Reddingswerkers speuren op de Donau naar slachtoffers
Volledig scherm
Reddingswerkers speuren op de Donau naar slachtoffers © AP

Kapitein cruiseschip aangeklaagd voor drama op Donau

De kapitein van cruiseschip Viking Sigyn is vandaag officieel aangeklaagd voor de fatale aanvaring op de Donau in Boedapest van afgelopen woensdagavond. Dat melden gerechtelijke bronnen. De schipper wordt verdacht van ‘criminele nalatigheid op een openbare waterweg’.

  1. Knoeien met het weer, zodat de hemel openbreekt: regen opwekken wordt al decennia gedaan
    PREMIUM
    Cloud seeding
    43

    Knoeien met het weer, zodat de hemel openbreekt: regen opwekken wordt al decennia gedaan

    Dobberende bolides op ondergelopen autowegen en een chaos op het vliegveld: Dubai leed dinsdag en woensdag onder hevige overstromingen als gevolg van extreme regenval. Die regen zou volgens meteorologen deels kunstmatig zijn opgewekt, al werd dat later weer ontkend. Feit is dat cloud seeding in de Verenigde Arabische Emiraten al langer wordt gebruikt om droogte tegen te gaan. Experts verklaren hoe het precies werkt.
  2. Ook in Ierland was het slecht gesteld met leesvaardigheid van kinderen, totdat overheid het roer radicaal omgooide
    PREMIUM
    leescrisis

    Ook in Ierland was het slecht gesteld met leesvaar­dig­heid van kinderen, totdat overheid het roer radicaal omgooide

    Terwijl Nederlandse kinderen en jongeren steeds slechter kunnen lezen, blijkt Ierland een succesverhaal te schrijven. Daar werd vijftien jaar geleden alles op alles gezet om de kwaliteit van het onderwijs te verhogen. De oplossing bleek voor een deel heel simpel te zijn, en na vier jaar waren de eerste resultaten zichtbaar. Wat kunnen we leren van hun aanpak?