door Hadito in Politiek  ·  71 Reacties

  • 18
  • 950x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@49
Nee

1
51 Hangingmen

@50
Werkelijk?
Je zou toch verwachten dat dat op de één of andere manier wel aan te tonen is?

1
52 Hangingmen

@45 telt een baan tijdens je studie dan ook al mee?
Want je betaald dan wel al voor de AOW van je opa en oma......
Als je stelt 45 jaar dan moeten heel veel mensen door tot 70 in beroepen die allemaal als zwaar kunnen worden gezien, want wat is zwaar?
Een chirurg die de hele dag staat te opereren kan net zo goed last van zijn rug en voeten krijgen als een metselaar. En dan hebben we het nog maar niet over de geestelijke belasting van zo'n beroep.
Niemand gaat tegenwoordig meer met 15 fulltime aan het werk, ook een bouwvakker niet meer.

0
53 streek

@52 Ja. Dat probleem is al eerder hier op nk besproken.

0
54 Myth63

@53
Lijkt me wel,in principe telt dan ieder uur dat je werkt mee
En wat die chirurg betreft,die kan (en zal) zelf al veel eerder besluiten te stoppen om dat hij z’n schaapjes dan allang op het droge heeft,dit in tegenstelling tot de metselaar/bouwvakker

1
55 Hangingmen

@54
Oh...

1
56 Hangingmen

@51 Ik denk dat dat ook discutabel is. Ik kan me zo voorstellen dat studeren aan de KMA of de brandweeraccademie minstens net zo zwaar is als het beroep dat ze mogelijk later gaan uitvoeren. Ik ken brandweermensen die later in hun loopbaan alleen maar rapporten schrijven over brandveiligheid etc. Kortom gewoon een kantoorbaan. Daarmee zie je ook gelijk weer dat ook voor de zogenaamd zware beroepen het lastig te bepalen of het om een zwaar beroep gaat. Er wordt ook gezegd dat machinisten een zwaar beroep hebben omdat ze met enige regelmaat te maken hebben met mensen die voor de trein springen. Daar zit echter een kans factor bij. In theorie kan je je leven lang machinist zijn zonder dat je ooit met een springer te maken hebt. Je kan ook prima militair zijn zonder ooit in de buurt van een oorlog te zijn geweest en waarbij je op een kantoortje rapporten zit schrijven. Ik kan me voorstellen dat iemand die begint bij de KMA en vervolgens bij de speciale eenheden komt te zitten en iedere keer uitgezonden wordt naar oorlogsgebieden het zwaarder heeft als iemand die niet naar de KMA is geweest en de rest van zijn carrière bij defensie op een kantoortje werkt.

0
57 RazorBlade

@57
Wellicht zouden ze de statistieken als leidraad moeten nemen,dat zal een aardige indicatie zijn van de hoogte van uitval of verzuim per beroepsgroep

0
58 Hangingmen

@58 Zoals ik al heb uitgelegd zegt een gemiddelde niets over de zwaarte van de individuele functie. Zelfs twee mensen die beide exact dezelfde werkzaamheden hebben uitgevoerd kunnen beide de zwaarte van hun beroep anders interpreteren. Waarschijnlijk scheelt het al of je naast je werk 4 kinderen op moet voeden of niet.

Mijn punt is dat het onmogelijk is om te bepalen of iets een zwaar beroep is of niet. Daarom ben ik er geen voorstander van om nog verder beroepen te gaan opdelen in zware en geen zware beroepen. Er zijn nu al uitzonderingen voor brandweermensen en militairen. Ook daar ben ik geen voorstander van. Mensen moeten bij de keuze van hun beroep een planning maken voor hoe lang ze dat beroep willen uitoefenen. Top sporters gaan doorgaans ook niet door tot hun pensioen. Dan worden ze op een gegeven moment ook trainer of beginnen een sportzaak of gaan heel iets anders doen.

0
59 RazorBlade

@59
Of je wel of geen letsel overhoud aan je vak,doet niets af aan het feit dat een bepaald beroep per definitie 'zwaar' is
Dat is nou ook juist de reden om mensen met ern zwaar beroep enigzins te ontzien,zodat ze kunnen stoppen voordat ze iets gaan mankeren
En als u echt wilt weten wat een zwaar beroep is,zou ik u graag uitnodigen een weekje (of een dag) met me mee te lopen
Ik ben namelijk werkzaam in de bouw als betonboorder....

2
60 Hangingmen

@60 "En als u echt wilt weten wat een zwaar beroep is,zou ik u graag uitnodigen een weekje (of een dag) met me mee te lopen. Ik ben namelijk werkzaam in de bouw als betonboorder...."

Kijk dat zegt ook niet zo heel veel. Ik ben ICT'er en de kans is heel erg groot dat ik niet jouw werk kan overnemen maar dat jij net zo goed niet mijn beroep kan overnemen. Is mijn beroep dan ook zwaar?

0
61 RazorBlade

@44 Zeker bij het UWV gewerkt ? Nu 1 grote klerenzooi

1
62 Bollieboos

@61
Mijn beroep is fysiek zwaar dus de kans dat ik roofbouw pleeg op mijn lichaam is zeer groot,er zijn allerlei lijstjes die dit onderschrijven
Als ik u werk over zou nemen zou ik alleen het risico lopen een 'muisarm' op te lopen,lijkt me geen valide regel voor een vervroegde uittreding....

2
63 Hangingmen

@62 ?

0
64 Pollens

@63 Je hebt het nu alleen over fysieke roofbouw. Er bestaat ook zoiets als mentale roofbouw. Gelukkig heb ik daar geen last van omdat ik intern bij een bedrijf werk en buiten kantoortijden nemen externe ICT bedrijven het over van mij.

Er zijn echter meer dan genoeg ICT dienstverleners die de volgende eisen stellen aan hun ICT personeel:
- Altijd beschikbaar gedurende bijvoorbeeld 1 week in de maand. Dat houdt in slapen met je telefoon naast je bed. Je kan ieder moment op de dag dus ook midden in de nacht, tijdens het weekend of tijdens feestdagen gebeld worden.
- Veel werkzaamheden moeten in de avonduren of in het weekend gedaan worden omdat men niet het risico wil lopen op een storing midden overdag.
- Als er een storing is en het hele bedrijf ligt daardoor plat dan mag jij het onder hoge druk oplossen. Als een bedrijf plat ligt door een ICT storing dan kan het zijn dat er vele tienduizenden Euro's per uur verloren worden. Dan kan je niet stoppen tot het probleem is opgelost, ook al is dat pas de volgende ochtend.
- Je wordt vaak gezien als kostenpost dus wordt er maar al te graag op de ICT bezuinigd waardoor de werkdruk vaak hoog is.
- soms zitten klanten ver weg en er wordt van je verwacht dat je tenminste 8 uur op een dag werkt. Als je dus 2 uur heen en 2 uur terug moet rijden en een half uur pauze dan ben je al snel 12 uur per dag met je werk bezig.
- Naast dat werk wordt er ook nog van je verwacht dat je in de avonduren cursussen volgt en wordt er van je verwacht dat je examens haalt.

Begrijp me niet verkeerd, het is het mooiste beroep dat er is. Je hebt inderdaad fysiek niet veel te vrezen maar de stres kan behoorlijk hoog zijn. Ik heb echt wel collega's er aan onderdoor zien gaan.

Ik denk dat de uitval onder machinisten nog hoger is vanwege springers. Ik kan me zo voorstellen dat dat toch op je netvlies blijft staan. Ze schijnen je altijd aan te kijken als ze springen. Vooral bij jonge mensen of kinderen is dat verschrikkelijk. Het waren geen springers maar je zou maar over een Stint vol kinderen hebben gereden. Een vriend van mij is er aan kapot gegaan. 2 springers kort na elkaar., Toen heeft hij even thuis gezeten en toen hij weer aan het werk ging was het gelijk weer raak. Het is een grote stoere vent die voor de duvel niet bang was maar daarna was hij gebroken.

Ook mentaal kan je kapot gaan als je geen zwaar fysiek beroep hebt. Jij werkt in de bouw. Ik weet niet wat je precies doet maar ik geloof onmiddellijk dat het zwaar is. Er werken waarschijnlijk ook mensen in de bouw die veel minder zwaar werk hebben. Misschien moeten die mensen alleen maar controleren of alles volgens de regels gebeurd. Of ze moeten dingen opmeten. Je hoort al dat ik geen ervaring heb in de bouw. Waarschijnlijk hebben die mensen dan ook recht op een vervroegd pensioen alleen op basis van het feit dat ze in de bouw werken. Dit terwijl ik dat recht waarschijnlijk niet heb.

0
65 RazorBlade

@63 u kunt er ook voor kiezen een ander beroep binnen de bouw te zoeken, of er voor te gaan leren, waardoor u bijvoorbeeld achter een bureau komt te zitten als werkvoorbereider of technisch tekenaar.
Hoe telt dan uw baan voor uw pensioen?
Tellen dei jaren achter dat bureau dan net zo zwaar als die op de bouwplaats?

0
66 streek

@66
Als het zo makkelijk was had ik allang beter werk gehad (en een beter salaris wellicht) maar iedere baan vraagt bepaalde competenties,die van mij zijn met m'n handen...
En een functie waarop u doelt in de bouwsector heeft een andere cao (UTA) dus zal in die zin ook niet als fysiek zwaar werk aan gerekend kunnen worden

1
67 Hangingmen

@67 dat is wel makkelijk roepen.
Iedereen kan leren, misschien niet snel of makkelijk maar roepen dat u alleen met uw handen uw geld kunt verdienen is erg kort door de bocht.

0
68 streek

@68
Ja ja,maar als iemand betuigt dat hij of zij een beta is en geen alfa,dan is dat wel zeer vanzelfsprekend..

1
69 Hangingmen

@69 nee hoor ook een beta kan leren........
Het is maar net of je ook echt wilt.

En dan nog, wanneer mag je dan eerder met pensioen, hoe hard tellen dan welke jaren en weest eerlijk ook op het kantoor van een aannemer kan een baan stressvol en dus zwaar zijn, alleen al al het gezeik van zowel de werkvloer als de baas.......

0
70 streek

@70
Er zijn natuurlijk allerlei statistieken en lijstjes van zieke verzuim of werk uitval waaraan men af kan leiden hoe zwaar een bepaald beroep in werkelijkheid is

0
71 Hangingmen

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@29 Graag gedaan. Het was eigenlijk een testje. Even kijken hoe snel een positief verhaal omgebogen zou worden naar een negatief. Nou, dat duur...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

ThWil
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Je zou moeten naar iets als wel of niet gestudeerd. ...

1 minuut geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
Slavernijmuseum begint met pop-up-expo over verzet

Hoe durven die rechts-extremisten hier iets te zeggen over de slavernij. Zij draaien de boel gewoon om. Ik walg van jullie....

1 minuut geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

Moet ze toch ook naar die linkse uni's gaan want daar heerst een aardig antisemitisch sfeertje. ...

3 minuten geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
CIDI: Joodse vrouw uit Amstelveen aan huis geïntimideerd

@7Jij jaagt net zo goed op mensen die je haat. En dat zijn moslims. En nee, dat mag niet. En gelukkig maar....

3 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@32 Sta je nu weer voor de spiegel te oreren. ...

3 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Slavernijmuseum begint met pop-up-expo over verzet

Lees ook wat boeken van historici die de slavernij hebben onderzocht. Kan je heel wat van opsteken. En laat men blij zijn dat het westen de slav...

4 minuten geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@31Haha...je kunt niet begrijpend lezen. Gaaap.,...

9 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@30 Ik zocht gewoon de informatie omdat ik dat niet via het ad kon vinden. Maar later zag ik dat het artikel wel was gepubliceerd dankzij Ron. E...

10 minuten geleden geplaatst door ThWil

Hendrianus
CIDI: Joodse vrouw uit Amstelveen aan huis geïntimideerd

Dan ben je toch gestooord als je op zo'n manier aan de deur komt en flyers in de buurt verstrekt. Oppakken die dwazen, dit kan gewoon niet!...

13 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Hindi Sexy ChudaiWww Sex KannadaBigboobs JavOld Gay Men PronReallifecam VoyClassic Porn FilmParaspur Web SeriesBoobs Feeding PornFetlife.cimDad Porn SonLeaked Only FamsMilf Feet PornArabelle Raphael And Payton PresleeNicolette Shea DpVest Gay PornEbony Cam LiveListcrawl TsBella Donna PornYashika Anand NudeActress UpskirtFamilystrokingApril Bowlby HotDesi Mature PornMomdadxxxHard Sexy BfCumfart Cocktails艳照Fab DwingersBbw Sloppy HeadNepali Girl XxxPorn In KoreaMalayalam Blue Film PleaseJenny Minecraft PornWww.livejasmin.comSexo VideospornoXnxsLinks PornografiaMia Goth NakedAmmy RouseRape Fantasty PornGay Black Big Booty Porn明日花Kenzie Reeves RetiredBig DongSlave Auction PornHannah Uwu LeaksAnimeidhentStrap On DildoVideos Poro MadurasBhojpuri Sexy GaneJanwar Sex Janwar SexXnxxtelugusexBunni3png Onlyfans LeakMassagejapanhotAdultqorkReal Homemade PronFotos De Mulheres Pelada GostosaXev BellringerThree Some Porn HubMusic Video PornAtaliahpusseyRicki White AnalEbony Anal AmateurFilms X GratuitsGay Latin PornBisexual MmfPornos GringasSunny Leone Full HdSeducing Xxx VideosCovet Island Of DesireLesbain Dry HumpingWhootyjessryanStreamstePov In PornBeueette VideoThreesome Lesbian PornOnly Telugu SexFamily TreesomeMom Porn BlackmailVides Pornô GrátisNude Brunette WomenNew SuhagratWife Xxx HdPictures Of The ClitorisCeleb JihebTurkish Porn MovieValorie IreneThreesome With SisPornstarsescortPoopeegorlsWww.wifelovers.comJavporn OnlineVanessa CgeChanel Preston NudeSex New Video ComSpanish NudeSlepp XxxPorn SexyPunjabi Sex Video ComHd Fuck DownloadPenis Exercise PornLollipop Jess NudeMia Khalifa Anal SexErome MarleneLayla Jenner Exploited College GirlsAdult Friend Finder FreeStocking TraseVídeos De Sexo AmadoresBlack Big Bootie PornBangladeshi Hot MovieDesi SudaiBleach XxxSapna Bhabhi BoobsMantra Sex PadamDancing In The Nude VideosNo More PornMelody Marks TwitterMegan Griffin NudeBeautiful Nude EomenSexvedeiosAabha Paul Hot VideoXbox SexHegre NudeBowsette NsfwNubelisfilmsSexe EroticoSex DiscordDoubke ListComic.pornosCandy SamplesRebecca Romaijn NudeScjool XxxWrech It Ralph PornAudrey ShaniceCrystalcheeseVideo Bf Sexy Video BfTias CachondasEastgalsLatina Bbc TwitterXxxmovies FullSexy Naked Black Men300 PornNastya NassPorn Amateur MexicoTamil Hot Blue FilmMylifeinmiamiXxxteen VidLesbian Pee PornLis Evans PornMan Sucks Boobs