Ivo Opstelten
Volledig scherm
Ivo Opstelten © ANP

Ambtenaar: ‘Opstelten stuurde wél aan op vervolging Wilders’

Geert-Jan Knoops, advocaat van Geert Wilders, zegt dat er politieke druk is uitgeoefend om PVV-voorman Geert Wilders voor de rechter te krijgen. Dat meldt De Telegraaf , onder meer op basis van een anonieme bron die in 2011 werkzaam was bij het departement Veiligheid en Justitie.

  1. Renovatie Binnenhof is ‘nachtmerrie’: hoe acht eeuwen achterstallig onderhoud zorgt voor prijskaartje van 2 miljard

    Renovatie Binnenhof is ‘nachtmer­rie’: hoe acht eeuwen achterstal­lig onderhoud zorgt voor prijskaart­je van 2 miljard

    De renovatie van het Binnenhof is een hoofdpijndossier van jewelste aan het worden. Het project is jaren vertraagd en het prijskaartje is verviervoudigd tot 2 miljard euro. Maar voordat minister De Jonge dat bedrag dinsdag openbaarde, stuurde hij journalisten eerst langs loszittende muren, onveilige plafonds en instabiele houten trappen. ,,De staat van het gebouw is ongelooflijk veel slechter dan we dachten.”
  2. Rekenkamer: overheid deed te weinig tegen belangenverstrengeling bij aankoop coronavaccins

    Rekenkamer: overheid deed te weinig tegen belangen­ver­stren­ge­ling bij aankoop coronavac­cins

    Het ministerie van Volksgezondheid heeft in de begindagen van de coronacrisis te weinig gedaan om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen, concludeert de Algemene Rekenkamer. Zo werd oud-DSM-topman Feike Sijbesma benoemd tot speciaal gezant, terwijl zijn broer een hoge functie bij vaccinontwikkelaar AstraZeneca had. ‘Het ministerie had bij het aantreden van Sijbesma geen gesprek met hem gevoerd over mogelijke belangenconflicten’, aldus de controleurs.
  3. Ook in Ierland was het slecht gesteld met leesvaardigheid van kinderen, totdat overheid het roer radicaal omgooide
    PREMIUM
    leescrisis

    Ook in Ierland was het slecht gesteld met leesvaar­dig­heid van kinderen, totdat overheid het roer radicaal omgooide

    Terwijl Nederlandse kinderen en jongeren steeds slechter kunnen lezen, blijkt Ierland een succesverhaal te schrijven. Daar werd vijftien jaar geleden alles op alles gezet om de kwaliteit van het onderwijs te verhogen. De oplossing bleek voor een deel heel simpel te zijn, en na vier jaar waren de eerste resultaten zichtbaar. Wat kunnen we leren van hun aanpak?