door Scorpio in Politiek  ·  47 Reacties

  • 27
  • 888x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

simpel, anders vertrekken ze

6
1 Roomboterbabbelaar

Multinationals hoeven niets uit te leggen. De boys moeten gewoon doen wat de wet voorschrijft anders ligt het in handen van justitie. Moet maar eens afgelopen zijn met de grote bek van multinationals. Punt.

4
2 Mac Benac

Uit het artikel: "De essentie van de belastingontwijking door multinationals is geschuif met geld tussen vestigingen in verschillende landen. Een multinational heeft veel mogelijkheden om kosten en baten boekhoudkundig gezien zo gunstig mogelijk over zijn vestigingslanden te verdelen.
De kosten worden dan opgevoerd in een land met riante fiscale aftrekmogelijkheden zoals Nederland, terwijl de baten (winst) geboekt worden bij dochtermaatschappijen in belastingparadijzen".

Behalve dat dit moreel verwerpelijk is, is het óók nog eens oneerlijke concurrentie tegenover al de kleinere bedrijven die wel volledige belastingen betalen en GEEN ENKELE mogelijkheid hebben om belasting te ontwijken!

2
3 Scorpio

@2
Ze gebruiken c. q misbruiken het systeem.
Als je wat te zeuren hebt, dan moet je die klojo's voor de ballen / poenie trappen die dat mogelijk naken.
Waarschijnlijk vanwege een politieke partij waarop jij zo nodig op moest stemmen.

2
4 in holland

De multinationals regeren en de politiek loopt er achter aan!
Zij delen de lakens uit wie dat nog niet ziet is blind.
Het koningshuis, de multinationals, de Bilderbergers, de VN werken onder een hoedje.
Er is geen een partij in Nederland die het voor het zeggen heeft dat is schijn, ze volgen gewoon orders op van hoger hand. Dat gebeurt in heel Europa.

1
5 Gayo

De VVD vindt het allemaal prima... dikke vrinden...

0
6 Topperz

Doordat de (R)overheid de multinationals onderdeel hebben gemaakt van de politieke baantjescarrousel zal dit waarschijnlijk niet snel veranderen.

Misschien bij de volgende verkiezingen een GOED nadenken???

0
7 Opa

@7 Maar ja... Opa... mensen blijven stug op partijen stemmen die multinationals douceurtjes geven. Tja.. de schuld van de kiezer dus... question

3
8 groenengeel

@8 Voor een deel hebben we dat aan (onnozele) kiezers te danken ja.
Maar ik ben er (persoonlijk) ook van overtuigd dat die verkiezingen elke keer weer gemanipuleerd worden door diezelfde (R)overheid!!

2
9 Opa

@9 1 Of de Nederlanders vinden het geweldig dat ze leeggeroofd worden en blijven stemmen totdat ze niets meer hebben.
2 Of er wordt gewoon fraude gepleegd.
Ik persoonlijk ga voor nummer 2.

3
10 Gayo

Op welke partij moet je dan stemmen om er iets aan te doen?

1
11 groenengeel

de bedrijven met alles erop en eraan confisqueren, afhakken alles innemen en een staatsbedrijf van maken.
pure chantage dit.

3
12 Mesjokke

tja en met de VVD als verlengstuk en lieg en bedrieg methoden zijn de multinationals goed af

0
13 magikeven

Hebben ze ook gevraagd hoeveel werkgelegenheid ze opleveren . Incl de toevoerbedrijven. Deze betalen allemaal werkgeverslasten en houden loonbelasting in.

Btw de gerapporteerde winst ligt veelal hoger dan deze in werkelijkheid is omdat volgens de Internationale boekhoudregels de voorraad tegen de huidige waarde moet worden ingeboekt. Hierdoor kunnen soms mega winsten en / of verliezen worden gehaald.

0
14 rabartels

@12 Sinds de privatisering hangt ons lot af van de multinationals en dat is een misdaad op zich.
We worden nergens meer beschermt, zelfs de vakbonden laten ons in de steek.

1
15 Gayo

Ik zie maar 1schuldige partij en dat zijn onze incompetente politici. Zij behoren goede wetten te maken. Absurd om boos te worden op bedrijven die zich aan de wet houden.

0
16 PFL

@1 Daarop hebben de toetsenbordhelden geen antwoord.

En nee, ik weet het óók niet.

10
17 rolstoeltje

Ook uit het artikel: "GroenLinks, PvdA en SP hebben vorige maand een initiatiefwetsvoorstel ingediend om de liquidatieverliesregeling fors te beperken. Als de wet wordt aangenomen, mogen multinationals alleen nog verliezen aftrekken van dochterbedrijven in EU-lidstaten. Ook mogen ze die verliezen dan niet langer dan drie jaar oppotten.
Regeringspartijen D66 en ChristenUnie hebben zich positief over het wetsvoorstel uitgelaten, CDA en VVD houden hun kruit nog even droog".

Tja, vooral de VVD voelt natuurlijk helemaal NIETS voor dit initiatiefwetsvoorstel. Deze partij heeft zo'n overduidelijke behoefte om de multinationals 'in de watten te leggen', dat geen enkele maatregel om dit te beperken door de VVD zal worden gesteund.
En het CDA staat er niet heel veel anders tegenover...

1
18 Scorpio

@5 Gayo... dat denk ik dus ook. Vreemd toch dat bijvoorbeeld in Australië hetzelfde gebeurt als hier. Of dat het beleid in Nieuw Zeeland niet anders is dan hier.

1
19 groenengeel

@19 Ze hebben een gezamenlijke agenda om de wereldburger onder de duim te krijgen.
En ze hebben die linkse klimaat gekken nodig om zo nog meer de bevolking uit te buiten.
Of het nu om vluchtelingen gaat of over het klimaatakkoord de linkse worden gebruikt voor hun doel.

1
20 Gayo

@20 Zo zie ik het ook...

2
21 groenengeel

@21 Goed om te zien dat er meer mensen wakker zijnquestion.

1
22 Gayo

Ik denk dat een belangrijk deel van het probleem is dat mulinationals *veel* beter internationaal opereren en samenwerken dan nationale overheden dat onderling doen, en zo kunnen multinationals, zonder veel moeite, nationale overheden tegen elkaar uitspelen. Wat als alle nationale overheden, georganiseerd, zouden zeggen - *dit* is de maximale prijs die wij, georganiseerde overheden, voor dat en dat procuct willen betalen, dan pas wordt het *echt* spannend op de multinationals-monopolie-markt en gaat die markt “echt” werken.

0
23 handsfree

-
Wellicht zou er dan eindelijk een verbod op multinationaliteit voor bedrijven moeten komen. Iets voor de EU? LOL.....
/-
-

1
24 MrCally1

Ik houd wel van die belastingontwijkers.
Zie de wetgeving maar bij te benen, rooie rakkers! question

3
25 Wild Rover

Staan boven de wet denken ze, want ze weten donders goed dat de regels verbogen worden voor hun economische bijdrage. Dit is waarom het globalisme moet worden afgebouwd.

1
26 sparta

Multinationals allemaal VVD stemmers denk ik.

0
27 Interessant

@23 De leiding van dat gebeuren noemen we dan "nieuwe wereld orde". Zie daar, een dictatuur is geboren.

0
28 Ceesje

In Nederland, Europa en de VS is er al lang geen democratie meer. Door wetgeving is het verworden tot een plutocratie. Het zou mij niet verbazen als grote multinationals politici een riant betaalde baan aanbieden als zij met voordelige wetgeving voor deze bedrijven instemmen. Omkoping en corruptie dus.

1
29 Eric

@29 , de overheden zijn idd de regieclubjes geworden. Zuidas runt in NL de show.

1
30 caso

Omdat iets wettelijk is toegestaan wil niet zeggen dat het moreel juist is.

-*Maar ja, multinationals en moraliteit ....*-

1
31 kenny013

Het is niet alleen geen belasting betalen, wanneer ze de omgeving versmeren met allerlei troep en de bevolking wordt flink ziek met allerlei klsachten wat kan leiden tot een versnelde dood, heffen ze het bedrijf op, verkopen het meerdere keren zodat de eigenaar niet meer te traceren is.

Het bedrijf de lusten en de bevolking de lasten, zo gaat het al decennia, met iedere problematiek wwar de bevolking last van heeft en ervoor mag bloeden en dokken.

1
32 garriet

quote "Deze ‘liquidatieverliesregeling’ dateert al van eind jaren zestig"

en als je denkt dat het niet erger kan.

"Ondertussen profiteren multinationals van gratis faciliteiten (goede infrastructuur en hoger onderwijs) die door anderen worden betaald.’ Edgar Mulder, PVV: ‘Elke euro belasting die grote bedrijven niet betalen moeten anderen, onder wie de burgers, in plaats daarvan wél betalen.’"

en dan Shell "13 miljard euro winst en geen belasting betalen."

Die mensen en grote bedrijven betalen geen belasting maken gebruik van technieken die niet door CEO's maar door wetenschappers zijn ontwikkeld en delven zorgeloos en in vele gevallen inefficiënt de grondstoffen waarbij de de natuur geen kans meer krijgt om te herstellen en voor wat? nog meer profit naar de 1%...

1
33 OpstruuN

@33 Ja, zo is het; de grote multinationals profiteren van al de faciliteiten die bestaan dankzij de belastingbetalende burgers en de kleinere bedrijven! Maar onttrekken zichzelf zoveel mogelijk aan het betalen van belastingen.
Terwijl... belastingen de kurk zijn waarop de maatschappij drijft!

0
34 Scorpio

@4 Ik vat je reactie niet helemaal. Ligt het aan mij ?

1
35 Mac Benac

De opmerking dat Nederland de wetten maakt en niet de multinationals is een juiste. Zolang charlatans van de VVD, D'66, CDA en CU het voor het zeggen hebben zal er niet veel veranderen en gaan de belastingen van de gewone burger verhoogd worden van minimaal 40% tot 75%. Tel uit je winst En die belastingen gaan nog veel hoger worden met het uitvoeren van onhaalbare milieuplannetjes. Brrrrrrrrrrrrrrr

0
36 nostradamus666

Dit probleem was er niet als de hele wereld al gelijk was question

0
37 DikkeTor

Degene die deze regels verzonnen heeft moeten ze ..................... voor landverraad.

0
38 Jaap Oudenaerde

Als hun hun verplichtingen niet na hoeven te komen dan wij toch ook niet.
creatief zijn is toch bon ton...
laat ze maar voor hun geld werken crowd funding dan zien we hoe ze er werkelijk voor staan en hoeveel draag kracht er werkelijk voor hun is.

0
39 Gratiebarmhart

"Nederlandse kabinetten hebben de afgelopen decennia met instemming van de Tweede Kamer een fiscale gatenkaas gefabriceerd om het ‘vestigingsklimaat’ voor internationale bedrijven te veraangenamen. "

Rutte liep dat ook steeds te verdedigen met dat wij geen banen meer zouden hebben als wij de multinatonal niet in alles zijn zin geven, onder andere dat wij belachelijk lage inkomens moeten om te kunnen concurreren met alle lage lonen landen. Dat dat een race naar de bodem is, ging hij wijselijk niet op in.

0
40 Wendel

Gaat iedereen nu verbaasd doen ? Het is allang bekend dat internationale bedrijven (incl. de banken zelf = bloedlijn van elke economie) boven de nationale wetten staan .
Dat zouden ze niet mogen staan, maar de omgekochte politici over de hele wereld (en als je het geld systeem beheerst kan je alles en iedereen kopen.. duhh), lopen er graag in mee en verkopen hun ziel samen met een dikke fuck you naar hun kiezers..

Dit ziet iedereen toch ? Of ben je nou echt zo stom ?

0
41 Twietie

@40
Logisch gedrag toch, voor iemand die in een vorig leven de directeur Human Resources in dienst van de IGLOMora Groep BV, een onderdeel van Unilever was.
Soms denk ik wel eens dat Unilever hem in de politiek geplant heeft.

0
42 tegenzinnig

Multinationals houden zich iha. aan de wet. U betaalt óók geen accijns als u niet rookt.

1
43 Lambaster

@31 . bedoel je zoals die D66 juf die 4 ton in haar zak steekt en dat alles geheel volgens de regels. ?

1
44 PFL

@44
Politici, alle, zijn nog een graad erger dan multinationals.

0
45 kenny013

Omdat de multinationals de mazen in de wet weten te vinden, te benutten én groter te maken (en de overheid dat op z'n beloop laat) menen de multinationals eenvoudigweg RECHT te hebben op een speciale behandeling!

1
46 Scorpio

@46 . BS. Zolang een bedrijf zich aan de wet houdt is het niet meer dan logisch dat ze proberen zo min mogelijk aan de belasting af te dragen. Dat doen we allemaal.
Wetten worden gemaakt door politici en als die slechte wetten maken dan behoren ze die wetten te verbeteren of te vernieuwen. Maar wij Hebben gewoon domme en incompetente politici die zo dom zijn geweest bedrijven teveel ruimte te geven en nu geven ze bedrijven de schuld. De omgekeerde wereld.

1
47 PFL

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Mark Rutte vindt Poetin eigenlijk maar een lulletje - Joop - BNNVARA

@7 Rutte en de waarheid 🤣...

1 minuut geleden geplaatst door Sarcoff

rebo
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

@3 Je vergat nog om de Japanse duizendknoop als een alles overwoekerende invasieve exotische plant te benoemen Betty. Geeft niet, ik help je wel...

3 uur geleden geplaatst door rebo

Graaier1000
Staatssecretaris: Blij dat er geen kabinet-Wilders I komt

Ik ben blij dat Erik van der Burg weldra niet meer regeert....

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Rinze
Amerikaanse Senaat blokkeert afzettingsprocedure tegen minister van Binnenlandse Veiligheid Mayorkas

De republikeinen beschuldigden hem er zelfs van een antisemitische pro Hamas aanhanger te zijn terwijl hij de zoon is van Joodse Holocaust overl...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

Bleke Betty
Opa (70) bezorgt familie nachtmerrie door ontucht met kleinzoon

Die mogen nooit meer vrij komen. Vuile smeerlappen. Wat afgrijselijk als zoiets je gezin overkomt. Wat ik hen gun levert een ban op, maar dat ...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

En we moeten allemaal doodsbang zijn dat de Russen ons binnen komen vallen... :D Maar toch al onze wapens aan dat maffia land sturen... Misschi...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
COVID infections are causing drops in IQ and years of brain aging, studies suggest | CBC Radio

Niet zo gek ook als je bedenkt dat je zuurstofopname naar beneden keldert. Nooit fijn voor je hersenen. Hoewel dat niet wordt genoemd in het art...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

Lekker, de ene na de andere akelige soort uit het buitenland komt hier maar binnen. Ook de Killer Bee, een experiment want zwaar uit de hand is ...

5 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Door wetswijziging staan bedrijven in de rij om asielzoekers aan te nemen

Ik zie het met belangstelling gebeuren. Ik ben benieuwd. Ik weet nog dat ze zgn zo graag wilden werken en er een bouwonderneming hen een baan ...

6 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Media zetten rap in verkeerd daglicht: “Muziek wordt gezien als de oorzaak van geweld”

@4En vergeet de computergestuurde echo-stemmetjes niet. Ook van die 'non-muziek' Zo kan je zelfs een dooie nog een liedje laten kraaien....

6 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Hd Sexy Video Hd SexyAsian Nassage PornEnglish Subtitle PornAss And Feet JoiTits OuSoft Porn IndianGay Public SexDoctor BlowjobPorn Best Free SitesBig TitpicsCrossdresser Video Pornصور سكس متحرAlison XnxxYoukizzHentai Vostfr StreamingCrazyjamjam NakedNepali Sex OpenKarnataka Bf SexXxxdrsiStories XnnSex Video Sex Video ComWww Xvideo2Nichole SaphirPegging JoiDoyjin MoeTeen CamErogえ ロマンガNew Sex Sex VideoSmashedely LeakedTamilwifesexEva Elfie Newسكس اختIndian XraresPornito RicoJennifer Lopez Nude PhotosMilf Gym SexDesi Wife SuckHot Aunty Hd Sex VideoScxi VideoBig Tit TanktopSaniliyoniHd Sexy Blue VideoXvideos Com MalayalamRiae PornostarSexy MalishFree Porn Movie DownloadManyuvidsSuoirnesuDesi SekxiBiting BoobsVporn Sex VideoPhorn VedioPaige Vanzant PussyWanking On The TubeHd P O RHypno JavNnxxnChodne Ki PhotoSuhagrat Ka SexHardest Fuck EverMegan Fox SexySquirt GifsOxane Gypsy TaubBeautiful TitesBeautifull PornNargisxxxBrittany Renner PornBiancapornTitty PunchingBig Tit CamJogos Pornôs Para AndroidBrook Monk NakedXxx Videos Of PakistanSexse SomaliHot BoodsMature Blow Jobs PornPornes AnalRealitykings VomM 3movsBlack Com Sexy VideoAnanya Panday XxxBig Bubs SexMen In The NudeHoneymoon Night SexTori Black DpSophie Dee AnusHadcore Lesbian PornNamiboobsXnxxx Mom SanThinjenScottish MurmursBig Booty Brazilian PornFurystrikesbackHentai Manhwa RawIndian Se VedioRealborruVillege Girl Sex VideoCodi Vore AnalBest Bj EverPolska PornosNude Women In ChinaSpooning Position In SexAdrianna CheckikDuesnudeGavran SexHentai Sex ComicsPorn Indian StarSanilion Sexy VideosLibraluveHooker Pick UpEhentaiNudes For Nudes On SnapchatYoupornxxxShemale Fucks GuyHindhi Porn VideoMorgpie CompilationVivion TaylorXx Sexy English VideoVoyeurfuckAmetuer Threesome PornN Hen T AiHot Sexsy VideoOnly Indian Sex VideoSexy Video Hindi Sex VideoBig Naked AssRoughlesbiansCunt HuntShemaleballsPics That Go HardOnlyfans Free ContentGordas Porn VideosBp Sex EnglishPron Sex VedioIndian Bhabhi Xx VideoBodybuilder XvideoBeach Of NakedPokemon Scarlet HentaiSherlyn Chopra Nude PhotosBlack Porn BeautifulDream PornoIndian Muslim Aunty Sex VideosMilfy MomAdult Porn BreastfeedingReddit PeggingPorn SexmexAbella Danger XnxxBackroom Casting Couch ComDaiso IndiaRose Monroe Bangbros