RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Ajax niet blij met besluit Feyenoord: 'Beide clubs moeten het willen'

Ajax is niet blij met het besluit van Feyenoord om niet meer mee te werken aan het toelaten van uitfans bij onderlinge duels.

De Rotterdammers lieten eerder op dinsdag weten het meenemen van uitsupporters naar De Klassieker 'onverantwoord een maatschappelijk onacceptabel' te vinden.

Een woordvoerder van Ajax liet aan RTV Rijnmond weten dat de club het besluit van Feyenoord betreurt. "Je hebt de bereidheid nodig van beide clubs en daar is in dit geval geen sprake van."

Definitief
Lees ook:
Definitief geen uitfans bij Klassiekers: geen medewerking Feyenoord

Supportersvereniging Feyenoord

De afgelopen maand zijn er verschillende incidenten geweest tussen supporters van Ajax en Feyenoord. Zo werd de kampioenswedstrijd tussen de twee hoogste jeugdelftallen gestaakt vanwege ongeregeldheden op de tribune.

Supportersvereniging De Feijenoorder laat in een statement op de website weten begrip te hebben voor de beslissing van de club. "Onder een deel van onze supporters leeft de wens nadrukkelijk om weer aanwezig te zijn bij uitwedstrijden, maar de gebeurtenissen van afgelopen weken hebben ervoor gezorgd dat er nog meer spanning op het toelaten van uitsupporters is komen te staan."

Bron: VTBL