door Febee in Binnenland  ·  40 Reacties

  • 12
  • 836x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

het was al van de belasting betaler maar het moest zo nodig goedkoop verkocht worden aan vriendjes en mogen we nu weer extra betalen.. ja ja hmm hmm
de gevolgen op onze bordjes van al dat pruts beleid

1
1 Gratiebarmhart

Wie is PostNL. Bestuurders die veel te veel verdienen. Managers die veel te veel verdienen.
Wie is Post NL?

1
2 rlw

Post NL is handen van een Amerikaanse aandeelhouder en andere private aandeelhouders. Laten zij maar gaan betalen.
Herna Verhagen heeft een inkomen van 1,2 miljoen.
Never nooit dus belastinggeld naar deze geldwolven.

0
3 rlw

** gebruiker verwijderd **

In het wetsvoorstel dat de branche voor brieven en pakketten volledig zou liberaliseren, stond destijds: “Met dit voorstel ontstaan meer keuzemogelijkheden, lagere prijzen en betere kwaliteit van postdiensten voor de gebruiker. Het effect van de volledige liberalisering wordt met name op de zakelijke markt verwacht.”

Nu PostNL zijn enige concurrent Sandd overneemt, lijkt de markt voor briefpost verdacht veel op de situatie van voor maart 2009, toen de postmarkt volledig werd vrijgegeven.

En wie mogen er weer voor opdraaien? Juist ja, waarschijnlijk de belastingbetalende burger.

4 verwijderd2420

Mogen wij de volksvertegenwoordigers die destijds voor dit plan stemden een half uur lang in hun kruis geschopt worden?

Ongelofelijk, kut liberalen met hun manische wereldbeeld

2
5 kloothommel

Gaan de prijzen voor de postzegels dan ook weer omlaag.

Pakje 100 gram 3,58 helemaal gestoord zijn ze.

2
6 Jaap Oudenaerde

De postzegels worden dan ook opgeheven?

0
7 proxy

* Verwijderd door de redactie *

8 homebase

Ook weer zo'n voorbeeld van doorgeslagen privatisering/liberalisering.....postbezorging was altijd al een taak van de overheid

0
9 Sandokan

Belastingen maar helemaal gaan afschaffen wil het haagse wat zetten ze maar een growd funding op.

0
10 Gratiebarmhart

Dus nu wordt eigenlijk de privatisering, steeds als het wel uitkomt, terug gedraaid.
Eerst is ons als volk, op vroeg neoliberale wijze dat hele rijke PTT bezit (de postbank, de telefonie en de postbezorging) uit handen gezwendeld.

Maar toch vindt de politiek dat we steeds weer voor de onrendabele onderdelen mogen gaan opdraaien (en als gevolg van de houding heeft eigenlijk elk geprivatiseerd onderdeel daarvan aan het infuus gelegen (ING, KPN en post.nl nu)).

Ik vraag me af waar dit gaat eindigen.
Ik zie in ieder geval niet echt beweging komen in de riante beloningen daar, die topmensen voor zich geregeld hebben.
Hoe anders is het allemaal voor de rest van het personeel verlopen!

0
11 tegenzinnig

Ook weer zon doorzichtig neoliberaal truukje gebleken.
"privatisering en marktwerking" als heimelijke manier om te bezuinigen.

Eerst een voorziening privatiseren en onder druk van de markt kapot laten managen waarna er nauwelijks iets over is van de oorspronkelijke kwaliteit en de werknemers zijn verzuurd en uitgekleed.

Vervolgens de handen wassen in onschuld en dan als reddende engel op komen draven zogenaamd voor de burger en de banen die behouden kunnen worden.

Let maar op...de zorg gaan ze straks ook plots weer naar zich toetrekken net als de banken ofzo...en dat doen ze dan met belastinggeld voor de burger...die voelt dat ie genaaid is maar waar en door wie nou precies ookal weer is toch een beetje vaag...

0
12 MarkUg

Stomste zet óóit om de postmarkt helemaal vrij te geven , in België en Duitsland weten ze wel hoe het moet,en daar is ook nóóit een concurrent van Sandd komen opdagen

1
13 Joepie

Onder het mom van "marktwerking" werd het staatsbedrijf PTT opgeheven, opgesplitst en verkwanseld aan investeerders. Dure bestuurders en managers hebben het bedrijf naar de knoppen geholpen en nu mag de belastingbetaler geld ophoesten om PostNL weer te redden? Kompleet gestoord! Liberalisering en marktwerking werkt niet en pakt alleen goed uit voor bestuurders en managers. Ik verwacht ook geen woord over deze mislukking van de VVD, de grootste voorstander van liberalisering en marktwerking. Gaat u bij de volgende verkiezingen weer VVD stemmen?

0
14 Eric

@8

Mailen schijnt co2 uit te stoten en gaat ook belast worden...voor de zomer komt het kabinet met de plannen naar buiten. Wie weet zijn de eerste 5 mails gratis en alles erna wordt belast. Gaaf debielen land he?

1
15 Voorzittershamer

De bedrijven die 'voor het algemeen belang' zijn... waren niet voor niets in handen van de overheid!

In de tijd dat de overheid er nog voor de burgers was, begrepen de volksvertegenwoordigers nog dat de basis van hun functie was... OPKOMEN voor het gehéle bevolking!
De opkomst van het neoliberalisme heeft dat wreed doorbroken. Bedrijven van algemeen belang werden voor de leeuwen gegooid. De marktwerking werd ongeveer heilig verklaard en tegelijk stegen de inkomens en bonussen van de nieuwe eigenaren en aandeelhouders de pan uit!

Dat zit wel mis MOEST lopen... werd weggelachen en genegeerd door de zichzelf op de borst kloppende bestuurders! Nu zitten de burgers met 'de gebakken peren', om even een ouderwetse uitdrukking te gebruiken. Iedere gewone burger voelde dat al mijlenver aankomen... zo niet "onze" overheid, noch de overheden in andere landen!

0
16 Scorpio

@15 , idd. Het eerste duurzame datacenter moet ik nog zien.

1
17 caso

@16 Foutje hierboven...
OPKOMEN voor het gehéle bevolking OPKOMEN voor DE gehéle bevolking!

0
18 Scorpio

Precies het zelfde verhaal, als met onze banken

1
19 Joepie

........Belastingbetaler gaat meebetalen postbezorging .........

Nou, laten we er dan maar een Staatsbedrijf van maken, dan krijgen we de winst ook.

0
20 WHuls

@20 Post zal geen winst meer maken, omdat steeds meer brieven/berichten, via het internet gaan. Er zijn genoeg redenen om de post in stand te houden. Een ervan is de toegankelijkheid van de samenleving te waarborgen, omdat niet iedereen de vaardigheden heeft om op een fatsoenlijke manier van digitale diensten gebruik te maken. Net zoals liften, blinde geleidenstroken etc geld kosten en voor een deel van de samenleving - mensen met een beperking - essentieel zijn. Ondanks de post geld kost moeten we het wel zo efficient mogelijk zien te organiseren.

2
21 Nos Calan Gaeaf (s7p)

Wordt het dan ook weer een staatsbedrijf net als vroeger?

0
22 TedjeR

Maak er dan weer een overheidsbedrijf van mbt postbezorging. Die hele marktwerking in een krimpende sector heeft niet veel goeds gebracht. Men is pas wakker geworden in 2015 toen Sandd haar bezorgers deed onderbetalen met stukloon en daarmee spotgoedkoop kon bezorgen door op arbeidsvoorwaarden te concurreren gelegitimeerd door diezelfde overheid

0
23 Arno82

@21
Ik bedoel ook niet alleen het verliezende onderdeel van dat bedrijf, ik doelde op het gehele bedrijf.

0
24 WHuls

De enige mogelijkheid om straks nog brievenpost te kunnen versturen is om -nieuwerwetse- postkoetsen / koeriers van stal te halen.. Postbezorging in een nieuw jasje. Of anders maar weer per postduif.

0
25 Saysame

De Ruyters zeggen: "Net als ieder ander bedrijf, als ze het niet kunnen dan moet deze eindeloze geldput gewoon failliet gaan! Klaar, dan kan een andere marktpartij het over nemen. GEEN CENT VAN ONZE BELASTINGEN voor dit zoveelste overheidsfiasco."

3
26 De Ruyters van Michiel

Nederland is allang op weg om een derde wereldland te worden.. Inclusief `moderne` dagloners zonder rechten. En bovenaan de ruif ongegeneerd blijven volvreten.

1
27 Saysame

@26 Kan je helaas maar 1 + geven.
PTT werd geprivatiseerd, een bedrijf. Hoezo moet daar belastinggeld naartoe dan???

0
28 Shit...Fan...WhatAMess

Post NL en Koningshuis zijn niet meer van deze tijd. .Streep erdoor. Verder gaan. Dadida.

0
29 Joe

Elke dag als je iets hoort, denk je dat het niet gekker kan.
Het kan dus ècht nóg gekker.
Ik kan er niet bij, dat er zovelen nog achter deze Rutte-kliek blijven aanhobbelen.
Werkelijk onvoorstelbaar.
Waarschijnlijk gehersenspoeld...

0
30 Dieke

Het is toch opmerkelijk als een bedrijf PostNL de belastingbetaling en de besteding van belastinggelden ten eigen bate wil gaan bepalen.

Ik denk dat er vele bedrijven zijn die deze ontwikkelingen rondom PostNL met interesse volgen.
Bedrijven die zichzelf er wel in kunnen vinden dat (ook) hun belangen en het algemeen belang één zijn en dat zij daarom wel enige zeggenschap over besteding van belastinggelden mogen verwachten.

0
31 tegenzinnig

Het enige wat ik nog per post ontvang, zijn blauwe enveloppen en daar ga ik zeker ook nog niets extra voor betalen. Dan houden ze hun post maar.

0
32 Roy-050

@30 Toch zit er verandering, in de lucht, aan te komen.. Kijk maar naar recente verkiezingen ; waarbij in meer dan de helft van alle Nederlandse gemeenten overwegend (toch weer) PvdA werd gestemd.. De -gewone- burgers moeten toch iets ondernemen. Men heeft op allerlei popie jopie partijen gestemd die -voor hen- geen zoden aan de dijk zetten, integendeel..
Ach de mens keert (noodgedwongen) altijd tot zijn uitbraaksel weder.. En het is weer tijd geworden voor een wisseling van de wacht.

2
33 Saysame

@32
Die komen óók al digitaal.
Waarom dubbel op?
Oh wacht, dát komt dan, als dit doorgaat, wel erg goed uit voor de belastingdienst..

0
34 Dieke

@34 alleen de kennisgeving komt digitaal, maar de officiële aanslag komt nog steeds per post

0
35 Roy-050

Raar, de effecten van de veelgeprezen privatisering.

0
36 Positivo

Door het ontstaan van de "Combi-Bundel" zijn ook een hele hoop van de sorteerders ontslagen. Dat mogen de bezorgers nu zelf doen.
Vanwege de CAO van sorteerders kregen zij meer betaald dan de bezorger die het met een minimumloon moeten doen. En dus niets extra krijgen voor het zelf moeten sorteren.

Tevens zijn er wijken bij bv WNK weggehaald, waardoor mensen met lichamelijke beperkingen (denk aan rugklachten) hun wijk zijn kwijtgeraakt.

Tja, de overname van Sandd en de 12.000 Sandd bezorgers moet toch ergens van betaald worden, en dat komt weer op het bord van de bezorgers, sorteerders en de consument. De top zelf zal echt niets inleveren.

Denken ze nu trouwens echt dat de daling van poststukken die verstuurd worden niet met de prijsstijging van de postzegels/tarieven te maken kan hebben?

0
37 Desphex

Dat ze de postbezorgers maar eens meer betalen en ze niet afschepen met een schamele €9, per uur of het moet inmiddels verhoogd zijn ?

0
38 Interessant

Laat iedere brief gewoon maar vol betalen i.p.v. die zogenaamde bulk kortingen.

1
39 niet-alles-geloven

Alleen als het dan weer wordt genationaliseerd. Anders houden wij alweer, zoals veel te vaak tegenwoordig, een bedrijf(je) in stand dat niet kan functioneren zonder subsidie, want daar komt het op neer, en betalen wij de winst-uitkering aan het graaiende hogere personeel EN de bedrijfsonkosten. De lusten voor hun, de lasten voor ons? Vergeet het maar!

0
40 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@28Wat maakt dat uit....? De man heeft weinig negatieve ervaringen met een AZC. En daar gaat het om....

1 minuut geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

Ha...eindelijk eens een normaal verhaal hier. Fijn. Dank je wel Bop!...

3 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

Als ik zoek op azc Eibergen dan zie ik alleen iets over een nieuw azc daar. Over welk azc gaat het nu als die man daar al jaren tegenover woond...

7 minuten geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Ennnn daar is ie weer. Je post niet gelezen. Rot een eind op....

8 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

baba jaga
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@41 Zoals altijd waanideeen.Geen leiding en geen mede reageerders.Nou verzin nog maar iets geks maar weet dat je het elke keer mis hebt.No...

9 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@40Ieder normaal denkend mens wist al jaren geleden dat Baudet bad news was....

9 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@30Ik denk er nog eens over na. Er is je gezegd dat je niet meer op mij moest reageren zeg je, maar niet door de leiding. Dan blijft er niet...

11 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

En die baudet is zo voor vredelievende oplossingen. Blijkbaar is een wissel plotseling omgezet toen hij zich persoonlijk aangevallen voelde....

14 minuten geleden geplaatst door ThWil

NK. App
LisxxxGif PornograficiBlonde Porn LesbiansXvideo WebsiteAll Actress Sex VideoSex Video BataiyeAmish NudesGandi Baat PornDoujin MowNovinha PornoConnie Britton NudeAugust Skye PornIndian Sex Indian SexNude Yoga VideoCelebs With Big DicksPeliculas ErotiscasXxx Dragon BallMalayali PennuReddit StarletsPregnant Women XxxTravel SexWww Poonam Pandey ComHd First Night Sex VideosAngie Jolie PornKarol Jaramillo PornXxxbritaMary Elizabeth Winstead ButtBlack Porn StatsHarry Potter SexingInternet Wala Love Episode 155Kaya_kakuroMomoka NishikiNude Lingerie ModelsCory Chase 2023Milfmovs.vomYusime The Hot WifeAngel WickeySex Story Bhai BehanBest Pornstar ListChoitali Sex VideoSexiest SuccubusTeacher ChudaiParis Hiltons FeetRoberta VasquezKaya Scodelario NudesDemoniac PornChachi Sex ComHairy IndianpussyOverwatch BondageGeoduck Porn工囗漫画Free Porn FrançaisKim Kardashian At PlayboyTiffany Star PornBoibsVivastreet ScortMiss Bo NudeThenicolet OnlyfansSnap NakedNaked Nicki MinjaLana Rhoades BbcRaileytv OnlyfansNina Agdal Leaked SextapeRubiroseredvip OnlyfansSavita Bhabhi Chudai VideoPorn Lesbian ForceSquirt ThreesomeTaboofnatazyFree Porn MaturTitanic Heroine Sex VideosMaria Ozawa XxxDesi Bhabhi Boob SuckGalary PornFree Brazzer BidsBrazzers Hd PronXhaaterMarathi Xxx PhotoXnxx India KissBbw TumbleMommy And Daddy PornTs Ella HollywoodTnafloxAraqueenbae NudeUgly Chick PornHalle Hayes NudesVladislava Shelygina NudeFree Porn SitesLipstick BlowjobPrincy Xavier Porn VideosPornsites For FreeNoelle Leyva NakedNaked Blck MenSax VibeoUnsensord PornKukur Sex VideoRick Johnson PornX Hamster Live CamAri Kytsya LeaksReal Famiky Porn午夜a VDesi Nude HdHentai Release ListFlingesterTumblrsexFilms Pornographiques CompletXxviedosAngelina Jolie NudaNayantharaxxxxxCuckold FemdomDoggystyle PoundedMx Player PornAlina Rose Onlyfans LeakedStories.xnxxTaiavHuge Black CocksWet Tee Shirt ContestLani Rails NudeProne Hd ComKendra Sunderland BoobsChinese LesbianpornDeepfakes PornsWww Porn DownloadCheating While On Phone PornJabetSexweb CamCarmen Electra Playboyسکسی انسان با حیوانAmazingindians ComModel Nude Zipset VideosNorth Indian XxxNipple AuntyXxxjapaneIndian Wife MoaningFree Desi Porn MoviesFunny Porn GifsPor N ORulen34Getting Horny On The Couch And Ended Fucking In BalconyBlowjobs & CumshotsMicheala IsuzzuShaiden RougurXxx Porn ForcedHollywood Sexy PornPron LiveHd Poern VideoTik Tok GaypornEbony Cum FacialAmberalenaHotbabeBrqzzers Anal