door =*(++)*= in Politiek  ·  225 Reacties

  • 34
  • 1508x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Hoeveel mensen in nederland ontvangen AOW? (zo'n 4miljoen en stijgende )
Hoe groot is het aantal werkende?( zo'n 12 miljoen en dalende)
Dus 4 miljoen mensen worden onderhouden door 12 miljoen (3 werkend zorgen voor een AOW'er)
Als maar 25% van de beroepen aangemerkt wordt als "zwaar dan zou de verhouding worden:
5 miljoen mensen die AOW ontvangen op 11 miljoen die dit op moeten gaan brengen
of bijna 2 werkende zorgen voor 1 AOW'er
En dan is de vergrijzing nog niet eens meegenomen! dus naast de vergrijzing wordt het aantal gepensioneerde alleen maar groter en wordt de druk op de werkende alleen maar nog groter!

7
201 psje

De AOW heeft niets te maken met wel of niet werken.
De hoogte van de AOW-uitkering is maximaal 70% van het netto minimumloon.
De enige voorwaarde om voor een maximale AOW-uitkering in aanmerking te komen is 50 jaar of langer in Nederland wonen voordat je de AOW-gerechtigde leeftijd hebt bereikt. Is die leeftijd bijvoorbeeld 67 jaar, dan moet je dus van je 17e jaar in Nederland gewoond hebben. Ieder jaar dat je in het buitenland hebt gewoond, betekent een korting van 2%.

Wanneer je door meerdere jaren in het buitenland hebt gewoond een AOW-uitkering ontvangt wat onder het bijstandsniveau komt, wordt dit aangevuld tot bijstandsniveau. Dat betekent wel dat eventuele aanvullende verdiensten (werk of aanvullend pensioen) hier weer vanaf getrokken wordt. Bovendien geldt er een vermogenstoets.

De premie voor de AOW is 17,9% en wordt betaald door iedereen die een inkomen heeft tot een maximum van 34.300 bruto per jaar. Dit geldt tot men de AOW-leeftijd heeft bereikt. Na de AOW-leeftijd is geen AOW-premie meer verschuldigd.

Wat men zou kunnen doen is, dat voor zwaardere beroepen het aanvullend pensioen lager te belasten tot de AOW-leeftijd is bereikt. Dat zorgt dat deze mensen toch eerder kunnen stoppen met werken zonder al te grote inkomensval in vergelijking met AOWers. Belangrijk is wel dat het aanvullend pensioen voor zzpers en flexwerkers net zo betaalbaar moet worden als voor werknemers. Dat betekent dat opdrachtgevers, net zoals werkgevers dat moeten bij hun werknemers, een deel van de premie gaan betalen via een verplichte belastingafdracht.

2
202 Belazerd

@201 Er zijn geen 12 miljoen werkenden. In 2019 zijn momenteel 8,9 miljoen werkenden tussen de 15 en 75 jaar.

Van deze groep betalen degenen vanaf 66 jaar en 3 maanden geen AOW-premie meer. Er waren op 31 december vorig jaar 3,4 miljoen AOWers.

Zoals uitgelegd, hoef je niet persé gewerkt (en dus premie betaald) te hebben om in aanmerking te komen voor een AOW-uitkering.

De vergrijzing zal omstreeks 2040 tot stilstand komen, waarna het aantal AOWers langzaam weer zal dalen in verhouding met het aantal werkenden.

2
203 Belazerd

@201
Nederland heeft 17 miljoen inwoners.
Waar baseert u de werkende aantallen op?
Rekent u óók de kinderen en de kleuters mee?
Uw getallen kloppen in de verste verte niet.

1
204 Dieke

Wie dan leeft.... dan zorgt!

0
205 Arthur2000

Geldt dit alleen voor lichamelijk of ook voor geestelijk zware beroepen?

0
206 rolstoeltje

@206
De definitie van wat nu ècht een "zwaar beroep" is, is moeilijk te geven voor al de verschillende beroepen die er zijn.
Men kan óók geestelijk uitgeput raken in een beroep, maar bij zware beroepen wordt meestal automatisch de link gelegd met de bouwwereld.
Het blijft daarom een punt van discussie, om welke beroepen het zou moeten gaan.
Voer je het namelijk voor één beroepsgroep in, dan komt er een andere beroepsgroep óók met bezwaren.
En wát nog belangrijker is: wie of welke instantie gaat uiteindelijk bepalen, wat een zwaar beroep is.
Als dát een commissie van de overheid is, dan heb ik daar weinig vertrouwen in.
Die is er namelijk bij gebaat, dat zo min mogelijk beroepen onder die definitie gaan vallen natuurlijk..

0
207 Dieke

Word dat Baudets 'breekpunt'? question

1
208 zeikenderechter

@203 U heeft gelijk er zijn maar 8.9 miljoen werkende echter de onze werkforce is 12 miljoen

zie cijfers CBS echter hiervan werken bijna 4 miljoen niet! (die worden dus ook al gedragen door de werkende 8.9 miljoen)

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/11/aantal-werkenden-stijgt-opnieuw

En ik weet dat je niet hoeft bij te dragen om in aanmerking te komen voor je AOW (staat er ookin mijn stuk te lezen) het enige wat je moet zijn is ingeschreven staan in het GBA Echter de AOwwordt in geheel wel opgebracht door de werkende, Hoe meer AOW er er komen hoe groter de druk op de werkende.Waar moet het geld anders vandaan komen
Wij betalen nu de AOW voor de huidige AOWers Zo moet de huidige jeugd straks de AOW opbrengen voor he aantal AOW straks (wat nu al door de vergrijzing uit balans raakt des te meer als de zware beroepen er ook nog eens bij komen) Mensen die AOW krijgen betalen dus niet meer mee! Uitgaande van die 9 miljoen is de druk alleen maar nog groter en wordt deze straks onbetaalbaar!
En waarom de rekening hiervan bij de maatschappij leggen waarom niet laten betalen door de arbeidsgroep. Laat de bedrijfstak dit verschil maar overbruggen en hiervoor voorzieningen voor treffen.

2040 is pas over 20 jaar (kan noge veel gebeuren in die tijd) Onze bevolking zal in 2029 gegroeit zijn tot 18 miljoen waarvan maar liefst 25% de AOW leeftijd zal hebben volgens huidige regels. Als de zware beroepen hier nog eens eerder recht hebben op AOW dan is het precentage alleen nog maar veel hoger! We gaan dan griekeland toestanden krijgen en dan zal ons sociaal stelsel falliet zijn. Pensioen leeftijd is niet voor niets verhoogt om het betaalbaar te houden.

0
209 psje

@204 zie @209

0
210 psje

@208 tuurlijk niet zal dan tegenstemmen zoals hij ook al gedaan heeft bij de Nexit stemming en verbod op Homo genezing met een "geldige"reden
(is alleen maar om zieltjes te winnen aangzien hij al aardig wat stemmers kwijt aan het raken is)

2
211 psje

Populistisch gebral. Als ze in de regering zitten kunnen ze er geen financiering voor vinden. Wat is het toch een clubje losers.

2
212 Mac Benac

** gebruiker verwijderd **

Ik heb me er al bij neergelegd.
Op mijn 17e in de verpleging begonnen bij verstandelijk beperkten.
Geen tilliften dus sjouwen, daarna demente bejaarden.
12 jaar in een algemeen ziekenhuis en 12 jaar bij lichamelijk gehandicapten.
Nu al weer enige jaren in de tbs.
Ben nu 61 en zit al 3 maanden thuis, artrose, maar ik probeer terug te komen.
Geen idee wat de toekomst mij brengt.
Al 44 jaar aan het werk en ik had graag kunnen zeggen genoeg nu stop ik ermee, helaas ben ik de regie kwijt mijn lichaam beslist nu.

213 verwijderd84130

@195 Zodra er vermogensgrenzen en inkomensgrenzen komen voor de AOW (en kinderbijslag) dan komen die op orde grootte 30 mille spaargeld en 50 mille bruto pensioen te liggen. Sterker nog: als er dergelijke maatregelen komen dan wordt de miljonair en degene die meer dan 1 ton verdient buiten beschouwing gelaten. Het zijn altijd de middenklassen die richting minima genivelleerd worden door de politiek. Dus pas op met wat u wenst.

1
214 Conradijntje

Mag hopen dat alle haters hier, werkelozen en afgunstige naar de ouderen die dit land hebben opgebouwd , nooit maar dan ook nooit een AOW zullen krijgen. Deze respectloze zakken zijn een vlek in onze welvaar en economie. Net als de kansloze economische vluchtelingen.

1
215 Tyler

@213 iemand zoals jij hoort bedankt te worden voor de inzet en trouwen dienst en per direct een pensioen gegeven worden zodat je van je wel verdiende oude dag kan genieten.

En dat geld voor vele in dit land

1
216 Tyler

het schorem van democratie kan alleen niet uitleggen wat zwaar werk is

4
217 Cracker-Crusher

Dat is niet waar @201
We betalen gezamelijk al vele jaren aow en pensioen premie. Moet de ouderling van nu boeten voor het verkeerd beleggen van de pensioenfondsen, boeten voor het gegraai van de overheid in de pensioenpotten?

Echt?

0
218 Zwartwit

@217

Jawel, kamerlid in de 1e of 2e kamer 'moeten' zijn. Vooral als je dat geleuter van die lavendelsnuiver aan moet blijven horen of als die gek spontaan in het latijn begint te raaskallen.

Dat lijkt mij superzwaar.

0
219 Zwartwit

@218 verdiep u zich maar eens in de AOW.
U draagt bij aan de AOW van de huidige groep die AOW ontvangt. U betaald(lees spaart) dus niet voor uzelf maar voor de huidige groep AOW ontvangers. Je hebt dus nergens "recht" op
Pensioen is een ander verhaal . Hier ligt een ingewikkelde berekening aan te grondslag maar waar het in grove lijnen op neer komt is dat men bij gelijk blijvende pensioenuitkering een vele malen hogere premie zal moeten betalen. U werkt korter dus u spaarpotje is minder gevuld terwijl u de gelegenheid krijgt om langer van deze uitbetaling te kunnen genieten. En zover ik het weet is pensioen opbouwen niet verplicht dus wat let u om zelf te gaan sparen voor uw oudedagsvoorziening
Kleine rekensom hoeveel denkt u dat er gespaard moet zijn om uitgaande van gemiddelde leeftijd 20 jaar een pensioen van laten we zeggen 1000 euro te kunnen verkrijgen? 12x1000x20 = 240.000 euro
Opgebouwd in 40 jaar zou dat 6000 euro per jaar zijn ? Denk niet dat men dit betaalt
En dan heb ik gemakshalve de belastingen nog niet eens meegerekend!

0
220 psje

** gebruiker verwijderd **

@216 Lief thnx

221 verwijderd84130

Zware beroepen in de klassieke bestaan allang niet meer. Vele beroepen hebben hulpmiddelen gekregen, of men moet om beroepsziekte te voorkomen, maatregelen nemen. Zware beroepen tegenwoordig kun je nog vinden in de zorg, en buiten werk, zomer winter werk.

0
222 Suikerbeessie

Als je goed bekijkt is dit eigenlijk volledige nonsens. Het moet zijn, altijd na 40 jaar werken. Een arts zal pas klaar zijn met leren op zijn 24 tot 27 levens jaar. Tel daar 40 bij op kom je op 64 tot 67 jaar. Een lager opgeleide zal eerde werken, maar is ook eerder opgebrand. Maar een heleboel hebben een werk loze periode. Nu mag je in principe pas gaan werken nadat je een startclassificatie hebt.
Laat het UWV de statistieken maar goed bijhouden. En zwart werken? Betrapt? Mag je twee jaar extra werken.

1
223 Suikerbeessie

@223 ook studenten die pas op hun 25-27ste in hun vakgebied gaan werken hebben doorgaans bijbaantjes tijdens de studie en zijn dus wel degelijk eerder begonnen te werken. Die bijbaantjes zullen echter weinig tot geen aanvullend pensioen opleveren omdat het geen vast dienstverband betreft.

0
224 Conradijntje

Ach ja, het FvD.

Vertelt Thierry er dit keer wél bij hoe hij het gaat betalen?
Of zijn het die uitgaven voor het klimaat die niet hoeven van FvD (véééél te duur!!!!!!), en die dus kunnen worden uitgegeven aan dit soort zaken?

Wie het snapt mag het zeggen.

3
225 hippodepippo

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
RobP
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

"Wij mogen het vuile werk opknappenIk hoop dat ze deze overtuiging vasthouden als de oorlog naar Nederland komt, en dat ze nationalisten naar ...

4 minuten geleden geplaatst door RobP

wildersfan
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

Zij snapt het niet. Het is een oorlog die door blanke witte mensen moet worden gevochten tegen een soeverein Nederland en voor de totalitaire, m...

5 minuten geleden geplaatst door wildersfan

RobP
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

"Nederland voor witte mensenEn nu 28 jaar later krijgt mijn dochter een dienstplichtbrief van het land waar ik mijn toevlucht heb gezocht. De ...

6 minuten geleden geplaatst door RobP

Wedergeboren
GeenStijl: 81% zegt: "Geert, BLAAS DE BOEL MAAR OP"

@1      "nieuwe verkiezingen" Mwah ... beetje voorbarig eerlijk gezegd. Er gaat dan eerst gekeken of er een ander kabinet, ...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

Die gelekte e-mail van Timmermans was best oké. Daar stond niks vreemds in. Misschien dat ik haar niet goed genoeg gelezen had. Maar ik verwach...

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

ABRACADABRA
GeenStijl: 81% zegt: "Geert, BLAAS DE BOEL MAAR OP"

ik zeg; DOEN !!! nieuwe verkiezingen en de PVV stijgt dan naar de 50 zetels...

15 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

wildersfan
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

Ja, de dood kruipt nader. Je krijgt waar je voor je gestemd hebt. Dood en verderf. Welkom in de EU....

21 minuten geleden geplaatst door wildersfan

RobP
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@77 "tegelijkertijd zijn er ook tienduizenden mensen met een islamitische achtergrond in Nederland die hetzij een andere religie hebben aangenom...

24 minuten geleden geplaatst door RobP

sockknitter
Truth In Media (@Truth_InMedia) on X

https://mediabiasfactcheck.com/truth-in-media/...

25 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Wedergeboren
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@63 "Als ze verliezen komen er atoomwapens in de Oekraïne te staan van Amerika richting Rusland." Zoek eens op waar nu in Europa k...

25 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Indian Suhaag Raat PornGloryhole AmateurHindi Web Series XvideoRed Lips XxxWeebtoon AdulteTamil Sex Movies VideoKoutney Love XxxReddit FitgirlsBig Cummy TitsBiriyani Full MovieLily Starfire TushyZootopa PornCreampie PartyKajal Agarwal SexxLatest 4k PornGifs Do PornXxx Hot MumHd Romantic Porn VideosRaylene Hd PornIndian Jim SexGranny's First AnalLista De Site PornôDragon Ball Porn GamesLow-keydeadinsideNeighborhood NudeBig Bbw SexSexy Blue Movie HindiYoutuber OnlyfansJuliejessEnglish HentiaLeather PornhubWww Porn MovieCreampies GloryholeJlo SextapeComic Porn AnalListcrawler EbonyBuzzer Sex VideoBj Under TableHana Himesaki JavGyps PornLooping Das FamosasMary Louise WellerBest XnxxvideosJessica JeymasCartoon Wala BfFran FfxiiTamil Sex Video OnlyKannada Sxi VideoIndian Newly Married SexBhabhi Gand SexHot Indian Babe SexHotwife TourTushyraw PornPornode JaponPornhub.comoPorn Hecho En CasaJacquie Et Michel SexePorno Trans BrasileiroSky Freedom HentaiCorazon LunaRyab ConnerBellada SemanaYoung CreampieXenia Crushova NudeYusimeeSoxxxAlexis Fawx BlackedLenatheplug BbcAnal Porn PainfulEdcort BabylonXhamszterTnaflixcFilm.bokepjepangHistorical PornVideos XxxtrioNiki Minaj Leaked NudesSilklaboJohnny PornXxx Saree BhabhiAria Taylor OnlyfansTeen Girls With Big TitsFacesitting In LeggingsAunty Xxx VidoesSmall ChutSex Slave MovieGrannyhavingsexCollege Sex VideoOklahoma PornGilf And BbcJuliaticaofficial NudesSex Video SdMiya KhalifaTeens First BbcMamta Kulkarni NudeTelugu Aunty Sex Videos Full HdWww Indiangilma ComNet Cafe RomanceBoobmsDeepest ThroatfuckWinx Club HentaiAll About Anna MovieShow Me Free PornVideo TranxesuelDakoto SkyeBrazzers New Hd VideoShopiee DeeRomi Rain Pictures TorrentSexo Pornografia GratisThe Art PornsNous Libertins .comBrandtboysVideo Call NudeWww Sex Aunty ComXvideo Full MoveCouple Foreplay VideosAsian Massage Happy EndingFree Lesbian Porn. IdeosEmily WillissexLive BlowjobFree Black Threesome PornNath ChanapaF95zonerNaked AmetuersGranny ExcortsPorno AsiáticasBukakeeBreast GifFree Indian Girls Sex VideosFsiblog SexMarathi Bhabhi ComAletta OAva SparxPorns MemesPorn RippingMomporn VideosPanthose PornNubil FimsTyra Banks NudaRyudollKannada Sex Video CallEbony Creampie CompilationJuniro PornXbideiCumming PartyCow XxxxxYoga Instructor SexThe Bdsm TestNaked Lesbian PornP. O. R N.Maitland-ward