14-jarige jongen mishandeld bij 'pretgeweld' in Vleuten

© Facebook / Politie Utrecht Stad
VLEUTEN - Een 14-jarige jongen is vrijdagavond in Vleuten slachtoffer geworden van een mishandeling. Het lijkt erop dat hij zonder enige aanleiding en mogelijk 'voor de kick' werd geslagen.
De politie van Utrecht spreekt op Facebook zelfs van 'pretgeweld'. Het slachtoffer fietste vrijdag rond 22.15 uur samen met zijn vriendin op de Hof ter Weydeweg. Daar werd hij met een vervelende opmerking aangesproken door drie andere tieners. Het drietal fietste vervolgens achter het slachtoffer aan, tot op het fietspad tussen de Hindersteinlaan en De Reit.
Daar werd de jongen van zijn fiets getrokken. Eén van de belagers probeerde hem in de sloot te duwen, maar dat lukte niet. Het slachtoffer ontving een paar rake klappen en hield kneuzingen over aan de schermutseling. Door tussenkomst van de vriendin en een passant werd erger voorkomen.

SIGNALEMENT

De politie is op zoek naar een verdachte van 15 tot 17 jaar oud. Hij heeft een donkergetinte huid, normaal postuur. Verder heeft hij zeer kort, krullend haar en droeg hij op het moment van de mishandeling een olijfgroene jas.
De twee anderen jongens zouden zich niet actief met de mishandeling hebben bemoeid. Zij waren tussen de 15 en 17 jaar en blank. Eén van hen was gezet, de andere mager. Eén van de jongens droeg een rood/paars vest met capuchon.
De politie roept getuigen op zich te melden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.