Start van hoofdcontent

Stad

nl

Snorscooteraars riskeren vanaf nu echt een boete: 'Vandaag? Volgende week toch pas?'

3 juni 2019, 19.03 uur

Vandaag was de eerste dag na de 'wenperiode' voor snorscooters op de rijbaan. Met andere woorden: iedereen die nu nog met een snorscooter binnen de ring op het fietspad of zonder helm rijdt, riskeert een boete van 104 euro. Maar daar is nog niet iedere scooterrijder zich van bewust.

'Ik wist dat de regels aangepast werden, maar ik wist niet vanaf wanneer ze boetes gingen geven', zegt een scooterrijder die op de Overtoom over het fietspad rijdt. Ook een andere scooterrijder die voor het fietspad kiest, is nog niet op de hoogte van de veranderingen. 'Vandaag? Vanaf volgende week toch pas?'

Lees ook: Vandaag laatste 'wendag' voor scooterrijders

Wenperiode
Het handhaven volgt op een periode waarin de scooterrijders konden wennen aan de nieuwe regels, die op 8 april ingingen. De nieuwe wegtekens en borden die ze op sommige plekken van het fietspad naar de rijbaan verwezen, brachten veel snorscooterrijders toen nog in verwarring. Vanaf vandaag zien handhavers dat niet meer door de vingers.

Overigens zijn er nog steeds veel straten waar snorscooters wel op het fietspad moeten rijden. Op deze kaart is te zien welke verschillende regels er op verschillende plekken in de stad gelden.