door verwijderd322399 in Lifestyle  ·  91 Reacties

  • 14
  • 723x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

51 Manja

@24
Misschien omdat het school systeem tegenwoordig meer ingesteld is op meisjes en dat de meeste lesgevende mensen vrouwen zijn die vrouwelijke waarde toepassen op jongens.
Stoeien is bijvoorbeeld al bijna niet meer van deze tijd.
Je kan er niet omheen dat mannen de infrastructuur aanleggen, behouden en grondstoffen brengen zodat vrouwen überhaupt iets kunnen toevoegen aan de maatschappij.
Niet lullig bedoelt en veel respect voor vrouwen die toevoegen aan de maatschappij maar laten we wel realistisch blijven.

3
52 siberianhotsprings

* Verwijderd door de redactie *

53 Manja

* Verwijderd door de redactie *

54 Manja

@52 Van stoeien wordt je niet slimmer.

In het bedrijf waar ik voor werk is de meerderheid van de leidinggevend vrouwelijk. Dit zal in de toekomst alleen maar meer toenemen gezien het aantal vrouwen dat afstudeert.

5
55 Violier

@45 . Dat mannen en vrouwen verschillen is grote open deur. Het verschil tussen Baudet en deze filosofe is echter dat zij het mannelijke verschil niet per defentie beter of superieur acht en dat sommige feministen in hun strijd onbewust juist die ouderwetse validatie in stand houden.

3
56 Tralalala

@51 Dat bedoel ik. Vandaar mijn @12 .

1
57 Wylde Gjert

* Verwijderd door de redactie *

58 Manja

@55

En wie maken de bruggen, wegen, gebouwen en houden het riool schoon?

Ik denk niet dat jij mijn bericht hebt begrepen.

@54

Je mag en kan het ontkennen maar het zijn niet de vrouwen die het hout hakken en het dak dekken.
Er zijn zelfs reclames met laat jongens ,jongens zijn op de tv dus ontken maar de realiteit.

1
59 siberianhotsprings

* Verwijderd door de redactie *

60 Manja

@60 I love you baby. ♥ question

2
61 Wylde Gjert

@52 .Als al die infrastructuur aanleggende mannen naast het grondstof delven hun eigen eten moesten inkopen, koken, hun eigen was moesten doen, de kinderen van en naar school moesten brengen en ondertussen nog voor hun oude ouders moesten zorgen had de wereld er stukken anders uitgezien. Laten we vooral realistisch blijven

5
62 Tralalala

* Verwijderd door de redactie *

63 Manja

* Verwijderd door de redactie *

64 Manja

56. Absoluut! Zo ben ik, met mijn vagina, weinig tot niet zorgzaam.

2
65 Tralalala

@62

Ja, je leven wagen en je lichaam opofferen is hetzelfde als eten inkopen die mannen aanleveren, de was doen en voor familie zorgen wat niet doenbaar was zonder de basis dingen die mannen leveren ….try again.

@63
Eens maar geen quota's en selectieve gelijkheid.

1
66 siberianhotsprings

* Verwijderd door de redactie *

67 Manja

Ik heb het niet zo op de gedachte dat er van nature mannelijke en vrouwelijke eigenschappen zijn. Ik hoorde ooit een Afrikaanse antropologe vertellen over haar stam, waar geen aparte woorden voor man en vrouw zijn. Zij claimde dat er daardoor geen specifieke eigenschappen asn mannen en vrouwen werden toegeschreven waardoor de gelijkheid groot was. Als je niet van jongs af aan de ene eigenschap bij meisjes (rustig) waardeert en de andere bij jongens (stoer) dan zou de wereld er waarschijnlijk heel anders uitzien.

5
68 Smiling

@66 . Hoeveel procent van de beroeps bevolking doet tegenwoordig nog levensgevaarlijk fysiek werk?
En een echte man kan naast zijn leven te wagen toch ook wel zijn eigen onderbroeken wassen?

3
69 Tralalala

@68 . Ik vrees dat heel veel eigenschappen ook opgedrongen zijn en weinig te doen hebben met de fysieke verschillen.

1
70 Tralalala

@67

En mannen offeren al eeuwenlang hun lichaam op om vrouwen te beschermen dus wat is je punt?
Zonder mannen kunnen vrouwen geeneens baren of hun kinderen opvoeden.

@69
Maakt dat wat uit als het alleen mannen zijn die hun lichaam opofferen?
Tussen de 97 en 99 % van alle werk gerelateerde fatale ongevallen zijn mannen die al het zware, vieze en vooral gevaarlijke werk doen.

2
71 siberianhotsprings

@59
het is niet omdat de wereld draait zoals ie draait dat dat een " natuurwet" is.

Ik ken vrouwen die hun eigen hout hakken, riool schoonmaken, weg aanleggen en dak dekken.
Vrouwen kunnen dat best als ze dat willen of moeten.

We leven in een cultureel bepaald systeem waarbij dingen gaan zoals ze gaan omdat dat door de geschiedenis zo gegroeid is.

De wereld gaat veranderen , vrouwen gaan meer invloed nemen, dat gaat gelijk op met hun opleidingsnieveau. Er is nog een hele weg te gaan, zeker in minder ontwikkelde gebieden, maar zelfs daar is het proces is onontkoombaar ingezet.

5
72 morandi

Tussen mannen/vrouwen onderling zijn er meer verschillen dan dat er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Het is onzin om te denken dat alle mannen zus en alle vrouwen zo zijn. Bekijk iedereen op zijn/haar eigen merites (dat is iets wat Baudet in ieder geval niet doet).

5
73 PuurHagelslag

@73
aanvulling:
Dat betekent dus ook dat iedereen verschillend is als mens ongeacht dat vrouw/man gedoe.

4
74 PuurHagelslag

** gebruiker verwijderd **

@9 : Ik vond je opmerking bij @7 veel beter.

75 verwijderd9139144

@22 "Iemand het artikel eigenlijk gelezen? "

Ja, ik in ieder geval en ik zal echt niet de enige zijn lijkt me.
Het artikel is immers dan wel wetenschappelijk onderbouwd maar desondanks makkelijk leesbaar, wat, helaas, lang niet altijd het geval is.

Persoonlijk ben ik het eens met hetgeen zij schrijft.

0
76 Mappie

@23 "Baudet zou het roerend met haar eens zijn."

Ik ook.

0
77 Mappie

@58 "Er bestaan zowel zorgzame vrouwen áls mannen.... Er bestaan keiharde zakenmannen én keiharde zakenvrouwen!"

Zonder meer, maar het gaat om "over het algemeen"; niet over de uitzonderingen die de regel beestigen.

0
78 Mappie

Mannen en vrouwen hebben tot op genetisch niveau een groot verschil van één heel chromosoom.
het verschil tussen b.v. een vrouwelijke chimpansee en een vrouw is bijna net zo groot als het verschil tussen man en vrouw. Net zoals dit natuurlijk ook voor mannelijke chimpansees en mannen betreft.
Verschil dus, in uiterlijk, werking van hersenen etc.
Allemaal prima! Zonder vrouwen geen mannen zonder mannen geen vrouwen.
Zolang ieder de taken oppakt waarvoor men is uitgerust is er geen probleem, dat is een natuurlijke orde.
Het feminisme rommelt met de orde omdat ze (het zelfde als) mannen willen zijn, maar gaan daarmee volledig voorbij aan de kracht van de vrouw omdat ze vrouw is.
Vrouwen denken dat ze door projectie kunnen begrijpen hoe mannen denken, en mannen laten ze maar in de waan. Mannen zijn niet geïnteresseerd hoe vrouwen denken, daar krijgen ze alleen maar koppijn van question dankzij dit genetisch verschil.

0
79 icnivad

@79
is natuurlijk een onzinverhaaltje over die verschillen tussen chimpansees en mensen.

https://www.nrc.nl/nieuws/2015/12/17/man-lijkt-genetisch-meer-op-mannetjesaap-dan-op-1567505-a1121219

Mannen hebben door de kortere y-chromosoom minder genen maar dat zegt niks over de verschillen, de bekende verschillen tussen mannen en vrouwen ontstaan hoofdzakelijk onder invloed van hormonen.

cfr het Compleet androgeenongevoeligheidssyndroom (CAOS) dat is een afwijking waarbij de receptoren voor testosteron ontbreken , dat levert individuen op die chromosonaal man zijn, maar geen mannelijke geslachtskenmerken ontwikkelen, zij zien er uit als en voelen zich vrouw ( behalve dat ze ook geen volwaardige vrouwelijke geslachtsorganen hebben en dus onvruchtbaar zijn)

3
80 morandi

Het doel is nogal verschillend, Baudet heeft zijn sympathien vooral rechts conservatief liggen. Niet voor niets ziet de SGP wel wat in samenwerking. Vrouwen zijn gelijk zolang ze maar achter een doos bonbons op de bank netflixen.

5
81 Tussenderegels

Er wordt zo gepolariseerd over dit onderwerp, nadat vrouwen in NL al in voldoende mate gelijk zijn geworden qua rechten en plichten, omdat men liever heeft dat wij ons in groepen scharen volgens man/vrouw/lhbt-criteria en blank/bruin-criteria enz. dan dat wij ons scharen achter autochtoon/moslim.

0
82 Wendel

* Verwijderd door de redactie *

83 Captain Hero

@80 en maakt dat het verschil dan kleiner?

Als hormonen belangrijker zijn dan komt dit toch juist door andere chromosomen?

En Caos kan ik dan gewoon zien als een tussenvorm? Zoals er ook tussenvormen zijn in evolutie tussen mens en chimpansee?

1
84 icnivad

@76
Het artikel is niet wetenschappelijk onderbouwd, de schrijfster is een filosofe ( geen biologe) die een klokje heeft horen luiden over evolutionaire psychologie, maar in dat veld is heel weinig tot geen hard wetenschappelijk feitenmateriaal.

Het blijven "hypothetische" verklaringen voor gedragingen die tot op heden niet te linken vallen aan bepaalde genen.

uiteraard wordt gedrag ten dele bepaald door de fysieke mogelijkheden/beperkingen.

Bijv:
Als je korte beentjes hebt zal je niet ver springen, die korte beentjes zijn genetisch bepaald, maar het springen is gedrag en er is geen gen dat je verplicht of verhinderd te springen.

1
85 morandi

De mens wil bij een groep horen. De groep "familie" is inderdaad sterk aan het verdwijnen omdat de overheid dat zo wil, een bevolking van individuen zonder sterke onderlinge loyaliteiten is gemakkelijker bang te maken en een stuur op hun rug te plakken. Daarom ook dat iedereen financieel tot strikt individu wordt bestempeld bij het bereiken van de leeftijd van 18. Dat jongeren het ouderlijk huis uit worden gedwongen als die ouders een uitkering hebben of een inkomenstoeslag. Uiteraard mogen meer welgestelde jongeren, de gewensten dus, doen en laten wat ze willen.

Men biedt ons deze alternatieve groepen aan als lokkertje om nationaliteit/ etniciteit/ buurt/ familie/ supportersclub/ motorclub te dumpen en onszelf met een heel andere groep uit allerlei verschillende nationaliteiten enz. te identificeren en daar een schijngeborgenheid te ervaren. Daarbij komt het internet goed van pas, en ook dat het daarbij gemakkelijker is, iemand buiten te sluiten die uit de pas loopt, 1 druk op de knop en je hoeft niet toe te kijken hoe je slachtoffer krepeert, je komt diegene immers niet regelmatig tegen, in het echte leven. EN je kunt groepen als geheel van het web afsluiten of individuen, die dan gelijk geen steun-netwerk meer hebben.

0
86 Wendel

@85 je gaat een beetje voorbij aan culturele evolutie.
Er zijn geen wedstrijden voor verspringen met korte beentjes. Omdat 'normaal' daar geen behoefte aan heeft, zal hier geen evolutie op gebeuren.

1
87 icnivad

@3 ; Jouw reactie geeft precies aan wat er mis is: "overdag lekker met een doos bonbons op schoot op de bank te Netflixen terwijl manlief werkt".
Dat is dus precies wat manlief doet als hij een 'Papadag' heeft want verder gelooft hij heilig in de magische tafel: https://www.dumpert.nl/mediabase/6863805/3dbff62e/magische_salontafel.html

Ik weet wel dat toen ik meer dan fulltime werkte EN de fulltime zorg voor twee jonge kinderen had, ik vaak verzucht heb een huisman te willen. Maar nee... na mijn werk lag er nog een hele dagtaak op me te wachten, de weekenden gingen op aan de grote klussen, boodschappen, winkelen (nee, niet leuk) en zorg. Ik heb echt roofbouw gepleegd op mijn lijf in die jaren. Een huisman... thuis komen in een schoon huis, eten op tafel, geen afwas, geen was, geen strijk en magische keukenkastjes vol met voorraad.. kinderen die vanzelf hun zwemdiploma behaalden, op magische wijze van en naar hun sportclub en hobby's kwamen, monteurs die in en uit liepen zonder dat ik er wat van merkte, schone ramen, vanzelf een gloednieuwe broek in mijn kast en kleding aan bij mijn kinderen, huis beetje leuk aangekleed voor de seizoenen en feestdagen, sociale contacten die gewoon geregeld zijn en zeeën van tijd en energie om te sporten en mensen te ontmoeten... Zucht. Wat een heerlijkheid.

2
88 Mariska3

@84
Dat verschillen hormonaal bepaald zijn ipv gentisch maakt de verschillen " relatiever", want een gen of chromosoom heb je of je hebt het niet, terwijl bij hormonen gaat het over hoeveel je ervan hebt.

Zowel mannen als vrouwen procuceren mannelijke ( testosteron) en vrouwelijke ( eostrogeen progesteron) hormonen, maar de onderling verhoudingen zijn individueel verschillend en kunnen ook in de loop van een leven veranderen onder invloed van omstandigheden.

Mannen die vader worden bijvoorbeeld gaan meer progesteron produceren en vaders van dochters nog meer dan vaders van zoons.

0
89 morandi

@89 Natuurlijk sluit ik externe en interne factoren welke voordelig zijn in evolutie niet uit..
Wat niet nodig is ruimt de evolutie wel op, wat nodig is wordt door individuele omstandigheden bepaald.

1
90 icnivad

@87
die "culturele" evolutie daar wil ik juist het zwaartepunt leggen, de lengte van de benen of de spiermassa enz zijn lichamelijke kenmerken die genetisch bepaald zijn, maar een wedstrijd is inderdaad een cultureel gegeven. Zelfs als je lange benen hebt zijn er nog een boel andere factoren die bepalen of je meedoet aan die wedstrijd en of je kans maakt om te winnen.

Wat ik wil zeggen is dat de fysieke verschillen mogelijkheden bieden of beperkingen opleggen maar nooit bepaald gedrag "verplicht", wat mensen wel of niet doen met hun mogelijkheden of beperkingen wordt vooral cultureel bepaald .

0
91 morandi

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
21st Century Guy
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@30 Ik blijf de " minder, minder " uitspraak schofferend vinden, Wilders had op een andere manier moeten communiceren wat hij bedoelde....

1 minuut geleden geplaatst door 21st Century Guy

LoydMorris
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@27 Ze worden uitgesloten vanwege hun negatieve houding, crimineel gedrag en shit die ze veroorzaken. . . ...

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

21st Century Guy
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@27 Als je Joden ( niet heel erg vermengd ) en Marokkanen naast elkaar zet lijken ze op elkaar , dus dan is het een kwestie van cultuur die er s...

3 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Rinze
No ceasefire with Ukraine even if talks start – Lavrov

Flikker toch op met die Russische agitprop ...

3 minuten geleden geplaatst door Rinze

wildersfan
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@3 Heb je daar bewijs van?...

3 minuten geleden geplaatst door wildersfan

soapbox
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@27 Dus elke landgrens is racistisch in jouw ogen?...

4 minuten geleden geplaatst door soapbox

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@25 Nee, als je groepen mensen uitsluit op basis van hun afkomst is dat racisme. Nooit je verdiept in wat racisme is?...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

VBOH
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@51 Maakt dat wat uit dat die anonieme brief ergens anders op de post is gedaan?Die mevrouw heeft hem toch ontvangen?Wat op zich al schand...

6 minuten geleden geplaatst door VBOH

21st Century Guy
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@23 Ik ken de percentages niet, maar er zijn ook Palestina supporters onder de christenen, er zijn meer christelijke broeders en zusters onder d...

6 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Bop
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@26 Oh echt? En jij weet dat omdat jij al verschillende AZC's hebt bezocht? In ieder geval is die van jou hier voor iedereen te lezen....

8 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Teen CreepshotInfluencers With OnlyfansKomik Anime HentaiJe Montre MesseinsPorn To Watch Free OnlineCeritadewasaPooja Joshi HotFree Hd X VideosHindi Film Blue FilmBlowjopAdult Web Series SiteYang AnalXhamster ShemaleBib Butt PornAlyssa KulaniChina Big Boobs XxxPuffy Pregnant PussyXtaped.toAly Michalka NudeSunny Leone Full PornTalk Dirty For DaddyPorn ReadAlexandra Sex VideoMamta KulkarnixxxXxxtamil AuntyHeroines Without ClothesOnlyfans Leaked WebsiteNudes DiscirdAnal BiggerGabbie Carter PovMummy Papa Sex VideoXxxasaIndian Guy Sex VideosGand ChudayiBella Brookz JoiDesperate AmateurCc EscortsSexo AvivoSkylar LuvVintage Porn ComXxx SasurGirl Boy SexBest Full PornBengali Adult Sex VideoDragon Ball Porn GameMother Mary PornSakai ChinamiTeenamateursexFat Mature PornHot Teens NakedCecilia LionKylie Jenner Leaked NudesHandjob VudeosAndie ValentinoCheating Wife XnxxXxx BtsAstarbabyxoXxx SonaOutdoor Pron VideoOld Lady Sexy Blue FilmPorn 3d MonstersHidden Cam Wife CheatsPorn Free ToonNew NxxKunwari Dulhan XxxFast Fuck PornSanileon Xx VideoParis The Muse CumbangIg TittyNude Celebrity BlackFc2 Ppv 3142365AsspointSeal Pack Sex VideoOld Aunty PornMaid FuckLisa Ann PorntubesReal Porn LesbiansNorma StittzWww Desimasala_octopussy_3gpkingMallika Sherawat MmsIndian Air Hostess SexBlack And White Sex Video HdXxx Bangali Video ComDad Seduces StepdaughterExibitionistTeamskeet.cmoPregnancy Lesbian PornPublic Agent NudeLinda Lovelace In DeepthroatBbc Interracial PornSuck On Her TitsHottest Porn.comFunxpartyChatroulletMulheres18.comBrazzers PornstarsTwins KissingLola Rose XxxAlena Croft HotAria Kai PornDesi Chudai IndianRomi Rain Lesbian SexGuysdicksR/milfLieuxdedraguesXxxxxxxXnxx Com BoyHot Girl Xnxx ComWw X Bengali VideoMia Malkova FleshlightLocal Porn HdOnly Indian PornCali SkyeSlotto CashMini Lilly NudeFat Naked ManFemdom.joiFoto Bugil Artis IndonesiaGrooby VrCamel Toe VideoKitsunematicSexmoveisHot Desi Aunty Porn VideoMidget AnalHentai MommyXvedios In TamilTsunade And Naruto PornCzech Casting AnalбраззермGaysex Near MeDesi Village Girl FuckBarracks BunnyBiggest DickpornPorono AfricainsSexox XxPeter North CumingXnxx Com PhotoXxxviedioHindi XxxhdIndian Wife Shared PornSunnyleon ComSexy Milf BoobsSex Couple In BedDani Daniels ForcedFree Down PornAmateur Family PornIndian College Xxx VideoShilpa Shetty Boobs