RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

Dean Saunders haalt uit naar LINDA. om interview ex

Zanger Dean Saunders was niet blij met het interview dat zijn ex-vriendin Jamie Faber onlangs aan LINDA. gaf. De uitspraken die zij deed, kloppen volgens hem en zijn advocaat niet. Daarom slepen ze het blad nu voor de Raad voor de Journalistiek.

"Volgens klager bevat de publicatie ernstige, ongegronde beschuldigingen aan zijn adres"

Het interview met Jamie Faber ging over de mishandeling door haar ex Dean. "Hij had me hartstikke dood kunnen slaan", luidde de kop. De ex-vriendin van de zanger deed een boekje open over de verschrikkelijke periode met Dean. "Ik ben zo vaak met een smoes op de eerste hulp geweest dat zij het daar ook allemaal niet meer geloofden: Zo mevrouw Faber, bent u wéér van de trap gevallen?" Haar uitspraken vielen niet goed bij de zanger. Hij sleept het blad nu voor de Raad voor de Journalistiek. 
 

Advocaat
Lees ook:
Advocaat Dean Saunders is bezig met kort geding tegen LINDA.

De zitting vindt plaats op 14 juni. "Volgens klager bevat de publicatie ernstige, ongegronde beschuldigingen aan zijn adres", opent het statement. "Hij stelt verder onder meer dat de redactie ten onrechte heeft nagelaten wederhoor toe te passen en eigen onderzoek te verrichten, en dat zijn privacy onevenredig is geschonden".

Dean en zijn advocaat spande eerder een kort geding aan tegen het blad. Hierbij is LINDA. op alle punten in het gelijk gesteld. Een woordvoerder van het tijdschrift laat het volgende weten: "We zijn blij met de uitspraak, hij bevestigt dat we zorgvuldig gehandeld hebben. Zorgvuldigheid en kwaliteitsjournalistiek vormen de basis van de vertrouwensband met onze lezers en tevens onze levensader. We zijn ook blij voor Jamie die zo enorm dapper haar verhaal aan LINDA. heeft verteld. Ook de nieuwe procedure zien we met vertrouwen tegemoet."

Bij de Raad voor de Journalistiek kan een rectificatie worden geëist, maar het is geen wetmatig orgaan. Er kan dus geen boete of straf worden opgelegd.