Start van hoofdcontent

112

nl

Eigenaresse horecazaak op fiets beroofd van dagopbrengst

31 mei 2019, 14.23 uur

De eigenaresse van een horecagelegenheid is begin februari in de Kinkerstraat op de fiets beroofd. Uit het niets kwam een man naar haar toegerend die vervolgens haar fietsmandje leeg roofde. De politie is op zoek naar twee mannen die verdacht worden van deze brutale straatroof.

Het is dinsdagavond 12 februari als er voor de deur van een horecatent in West opeens een man opduikt. Hij lijkt wat voorverkenning te doen in de buurt en is hierbij te zien op enkele camerabeelden. Iets voor 20.30 uur wordt hij vergezeld door een andere man op een scooter. Vanuit de Nicolaas Beetsstraat rijdt deze man de Kinkerstraat over en parkeert hij het voertuig aan de overkant.

Iets later fietst de eigenaresse van een horecazaak over de Kinkerstraat in de richting van de Jan Pieter Heijestraat. In haar fietsmandje heeft de vrouw haar tas met daarin de omzet van die dag. Achter haar komt er vanuit het niets een man aanrennen. Hij weet precies wat hij wil hebben want hij grijpt specifiek naar de tas van de vrouw. De verdachte grijpt de tas en rent meteen terug in de richting van de Nicolaas Beetsstraat. De vrouw fietst nog achter de man aan, maar tevergeefs.

'Het slachtoffer is onwijs geschrokken van de straatroof. Moet je je voorstellen dat je de hele dag hard hebt gewerkt in je eigen zaak en dan aan het einde van de dag de hele opbrengst op zo'n laffe manier van je wordt gestolen. Het is heel vervelend om zoiets mee te moeten maken', vertelt een woordvoerder van de politie in het AT5-programma Bureau 020.

Signalement
Bij de straatroof zijn vermoedelijk twee verdachten betrokken geweest. De eerste verdachte is de man die achter het slachtoffer is aangerend. Volgens de politie is deze man tussen de 16 en 30 jaar oud en is hij daarnaast ongeveer 1.85 meter lang. De man heeft een tenger postuur en droeg tijdens de roof een dikke, donkerkleurige jas met een capuchon. Ook droeg hij een donkerkleurige spijkerbroek.

De tweede verdachte is de bestuurder van de scooter. Hij reed die avond op een donkerkleurige scooter met een geel kentekenplaatje. Ook opmerkelijk is dat achterop de scooter een grote bak zat. Deze man is tussen 16 en 30 jaar oud en tussen de 1.80 en 1.90 meter lang. De verdachte heeft een normaal postuur en droeg die avond een donkerkleurige jas en een donkere helm.

De politie zou graag willen weten of de eigenaresse van de horecagelegenheid mogelijk eerder in de gaten is gehouden. Ook hoopt de politie in contact te kunnen komen met mensen die meer informatie hebben over de verdachten of over de straatroof zelf.