door Havermout in Binnenland  ·  95 Reacties

  • 4
  • 385x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

@45 Oh ja, jij bent die sympathieke moslimbasher waarmee geen discussie te voeren valt. Excusez moi heur.

51 verwijderd23941

** gebruiker verwijderd **

@49 Zinloos. Zie @51 .

52 verwijderd23941

@52 ik weet het,.....maar toch,..tegen beter weten in,...

9
53 kortanante

** gebruiker verwijderd **

@53 Pegida niveau....

54 verwijderd23941

* Verwijderd door de redactie *

55 Pxf7+

@50
Ik ben van mening dat de weg van de minste weerstand in de toekomst meer problemen gaat opleveren
De moslims hebben duidelijk laten zien dat geweld loont............

3
56 Marrie

Tijdens de kroningsrellen in 1980, is de confrontatie aangegaan met het geweldplegende (autochtone) tuig. Er was een enorme schade en honderden gewonden en beelden gingen de hele wereld over. Dat is wat er kan gebeuren als je de strijd aan gaat. Op het moment dat de overheid dat doet, is er maar 1 optie voor ze: zorgen dat ze winnen. En als er veel tegenstand is zal het met grof geweld moeten.

Ik denk dat hierin ook de reden zit dat "eindhoven" al eerder gebeurde: in Rotterdam, de verboden demonstratie voor het Turkse consulaat die toch plaatsvond. Die hadden ze moeten stoppen, meteen. Maar ik denkt dat men inschatte dat dat een vreselijke confrontatie was geworden. De Turkse gemoederen waren al oververhit. Men was vanuit het consulaat opgeroepen. En dat is HUN fout, maar wel de feiten waar de burgemeester het op dat moment mee moet doen en die beschermt zijn stad als geheel op dat moment en niet de grondwet. En vraagt zich niet af hoe hij de schuldigen moet "pakken" Maar hoe hij de schade minimaliseert.

Voor dat ene geval, wat mij betreft, een correcte inschatting, maar het leerde de geweldplegers wel dat ze hun zin krijgen en dat kan ook niet altijd zo doorgaan. Dus in het grotere plaatje een foute instelling.

Overeenkomst tussen de 2 voorvallen: Turkse vlag.

Overeenkomst met de kroningsrellen: niet de krakers met hun "geen woning geen kroning" actie waren het probleem, relschoppers waren het. En zo was het niet de moskee in Eindhoven, maar anderen die rotzooi kwamen trappen, als ik het goed gesnapt heb.

Ik zie liever de overheid nu heel behoedzaam, dan impulsief reageren. En de demonstratie verbieden, is voor de burgerij als geheel, de veiligste optie. Maar op termijn moet, no pun intended!, dit varkentje wel een keer gewassen.

6
57 Gekste Henkie

@56 Pegida heeft aangetoond waar getreiter toe leidt.
Ze mogen van mij hoor, maar verwacht niet van mij dat ik enig begrip heb voor de manier waarop.

9
58 kortanante

'Pegida wint door te verliezen – overheid capituleert'

Het verbod op de demonstratie van Pegida donderdag in Eindhoven kent een zekere logica. Helaas voor de overheid, want die staat nu definitief in haar hemd. Wat nu?
http://verenoflood.nu/pegida-wint-door-te-verliezen-overheid-capituleert/

1
59 Malinois

@56
Ja marrie, ik schrijf daar een lang verhaal over met veel invalshoeken.
Als je burgemeester bent, kun je niet impulsief doen. Zoek de video's eens op van de kroningsrellen, staan gewoon op youtube.
Dat is oorlog, echt oorlog in het centrum van een stad. Het kan erg zijn dat een groep zijn demonstratierecht verliest, maar oorlog in je stad is vaak nog veel erger omdat het veel meer mensen schaadt dan de 15 van Pegida.
Je moet een half leger achter de hand hebben als je besluit de beuk er in te gooien. Heb ik vrede mee, zolang de schade alleen voor de relschoppers is.
En dat is dus heel vaak niet zo.

3
60 Gekste Henkie

@58
Wat betreft treiteren kan niemand de moslims naar de kroon steken.
Dat hebben ze in de loop der eeuwen geperfectioneerd.
( Kijk b.v naar Denk)

5
61 Marrie

@57
Laat het maar escaleren, dan hebben beide partijen hun lesje geleerd
Een flink pak slaag werkt soms beter dan thee drinken

5
62 Marrie

@62
Burgemeesters nemen geen risico, jij wel met "soms"

8
63 Gekste Henkie

@40
VVM prima maar tot het uiterste treiteren, wat willen ze daar mee bereiken.

Dat de islam weggaat uit Nederland.
Dat is een doel van Pediga, even het artikel lezen.
Daar staan de doelen van Pediga.

1
64 Benzardi

@60
Ik verwacht dat Nederland genoeg soldaten achter de hand heeft om religieuze waanzinnigen( want dat waren ze tijdens de de rellen) een flink pak slaag te kunnen geven
En daarnaar moet de rechter hun financieel keihard aanpakken, en ze voor alle materiële en immateriële schade laten opdraaien.
Verhaal het maar op de moskee en zijn bestuur.

3
65 Marrie

@63
Nee, wegkijken en pamperen, dat ligt meer in de lijn van de burgemeester taken ?

3
66 Marrie

Aangezien er bij beide voorvallen met de Turkse vlag werd gezwaaid, Rotterdam en Eindhoven, aangezien het Turkse consulaat zeer ontoelaatbaar opriep tot illegale zaken, de demonstratie was verboden, is dit een moment voor Nederland om tegen Diyanet te zeggen dat de maat nu vol is (Turkse overheidsorganisatie die personeel levert voor de Turkse moskeeën, dat zijn allemaal Turkse ambtenaren)

Nog 1 keer geweld op die wijze uit Turkse hoek, en je kunt vertrekken met je ambtenaren wegens ondermijning van onze grondrechten. En we staan geen Turkse bemoeienis meer toe, kies maar.

Kijk, marrie, dat lijkt me nou een move, waarmee je ze hard kunt pakken, zonder je stad in gevaar te brengen. En dit kan de regering doen, namens alle burgemeesters als 1 blok namens Nederland.

Maak meteen de regel dat geen enkel gebedshuis buitenlands geld mag ontvangen en kap ook banden met andere overheden door. Geloven is iets persoonlijks, geen staat bij nodig.

Als ik het voor het zeggen had, zou ik dit op de achtergrond fijntjes aan het Turkse consulaat meedelen. Geen gesprek, een boodschap. En als ze meteen zouden doorpakken en ze er uit knallen, heb ik daar ook alle vrede mee, dit is Nederland, je kunt er moslim zijn en Turks, maar we staan het voeden van Turks nationalisme niet langer toe.

2
67 Gekste Henkie

@66
Ik wil helemaal niet pamperen.
Maar het middel moet niet erger worden dan de kwaal.

2
68 Gekste Henkie

@68
We hebben hier wel te maken met een hele hardnekkige islamitische kwaal natuurlijk.
Die van kwaad naar erger gaat.

4
69 Marrie

@67
En dat is nu precies het probleem, de overheid rekt elke keer zijn streep/wet een eind op als het om de islam gaat.
Deed de overheid maar eens wat om de islamieten op hun plek te wijzen in een maatschappij waarin geen hoofdrol voor de islam is weggelegd.
Voor de islamlovers zijn er islamitische landen.

4
70 Marrie

@64 Aangezien de Eindhovense moskee niet de partij is die islam in Nederland kan verbieden, is het niet van enige toegevoegde waarde om exact daar te gaan demonstreren. Elk willekeurig veldje in Eindhoven voldoet.

6
71 Smiling

@71
Dat moskee bestuur kan ook ingrijpen en voorwaarden stellen aan hun “gelovigen”

4
72 Marrie

@72 Voor zover ik het begrijp heeft het moskeebestuur dat ook gedaan en kwamen de relschoppers van elders. Het waren erg veel Turkse vlaggen voor een Marokkaanse moskee.

Maar dat is niet waar het mij om gaat. Ik vraag me af of het demonstratierecht inhoudt dat je wanneer dan ook waar dan ook mag demonstreren. De demonstratie elders in Eindhoven situeren voorkomt misschien veel ellende.

4
73 Smiling

@73
Mee eens, bij een demonstratie waar een geloof een rol speelt, blijf je 300 m bij het gebedshuis vandaan. Geldt ook voor de BDS beweging en synagoges. Demonstratierecht betekent niet het recht om gelovigen in hun geloofshart te treffen, dat is nergens voor nodig om te demonstreren, Demonstreren is een grondrecht. Maar ongestoord je geloof kunnen uitoefenen OOK.
99% van Nederland blijft over om wel te demonstreren.

En als je perse naar een gebedshuis wil, zul je moeten leren zo aardig te zijn dat ze je willen uitnodigen question

5
74 Gekste Henkie

@72
Ik denk dat Nederland dat gewoon moet opleggen aan die Turkse organisatie en dreigen ze te verbieden. Die belangen zijn zo hoog, dat ze zorgen dat de schaapjes luisteren. Dat denk ik.
Jij bent er vriendelijker voor dan ik!

4
75 Gekste Henkie

* Verwijderd door de redactie *

76 Amy

@73
Dat betwijfel ik ten zeerste, er zijn gewoon een heleboel boze Erdoturken die graag met hun vlaggen willen zwaaien. Als die demonstratie ergens anders gehouden wordt dan komen ze waarschijnlijk ook rellen. Ze roepen elkaar op via WhatsApp en gaan er met hun vlaggen op af, dat was ook duidelijk zichtbaar tijdens andere demonstraties door deze figuren bij de Turkse ambassade en op de Erasmusbrug. Als er bijvoorbeeld een demonstratie of bijeenkomst van Koerden is dan reageren ze net zo hysterisch, zelfs als het in een totaal andere stad is komen ze daar nog op af. Die Marokkaanse reljongeren zijn waarschijnlijk niet zo fanatiek en gaan niet reizen om te rellen bij zo'n demonstratie, maar Erdoturken en grijze wolven zijn uiterst fanatiek.

3
77 RoosjeB

* Verwijderd door de redactie *

78 Amy

@78
dat is al heel lang zo, 1e dodelijke aanslag grijze wolven in ons land 1976
De enige die het altijd serieus nam, is antifa.
Hoewel ik me nog herinner dat er in die dagen wel discussies zijn geweest over een mogelijk verbod, maar dat is er niet gekomen.

1
79 Gekste Henkie

* Verwijderd door de redactie *

80 Amy

@76 Ik kan me voorstellen dat er locaties zijn waar de openbare orde beter te handhaven is dan in een woonwijk.

0
81 Smiling

* Verwijderd door de redactie *

82 Amy

alle reacties gelezen...zie dat er nu met 'grijze wolven' wordt geschermd

kan iemand mij uitleggen wie of wat deze term inhoudt?

4
83 Grootmoeder

@55

Moslims zijn geen nazi’s , dat weet je vast wel.

6
84 WijzeDwaas

* Verwijderd door de redactie *

85 Amy

@83 : hey oma i sjell seei zis oonlie wanse: https://nl.wikipedia.org/wiki/Grijze_Wolven

3
86 Ness

@80
"Antifa is qua geweld ook een doodenge club "
Daarom zei ik het er ook bij: dat waren de enigen die het serieus namen, ook al is dat ook een enge club. Ze zien ook wel eens dingen correct.

@82
Daarover verschillen we dan van mening, ik vind het niet nodig dat pegida in het geloofshart kan doordringen om provocerend een varkenslap te verorberen, het gaat nergens over.
En Pegida kan gewoon zijn mening op talloze manieren geven VVM is schromelijk overdreven.
Het demonstratierecht wordt qua locatiemogelijkheden heel iets beperkt Meer is er niet aan de hand.

3
87 Gekste Henkie

@86
U vergeet...liesen werrie kervoellie question

4
88 Grootmoeder

* Verwijderd door de redactie *

89 Amy

@85 Dat gaat me te snel. De vvm is niet in het geding als je op punt x niet mag demonstreren maar op punt y wel. Bovendien heeft het bakken van varkensvlees niet zoveel te maken met VVM en het naspelen van een steniging ook al niet. Waar ‘islam moet Nederland uit’ een mening is - gericht tegen het abstracte begrip ‘islam’ - kan ik dat barbecuegedoe en theaterstukje moeilijk anders zien dan moslimpje pesten. Wat rellende jongeren doen is niet meer islam dan de poging tot deescalatie vanuit de moskee. Wat je als Pegida aantoont is niet dat de islam niet deugt, maar dat er heethoofdige jongeren zijn.

Ik denk overigens ook dat de rellende jongeren voor een belangrijk deel niet ideologisch geïnspireerd waren, maar uit op een verzetje. Daar heb ik uiteraard geen bewijs voor, ik kijk naar hoe dat indertijd met de grote krakersrellen ging: een aantal mensen met een visie, verder gewone relschoppers.

Als de burgemeester de demonstratie meteen naar een veilige locatie had gedirigeerd was

1
90 Smiling

* Verwijderd door de redactie *

91 Pxf7+

@71
Aangezien de Eindhovense moskee niet de partij is die islam in Nederland kan verbieden,

Waarom gaat greenpeace dan bij Shell staan,terwijl Shell ook niet de wetten maakt.

1
92 Benzardi

@92 Omdat Greenpeace iets van Shell wil, misschien?

0
93 Smiling

@93
Wat ze willen kunnen ze ook niet bij Shell halen, maar ze gaan er wel staan.

1
94 Benzardi

Nee, natuurlijk niet. Er wordt dan gezorgd dat ze hun baan kwijtraken, hun inkomen algemeen. En ze worden bedreigd en aangevallen, niet alleen zij maar ook hun omgeving, gezin, vrienden, etc.. En de overheid doet er zo weinig tegen als ze maar mee kunnen wegkomen. Dus zijn er maar weinig die desondanks zo moedig zijn, de anonymiteit op te geven en openlijk te gaan demonstreren/ageren.

1
95 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
sockknitter
Tsjechië ontmantelt Russisch desinformatienetwerk, dat ook op België mikte

Het zijn voornamelijk de ultra-rechtse partijen....

5 minuten geleden geplaatst door sockknitter

LoydMorris
Eerste Kamerleden dragen pro-Palestijnse sjaal tijdens commissiedebat - NieuwRechts.nl

Pure Jodenhaat door een stelletje antisemitische wijven. . . ....

36 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bram brabant
Ter Apel blijft overvol door tekort aan opvanglocaties, woningen en ongecontroleerde instroom

Pleur eerst dat volk eruit wat geen recht heeft op asiel.Dan blijft er plek zat voor de echte vluchtelingen die natuurlijk ook weer naar huis ...

1 uur geleden geplaatst door Bram brabant

Zie Hier
Eerste Kamerleden dragen pro-Palestijnse sjaal tijdens commissiedebat - NieuwRechts.nl

valt op dat er steeds meer fascistische gedragingen komen/zijn!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Bram brabant
Winkeliers Ter Apel sturen brandbrief om overlast asielzoekers: 'Ons dorp is kapot'

En dat profiterende asielgespuis gaan ze over heel Nederland verspreiden.😡😡...

1 uur geleden geplaatst door Bram brabant

Defcte burger
Utrechtse visdeurbel nóg populairder dan vorig jaar: duizend keer per dag aangebeld

Touwtje door de brievenbus, kunnen ze zelf naar binnen ....

1 uur geleden geplaatst door Defcte burger

Moien
Tsjechië ontmantelt Russisch desinformatienetwerk, dat ook op België mikte

Wie o wie is dat in Nederland?In België weten ze al, dat de Winter zich laat betalen door China en van "Voice of Europe" is bekend dat daar ...

2 uur geleden geplaatst door Moien

progressiefliberaal
Ter Apel blijft overvol door tekort aan opvanglocaties, woningen en ongecontroleerde instroom

Dat tekort aan woningen zorgt er ook voor dat Nederlandse mensen twintig jaar op een wachtlijst staan. De asielinstroom draagt daaraan bij en da...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
Stella Andrews LeakedTyra MooreGay Sex FilmTamil HairstyleLadki Ka NangaSrimuki XnxxGrandpa CummingBimbo Bused And BredFree AtfightsInceste HentaiGreat Nude TitsOxtubeAdele HotnessDaddys In Total Control Gay PornBreckie Hill FapelloHot Sex Video KannadaLesbian Girls FuckingDemy More NudeLesbo Massage PornLara Croft SexyRed Tub XxxFarm Sex ComPorn Hotel SexSara Jay Naughty AmericaPlayboy PmateFotos De Transexual NuaFutanari SfmXxx Porn Step MomGandi Baat 4 Episode CastPurple Bitch MikasaGujarati X VideosVintage PussyLesbian Jeans PornNobodyhome.Vintage PornografiaSimpzor NudeScissoring SexuallySkinny Blonde AnalFaith Marone NudeIndian Nurse SexXx Sister And BrotherDani Daniels LiveSesy Video HdBlack Amatuer PornMotherless OnegleCapri CavanniMorritas CojiendoLeoniepurPrond VideoTakes The Condom Off PornGavathi SexLucariopornMinami AizawsSex CartoonReddit GayVer Manga PornosJason Luv LenaHuge Tits Sucked OnReal Life PornVideospornosxxxJulia Anne LesbianFap VidHot Porn WivesGroup XnxSwiss PornUdrey BitoniPornocomicFake Celebirty PornBlu Hunt NudeXhamster Desi LiveFree To Watch Online PornTubesackNewgroundsSite PonoGranny Xxx VideoSonali Kulkarni SexKatrina Kaif BlowjobDfw Knight PornTiktok 18 Existeسایت همسترJennie HotChastity Lynn PornIm Bout To CumMom Caught Me Jerking OffX X X Videos DownloadMommys GirlpornNya BluYoung PornaX Vido HdIpvr-233Mia-277Neiima LeakHd Lesbian Porn MoviesXbideos.ckmVoyer WebCeleb PussyslipsOrgasism PornMen Moaning AudioAnal Po RnoPorn ComincsBideo SexeNoah Beck NudeGranny BbcBkini XxxSailing NudeXvideos De LésbicasAll Porn ComDaisy Summer18teensexGabriella XxxKarina ColombianaMia Khalifa Sex VideoReley Reid AnalBbwwhoresChaturbate.co MX ViedioMomboyxxxIndian Bhabhi Porn HdKorean Teen SexXxxii HindiAssespornSon Mom Sex StoriesXnxx MallIndian Cowgirl PornTifa Lockhart PornDelia Sheppard NudePussy Image ComKaterinakozlovaPlayboyshowPorn Star KittyTiktok Couple OnlyfansAsm HentaiLinsey Von Nude2 Boy XxxHot Blonde WomanHot Sexy Naked VideoSaree Xx VideoSister CummedFreenudesForced Bondage PornReal Dad PornCult PornNude7Assistir Filmes AdultosDehatisexvideoSexhd PicsKukur Bf VideoHot Desi GandBhabhi Real SexBig Tits Housewife