door Havermout in Overig  ·  140 Reacties

  • 14
  • 1156x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

101 Yisrael 2.0

* Verwijderd door de redactie *

102 Amy

@101 Ja, dat is natuurlijk ook zo. question
Vrouwen vallen nu eenmaal niet op kabouters. question

0
103 Wylde Gjert

* Verwijderd door de redactie *

104 Yisrael 2.0

@104 Beetje cash op zak doet wonderen. question

2
105 Wylde Gjert

* Verwijderd door de redactie *

106 Yisrael 2.0

Die foto met dat vollemaansgezicht duidt op behoorlijk overgewicht. Die mensen moeten hun mond houden over gezond eten.

2
107 de gezonde roker

Stop gewoon alle moslim immigratie naar ons land; die lui eten teveel kebab/doner en dat is slecht voor het milieu.

aanpakken die kebab eters.

2
108 Handalf

@104 ik dacht dat je een relatie had met pegasus question

2
109 PabloEscobar

Bemoeizuchtig opdringerig gedrag is aan de orde van de dag. Het lijkt me verstandig om daar eens wat aan te doen. Dat geleuter over vlees eten tot zelfs iemand beweert dat de mens een herbivoor is. Dom hoor.

2
110 sparta

Aldus de zoveelste te dikke betuttelende tut hola.

3
111 icnivad

Potdomme 5% van de Nederlandse bevolking die 'eventjes' uit wil gaan maken wat de overige 95% moet doen en vooral laten.

VIJF procent van de Nederlandse bevolking is op een of andere manier vegetarisch.

Vier lekker jullie eigen feestje en laat de omnivoor genieten zoals zij willen genieten.

1
112 Zwartwit

Isabel zal ook regelmatig tegen haar echtgenoot zeggen, vanavond even niet, ik ga vanavond vega en pakte een cougette en liet haar man toekijken.

1
113 garriet

@110 Want aandacht voor iets vragen is meteen 'moeten'. Relativeren zit er voor sommige bevolkingslagen echt niet in.

6
114 Scholar002

We moeten helemaal niks. Dat maken we zelf wel uit. Hebben dit soort mensen niks nuttigers met hun tijd te doen dan anderen lasting te vallen?

1
115 PFL

Als we kijken naar voedsel zijn er 3 hoofdgroepen

Herbivoor. Eet 100% planten
Carnivoor. Eet 100% vlees
Omnivoor. Een herbivoor (planteneter) die meer dat 5% dierlijk voedsel eet of een carnivoor (vleeseter) die meer dan 5% planten eet wordt een omnivoor genoemd oftewel een alleseter.
Planteneters
Een planteneter heeft een lang spijsverteringstelsel met een groot volume (hele lange darmen of meerdere magen). Dieren met een relatief grote blinde- en dikke darm inhoud noemen we hindgut fermenters (achterdarm verteerders). Dieren met voormagen noemen we foregut fermenters (voordarmverteerders).
Bij planteneters wordt door een enorme hoeveelheid aan bacteriën in de voordarm (voormaag cq magen) of in de blinde- en dikke darm plantaardig voedsel omgezet (gefermenteerd) in verzadigd vet. Feitelijk worden planten via een omweg veranderd in verzadigd vet en vervolgens opgenomen in de darmen.

Vleeseters
Vleeseters hebben een relatief kort spijsverteringsstelsel met een relatief kleine inhoud.
Het spijsverteringsstelsel is hoofdzakelijk gebaseerd op vertering door enzymen. De enzymen breken de voedingsstoffen af die door de dunne darm worden opgenomen.

Omdat de dikke darm relatief erg kort is zijn carnivoren slecht in staat planten te verteren.

De mens
De mens beschikt niet over een voormaag (voorvertering) en ook hebben wij relatief, in verhouding tot vele dieren met hetzelfde model spijsverteringssysteem een kleine blinde- en dikke darm en dus weinig na vertering. Ons verteringssysteem beschikt niet over de volumineuze inhoud aan bacteriën om planten goed te kunnen fermenteren. Aan de hand van de anatomie van de mens kunnen wij niet anders concluderen dan dat wij slecht planten kunnen verteren en carnivoor zijn.

Toch zijn er ook wel aanwijzingen dat de mens behalve carnivoor ook verzamelaar is, oftewel omnivoor. Om een vergelijking te maken nemen we de bruine beer als voorbeeld. De bruine beer lijkt qua verteringssysteem behoorlijk op de mens met dit verschil dat de bruine beer een in verhouding veel langere dunne darm heeft. Door die relatief lange blinde darm is hij is staat suikers uit vruchten op te nemen en deze in de vorm van vetopslag mee te nemen voor zijn winterslaap. De zaden komen onverteerd weer bij de ontlasting naar buiten. Daarom zijn beren enorm belangrijk voor het verspreiden van zaden. Als we naar zijn spijsvertering kijken kan de bruine beer alleen zeer licht verteerbare planten verteren.

De menselijke dunne darm kan suikers uit vruchten opnemen en opslaan als vet. Toen de mens nog dicht bij de natuur stond was dat enorm belangrijk om net als de beer een vetreserve op te bouwen om de winter te overleven.
Dat is ook direct de negatieve kant van de zo gezond geachte fruitsuikers. Fruitsuikers en ook alcohol kunnen maar door een zeer beperkt aantal cellen in ons lichaam verbruikt worden en worden daardoor direct vanuit de dunne darm naar de lever getransporteerd en daar omgezet in vet.

De van oorsprong zo belangrijke functie van fruitsuikers keert zich in onze moderne tijd tegen ons.

Ook voor de mens geldt dat wij alleen zeer licht verteerbare planten kunnen verteren.

Conclusie
Conclusie is dat de mens een omnivoor is met dien verstande dat het kleine deel herbivoor in ons ervoor zorgt dat wij vetreserve opbouwen waar wij geen gebruik meer van maken en het verstandiger zou zijn als wij ons als carnivoor gedragen.

2
116 Opa

@116 Goedzo opa!
Vandaag burgers, morgen bonen met veel spek question

Moet ze maar niet het voor haarzelf bedoelde advies interpreteren als iets voor haar narcistische zendingsdrang.

2
117 icnivad

Op deze manier doorgaan is het biefstukje straks toch niet meer te betalen dus gaan we vanzelf wel wat minder ervan eten

Ik hou van vlees maar iets bewuster kan geen kwaad. Dus vervang soms ook eens een dagje het vlees voor wat anders

3
118 Hefan430

Ik doe mee.

Ik probeer al jaren mijn vleesconsumptie in te perken. En met redelijk succes. Ik was een echte vleeseter. Mijn credo luidde altijd - hoe groter het stuk vlees, hoe beter. Maar ik vind gewoon dat dat niet meer kan. Als je kijkt wat die uit de hand gelopen vleesconsumptie de wereld voor schade toebrengt kan ik als consument gewoon niet meer door blijven gaan op die weg.

Ik eet nu regelmatig een maaltijd zonder vlees. En als ik vlees eet zijn de porties een stuk kleiner. En eigenlijk mis ik niets. Nu heb ik wel het geluk dat ik werkelijk alles lust en heel veel dingen ook gewoon heel lekker vindt. Ook groenten en salades. Dus voor mij is het een stuk gemakkelijker.

Ik probeer in ieder geval zo weinig mogelijk vlees te eten. Wat anderen mensen doen laat ik aan hen. Daar bemoei ik me niet mee. Maar mij bevalt het minder eten van vlees goed.

2
119 De Vliegende Brabander

Bonen en vlees zijn ook een goede combinatie. Dat staat vanavond op het menu question lk vind wat vlees bij het eten horen. (of een ei)

0
120 Praying Mantis

meer-mensen-moeten-hun-burger-af-en-toen-inruilen-voor-bonen

MOETEN ???

0
121 Gratiebarmhart

Ieder boontje geeft een toontje. Dus graag alleen bonen eten, als je de volgende dag niet hoeft te werken.

0
122 sockknitter

Als alle vegetariers en veganisten i.p.v. vlees of andere dierlijke producten hun keukenkastje volzetten met chemische voedingssupplementen , dan kan de rest een paar keer per week vlees eten en lekkere spekjes in de stampot doen en vermindert de vleesconsumptie toch mooi.
(Champgnons worden trouwens ook niet altijd “ duurzaam” geteeld) .
Spekjes in een bonenschotel doen het ook goed.
En een vet visje moet van de dokter.
Gezond eten zit ‘m echt niet alleen in het vlees maar matigheid en gevarieerdheid in alles.
Minder junkfood, minder vet, minder koolhydraten ( suiker) , minder frisdrank ( meer water) , minder vlees , minder alcohol enz.
Het sleutelwoord is minder en niet “laten staan”.

3
123 No newstoday

De meeste vleesvervangers knallen uit hun verpakkingen van de additieven. Dit kan soms oplopen tot extreem hoge doseringen aan zout, suiker en transvetten.
Dit zien we ook terug in vegan producten. Om het verlies van o.a vlees en andere dierlijke smaakversterkers op te vangen worden enorm veel hulpstoffen toegevoegd om iets op smaak te brengen, of een juiste textuur te geven;

Eet smakelijk question

1
124 Opa

@124
Bah...

0
125 _Kapnah_

Doe eens een champignon in plaats van een ei
tuurlijk
Een champignon vult net zo goed als een ei

0
126 eoghanfeehily

@126 , een champignon heeft overigens geen voedingswaarde en wordt door ons lichaam niet als voedsel maar als onschuldige schimmel herkend.

1
127 icnivad

Soylent Green...
Ook tjokvol 'Green Protein' . question

0
128 Gandalf

KRIJG DE Ter,,,, met je onzin
Bepalen zelf wel wat we eten
Stelletje malloten

1
129 Deelname

Aan haar gezicht te zien zit ze zelf volop in het vlees. Dat komt niet van de bonen. Net als de vent van Thieme, die zit toch ook in de vleessector. Of zijn die onder huwelijks voorwaarde getrouwd. Dan nog heeft zij daar voordeel bij, tot de pensioen deling toe.

1
130 Verwonderd

@128 Hoeveel 'jongeren' zullen de verwijzing naar de film 'Soylent Green (is people)' begrijpen? question

0
131 Myth63

@131
Te weinig ? question

Me dunkt dat er op internet voor de geïnteresseerden wel voldoende te vinden is, maar de film daadwerkelijk zien is natuurlijk mooier. question

0
132 Gandalf

Daar weet de regering alles van, van burgers inruilen.

0
133 Vilseledd

Deze campagne-drammers moeten inzien dat hun gedram ook een averechts effect kan hebben. Sinds vorig maand zijn de Beyond Burgers verkrijgbaar bij de nederlandse supermarkten. Dat zijn best goede vleesvervangers maar dat is wat het zijn en blijven, vervangers. De oorspronkelijke voedingsstoffen zitten daar niet in. Dat staat helemaal los van smaak. Mensen kiezen vaak bewust voor vlees en de vele reacties op dit forum zijn doorsnee voor die van de gemiddelde burger.

Leer van de anti-rook acampagne drammers! Want het lijkt erop dat jullie van vlees eten, het nieuwe roken willen maken.

@119 Ik ben zoals u maar dan nog een tandje harder voor mezelf. Maar toen ik 2 maanden zuiver vegetarisch had gegeten, kreeg ik enorme problemen met mijn spijsvertering en stoelgang. Mijn voedsel kwam grotendeels onverteerd terug. Ik at daarvoor al niet te veel dierlijke produkten maar blijkbaar overschreed ik met mijn geheelonthouding van vlees, ernstig de limieten van mijn door de evolutie gevormde lichaam.

Sinds een maand eet ik weer regelmatig een stuk vlees en ik heb meer energie en een beter functionerend lichaam. Ik heb mijn balans gevonden. Vlees is daarbij hetzelfde als roken. Roken kun je ook medicinaal doen. Mijn eigen moedertje heeft 60 jaar lang gerookt en is op haar 77e aan longkanker overleden. Al haar broers en zussen zijn echter rond hun 60e aan hartklachten overleden door stress. Het roken bood mijn moeder de nodige ontspanning. Medicijnen hebben ook vaak bijwerkingen maar als je ze niet neemt, sterf je eerder. Ik ben ervan overtuigd dat als mijn moeder niet had gerookt, ze me eerder was ontvallen en meer gestresst geleefd had. Mensen weten zelf vaak heel goed wat goed voor ze is.

Zelf rook ik niet overigens. Ik heb de rust van mijn vader.

0
134 Hollander1967

@ 134

Ik ben een ex roker. Ben nu bijna 25 jaar van het roken af. Heb echter nooit gezeken tegen mensen die nog wel roken. Als mensen een sigaretje willen roken en daar goed over nagedacht hebben moeten ze dat zelf weten. Mij zullen ze er niet over horen. Ik laat iedereen in hun waarde.

Zo ook met vlees. Ik heb voor mezelf enige jaren geleden besloten het roer om te gooien en minder vlees te gaan eten. Heeft niets met de huidige aandacht ervoor en de huidige campagnes te maken. Maar ook hier laat ik iedereen in hun waarde. Als mensen elke dag vlees willen blijven eten is dat hun keuze. Mij zullen ze niet op hun weg aantreffen. Vrijheid, blijheid.

0
135 De Vliegende Brabander

Je kunt een burger niet zomaar vervangen door bonen en een ei al helemaal niet door champignons want dat ga je geheid een tekort oplopen aan essentiële aminozuren. Dierlijke producten zijn nu eenmaal de beste bronnen van eiwit. Wil je die vervangen door plantaardige producten dan zul je je maaltijden heel zorgvuldig moeten samenstellen.

0
136 de gezonde roker

Zo, nu eerst ff een lekker snietseltje in de pan doen, lekker man !!

0
137 Doordenker

@136
Juist en daar zijn de meeste te lui voor dus is het een ongezonde manier van leven

1
138 Placon

De sukkeltjes die de anti-vlees-campagne achterna lopen, snappen niet dat ze zijn gemasseerd door mega-multinationals die niet uit zijn op hun gezondheid, maar op meer landbouwgrond voor hunzelf.

1
139 Wendel

Dit had gewoon een commerciële campagne. Als ze de mensen zonder winst oogmerk zouden willen informeren over wat wel en niet gezond is, zouden ze een campagne starten over al die kant en klare troep. Zelf koken wordt steeds minder voordelig, verse groenten en vlees alsmaar duurder en verpakt spul goedkoper. De etiketten en product presentatie laten doen geloven dat die kant en klaar zooi ook vers en gezond is en plus het gemak snap ik best dat een hoop mensen overstag gaan. Maar de smaakstoffen, zout en lekker verslavende suikers die erin zitten beseffen een hoop mensen niet. Maar die verandering in gedrag stimuleert geen koopgedrag van onzinnige dingen, dus wagen we liever een campagne hier aan.

1
140 Repelsteeltje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Defcte burger
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

@1 Dat is een nog hufterige opmerking dan die van Johan Derksen....

5 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Bob Sleebaan
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@15 Bedoel je al die vergrijsde Europeanen? Die zijn er over 20 jaar niet meer. Heb je al die jonge mannen gezien in Ter Apel?...

7 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Wat een enorme LUL is deze linkse activist Frank van der Linde. . . ....

11 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Ronin
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

Die ken ik, da's die jongen uit Friesland waarvan die Johan Derksen vond dat hij geen echte Fries is....

14 minuten geleden geplaatst door Ronin

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@47 Respect voor jou. Ik kan me wel iets voorstellen bij de heimwee die mensen hebben. Als je door ellendige omstandigheden wordt gedwongen je ...

21 minuten geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@3 Ach wat triest weer, die reactie van je. Daar heb je vast lang over nagedacht....

26 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Zie Hier
De Grote Werken van Mark Rutte - Joop - BNNVARA

Afzijken achteraf echt links...

27 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

De vraag is of we de problemen die importeren ook weer kunnen exporteren???...

28 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Hendrianus
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@11 Haha, er zijn 560 miljoen christenen en 50 miljoen moslims in Europa. Wat een domme opmerking....

28 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Nicks R. Van
Nederland in top drie van welvarendste landen in Europa

Blijkbaar kloppen de criteria niet want er heerst hier nog veel armoede. ...

37 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
Hard Ass FuckShop Porn VideoMan Knotted By A DogFacesitting Fart AnimationInnocent WitchesFamilyporn.tvBazzers VidoesTattoo_ninja_kitty'sHostel Ki Ladkiyon Ki BfStepmother Porn MoviesX Anal VideoEmber Lumen PornMan Eats Woman PussyKali Roses Full VideosBoobsex VideoRicha Chadha HotPorn ColleOliviasworld95Xxx Desi Videos ComTamil Mallu Actress Sex VideosSluttywhoresJaybritneyCoco Bliss NudeNude Black CelebritiesAttack On Titan Rule 34Crystal Lust NakedI Porn InGypssaiDry HumpingsexSex Teen IndiaJapanese Slave PornMovie Scene PornFreeshemalevideosSlutwifesAmazing World Of Gumball R34Sexual Hand JobsSmall Tittie PicsBestfriend PornAssamese Sex Video ComEmilia Clarke DeepfakeTricky Teacher Sex VideosVictoria Bateman NudeXnxx RoughBrazzers Free Hd PornCinema PornograficoHqporniaViva.streetHentais FantasiaXxxcomsPakistani MilfJapanesebussexTeen HumpingMia Khalifa PronFridayadsXxnx RepCartoon Sex HotDaddy And Daughter BfFetlifPorn Brasileiro HdHentaielfHardcore DoggystyleAnushka Sen Xxx PhotoSexy SexingSavannah Bond BlowSmin DiamondBig Booty Comic PornHot Nurse PornVporn Sex VideoBoob Press BhojpuriFree Sex StoriesNsfw ComicsXhamster NovinhaFotos PornogaySarena Banks Pornหยังโป้ไทยWwe Divas Sex VideosOld Daddy XxxCult PornPetite Ebony PornstarsGloryholegirlzGirls BubsXxnx Hd PornAunty Boobs NudeHindi Bp Video DownloadMilf Sex Video HdXxxcxzNude Ai ArtMega Mind PornKorean Sex Movie DownloadDefloration Full PornXxx Six VedeoJoey King AssPainful Anul PornR/gpnewildPorn WebsidesTori Black GifDesi Girl XxxLesbians Masturbating TogetherPussy Sex HdEmbracing Her SexualityRaju Punjabi Ke SongXxx Video BodybuilderSeni Leyon XxxMen Porn For WomenPaheal Rule 34Atomic Heart Twins PornScuba Stephh NudeMarcia Strassman NudePorn ChichonasXxx Sex Video BpHorny VideosAlbella DangerCyrstal Rush PornAlohoatubeGaytube ComOyo Townhouse ChennaiJufe-473Ad KamiVideo TubepornCarmela UtchTatsumakihentaiHomeorgyBathroom X VideoSilk Smitha Sex MovieJapan Sexy BpMom Pov AngieChaturbate RedheadKorean Jerk OffTube PornhdAsian Porn VHotwife LatinaHarper Hempel NudeAsian CumfaceSexe XxxPooja Sharma SexHandjobs CumshotsMirandahmarievipGay Gangbang PornXxx123Ankita Dave BoobAnasuya Sex ImagesHouse Sex XxxCctv Camera XxxBlk Bbw PornLeaked Celebrity SextapeAshleyserrano PornCumslurpBlack PussysquirtDisenchantment PornSax Videeo