Opinie

Zzp’ers, verzet u!

05-06-2019 17:15

Dit artikel krijgt u gratis. Als dank moet u dan wel nu een TPO+-abonnement nemen. Deal? Deal!

Eindelijk is het links dan toch gelukt om de laatste restjes vrijheid in Nederland te slopen en de vrijdenkende, niets vrezende, buiten de paden gaande en non-conformistische grootburger te verstikken onder de communistische deken van planeconomisch paternalisme. De zzp’er moet verplicht een arbeidsongeschiktheidsverzekering gaan afsluiten en wordt zo weer terug de rangen van de loonkabouters en kleinburgers ingeblaft. Precies datgene wat zzp’ers zo vrij maakte, de vrije keuze om risico’s te nemen, is effectief uitgeroeid, opdat de babyboomers (wéér de babyboomers!) niet tot hun 130ste hoeven te werken (zij niet, de millennials straks wel).

Het is voor elke zzp’er een nachtmerrie van partijkarteliaanse proporties dat een regering zonder PvdA (een partij met überhaupt nauwelijks zetels) of GroenLinks uitgerekend dankzij de nietsontziende dolkstoottactieken van een kabinets-D66’er (per slot van rekening, hoe je het ook wendt of keert, toch een ‘liberaal’) met een akkoord komt waarin de expliciet -niet- naar de macht gestemde linkse vrijheidshaters doodleuk alsnog hun al jaren groeiende haat tegen zzp’ers, die vuile vrijbuiters die weigeren zich te conformeren aan nominaal burgergedrag en modale fopsalarisjes samen met besnorde gezellige collegaatjes onder anti-cerebraal systeemplafond, kunnen botvieren.

Dit, dit is het ware gelaat van de macht in bananen-‘democratie’ Nederland. Je kunt stemmen wat je wilt, je kunt je mening laten horen zo vaak je wilt, uiteindelijk wordt je stem gewoon verkwanseld aan de hyena’s in de marge, die nou juist terug in hun hok waren gestemd, niet zonder reden.

Weer gefopt door een fopregering in een fopparlement van de Nederlandse fopdemocratie. De zzp’ers zijn er weer ingetrapt, weer geloofden ze VVD’ers en D66’ers, met hun huichelende economisch-liberale leugens. Weer lieten ze zich een rad voor ogen draaien, weer dachten ze te kunnen vertrouwen op anno 21ste eeuw tegen de onuitroeibare kwaadaardige linkse ziekte uit 1968.

Weer bedrogen. Weer genaaid. Weer een roestig mes in je rug. Weer ten onder aan links.

Welkom terug in 1973, vrijdenkende éénspersoonsondernemers. Het waren een paar mooie, overvloedige, welvarende jaren in vrijheid waarin jullie hebben kunnen genieten van de bevrediging die individuele ontplooiing heet, waarin jullie het sap van rijpe zaligzoete vruchten van jullie eigen risico’s proefden, helemaal vrij van ‘solidaire’
dwingelandij (lees: krom moeten liggen voor babyboomers, die alcoholistengeneratie, die na het leeggrazen van de BV Nederland nu graag zouden zien dat ze nóg meer geld krijgen zonder ervoor te hoeven werken, zodat ze zichzelf op uw kosten rustig kunnen kapotzuipen).

Zzp’en, dat was toch eigenlijk altijd een beetje vrij zijn van collectief FNV-gejammer, creëren zonder te worden verstikt door treurige CAO’s, vaste bijdragen en ander communistisch geldaftroggelgedram. Zzp’en, dat was vrij zijn in een land waar individuele vrijheid altijd als hardste werd, wordt en zal worden bestreden.

“Wat? Vrije keuzes, winst, jezelf ontplooien maar toch buiten de lijntjes kleuren? Dat nooit meer!’, kopten de Yvonne Hofjes van de Volkskrant, de FNV-pamflettisten van Pravda Trouw en de legers door NPO en msm gehersenpoelde immer wraakzuchtige, immer afgunstig kleinburgers van Holland, die superieure cultuur.

Kapot moeten ze die zzp’ers. Terug in loondienst godverdomme und schnell! 9 tot 5 macht frei ja!

Maar gelukkig, dankzij de door en door corrupte moraal van D66 (al kun je net zo goed de vraag stellen of D66 überhaupt ooit wel iets van een moraal heeft gekend, er zou eigenlijk wetenschappelijk moeten worden onderzocht of D66-leden wel met een ziel worden geboren en of ze, als ze eenmaal sterven, inderdaad geen 21 gram verliezen) zag vrijheidhatendlinks (in de volksmond ook wel bekend als ‘links’) weer een lichtpuntje. Of beter gezegd, een zee van licht. Op links wisten ze: D66 aan de macht betekent in werkelijkheid natuurlijk gewoon links aan de macht. Glimlachend, lachend, schaterlachend keken de gestaalde communismekaders van sterfhuis PvdA en goelag GroenLinks toe hoe hun glibberige marionet Wout Koolmees glunderend van het eigen morele gelijk als bij reflex reageerde op het trekken aan de touwtjes en daarbij oprecht dacht dat hij uit vrije wil handelde. Het moet een kostelijke voorstelling zijn geweest.Nee, nooit eerder was er binnen links zoveel enthousiasme over nuttige idioten aan de macht.

Eigenlijk was het voor de PvdA maar bedroevend dat er destijds niet nog meer zetels waren weggevaagd, het zou immers pas echt leuk zijn geweest als ze de zzp’ers via hun op commando Horlepiep dansende factota van D66 hun vrijheid hadden kunnen ontnemen als ze een fractietje van nog maar twee of drie zetels hadden gehad. Hoe kleiner je bent, hoe groter de eindzege. De zoete, honingzoete wraak van de kleinste onderkruipende kruidenier smaakt pas echt bitter. Sociaaldemocratisch rancune is dan ook geen gerecht maar een wereldaanschouwing.

Nu, daar ligt de zzp’er. Kapotgetrapt, als een kakkerlak bestreden, een vuilniszak met stront die onderweg uit de vuilniswagen is gegooid. De vrijheid ontnomen, verplicht tot het betalen van maandelijkse exorbitante verzekeringspremies, uit te betalen aan altijd liegende en ontwijkende verzekeraars die maximaal 70% van het laatst verdiende loon uitkeren, in theorie, maar in praktijk überhaupt nooit uitkeren want niemand heeft ooit kunnen voldoen aan de vorwaarden van een verzekeraar.

Een beetje zzp’er vraagt zich nu af: welk links politiek kopstuk wordt volgend jaar de nieuwe baas van een grote arbeidsongeschiktheidsverzekeraar? En is dat nadat de benoeming tot burgemeester van een middelgrote stad is mislukt of gewoon nadat er met ruzie in de fractie een zetel is geroofd? In de democratische BV Nederland zijn dit toch eigenlijk altijd weer relevante vragen, nietwaar?

Waarop we moeten hopen: verzet. Groot, maximaal, geweldloos verzet door zzp’ers. Als het slopen van dat laatste restje vrijheid in planeconomisch middelmatig betuttelland Nederland het ook al niet waard is om voor te vechten, wat dan nog wel? Dan kun je net zo goed weer in loondienst gaan, elke ochtend braaf je hoofdje buigen en je als vee in de vertraagde, immer smerige NS-mensenveewagons (na betaling van een ‘zitplaatsbewijs’ tegen woekerprijzen) naar een gruizig kantoorpand met anti-dynamiek als architectonisch uitgangspunt op een dystopisch industrieterrein laten vervoeren om gezellig met de collegaatjes op woensdagmiddag de week door te zagen en ‘s avonds weer anti-peristaltisch terug te zakken naar de gezellige woonstede alwaar DWDD en NOS-hersenspoelprogramma’s de rest van de avond dicteren om voor eigen bestwil te heropvoeden. Om alles de volgende ochtend opnieuw weer te herhalen, en daarna opnieuw, en daarna opnieuw, dag in dag uit, week in week uit, maand in maand uit, jaar in jaar uit, niet zelden meer dan veertig lange, slopende, geestdodende, zinloze jaren die, wel beschouwd, als lijk net zo’n geestverruimende ervaring zullen zijn en, omdat je geen babyboomer bent, jij niét, duurt dat straks tot ver na je zeventigste, want dat is dus ‘solidair’ zijn met die FNV-alcoholisten van vandaag de dag, MAX-kijkers, die willen niet tot hun zeventigste werken, dus jij moet dat dan wel, snap je?

Snap je? Snap je? Snap je wel?

Nee, je snapt het niet. Al jaren niet. Toch gaat het elke dag weer gewoon verder. Elke dag exact hetzelfde. En dat blijft zo, er is in Nederland nou eenmaal niemand die zich tegen wat dan ook verzet. Kop omlaag, doorlopen, hier als dank een mooie middenklasser in een mooi middenklasse huis met een mooi middenklasse gezin en een veilig maar gegarandeerd middenklasse leven. En met Hemelvaartsdag een lekker lang weekend, tel uit je winst.

Vroeger, vroeger noemden ze het nog gewoon slavenarbeid, maar slaven krijgen tenminste nog gewoon herstelbetaling. Tegenwoordig noemen ze het werknemer, voorheen zzp’er, maar ja, dat was natuurlijk niet rendabel genoeg meer.

Vergeet de wekker niet. Morgen wordt u weer om 09:00 uur in uw ergonomische bureaustoel verwacht door het middenmanagement. Misschien krijgt u wel een gratis kantoortuinconcert!

Lees ook: dossier zzp.

Dit artikel krijgt u gratis. Als dank moet u dan wel nu een TPO+-abonnement nemen. Deal? Deal!