RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Kabinet trekt miljoenen uit voor terreurbeveiliging stations

Politie-onderzoek na de steekpartij op Amsterdam Centraal. Beeld © ANP

Het kabinet trekt 3,5 miljoen euro uit voor antiterreurmaatregelen op treinstations. Het gaat om een eenmalige investering. Het ministerie van Infrastructuur wil niet zeggen om welke stations het gaat.

Dat meldt De Telegraaf. De miljoenen zijn beschikbaar om de beveiliging op zes stations te verbeteren, onder meer in de vier grote steden. 

Twijfel
Lees ook:
Twijfel over psychische gesteldheid 'stationsteker' Jawed S.

Staatssecretaris Van Veldhoven zegt dat er 'maatregelen worden getroffen die passen bij het huidige dreigingsbeeld'. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) zegt dat er geen concrete aanleiding is om nu extra te investeren.

Dreigingsniveau 4

De maatregelen zouden ook niets te maken hebben met de aanslag op het Centraal Station in Amsterdam, vorig jaar. Op 31 augustus stak de 19-jarige Jawed S. daar twee Amerikaanse toeristen neer.

Het ministerie wil verder niets kwijt over de aard van de maatregelen. Van Veldhoven spreekt in De Telegraaf over 'fysieke maatregelen'. Het dreigingsniveau in Nederland staat op 4 van 5. Volgens de NCTV blijft de kans op een aanslag in Nederland 'reëel'.

Beelden van de paniek op Amsterdam Centraal

00:55
Na de aanslag op Amsterdam CS werd Jawed S. neergeschoten.