol goede moed af: “Alleen een enorme zeikerd kan een mooie vrouw als een probleem zien. Verder vindt iedereen het prachtig. Het hoort bij de autosport en de PVV wil dat volgend jaar deze mooie traditie gewoon weer in ere wordt hersteld!”.