Ziek. Voetbalclub in 020-Gaza organiseert benefiet-toernooi voor doodschoppende voetbalvader (geenstijl.nl)


Op GeenStijl wisselen nieuwsfeiten, schandelijke onthullingen en journalistiek onderzoek elkaar af met luchtige onderwerpen en prettig gestoorde onzin. ...

door Schildpad in Binnenland  ·  233 Reacties

  • 21
  • 1559x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@197 Ik ken die geschiedenis niet, maar er zit ook nogal wat verschil tussen bepaalde persoonlijke aanvallen. Gelijk maar zeggen dat iemand gestoord is vind ik altijd een beetje ver gaan.

3
201 Gewoon een student

@40 WijzeDwaas

De nabestaanden hebben de schadevergoeding al uitgekeerd gekregen op basis van de uitspraak van de rechter. Nu heeft de veroordeelde vader een schuld aan het CJIB, zodat de nabestaanden niet meer geconfronteerd hoeven te worden met de veroordeelde man. De schuld voor deze man aflossen is impliciet zijn gedrag goedkeuren. Die schadevergoeding betalen is namelijk een deel van de straf.

Echt, even het artikel uit Het Parool lezen was geen verspilde tijd geweest.

0
202 ~ Echelon II ~

@193 Ik vind het een van de grootste trollen op de NK. Dat jij dat anders ziet vind ik prima. Het verbaast me wel dat het gros hier zijn wijze van reageren niet doorziet.

6
203 Yesterday

@199 Ja precies dat is dus het gene waar ik nu ook tegenaan stoot bij WijzeDwaas' standpunt. Maar heb de indruk dat zelfs ik zo nog naar mijn hoofd geslingerd krijg daarom een racist of hater te zijn als ik dit draadje zo eens bekijk. Ik ben absoluut geen van beide.

1
204 Gewoon een student

@199

De som van 60K is opgelegd als tegemoetkoming aan geleden immateriële schade.
Dat is dus géén straf.

Vergelijk het als ik bij jou opzettelijk schade veroorzaak. Ik gooi een tegel door je raam. Dan kan de rechter mij een vergoeding van de schade opleggen van 1000 euro. Hoe ik dat geld bij elkaar hark gaat in principe niemand aan. Ook jou niet als degene die schade heeft geleden.

Maar wat er hier gebeurd is dat de reaguurders een éxtra straf willen opleggen.
En dat terwijl er niets onwettelijke gebeurd. Inzamelen voor een crimineel is legaal. Ik las hier ook reaguurders een tijdje terug die een eventuele boete van Wilders wel wilde (mee)betalen.

Daar schrankt het een beetje.

11
205 WijzeDwaas

@205 Het is misschien legaal, maar echt volkomen onethisch, daar komt de ophef vandaan.

0
206 Gewoon een student

@202

Wat je hier schrijft is mij al volledig bekend. Dat is een procedure om de belanghebbenden te ontlasten. Dat doet aan het karakter van de discussie niks af.

10
207 WijzeDwaas

** gebruiker verwijderd **

@172 Goed geregeld dus! question

208 verwijderd110

@206

Ethiek maakt ieder voor zich uit. Bij mijn weten kan je een ander geen ethiek opleggen. Voor de duidelijkheid: ik draag geen euro bij. Maar ik verwijt anderen niet dat zij wél bijdragen.

Want dat is de kwestie hier een beetje: de GS reaguurders willen hun eigen 'ethiek’ opleggen aan anderen. Daar zie ik dictatoriaal gedrag in. En dan moet je ook nog eens kijken wat voor gajes dat GS schorriemorrie is. En dat wil anderen ethisch de les lezen? Volslagen van de pot gerukt.

11
209 WijzeDwaas

** gebruiker verwijderd **

@201 Zie #133 en #136 op dit draadje en oordeel zelf.
En dan mij een denigrerend toontje verwijten.
Normaal kan ik het niet vinden in elk geval.

210 verwijderd23941

@209
Dat kan wel zo zijn, maar ik zou in deze mijn kruis in alle stilte en schuldbewust dragen. Een benefiet organiseren en anderen de schuld laten betalen is daar zwaar in tegenspraak mee.

Misschien mag het, maar daarmee is het niet het juiste om te doen (ja, volgens mijn normen).

0
211 Realisme graag!

@205
Als iets is opgelegd door de rechter, dan is het een straf.
En de organisator van die wedstrijd geeft zelf aan dat het geld voor de dader is:
"Het totaal opgehaalde bedrag, inclusief inkomsten in de kantine en vrijwillige donaties, gaat naar de vader die betrokken was bij de dood van Nieuwenhuizen.

"Of hij het nu wel of niet gedaan heeft. Wij willen zijn gezin graag helpen," zegt contactpersoon Hanna van Putten, die de aanmeldingen voor het toernooi gaat verzamelen. "Zijn schuld is volgens ons in ieder geval nooit bewezen."

4
212 GreyB

@209 Maar er bestaat in culturen en samenlevingen vaak wel iets als "common sense", en mij maak je niet wijs dat het financieel steunen van een moordenaar als correct beschouwd wordt binnen onze cultuur. Je kan ethiek of cultuur inderdaad niet aan anderen opleggen, maar we mogen er toch zeker wel een oordeel over hebben?

0
213 Gewoon een student

@210 Het spijt me heel erg, maar hij trolt jou omdat je trolt op een trol. Gewoon dikke trolception dus.

1
214 Gewoon een student

@213
Dit staat ook los van cultuur.
De voetbalclub veroordeelt dit ook namelijk:

"„Ik heb er niet van kunnen slapen”, reageert voorzitter Mehdi Harboul aangeslagen. „Dat toernooi gaat absoluut niet georganiseerd worden op onze club. Wij staan niet achter dit initiatief als bestuur en als leden iets willen organiseren op onze club, zullen ze daarvoor toch echt onze toestemming nodig hebben. En ik kan hierbij al zeggen dat we niet zullen meewerken.” "

http://www.telegraaf.nl/binnenland/27348194/__Geen_benefiettoernooi_voor_veroordeelde_voetbalvader__.html

3
215 GreyB

@215 Mwa of het er volledig los van staat durf ik niet zomaar te claimen. Het is ieder geval goed om te zien dat de voetbalclub er zelf openlijk afstand van neemt. Het is ook gewoon heel triest dat de club, maar ook goedwillende leden op deze manier door zowel de initiatiefnemers als media zoals GeenStijl de dupe zijn.

2
216 Gewoon een student

Inmiddels is men van dit onzalige plan afgestapt Het zou zelfs nooit bij me opgekomen zijn, maar weer iets geleerd mbt de medemens. Wel hebben zowel de voorzitter als de penningmeester ons een mooi kijkje in hun normen en waarden gegund.

1
217 ~ Echelon II ~

@212

Dan verschillen wij daarover van mening. Volgens mij is een schadevergoeding geen straf, maar een vergoeding van de geleden (immateriële) schade. Hoe de dader dat geld bij elkaar krijgt staat hem vrij.

9
218 WijzeDwaas

@213

Ja, je mag er een oordeel over hebben. Dat noemen we vrijheid van meningsuiting. En dan kom je terecht bij de haatzaaierij van GS. Daar committeer ik mijzelf niet aan. Zij zien kans voor een nieuw rondje "Marokkaantje bashen”.

En dat vind ik dan weer ongepast.

8
219 WijzeDwaas

@219 WijzeDwaas

De herkomst van de dader doet helemaal niet ter zake. En GeenStijl heeft er niets mee te maken. Hier wordt gewoon gereageerd op het artikel in Het Parool waarnaar bij GeenStijl wordt verwezen.

De enige die de moeite niet neemt om dat te lezen bent u.

0
220 ~ Echelon II ~

@220

Klopt. Ik laat mij n iet in met de hate van GS. Maar dat wil niet zeggen dat ik van de zaak niet op de hoogte ben.

10
221 WijzeDwaas

@220
Geenstijl heeft er wel degelijk mee te maken. Het Parool heeft het over "Benefiettoernooi voor veroordeelde voetbalvader" waarin helemaal niet staat dat DE voetbalclub dat organiseert.
Geenstijl maakt er dit van: "Ziek. Voetbalclub in 020-Gaza organiseert benefiet-toernooi voor doodschoppende voetbalvader"

Zoek het verschil. Geenstijl is bezig met nepnieuws te verspreiden...
Want er zijn wel degelijk reageerders die denken dat het dus om de club gaat. En dat is valse beeldvorming.

7
222 GreyB

Ze moeten zich kapot schamen! Walgelijk..

@7
Ja hoor, want volgens Eberhartje zijn Alle Amsterdammers hartstikke lief..

2
223 greenpollo

** gebruiker verwijderd **

@209 Ieder mag zijn eigen ethiek hebben maar als dit de ethiek is dat Marokkanen erop na houden dan mag Wilders wat mij betreft zijn omstreden uitspraak waar maken. Dan mag hij wat mij betreft het woord crimineel ook rustig weglaten.

224 verwijderd5929219

@224
Heb je de reactie van die "Marokkanen" van de voetbalclub ook gelezen?
Je bent hetzelfde bezig als je goeroe, iedereen over 1 kam scheren!

2
225 GreyB

@222
Het maakt geen fl.kker uit wie het organiseert, respectloos is het een dolk in de rug van de nabestaanden van de scheidsrechter.

0
226 greenpollo

@226
Natuurlijk is het respectloos, dat is iedereen het wel met je eens hier. Maar mensen beschadigen die het ook respectloos vinden, vind ik toch ook respectloos..

1
227 GreyB

** gebruiker verwijderd **

@214 Goed hoor.

228 verwijderd23941

@205 Je schrankt helemaal om in dit onderwerp Wilders te betrekken. Heeft Wilders iemand naar de eeuwige jachtvelden geholpen. Je moet toch wel een enorme egotrippende aso zijn om zo'n vergelijking te maken. (@40) Je zit duidelijk wel vanaf het begin hier te trollen.

2
229 Verwonderd

Fijn voor de familie van die man die is doodgeschopt. Met zo'n aktie lijkt het een goedkeuring voor toekomstige daders, echt een fout signaal dit.

0
230 GroenOog

@230
Maar men vond echt dat de doodschopper geen blaam treft (onbewezen, maar wel veroordeeld). Echter speelt nationalisme ook mee, het was een marronkaan die een blanke racist doodtrapte, dus vinden marrokanen het goed om te zeggen `niet bewezen, we gaan je steunen, die k*bleep*-racisten hebben het op ons gemunt (moslims). Dat is niet wat men letterlijk zei, maar wel ongeveer zoiets op Marok.nl).
Zoals http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/01/schaamteloze-benefietwedstrijd-voor-racismeslachtoffer-el-hassan-die-grensrechter-richard-nieuwenhuizen-doodschopte/ vermelde met als bron http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=5520761

2
231 DikkeTor

@230
Maar men vond echt dat de doodschopper geen blaam treft (onbewezen, maar wel veroordeeld). Echter speelt nationalisme ook mee, het was een marronkaan die een blanke racist doodtrapte, dus vinden marrokanen het goed om te zeggen `niet bewezen, we gaan je steunen, die k*bleep*-racisten hebben het op ons gemunt (moslims). Dat is niet wat men letterlijk zei, maar wel ongeveer zoiets op Marok.nl).
Zoals http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/01/schaamteloze-benefietwedstrijd-voor-racismeslachtoffer-el-hassan-die-grensrechter-richard-nieuwenhuizen-doodschopte/ vermelde met als bron http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=5520761

1
232 DikkeTor

Dat was duidelijk 1 keer bedoeld @@ #231 en @232

1
233 DikkeTor

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Zware klap in Slavjansk: de Russen hebben 100 leden van het Franse Vreemdelingenlegioen "vergast" - Dissident.one

@3 Meestal ligt de waarheid in het midden, maar deze morgen heb ik een interview met Stanley Kubrick zitten bekijken, blijkbaar 3 dagen voor zij...

1 minuut geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
24-jarige voetballer in de Italiaanse Serie A krijgt midden in de wedstrijd een hartaanval - Dissident.one

@1 @2 Hè verdorrie ... daar gaat het draadje dan ... Gelukkig hebben zijn er nog volop bash draadjes waar rechts op los kan gaan. ...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

@24 "Deze Brabantse vakantieparkkeizer verdient miljoenen met de opvang van vluchtelingen" https://www.businessinsider.nl/peter-gillis...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

25 is voor @24....

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
24-jarige voetballer in de Italiaanse Serie A krijgt midden in de wedstrijd een hartaanval - Dissident.one

@1 Hè verdikkeme, ik wilde net een discussie over coronavaccinaties op gang brengen. 😏...

8 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

@21 "Met asielzoekers???" Ja. ...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Conducteur geschopt, geslagen en van trap geduwd door groep jongeren

"Narcistische persoonlijkheidsstoornis" https://www.parnassiagroep.nl/uw-probleem/persoonlijkheidsstoornis/narcistische-persoonlijkheid...

11 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

@21 Met asielzoekers??? Waarom heeft ie dan zo'n rechtse uitstraling? Misschien stemt ie stiekem GL? 🤔...

12 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Strongoli
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

@19Zeker als men al via de tam-tam gehoord heeft, dat Europa aan de buitengrenzen, de regels voor binnenkomst, gaat aanpassen verscherpen.Ge...

13 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Devar Bhabhi Ka SamacharHoyspornThick Blonde AnalR ExtramileLondon River PornIsland Boy DickPalmspringsescortIndian Big Boobs MmsConan Exiles Sex ModKaterina KonecLenatheplugsPantyhosetubeClose Up PusySex Vidieo ComAmateur Nudes LeakedBomdage TubeCoomer. PartyHeidi PhoxCulonas DesnudasKim Kattrall NudeKaitvioletKannada Bf Kannada BfBoy Girl Sex VideoUncensored Asin PornSexetageMelhores HentaosPhimsex MoiBf SaxxxIknowthatgirl Porn VideosSexy Naked Teen GirlsReddit Naked CelebritiesBalcony SexXxx Videos Download DesiMature Sex PartySexy Thigh GapJessica JaxNaked Movie StarletsPorn Public SquirtMichele Pfiefer NudeNaked Black MomsXxx Porn Sex HdChanel Camryn BlowbangHorny MomsJapanesse OrgySuper Deep ThratPaheal XxxIndian Desi Bhabi PornSwim Pool NudeGlory Hole SwllowSexygirlpicsMiamaffiaSunny Leone Ki PhotoWife Cheating Husband Sex VideosBraazer3xAsian Makes Man Suki SinAleurierflare LeakedMandymuseBig Black Penises PicturesErotical PornTnaboard ComReddit Porn ComicsPorn Categories PornWkifeet XLana Roadhes AnalLesbian Hair CutsParn VedioShinys Bound SlutsCherie Deville NakedBengali Sex Movie FullAmanda Rabbit PornR/celebsBlogs Sexe AmateursKendra Sunderland LibraryMia Khalifa Of LeaksChinese Porn BusReshma Blue Film VideoPorn XvidsRedheaded NakedStephanie Scott NudeSexiest Ashley GrahamTightspornDarji Ne ChodaMom And Daughter ThreesomAmanda Peterson NudeIndian Aunty XhamsterMaggot Infested PussyAnna Ferris NudeGol DporntubeFilmes Pornô IndianoRileymae PornLanna Rhodes XxxNikke Rule 34Ts VanniallMovie AdultCasting NudeHot Nude MalluBig Boobs Teacher FuckKaley Cuco NakedBbc SwallowPublic BukkakeBlogging PornLena The Plug Porn HubHuge Anime BoobsCumblowjobsJean SwingInd Xxx MovesVideo Sexe ErotiqueFemboy Comics PornXnnx 18Gay EscortingBig Land PornAmerican Sex Com HdXxx Mom Dad VideoSxe FrreGettoh PornTanya Tate AnalIndsexSex Video 2004Bangla Chuda Chudi Dekhte ChaiVr Sex ChatTopblack PornstarsBbrazzers FreeSally Field HotPorn Video LoveHentais ComicsFilmes Online PornôsXxx HijraSexy Japanese PornBangla Sex Bf VideoWw Sunny Leone ComMassages Asian PornFtvpussyXxxkorianChut M Lund VideoSexy Video Free ComSexe PorPorn HubbySudipa VideoMia Khalifa NewestMythiccalcreatureJapanese Milf Sex18006 Train RouteNude Couples On Nude BeachTranny AnalSexe Beurettes BlogSmall Boobs SexMegapornfreehdPakistani Desi XxxChudai Full VideoRyan Conner 2023