Jonge Utrechters gaan de cel in voor beroving en mishandeling in Hoog Catharijne

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
UTRECHT - Twee Jonge Utrechters gaan de cel in voor gewelddadige berovingen en mishandelingen in en rond winkelcentrum Hoog Catharijne, begin dit jaar. De 19-jarige hoofdverdachte S.B. werd door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Het Openbaar Ministerie eiste eerder drie jaar cel.
De 18-jarige mede-verdachte A.A. is veroordeeld tot 9 maanden cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk met twee jaar proeftijd. Hij komt onder toezicht van de reclassering te staan, moet zich laten behandelen voor gedragsproblemen en mag geen alcohol en drugs gebruiken. Ook kreeg hij een contactverbod met zijn mede-verdachte opgelegd.

LAATSTE TREIN GEMIST

De twee beroofden onder meer een treinreiziger op het Centraal Station in Utrecht op 15 februari. Ze spraken de man aan, die net zijn laatste trein had gemist, en liepen met hem naar buiten. In het nabijgelegen Molenpark werd hij door de twee mishandeld en bedreigd met een mes.
Het slachtoffer werd vervolgens beroofd van zijn rugtas, zijn portemonee met geld en bankpassen en zijn telefoon en laptop. Dankzij camerabeelden kwam de politie de daders al snel op het spoor. Bij de hoofdverdachte thuis werd een deel van de gestolen spullen teruggevonden.

ZWARE MISHANDELING

De jonge Utrechters probeerden ook iemand te beroven op Hoog Catharijne op 26 januari. Door hevig verzet van het slachtoffer en zijn collega's werd niets buitgemaakt, maar de mannen werden wel zwaar mishandeld. De twee waren ook betrokken bij een mishandeling op 9 februari. Ze schopten en sloegen op Hoog Catharijne drie mannen, ook dat werd vastgelegd door bewakingscamera's.
De verdachten werden ook beschuldigd van een gewelddadige beroving in Park Transwijk, maar daarvoor vond de rechter te weinig bewijs.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.