Dampend drakenadem-ijs kan gevaarlijk zijn.
Volledig scherm
Dampend drakenadem-ijs kan gevaarlijk zijn. © AP

NVWA waarschuwt voor gevaarlijk ‘drakenadem-ijs’

Pas op voor zogenoemd ‘drakenadem-ijs’, waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op Instagram. Vorige week kreeg de NVWA een melding van een meisje dat ernstige brandwonden overhield aan de koele lekkernij, die bestaat uit fruit- of cornflakes-achtige balletjes overgoten met vloeibare stikstof.

  1. Eigenaar Hollands snoepzaakje kijkt met verbazing naar bestelling tv-kok Nigella Lawson: ‘Ze is echt hardcore’
    met foto's

    Eigenaar Hollands snoepzaak­je kijkt met verbazing naar bestelling tv-kok Nigella Lawson: ‘Ze is echt hardcore’

    De bekende Britse tv-kok Nigella Lawson heeft de eigenaar van een ouderwets Amsterdams snoepwinkeltje bijzondere feestdagen bezorgd. Lawson promootte het zaakje onlangs al in haar kerstspecial op tv en deze week ook nog bij haar bijna 3 miljoen Instagramvolgers. De eigenaar heeft veel ervaring, maar stond toch te kijken van Lawsons bestelling. De vraag is wel: brak ze de huisregels?
  2. Half miljoen Nederlanders met voedselallergie, maar helft restaurants gaat de fout in met informatie

    Half miljoen Nederlan­ders met voedselal­ler­gie, maar helft restau­rants gaat de fout in met informatie

    Nederlanders met een allergie moeten in restaurants goed uitkijken wat ze bestellen. Meer dan de helft van de restaurants informeert klanten onvoldoende over allergenen die hun voedsel bevat. Op menukaarten is allergenen-informatie niet altijd te vinden, ook is informatie over allergieën niet altijd goed vastgelegd, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).