door Havermout in Buitenland  ·  572 Reacties

  • 21
  • 1475x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Haha die voorbeelden van landen buiten de EU die het goed doen.

Pak eens de ranglijsten van de gelukkigste veiligste rijkste beste onderwijs, meest vrije landen etc.
En kijk eens hoe hoog EU landen scoren op AL die lijsten.

Dat er een land buiten de EU is dat het OOK goed doet, verandert niets aan bovenstaande feiten.
Zat landen doen het PRIMA in de EU!

0
551 Gekste Henkie

@550
Lees je eigen reacties eens terug.
Je beweert steeds dat de EU fout is om te beginnen..

1
552 GreyB

@549 Jij hebt wat met leugens en liegen he?question Ken je ook nog andere aanvalstactieken?question

4
553 Liz

@553
Kun jij antwoord geven op simpele vragen?

Wat moet er behoudens Noord Ierland nog onderhandeld worden tussen VK en de EU?

0
554 Gekste Henkie

Want je schuift elke keer je doelpaaltjes een meter op om geen antwoord te hoeven geven.

Je HEBT ook geen antwoord, er zijn geen overgebleven punten.

1
555 Gekste Henkie

@552 Ik heb de pest aan de EU. Natuurlijk vind ik de EU fout.

4
556 Liz

@556
Nu nog een kloppende uitleg gebaseerd op herkenbare feiten.

0
557 Gekste Henkie

Naja wat boeit het ook verder question 86% van Nederland wil graag bij de EU blijven, peilden de Duitsers recent. Het draagvlak voor Nederland buiten de EU ontbreekt gewoon. Nexit is totaal onhaalbare kaart.

Dagdroom lekker verder, Nexit gaat hem niet worden. Te veel mensen snappen wel dat de EU gunstig uitpakt.

1
558 Gekste Henkie

@556
Wat doen ze dan fout met de Brexit?

0
559 GreyB

En over de Brexit zelf: ik denk dat ze best wat spijt krijgen als ze doorzetten. En dat overleven ze ook weer, want het is voor beide partijen het beste om uitbundig en zonder moeilijk doen, handel te drijven. Dus dat komt wel weer goed. De Britse politiek zal er dan wel aan moeten wennen dat de EU geen prullenbak meer is voor eigen falen. En dat gaat de bevolking ook merken.

Maar in godsnaam, als ze gaan? Laat het dan door mensen gebeuren die de Noord Ierse kwestie open op tafel gooien. En Farage doet dat net zo min als de rest.
Als men dat blijft negeren vrees ik dat het geweld oplaait en dat zou een hele slechte uitkomst zijn. Hoe vervelend die Britten de laatste 2 jaar ook doen, het zijn en blijven wel vrienden.

En zelf denk ik dat het een TochMaarNietBrexit wordt, omdat Noord Ierland een te groot risico is en er geen echte oplossing is. Tenzij de Britten in een douaneunie zitten met ons. Maar dat willen ze allemaal niet die bemoeienis. Sja, dan MOETEN ze Noord Ierland oplossen, sturen ze zelf op aan. #hoedan

1
560 Gekste Henkie

@517

Engeland heeft Noord Ierland niet afgepakt, Ierland is onafhankelijk geworden in 1921 na langdurige twisten en Britse bezetting van Ierland.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Anglo-Iers_Verdrag

GB mocht Noord Ierland houden, daar woonden veel kolonisten, veelal van Schotse afkomst.

Maar met het goede vrijdag akkoord is overeengekomen dat het Noord Ierse volk zich mag aan sluiten per referendum bij Ierland. En aangezien de katholieken/Ieren zo langzamerhand de meerderheid vormen in Noord Ierland kan dat wel eens nadelig uitpakken voor GB.

2
561 WijzeDwaas

@554 "Wat moet er behoudens Noord Ierland nog onderhandeld worden tussen VK en de EU?"

May had daar eigenlijk best wel een goede oplossing voor bedacht. De EU denkt daar anders over..


"
De Britten hebben al verschillende voorstellen gedaan om de grens toch open te kunnen houden. Zo wil May er een onzichtbare grens van maken met een hi-techoplossing: een soort online track-and-trace-systeem. Door barcodes op goederen en landbouwproducten te scannen op de plaats waar ze gemaakt worden, in plaats van bij een fysieke douanepost, kan het verkeer van goederen alsnog in de gaten worden gehouden, redeneren de Britten.

Maar daar gaat Brussel tot nu toe niet mee akkoord. Er bestaat nog nergens in de wereld zo'n onzichtbare grens. Zelfs tussen landen als Zweden en Noorwegen (dat onderdeel uitmaakt van de interne markt, maar niet van de EU) zijn er nog steeds fysieke controles.

De EU wil daarom een verzekeringspolis, een zogenaamde backstop. Als er aan het einde van de overgangsperiode na brexit (dat is de periode maart 2019 tot januari 2021, waarin bedrijven de tijd krijgen om zich aan te kunnen passen aan de nieuwe werkelijkheid) geen bevredigende oplossing is om de grens open te houden, moet de grens maar in de Ierse Zee komen te liggen. Dan kan Noord-Ierland in zijn geheel wel de regels van de interne markt blijven volgen, zodat de grens open kan blijven.

https://nos.nl/artikel/2254939-brexit-doorbraak-blijft-vastlopen-op-ierse-grens.html

4
562 Liz

Altijd maar bemoeien met anderen en zeggen wat anderen moeten doen volgens hem. Vermoeiend die man.

1
563 Kadetje

@562
Ja de Britten willen graag alle voordelen houden en de nadelen kwijt.

Graag stoppen met het voetbalteam, we betalen geen contributie meer, maar we eisen wel de kleedkamer op en de vrijheid daar te doen wat we willen.

Zo werkt dat dus niet, en dit heb je ook al 100 keer gelezen. De houding van de EU is heel goed te begrijpen. En dat het VK dat vervelend vindt ook. Maar niemand weet hoe die grens van jou technisch zou moeten. #hoedan is altijd weer de vraag.

Maar dit..... is het probleem..... van degene die WEG gaat. De EU heeft ondertussen al zat geleden door dat besluit, dat nog niemand iets opleverde.

Ik kan niet snappen hoezo nationalisten het wel prima vinden als onze belangen door de EU verkwanseld worden. Elke burger zou blij moeten zijn dat ze voor onze belangen opkomen.
Want of je het nou wil of niet, jouw en mijn belangen worden nu behartigd door de EU.

Het is nogal destructief als je verwacht dat de EU de schade hiervan maar moet pakken, zij vroegen hier toch niet om of wel? EU schade is jouw schade, mijn schade en die van alle Nederlanders.

Maar in een beperkt deel van "het volk" leeft het idee dat het "goed" is als we schade oplopen.

1
564 Gekste Henkie

@561
" daar woonden veel kolonisten, "

Dan noemen we het gekolonialiseerd. De facto hetzelfde. En geeft nu dus ook dezelfde perikelen.

1
565 Gekste Henkie

@553 Klaarblijkelijk is dat jouw tactiek aangezien jij degene bent die leugens verteld en niet ik....

1
566 Rare Rakker

@564 Ben ik heel benieuwd als er een volgende exit komt. Hoe dat gaat verlopenquestion

5
567 Liz

@567
Dat is geen argument aangezien je niet zegt hoe en waarom, dat zal verlopen. Het is holle retoriek.

1
568 Gekste Henkie

@567 Er komt voorlopig geen andere exit, zelfs Hongarije, Polen en Italië hebben expliciet aangegeven geen exit te willen.

1
569 Crannbuidhe

@500
Waarom kom je dan zelf nooit met steekhoudende argumenten en leer je helemaal niets van de discussies hier?

Welke optie blijft er dan nog over dan dat je bewust probeert fake nieuws te verspreiden? Dan ben je dus een trol met een verborgen agenda, ik kan er niets anders van maken.

1
570 Realisme graag!

@562
Ja, en dat is heel verstandig van de EU.

Anders kunnen de Britten mooi de grens open houden en zo een tweede systeem creëren dat wel gebruikt maakt van de gemeenschappelijke markt, zonder dat ze zich aan de diverse regels wat betref, bv milieu, veiligheid, arbeid, bonussen, etc. te houden. Dat zou in de rest van de EU veel banen kunnen kosten.

De Britten hadden er verstandiger aan gedaan eerst een werkbaar systeem op te zetten om vervolgens pas een artikel 50 procedure te starten.

Nu lijkt het er erg op dat het de Britten juist ging om zo'n status aparte in de gemeenschappelijke markt te creëren.

1
571 Realisme graag!

@557 " Nu nog een kloppende uitleg gebaseerd op herkenbare feiten."

***

Ik ga daar echt niet meer aan beginnen hoor!
Hoe vaak ik hier wel geen kritieke punten over de EU heb neergezet, is niet meer te tellen.

Wel ben ik benieuwd hoe je over die migrantenstroom denkt. Ik vind die " nogal" uit de hand gelopen, en de aanpak is al helemaal dramatisch. En kom niet met de VN, want een land kan altijd zelf een grens trekken. Kijk naar Hongarije. Die is zo gek nog niet.
Wat vind je bijvoorbeeld van Merkel? Hoe is de toestand op dit moment o.a. in bepaalde delen van Duitsland. Wat vind je van Zweden met hun sociale regeringen.
Weleens stukjes gelezen van van Raak? Die is de laatste tijd flink op dreef. De kant van Varoufakis weleens belicht? Denemarken?
Het is heel goed om beide kanten onder de loep te nemen.
Laatst was een documentaire op Belgie over de Griekse crisis, en wat er gebeurde in Griekenland. Daar zijn heel veel fouten gemaakt. De aanpak was te hard. Gaf Dijsselbloem uiteindelijk toe. Ja, wel toen hij uit de politiek gestapt was. Merkel was aan het woord. Sarkozy, Tsipras, Varoufakis, politici van VK, weet alleen niet meer wie, e.a.
Varoufakis was bijv. tegen de aanpak dat er bedrijven verkocht moesten worden, in opdracht van de EU. Hun inkomstenbron zou worden afgepakt, en de toeristenbelasting moest enorm omhoog, terwijl Turkije, hun buurland een grote concurrent was. Waanzin!
De euro dreigde op dat moment te vallen. Er was grote paniek in Brussel. Varoufakis woest en Tsipras ging in eerste instantie, onder grote druk, mee. Maar draaide dat de volgende ochtend weer terug. Werd allemaal uitgelegd. Heftig. Mensen hebben geen idee wat zich achter die schermen afspeelt. We weten zoveel niet.
https://www.vpro.nl/programmas/2doc/kijk/2doc-overzicht/2019/Europa-achter-de-schermen-2.html

Deel 1 had ik gemist, deel 2 over de Griekse crisis. Gek genoeg is het niet meer te zien..Vreemd.
Misschien op een andere manier nog terug te zoeken. Ook op Belgie was het uitgezonden.

Kortom, de EU is zeker niet perfect!
Belachelijk als mensen zeggen dat we niet zonder de EU kunnen. Een EU alleen voor de handel, oke, maar niets meer dan dat.
Een EU zoals het nu is, kan zelfs landen ontwrichten en spanningen opdrijven. Gebeurt trouwens al. Mn. problemen met migranten, veranderingen politieke koers etc.

2
572 Liz

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
maarten1234
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

"In principe worden de beelden niet langer dan veertien dagen bewaard....wordt de bewaartermijn opgerekt naar vier weken." @6 @7 genoeg tijd dat...

7 minuten geleden geplaatst door maarten1234

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

Als Wilders premier wordt, dan moet Rutte naar hem luisteren. 😃...

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@45 Jij moet ook wel gezien hebben dat ik hem gesteund heb in het begin. Dat ik hem positief heb benaderd - dat ik hem geprezen heb - dat ik h...

14 minuten geleden geplaatst door Querido not

21st Century Guy
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@37 Dat lijkt me vanzelfsprekend , maar dit artikel gaat over Joden....

15 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@36 Maak daar "mensen die andere mensen" van....

16 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Hoe Amazon rivalen en medewerkers tot wanhoop drijft

@5 Mooi zo. Dan is het vanaf nu jouw verantwoordelijkheid.Als je dit geregeld heb kan je naar de volgende die ook wat bereikt heeft in zijn/...

17 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@44 Ik denk dat het ook anders kan. ...

33 minuten geleden geplaatst door Bop

21st Century Guy
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Mensen die Joden het leven zuur maken horen niet in de maatschappij thuis, islamitisch, christelijk, extreem rechts, extreem links of wat ze ook...

37 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Bop
Vandalen slaan erop los in kabouterbos: ‘De tranen stonden in mijn ogen’

@13 Ik gooi de handdoek in de ring. Het gaat helemaal nergens over. 🥱...

37 minuten geleden geplaatst door Bop

Querido not
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@42 Dat doe je inderdaad - en ik geef je een toelichting. Mijn vraag is nu: eens of niet eens?...

40 minuten geleden geplaatst door Querido not

NK. App
Sani Deol SexyKannada Super SexDaisy Marie PornChinese Homemade PornMia Malokova PornPundai PictureDesi Ses VideoHot Nude IndiaEva Lovia Hot SexAlaya SashuXxx HamtserإباحيBunnyayuVintage HairypussyIndian Aunty RomanceHannah Jo LeakedVídeos Pornográficos Vídeos PornográficosMangas HentaBlack OnlyfansSlim Girl XnxxLegend PornIndian Hard Sexy VideoXxx Sex Seal PackHindi Porn Video HindiBrothersistersexTeagan Lynn SithxxxPeachjars NufeFilms PornoxxxMature EscortsCharmane StarSexy Girl Xx VideoBrazzers Teacher SexLesbian Boob PlayZbiornuk ComNatasha MarleyTelugu Sex Recording DanceKorean Student XxxShe Finishes It OffNaked News NakedGay FrottongCaleb Jihad LiveBrittany AmberChota Bacha XxxPornos En EspañolAnime Sex DollsBlake Blossom CreampieSiscumXnxx.cokWrestling BulgesBest Sex Web SeriesArmani Black My BoysIndian Porn Web SiresNude Holi VideoOfficial Bad Teacher ParodyGloryhole Swallow CreampiePorn Thick AsianBlackcockanalVintage Erotica ForumsKoreab Gay PornXxx MarvelAll Girl XxxTeenager Bikini PornHot Blue PictureIndian Sex Romance VideosTadap Hot VideoFrench Amateur Pornالكاميرا الجنسيةXhamster Com HindiFnaf Ballora PornJustine2juicyTitty MilkShane Diesel Sex VideoIndianpussMistreated BrideBondagegangbangEye RollingorgasmWet PornographyChristina Ricci TittiesXvidowSabrinacarpenter NudeOld Boy XxxGracie Bon XxxCum FacialsPlay The Porn VideosSon Creampies Mom PornVrsmasjPorn GamasChloe NudeX Video MarathiVina Sky InstagramWww.video.com PornXxx HerohinMasyn Thorne Gay PornPrivatedeligthsX BidioChudai Sexy VideoMujeres MastubandoceTaiman AsagiTeenagers Giving BlowjobsPorn ImagesAdult MagazineCuckood ConsultantFreexcafe.comPorn Black ComSpitroast HentaiFlight Sex VideoDaya SexBoybonerNatural Boobs PornstarDeepest DeepthroatBokep Indonesia TerlengkapAnal Hot AnalNunzi'sPriyanka Sex PhotoHdbpornFrans XxxHindi Saxe MoveMeth Head PornSharon WhitepornBig Amatuer TittiesBlazzers Free PornRealistic Porn GamesFind Escorts Near MeBest P O R NGilrfriendsfilmsHd Lesbians PornsFree Porn Games FreePornhubhQuero Ver Filmes PornôsPornos Amadores CaseirosTop PornografiaPornk.legendadoBrıtısh PornSnffiesBig NiplesBabe AnalJapanese Lesban PornKidnap XnxxSexy Hd Video PornVictoria Matosa LeakedMujerea CojiendoValeriewhitebbySexy Film OnlineHot Perv MomPorn CowGabbie Carter OnlyfansMegan Nutt NudesOdia Sex Video Full HdPorn ClasecToonyli