door goudisgeengeld in Economie  ·  87 Reacties

  • 21
  • 894x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@45
Vertelt u eens in een samenhangend verhaal hoe de ECB precies die duizenden miljarden uit de reële economie heeft gezogen? Door de lage rente standen, waardoor de bedrijven goedkoop konden lenen? Of door de overvloedige geldhoeveelheid, waardoor de overheden aan geld konden komen. Ik ben heel benieuwd.

1
51 AJ74

Ze kunnen natuurlijk ook euro's lenen tegen negatieve rente of zelf bijdrukken.

0
52 icnivad

@51

Lol…je vraagt serieus aan een complotter om een samenhangend verhaal?

2
53 WijzeDwaas

@47
"Indo's vooral ja."

En die Joodse homo maar jammeren over discriminatie....

0
54 van de andere kant bekeken

* Verwijderd door de redactie *

55 Yisrael 2.0

Ja, en dom roeptoeteren dat je gediscrimineerd wordt terwijl je zelf net zo hard discrimineert blijft dom roeptoeteren...

0
56 van de andere kant bekeken

@55 Discriminatie is een ander woord voor het op gezonde wijze onderscheid maken tussen goeie mensen en die andere "mensen".

question Sarcasme...

0
57 Anti-Prut

Waarom lukt het de Italianen niet hun inkomsten op te voeren ten opzichte van hun uitgaven?
Drie waarnemingen die ik in de loop van de jaren heb gedaan:

1. Het land is op vele plaatsen een openluchtmuseum met vele kunstschatten.
Het zijn er zoveel dat de Italianen zelf ze haast niet opmerken.
Er liggen vele nog mogelijkheden voor toerisme en bijbehorende inkomsten voor het oprapen.

2. Er zijn grote aantallen ondernemingen in de categorie midden- en kleinbedrijf , die geleid worden door slimme zakenlui, mensen die hun vak en business verstaan. Ook daar zit, net als in Duitsland, groeipotentieel .
Hier lijkt het probleem dat netwerken bovenal regionaal en lokaal georganiseerd zijn met advocaten en politici aan het hoofd . Veel staat en valt met de kwaliteit van die laatsten, die vaak niet nationaal, laat staan internationaal, denken.
Ook het rechtssysteem vormt een obstakel : afhandeling van geschillen of van leningen die onderdeel zijn van faillissementen kost jaren. Dat smoort de bereidheid risico's te nemen buiten de vertrouwde netwerken. Zie de last van slechte leningen die banken met zich meeslepen.
De maffia valt ook onder deze noemer.

3. De bevolking is goed opgeleid. Vele jongeren verlaten het land.


Algemene noemer van bovenstaande 3 punten: (zelf-)vertrouwen. De Italianen missen het vertrouwen in eigen kunnen en vooral in elkaar en hun eigen stelsels om volgende , opwaartse stappen te kunnen zetten.

De huidige , door andere lidstaten van de Euro-muntunie vervloekte, regering van Lega Nord en M5S kan misschien iets goeds in werking zetten, zonder dat iemand het opmerkt. Deze regering staat namelijk buiten vele regionale netwerken in met name het Zuiden. Dat kan ondernemers in staat stellen nationaler en internationaler te denken.
Maar zoiets is in Italië vaak wensdenken. Dezelfde hoop was er ook toen Berlusconi in de jaren 90 aantrad.

2
58 duurendaal

Kansloos idee.

Nooit gedacht dat wegkijken trouwens zo populair zou zijn op NK.

'Ja maar ze krijgen meer vrijheid.' Nonsens. Hoe kun je nu vrij zijn ten opzichte van de realiteit? Daar blijft iedereen aan onderhevig hoor. Geld dat je niet hebt, kun je niet uitgeven, al noteer je het in zandkorrels.


Voor sommige mensen, en niet alleen voor de Italianen blijkbaar, zou een reality check geen slecht idee zijn.

1
59 progressiefliberaal

Maar eehhh, doet dit ook niet een beetje denken aan het ouderwetsche 'geld bijdrukken'?
Associatief denkend... Ooit bekeek ik, samen met mijn kleine neefje, een Zweedse jeugdfilm 'De jongen met de broek' waarin een jongetje een oude korte broek aanhad, zijn hand in de zak stak, en... er kwam plots een bankbiljet uit. Toen hij nog eens zijn hand in de broekzak stak... kwam er weer een biljet uit..., en nog eens, en nog eens en nog eens! Van de volgende scene viel ik om van het lachen: in het schuurtje had zijn vader een soort robotarm geschapen welke de jongen mechanisch bewoog om maar geld uit die broek te blijven trekken.
Arm, arm Italië.

0
60 Citrusvrucht

* Verwijderd door de redactie *

61 Robin

@61 Ze hebben daarentegen een pensioensysteem van niks dus ze moeten wel...

, Italy per capita debt in 2018 was 45,338 dollars per inhabitant

Netherlands per capita debt in 2018 was 27,868 dollars per inhabitant. In 2017 it was 27,601 dollars, afterwards dropping by 267dollars, and if we again check 2008 we can see that then the debt per person was 31,585 dollars .

Zoek de verschillen...

0
62 Anti-Prut

@61 ,

Wat heeft de schuld van gezinnen met de staatsschuld te maken?

Je moet het sowieso relateren aan de totale inkomsten.

Al heb je een schuld van een miljoen, als de bank er vertrouwen in heeft dat je de komende jaren het driedubbele gaat verdienen en het dus prima terug kan betalen, is er niks aan de hand.

Als je daarentegen met monopoly-geld aan komt zetten in een poging de bank voor de gek te houden...

1
63 progressiefliberaal

@63 Echt zuig je het allemaal uit je duim of wat?

Dat is dus het probleem banken hebben geen vertrouwen Italianen vandaar de stijgende rente.

En daarnaast zoek de verschillen

Private Debt to GDP in Italy increased to 168.90 percent in 2017 from 168 percent in 2016
https://tradingeconomics.com/italy/private-debt-to-gdp

Netherlands recorded a government debt equivalent to 52.40 percent of the country's Gross Domestic Product in 2018. Government Debt to GDP in Netherlands averaged 57.94 percent from 1995 until 2018, reaching an all time high of 73.10 percent in 1995 and a record low of 43 percent in 2007
https://tradingeconomics.com/netherlands/government-debt-to-gdp

0
64 Anti-Prut

* Verwijderd door de redactie *

65 Robin

@65 Dat wordt gewoon meegenomen in die cijfers simpele. In dit tempo zijn we in 25-30 jaar van de staatsschuld verlost.

0
66 Anti-Prut

@64 ,

Dat hoef je mij niet te vertellen.

0
67 progressiefliberaal

@67 Ik had je laatste zin niet helemaal op me in laten werken....

"Als je daarentegen met monopoly-geld aan komt zetten in een poging de bank voor de gek te houden"

0
68 Anti-Prut

@58

1: Met een openluchtmuseum ga je niet rijk worden. Veel te arbeidsintensief.
2: Met slimme zakenlui ga je ook de oorlog niet winnen. Je hebt hoogstaande technologie nodig om dingen te automatiseren. Italianen zijn juist van de traditie. Ze willen het liefst maatpakken maken of handgemaakte sportauto's. Als je geld wilt verdienen heb je massa nodig.
3: Die hoogopgeleide jongeren verlaten het land omdat Italië niet de industrie heeft die hoogopgeleiden kan betalen.

Ik werk zelf bij een succesvolle B2B webshop. Het is een relatief klein bedrijf met ongeveer 70 man personeel. Er werkt slechts een handjevol mensen in ons magazijn. Onze ICT afdeling is waarschijnlijk groter dan de groep orderpikkers. Vrijwel alles is geautomatiseerd en gerobotiseerd. Daarom kunnen we de prijzen laag houden, fouten tot een minimum beperken en toch een goede boterham verdienen. Als ons bedrijf in Italië zou staan dan zouden er waarschijnlijk vele honderden mensen werken en nog zou de productie minder zijn dan ons bedrijf. En dan hebben we het alleen nog maar over een webshop.

0
69 RazorBlade

* Verwijderd door de redactie *

70 Robin

@68 ,

Die verwees dus naar de Italianen question

Maar ik snap de verwarring. Die 'je' stond voor 'de Nederlandse hypothecaire lener'.

Die niet relevant is voor het gepruts van de Italianen zoals @61 beweert.

0
71 progressiefliberaal

@62 Waarschijnlijk heb je van de Nederlandse schuld nog niet eens de Nederlandse pensioenpotten af getrokken wat je eigenlijk wel moet doen. Als je aan de ene kant een schuld hebt en aan de andere kant een spaarpot dan ben je meer kredietwaardig dan met alleen een grote schuld.

0
72 RazorBlade

@72 Dat klopt tegenover onze schulden staan enorme tegoeden. Vandaar ook de lage rentes die we op schulden betalen.

0
73 Anti-Prut

@70 Ik wordt er niet warm of koud van en nee ons systeem staat niet op springen.

1
74 Anti-Prut

@74 Wat bedoel je met ons systeem? Het Nederlandse systeem of het EU systeem met daarin landen zoals Italië, Griekenland of Frankrijk?

0
75 RazorBlade

@75 Ik bedoel alle moderne kapitalistische landen.

0
76 Anti-Prut

Zoiets zou misschien wel mogelijk zijn. Gewoon in eigen land alles weer in LireDan kunnen de prijzen anar Beneden en wordt het voordeliger om Italie te kopen. En officieel blijven ze in de EURO maar gebruiken die slechts om andere landen te betalen. Een prima stimulans om meer lokaal te produceren en een mogelijkheid om de lire tov Euro te devalueren zodat de lonen bijvoorbeeld goedkoper worden dan elders. Allemaal zaken die de economie ten goede kunnen komen. Een plan dat het verdient uitgeprobeerd te worden.

1
77 PFL

@77 Moeten andere landen die munt wel accepteren als betaalmiddel...

1
78 Anti-Prut

@76 Dan krijg je natuurlijk de vraag weer terug wat een modern kapitalistisch land is. Is Griekenland bijvoorbeeld een modern kapitalistisch land en zou Griekenland nog steeds een modern kapitalistisch land zijn geweest als ze uit de EU zouden zijn gestapt toen het water aan de lippen stond? En wat bedoel je met niet op springen staan? Op een gegeven moment was de geldstroom in Griekenland zo ver dicht geknepen dat essentiële medicijnen niet meer verstrekt konden worden in Griekse ziekenhuizen. Dan zit je wat mij betreft toch heel dicht bij de definitie van een economie die gesprongen is.

2
79 RazorBlade

@78 . Ik ben geen econoom maar als ze officieel nog in de Euro zitten kunnen ze zelf ook omwisselen tussen Euro en Lire. Maar als de hele binnenlandse economie op Lires draait geeft dat wel veel nieuwe mogelijkheden voor de Italiaanse regering. En natuurlijk zla men naar buiten toe juist met de Euro blijven handelen ( lijkt me... maar zeker weten doe ik dat niet)

1
80 PFL

@79 Ja het hele westen valt daaronder incl paupers als de Grieken. Het heeft ook te maken met afstemming van grondwetten. Het gaat nu trouwens steeds beter met Griekenland het binnenlands product stijgt, werkeloosheid daalt, banken zijn stabieler etc. https://tradingeconomics.com/greece/unemployment-rate

1
81 Anti-Prut

@81 Jouw stelling is dat die westerse economieën niet gaan klappen. Dat vind ik een opmerkelijke uitspraak. We hebben immers een paar jaar geleden gezien hoe kwetsbaar Griekenland was. Als mensen niet meer bij hun spaarcentjes kunnen komen en niet meer basale medicijnen kunnen krijgen in het ziekenhuis dan ben ik namelijk van mening dat de economie geklapt is. Uiteindelijk hebben we nood"leningen" moeten verstrekken die voor een deel omgezet werden naar giften. Verder hebben we rentes moeten hanteren die niet reëel waren voor de Grieken. Als de Grieken de rente hadden moeten betalen die hoorde bij hun kredietwaardigheid dan was er echt grote chaos uitgebroken.

Kortom we hebben ze gered maar als je van andere landen afhankelijk bent om je broek op te houden dan is je economie wat mij betreft geklapt. Nu gaat de wereldeconomie goed en dat nu dus de Grieken onder wat minder stres staat mag duidelijk zijn. Jouw stelling dat de economieën van westerse landen niet gaan klappen hangt dus denk ik voornamelijk af wat jouw definitie van klappen betekend. Wat mij betreft is je economie geklapt als je niet meer in staat bent om aan je verplichtingen te voldoen zonder hulp van buitenaf en zonder totale chaos te creëren.

0
82 RazorBlade

@24 hoezo kan de EU hier niks tegen doen?
Een crypto munt wordt door niks of niemand gegarandeert dan wel uitgegeven dus men kan niemand hiervoor verantwoordelijk houden (en by the way china heeft anders wel recent maatregels genomen tegen deze munt!)
Dit is totaal iets anders dan dat een land een eigen valuta (waarde papieren)gaat uitgeven om zijn schulden te dekken (volgens mij is er zo'n dergelijk systeem!)
De truk in deze is dat mensen hun belastingen ect vooruit betalen(belastingen), en hier zit tegelijk ook de kruks aangezien je dit maar eenmal kan doen. Wat ze doen is vragen aan mensen / bedrijven om hun belastingen vooruit te betalen en zodoende hun huishoudboekje voor dit jaar sluitend te krijgen maar ja wat gaan ze volgend jaar dan doen?
En er wordt gekeken door de EU naar de schulden cq uitgaves die een land heeft naast hun inkomen (begroting) Dan maakt het dus niet uit of de schulden in euros'staan dan wel in euros en een andere valuta. Het huishoudboekje is gewoon niet sluitend!

@ 23 Liz je bent nogal een voorstander van de gulden niet! Hoe zou je het vinden als jij je toeslagen eventule uitkering ect in de gulden uitgekeerd zou krijgen! Let wel de gulden blijft in de normale economie geen geldig betaalmiddel). En je huurbaas blijft ook euro's willen hebben Het enige wat je ermee kan is je belastingen er mee betalen Want dat is wat de italianen ook te wachten staat.

1
83 psje

@78 sterker nog het eigen land moet het gaan accepteren als betaalmiddel.
Zoals het voorstel er nu ligt wordt het alleen door de staat als betaalmiddel geaccepteerd en men kan er dan straks alleen staatproducten dan wel belastingen mee betalen. Wordt lachen als mensen betaald worden in deze valuta
Denk dat de handel hierop ook niet op staat te wachten

1
84 psje

@49 Goud heeft al sinds het eerste geld zijn waarde (is zelfs alleen maar gestegen) gehouden! Vroeger was het zelfs zo dat men wou men geld uitgeven dit vertegenwoordigd moest zijn door een hoeveelheid goud! Vele munten zijn al van de aardbodem verdwenen echter de vraag naar goud blijft! Dus ja ik heb liever een berg goud dan een aantal enen en nullen als er een crisis aan komt
De waarde van een munt kan devalueren of zelfs verdampen! En ruilhandel in deze tijd zal wat moeilijker gaan

1
85 psje

@85
We hadden hier ooit oorlog en toen was goud minder waard dan een boterham met tevredenheid. Als het echt problematisch wordt, dan is goud ook bijzonder weinig waard, maar dat gegeven probeert u te vergeten.
De waarde van goud t.o.v. brood fluctueert trouwens ook als een gek. Maar goed, goudgelovigen bekeren is een onbegonnen zaak, alleen flink verlies helpt dat soort mensen van hun illusie af.

1
86 AJ74

@58 mijn reactie
@69 Razor Blade

Ons bedrijf levert al jaren aan Italianen.
Er zijn heus wel ondernemers in Italie die geautomatiseerd en gedigitaliseerd hebben.

Voor het overige zij we het eens dat de mentaliteit , de compartimentering van het handelen in lokale/regionale netwerken, de Italianen in de weg zit.

Aardig Uw bijdrage te lezen.

0
87 duurendaal

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Weetal
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@1En er komt nog veel meer bij,voordat het klaar is....

3 minuten geleden geplaatst door Weetal

Weetal
GeenStijl: Gaaf land: '450.000 mensen in voedselnood'

@3Oftewel:Nederland is één van de rijkerelanden van de derde wereld....

12 minuten geleden geplaatst door Weetal

eh
Wiebelende ster onthult zwaarste stellaire zwarte gat in onze Melkweg (dat ook nog eens heel dichtbij blijkt te zijn)

Livescience:https://www.livescience.com/space/black-holes/largest-known-baby-black-hole-discovered-extremely-close-to-earth...

12 minuten geleden geplaatst door eh

Weetal
GeenStijl: Gaaf land: '450.000 mensen in voedselnood'

Nederlands is toch één van de rijkste landen.Kun je nagaan hoe beroerd andere landener aan toe zijn,zoals Noorwegen, Zwitserland of Mona...

13 minuten geleden geplaatst door Weetal

wildersfan
GeenStijl: Gaaf land: '450.000 mensen in voedselnood'

Ik hoor net dat de verbouwing van het Kremlin eh... Binnenhof 2 miljard gaat kosten en dat het over 5 jaar klaar is. ...

18 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
GeenStijl: Gaaf land: '450.000 mensen in voedselnood'

Waar is dat? Afrika? Rusland?...

22 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Kabinet haalt streep door verlenging subsidie voor tweedehands stekkerauto's

@6 Vroeger waren we het beste land van de wereld. Dat zijn we allang niet meer....

23 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
We moeten van het gas af, maar helemaal soepel gaat het niet: komt het nog goed?

@1 "Kan het artikel niet lezen!" Ga evt naar http://archive.today ...

23 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nighthawk
Muziekdraadje

Status Quo and The Beach Boys - 'Fun Fun Fun'https://www.youtube.com/watch?v=1UooD6GN9Gs...

26 minuten geleden geplaatst door Nighthawk

ongelovenloos
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

Voor dat geld bouw je onderhand een hele nieuwe wijk....

28 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Wife Surprise ThreesomeKendra Lust RimjobReal Step PornVoyeur PicturesGrupos Telefram PutariaXxx Big TittiesMillie R34Bugs Bunny PornIxxx ComIndica MonrowBest Adult MangaSex Hot Big BoobsXnxx Tamil GrilsGill EllisRonis ParadiceReal Rough PornMelody Fox PornFilmes Porn BrShakira BoobsLynarita NudeBollywood Actress Sex PhotosSexy Hot XvideosSibel KikelliBlog VoissaXfuukaxParineeti Chopra KissSunny Leone Sexy Blue FilmDesihotpornLying NudeCierrawet PornLesbins FistingWoodys Cedar Rapids IowaFreepormvideosWitchtrainerKoideneufSalma Hayek ToplessIndian Sax XnxxNude Sexy Beautiful WomenBunny MarthyBeankini BaristaXxxc VdoXxxsexy MovieHospotal PornSofia Vegara PornReddit PelfieThe Xxx BodySnapchat NudesHot Sex Video ClipDesi Full ChudaiRctd-404Showering Nude WomenPorn Xxx ForcedMasturbadores ChicaIndian Snapchat NudesXxx No 1TantebugilSex Video GalleryPornô De Mulheres VelhasBig Booty CummingKareen Kapoor XxxHentai UniversityIce Spice Nude LeaksXxx Mia Khalifa DownloadNude BodypaintCamillaara NudesReeses Pieces PornChinese Movie SexxxBrazik PornSaxy Full HdCousin FuckCarly Baker NudeKannada Dirty TalkIsabella Stone Porn VideosMemphis Monroe PornBalck Anal PornLesbipornoMichelle Rabbit XxxGirl Bath MmsIndian Bhabhi Hot SceneBhojpuri Sex Video GanePorn Hub. ComDakotacox MyfreecamsPornos TelegramSafe For Work Porn3d Comics PornXev BelltingerParn VidioAbigale Mandler NakedPorn IralAletta Ocean BoyfriendMature.nlScat PormFatal ModelsTranny Porn PicsPorn ClothedCam4.Yespor NBest PornostarHot Fingering SexXxx Full Hd 4k VideoChaturmateJulesari LeakedDad Daughter PornographyCallsescortUber PornPaige Spiranac Nude PicsCherry HildonUpskirtporn PicsHot Forced PornNympomainia PriestessBhumi Pednekar Sex SceneHotgaysexYittiesMagic Mike Xxxl A Hardcore ParodyAmatuer NudeMercedes Blanche PornHot UlluNastymomsBlack Scat PornEva Elfie Full VideosPornos De AsiaticasDaphne Zuniga NudeBathroom Sex MoviePorn RoomAunty Sex TwitterPoran SexSunny Leone Sex Video DownloadWww Deshi SexAlexa BlunTeen And Old PornXxxn VedeoMy Little Pony HetaiFemale EacortPornotorrentNovinhas ZapTamil Video Sex FilmIndian Full Length PornXvideo Hot BhabhiIndian Colege SexLive SuhagratWwe Xxx Sex VideoWomen With Hairy VaginasSunny Leone Xxx Porn MovieBig Tits YogaIndian Porn Star Sexy VideoIno PornSexy Tiktok CompHipnotize PornRule34 .comAsiáticos Xxx