ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Trage wifi? Dat kunnen de zonnecellen van de buurman wel eens zijn

Slecht geïnstalleerde of kwalitatief ondermaatse zonnepanelen blijken letterlijk stoorzenders voor draadloze apparatuur. Trage wifi? Dat kunnen de nieuwe zonnecellen van de buurman zijn. Zelfs C2000, het communicatiesysteem van politie, brandweer en ambulance, heeft er last van.

  1. Nieuwe miljardenboetes dreigen voor Meta, Google en Apple, onderzoek naar overtredingen gestart

    Nieuwe miljarden­boe­tes dreigen voor Meta, Google en Apple, onderzoek naar overtredin­gen gestart

    Apple, Google en Meta moeten vrezen voor nieuwe Europese miljardenboetes. De Europese Commissie is onderzoeken gestart om te kijken of Meta, Google en Apple zich wel aan de nieuwe internetregels van de Digital Markets Act (DMA) houden. Sinds begin deze maand wordt hun macht ingeperkt, maar het dagelijks bestuur van de Europese Unie (EU) vermoedt dat ze niet genoeg moeite hebben gedaan om daaraan te voldoen.
  2. Nederlands trio harkte 56 miljoen binnen met onder criminelen populaire telefoondienst
    PREMIUM

    Nederlands trio harkte 56 miljoen binnen met onder criminelen populaire telefoon­dienst

    De verkoop van telefoons met EncroChat, beter bekend als het WhatsApp van de onderwereld, leverde volgens justitie alleen al in Nederland 56 miljoen op. Mede dankzij drie Nederlanders zou de criminele telefoondienst een groot succes zijn geworden. Achter de schermen vindt al jarenlang onderzoek plaats naar de EncroChat-organisatie, waarin nu ook de naam opduikt van een van de meest gezochte mannen van het land.