RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

Cilly Dartell: 'Ik ben weer gezond en dat vier ik elke dag'

Beeld © ANP

Cilly Dartell kreeg drie jaar geleden een verschrikkelijke tegenslag te verwerken; er werd bij de presentatrice longkanker geconstateerd. Bang om nog een keer ernstig ziek te worden is de 61-jarige niet. "Dat kan ik gelukkig van me afzetten", vertelt ze aan weekblad Privé.

"Het zou ook niet goed zijn als ik er te veel bij stil zou blijven staan. Daar is het leven te mooi voor"

Cilly heeft gevochten tegen de rotziekte en zich niet laten kennen. Toch bestaat er altijd de mogelijkheid dat de kanker terugkomt, maar daar denkt de presentatrice niet al te veel over na. "Ik leef nu en geniet van elk moment. Het is iets wat achter mij ligt, gelukkig is het voorbij. Ik ben weer gezond en dat vier ik elke dag", vertelt ze aan het blad.

Cilly mag van geluk spreken dat de artsen er zo snel achter kwamen, maar ze moet nog altijd regelmatig gecontroleerd worden. Toch gaat haar leven gewoon door. Zo presenteerde Cilly, die jarenlang het gezicht was van Hart van Nederland, dit voorjaar een paar keer Koffietijd. "Het zou ook niet goed zijn als ik er te veel bij stil zou blijven staan. Daar is het leven te mooi voor", aldus Cilly.

Cilly
Lees ook:
Cilly Dartell gastpresentatrice bij Koffietijd

De presentatrice ziet ouder worden dan ook niet als een straf, maar is juist dankbaar voor weer een extra jaar. "Dat ik er nog ben en me nog zo goed voel", spreekt ze zich dankbaar uit tegen het blad. "Het jagen en haasten ben ik kwijt. Dat is zo plezierig. Ik zit er dus helemaal niet mee, en het is geen probleem."

Maar er is ook een stukje bewustzijn bij de presentatrice. Zo geniet ze elke dag een beetje meer van het leven. "Ik zie elke dag om me heen dat mensen ziek zijn of zelfs overlijden. Je moet koesteren wat je hebt", spreekt ze wijs.

Zoon
Ook leuk:
Zoon Cilly Dartell timmert aan de weg in Hollywood
Bron: RTL Boulevard/Privé