Abortus is een instrument om kiezers te mobiliseren (nrc.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Cremabatida in Politiek  ·  29 Reacties

  • 3
  • 403x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik weet niet of de discussie over abortus al dat soort zaken impliceert. Het is ook wel legitieme kritiek op een in beginsel grijs gebied waar vrouwenrechten m.i. op gespannen voet staan met andere kwesties zoals respect voor leven. Bovendien zijn er tegenwoordig meerdere mogelijkheden om zwangerschappen te voorkomen dat abortus best eens kritisch tegen het licht moet worden gehouden.

Bovendien gaat het over “baas in eigen buik”, maar nergens zijn vrouwen echt baas in eigen buik. Abortus kent strenge eisen en niet alles mag. Discussie over grenzen zal altijd blijven bestaan.

Zelf denk ik dat het huidige tijdsgewricht het resultaat is van het binnenhalen van niet-Westerse migranten, het faciliteren van hun haatdragende ideologieën onder het mom van “respect” en de minachting van de Westerse waarden door een groot deel van de niet-Westerse migranten dat heeft gezorgd voor politieke aardverschuivingen richting de conservatieven. Zij hebben het probleem in zekere zin aangekaart.

13
1 Vaartuig

Abortussen alleen nog maar bij verkrachtingen, minderjarigen en als het echt aantoonbaar na gebruik van voorbehoedsmiddelen verkeerd is gegaan. Zo een hele goedkope medische ingreep is het niet, en mensen mogen gerust wat meer hersencapaciteit gaan gebruiken. Wordt veel te makkelijk over gedaan tegenwoordig.

10
2 CrashOverride

Zoals het artikel al meldt
Eigen keuze..

3
3 Cremabatida

@1 Hoe je abortus weet te koppelen aan "niet-westerse migranten, hilarisch.
Slaat als een tang op een varken, lul op een drumstel, kut op Dirk.

9
4 Huskymanus

@4 demografisch gezien klopt het

9
5 Cremabatida

@4 , Vaak laag opgeleid, vaak vanuit gebieden met radicaal gedachtegoed. Eigenlijk niet eens zo heel gek wat hier gezegd wordt. Net zoals de vaccinatie graad, die aan het dalen is door deze groep kanslozen.

12
6 CrashOverride

@4

Ben het helemaal met je eens .
Dit lijkt me voer voor psychologen .

3
7 No newstoday

@5

Hoe verklaar je dan demografisch de verboden in de USA in Georgia, N.Dakota n Alabama?
En die in Mississippi , Ohio en Kentucky in de maak zijn ?
Staten waar de blanke christelijke republikeinen het voor het zeggen hebben ?

1
8 No newstoday

@8 in Nederland klopt het wel

8
9 Cremabatida

@6

Heel raar dan dat de militante anti- vaxxers helemaal niet uit die groep komen en daar ook gern steun vinden maar juist uit de autochtone blanke gemeenschap?
Met argumenten waar een immigrant nog nooit van gehoord heeft ?
Vreemd dat de anti- abortusbeweging uit de autochtone christelijke hoek komt?
De mensen uit niet- westerse landen weten beter wat het is om dood te gaan , gehandicapt te worden dan de verwende gemeenschap hier.
En ook dat het beter voor vrouwen is om niet als broedmachine of autobus waar altijd volk in moet zitten gebruikt te worden .

2
10 No newstoday

@9

Bewijs?

1
11 No newstoday

@11 Allochtone vrouwen in Nederland plegen negen tot tien keer vaker abortus dan autochtonen. Cultureel bepaalde opvattingen en goed anticonceptiegebruik blijken essentieel om ongewenste zwangerschap te voorkomen.
Nederland behoort nog steeds tot de groep landen met het laagste abortuscijfer. Het aantal abortussen onder autochtone vrouwen is gelijk gebleven in deze jaren. (Ongeveer 8,6 per 1.000 vrouwen van 15 tot 45 jaar.) De Rutgers Nisso groep verzamelde gegevens over abortus in Nederland in de periode 2001 tot en met 2005 en publiceerde ze in het boek Abortus in Nederland 2001-2005. Hierin is er aandacht voor cijfers in Nederland en andere westerse landen en maatschappelijke en politieke ontwikkelingen.

Opvallend is dat met name niet-westerse allochtone Nederlanders vaker een zwangerschap laten afbreken dan niet autochtone Nederlanders. Vooral Surinamers en Antillianen lopen de kans om een zwangerschap te moeten afbreken. De kans op abortus onder Turkse en Marokkaanse vrouwen neemt toe. De Rutgers Nisso groep vindt dan ook dat er meer aandacht moet komen voor een anticonceptieadvies dat past bij de leeftijd en de achtergrond van de vrouw. Dat is essentieel om ongewenste zwangerschappen en abortus te voorkomen.
Bron gezondheidsnet

4
12 Cremabatida

Mijn notitie is seksuele voorlichting , maar juist de landen waar abortus verbonden is zijn vaak ook gigantische slecht of totaal ontbrekend in seksuele voorlichting voor tieners ..

0
13 MarcusCole

@9

O, je bedoelt dat in Nederland ongewenste zwangerschap en niet inenten vaak bij christelijke radicalen en laag opgeleiden voorkomt ?
Dat kan kloppen .

1
14 No newstoday

@12

Wat is de moraal van dit verhaal ?
Een betere voorlichting over anticonceptie en de mogelijkheid voor abortus zeker laten zoals ze er zijn .

1
15 No newstoday

* Verwijderd door de redactie *

16 E.Meel

@16 iedere dag gaan wij verder terug in de tijd gezien de demografische ontwikkelingen

2
17 Cremabatida

@2 " ...als het echt aantoonbaar na gebruik van voorbehoedsmiddelen verkeerd is gegaan. "

Zo niet aantoonbaar dan "eigen schuld, dikke bult"?

Boeten zult ge dan, levenslang, samen met de vrucht van uw onbezonnenheid!

Wat een op schuld en boete gerichte instelling.
Brrrr!

1
18 Mappie

@10 ,Vaccinaties: De groep autochtonen is inderdaad in aantallen groter dan de allochtonen. Maar verhoudingsgewijs ligt het percentage vele malen hoger onder de groep allochtonen. Daarbij worden besmettelijke ziekten door deze groepen steeds vaker geïmporteerd naar Nederland, wat weer meer besmettingen veroorzaakt. Het RIVM waarschuwt hier ook voor.
https://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/201001001.pdf
Abortus: De grote van gemiddeld allochtoon gezin geven een heel ander beeld dan wat jij hier schetst. Gezin met 5 kinderen is heel normaal...(broedmachines dus, in een medisch ontwikkeld land als Nederland niet nodig) Maar ook hier zie je verhoudingsgewijs dat de meeste tegen abortus zijn, ook weer door geloofsovertuiging. Maar desondanks is de grootste groep die abortus pleegt: Jawel... de allochtoon, helaas door dat achterlijke geloof en de angst voor familie represailles.

6
19 CrashOverride

@18 , Dan ben je niet voorzichtig genoeg geweest. Een bezoekje aan de huisarts is genoeg. Je geeft zelf aan dat de gevolgen van 2 minuten rampetampen verregaande consequenties hebben op je leven, dus gebruik gewoon je hersenen.

4
20 CrashOverride

Als iedere man, die een zwangerschap veroorzaakt, zijn plicht voor het kind op zich neemt, dan zouden er minder abortussen plaatsvinden. Helaas geven de mannen dan vaak niet thuis.

2
21 sockknitter

@21 wie het kindje krijgt mag het houden question

3
22 Cremabatida

Ja uiteraard, als je geen ongeboren kinderen meer mag stukmaken en uiteen trekken en doodmaken dan is dat een aanslag op de democratie.

Respect voor het ongeboren leven past niet bij een democratie.

5
23 PFL

@23 Foetussen zijn geen kinderen. Het idee dat een mens ontstaat bij de bevruchting is vooral een religieus dogma. Zelf verspilling van spermacellen is een zonde volgens de bijbel. De idioten die dat schreven hadden geen enkel benul van de bevruchting anders hadden ze de verspilling van de eicellen ook in hun waangedachten meegenomen, want vrouwen maar een beperkte hoeveelheid hebben om te verspillen.

1
24 Myth63

@24 . Je hebt gelijk, ongeboren kinderen zijn geen kinderen en leven niet. Als je bij een zwangere vrouw de armpjes en beentjes van het kindje ziet bewegen dan is dat gewoon illusie. Niks meer dan darmkrampen van de moeder. Het mes en de schaar erin en stuk maken dat ongeboren gedrocht. Moet kunnen.

3
25 PFL

@25 Sommige mensen zijn overgevoelig, die vertalen alles naar zichzelf. U weet misschien ook wel dat babies soms zonder verdoving worden geopereerd, dat doet geen schade omdat ze het zich later niet kunnen herinneren. Abortus gaat een stap verder, meer niet, de foetus heeft er geen weet van en sterven is de norm in de natuur. Wat wij menselijk noemen ontstaat pas rond het 4de levensjaar. Ik pleit geenszins voor het doden van babies, maar als je abortus afkeurt creëer je grote problemen.

1
26 Myth63

@26 . Uw tolerantie gevoel is werkelijk subliem. Tot het 4e jaar zijn het nog geen mensen volgens u, zeg maar onmensen, dus die kun je rustig doodmaken of onverdoofd …...enz.
Ze kennen nog geen pijn, houden geen trauma's er aan over. Tsja bij mijn kleinkinderen zie ik toch iets anders maar ja dat zijn dan ook mijn kleinkinderen. Die van u hebben gelukkig geen gevoel en kennen geen pijn. Fijn voor ze. Met uw tolerante houding hebben ze wellicht wat te vrezen maar geen zorg pijn kennen ze toch niet……

En er zit een klein nuanceverschil volgens mij tussen sterven en vermoord worden. Maar dat zie ik vast verkeerd…… nou ik ben blij met zoveel abortussen hoor, want dit land is toch al veel te vol. Noou nog de grenzen dicht en het aantal abortussen minstens verdubbelen en we gaan de goede kant op.

2
27 PFL

De meeste abortussen gebeuren binnen 4 tot 8 weken.

0
28 Cremabatida

@4

Samenhang is niet voor iedereen weggelegd.

1
29 Vaartuig

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

@3 Poetin wint toch. 😋...

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Snorrie
Zelensky: "Niet eerlijk! VS helpt Israël wel maar Oekraïne niet met verdediging"

@60Ah, dus het uitgangspunt is al helemaal fout.De bevolking zal niet afgeslacht worden....

6 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Zie Hier
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

Dat soort tug moeten ze midden op de Dam in een schandblok zetten !...

14 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Wedergeboren
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

@2 De dappere ruSSische bevrijders proberen al meer dan 2 jaar lang om met groot ontzag voor de burgerbevolking vrede te brengen naar O...

14 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Mark Rutte vindt Poetin eigenlijk maar een lulletje - Joop - BNNVARA

@12 Als Rutte geluk heeft mag hij df voeten van Poetin kussen....

16 minuten geleden geplaatst door wildersfan

JackKropotkin
Gewoon even een vraagje: wat vinden jullie van mijn zomerjurkje?

Helemaal niet verkeerd :-). ...

21 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Wedergeboren
Ambtenaren schrappen bewust het woord “moeder”

    Een nieuw draadje over iets waarvan al meer dan een maand bekend is dat het niet doorgaat. Tja ... ...

22 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

JackKropotkin
De Britten willen asielzoekers ‘afschrikken’ met een enkeltje Rwanda, dit is waar ze terechtkomen

Rwanda is best een redelijk modern en veilig land. Dat het bestuurd wordt door een ‘verlichte dictator’ (Kagame) is verder niet zo vreemd in...

23 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

wildersfan
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

@1 Als wij geen wapens meer hebben, dan kunnen we ook niet meer vechten. En dan is er vrede. 🤗...

24 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Fame Gay PornDeeptroat EbonyCumshot Imagesize:3840x2160Lenatheplug Onlyfans LeakedGina Valentine PornChubby Hairy PussyLena NicoleBlack Wet PusseyRupa Ganguly HotEmilytaylorxJayashree GaikwadAdria Foxx PornBri Chief OnlyfansKimproNaked Hot CougarsJennifer Lopez Nude PicsRashmi Sex PhotosX Hindi Sexy VideoPersonal Trainer SexR34vudeoRekha XxxX RayhentaiHot Naked Nude BabesAbysitter PornXnxx OldIndian Small SexBaseball PornhubXxnxvHindi Actress Porn VideoCassidy CleinHentai Porn VideosDemi Moote NudeNun BlowjobR HoldthemoanBlacked Porn SitePorns DesiNuds CelebsLive Granny PornPeverse FamilyMen Naked WebcamDickflashFlash TitiesGay Hypno PornHamster Mature3 Way PornPamela Anderson Tommy Lee Sex TapeTeah Leoni NudeEnglish Bf BengaliOutdoor Sex Video HdInternet Sex VideoReal TicklingAdin Ross Sister LeakedHindi Bangla XxxAnalxxx PornLola Bunny OnlyfansNtr Nhentai.netTiny4k.commHd Pron PicAroma Sensei PornKatopunk NudeBabisiter XxxStephanie Beatriz FeetAdinas JewelsXxx Indian Porn Sex VideoRussian Teacher PornBokepjepangMis LiXxx Sex Porn VideoGay Men XnxxEveline Magic-plumAfrican Babes NudeListcrawlers MemphisNude Tia CarrereAnal Step MomSexyideoPerimal FetishNinaphoenix PornSex Picture FilmBruno Y MariaPorn HentayXnxx Indian ThreesomeSoogxsMalludesiShakeela XvideoHorny Mom XxxCouple First NightAmerican Aunty XxxWww X Hindi ComBig Soft TitsPorn Videos LeabianCara Delevingne HotMrs Mischief PornCuckold HypnoBadies HubNakedbrunettsPakistani Girl PhotoGeeta Ki Chudai破 处Indian Hot TubeBeti Ne Baap Se ChudwayaXxx StorieaPumped PussyNude Phoenix MarieCruise PornAmy AndersenMilfcopsJada Stevens Double PenetrationRemy Lacroix RedditSofia Rose NudeGujarati Xxx ComViva Street GirlsShort Hair PornstarAtelier Ryza HentaiBlueasfuckWab SexPaige FuckDub HentaiChasey LaneJulia Stiles SexyMen Sucking On WomenAva Adams FullFilme P OrnoBaka No ImoutoDaft Sex DownAdult Movies.comBoobs RedditSummosearchSexvidio FilmAwkward Sexual AdventureDebra Winger NudeSexass VideoNao XontoVideos De Pornos De FamosasPersian XxxPorn SubredditHeated Affairs ReviewsJonny SinsGangbangedXcideiBrianna Rose PornstarAmber Heard Sex VideoMaddy OrielyAdult WebtoonsVichatterThumbzilla Sex VideosIndian Porn Whatsapp GroupXnxx RajwapTamilnadu Porn VideosSunny Leone Sexy Video Sunny LeoneAbella Danger Yoga