RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Bijna honderd doden na aanval op dorp in Mali

Het platgebrande Fulani-dorp afgelopen maart Beeld © AFP

Bij een aanval op een dorp in Mali zijn zeker 95 mensen gedood. De slachtoffers vielen bij een aanval in de strijd tussen twee stammen. Volgens getuigen bestormden de aanvallers 's nachts het dorp, openden ze het vuur op iedereen en staken alle huizen in brand.

Er wonen 300 mensen in Sobane-Kou, slechts 50 mensen zijn levend gevonden en tot nu zijn zeker 95 lichamen geborgen. Dat aantal zal waarschijnlijk nog verder oplopen, omdat het dorp nog grotendeels in brand staat.  

Fulani en Dogon

In Mali zijn al lange tijd spanningen en gevechten tussen twee grote Afrikaanse stammen: de Fulani en Dogon. De aanval van vandaag was gericht op een Dogon-dorp.

Bij een aanval op een dorp van de Fulani op 23 maart kwamen 157 Fulani om het leven. Achter die aanval bleken de Dogon te zitten.  Vermoed wordt dat de aanval van vandaag een wraakactie was van de Fulani.  

Laatste
Lees ook:
Laatste militaire verkenners keren terug uit Mali

VN-missie

In Mali waren ruim vijf jaar lang Nederlandse militairen actief als onderdeel van een VN-missie om de spanningen in het land te beteugelen. Vorige maand droegen Nederlandse militairen het stokje over.