door Wilmama in Gezondheid  ·  115 Reacties

  • 5
  • 799x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@100
De productie door de lever van ketonen als energiebron voor de hersenen gebeurt alleen na een langere periode van algemene uithongering, iets wat doorgaans niet is aan te raden voor kankerpatiënten. En dan nog is altijd nog een zekere hoeveelheid glucose nodig -- en zullen dus na enige tijd de kankercellen overblijven die de lage glucosespiegel wèl overleven.

Dus nee, een zeer lage inname van koolhydraten is geen goede manier om kanker te bestrijden; je bereikt er eerder een hogere dan een lagere sterfte mee.

0
101 RichardR

@101
Aanvulling: zie onder meer https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK22436/

0
102 RichardR

@101 "algemene uithongering"

Ketonproductie komt op gang - of beter: wordt verhoogd - zodra de inname van koolhydraten sterk wordt beperkt. Verhongeren is niet nodig. Meestal is na twee dagen de ketonproductie hoog genoeg om de basis-energiebehoefte uit vetten te halen. Ik zal nooit beweren dat je hiermee kanker kan genezen, maar het kan (en wordt) succesvol worden ingezet naast medische behandeling zoals chemo- of radiotherapie. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5842847/

3
103 de gezonde roker

@103
[....maar het kan (en wordt) succesvol worden ingezet naast medische behandeling zoals chemo- of radiotherapie.]

O ja?! En waar wordt dat al door wie precies in de praktijk geautoriseerd ingezet dan?

0
104 Wilmama
105 de gezonde roker

@104

Animal Studies

Many animal studies suggest that a ketogenic diet in cancer could have preventive benefits. A meta-analysis of 12 studies that evaluated an unrestricted ketogenic diet compared with a standard high-carbohydrate diet found that the ketogenic diet resulted in decreased tumor growth in animals (hazard ratio [HR], 0.55; 95% CI, 0.27-0.87) and prolonged their mean survival time (HR, 0.85; 95% CI, 0.73-0.97).

In-Human Studies

Most in-human data come from case reports and small studies, and though the results are mixed, most studies suggest a potential benefit.

https://www.cancertherapyadvisor.com/home/tools/fact-sheets/a-ketogenic-diet-as-an-adjunct-to-cancer-treatment/2/

4
106 de gezonde roker

@105
Dat is geen antwoord op mijn vraag. Voor alle duidelijkheid: wordt dit dieet ingezet als serieuze aanvulling in bijvoorbeeld het A.v.l. en zo nee waarom niet?

0
107 Wilmama

@107 Nee, daarvoor is het te nieuw. Veelbelovend is wellicht een betere duiding.

2
108 de gezonde roker

@108
Hoezo nieuw en veelbelovend? Welk gedeelte van @54 @76 en @101 heb je niet of onvoldoende begrepen dan?

Om het niet eens te hebben over de vraag of kankerpatiënten een ketogeen dieet überhaupt verdragen, en dan met name tijdens chemotherapie.

0
109 Wilmama

@108
Dank voor de diverse linkjes, er zat wel wat tussen wat nieuw voor me was -- maar 'veelbelovend' is dus helaas niet genoeg. Uiteindelijk blijkt slechts een klein deel van de veelbelovende behandelingen de belofte ook daadwerkelijk waar te kunnen maken.
Ik had ooit een soort archief gestart met alles wat als 'veelbelovend' in het nieuws of zelfs de medische literatuur kwam, maar ben daar maar weer mee gestopt wegens de grote aantallen nieuwe artikelen en het extreem kleine aantal waar vaak na jaren nog eens een follow-up op kwam. Misschien is men er nog steeds mee bezig, misschien ook niet, maar de eindeloos vele beloften worden zo goed als nooit ingelost.
Een aanrader op dit gebied is het boek Rigor Mortis van Richard Harris, dat laat zien wat er zoal schort aan medisch/wetenschappelijk onderzoek, en waarom je na de eerste zwaar gehypete berichten meestal niks meer hoort (en zelfs met goed zoeken vaak ook niks meer terugvindt -- tot er decennia later misschien eens een medicijn opduikt dat is gebaseerd op een van die onderzoeken).

Een ketogeen dieet zal vast wel voordelen hebben (of beter gezegd: een chronisch hoge inname van koolhydraten is bewezen slecht voor mensen), maar het nut bij de behandeling van kanker is verre van bewezen. En omdat het toch een behoorlijk belastend dieet is, is er vooralsnog geen goede reden om het aan te raden aan kankerpatiënten.

0
110 RichardR

@109 Most in-human data come from case reports and small studies, and though the results are mixed, most studies suggest a potential benefit. ----> Importantly, all in-human studies to date show that the ketogenic diet is safe, with few adverse events.

https://www.cancertherapyadvisor.com/home/tools/fact-sheets/a-ketogenic-diet-as-an-adjunct-to-cancer-treatment/2/

2
111 de gezonde roker

@111
Ja dat had ik ook al gelezen onder dezelfde link in @106 , maar daarmee is mijn vraag niet beantwoord. En je gaat ook voorbij aan de terechte opmerkingen van @110 :
[ Een ketogeen dieet zal vast wel voordelen hebben (of beter gezegd: een chronisch hoge inname van koolhydraten is bewezen slecht voor mensen), maar het nut bij de behandeling van kanker is verre van bewezen. En omdat het toch een behoorlijk belastend dieet is, is er vooralsnog geen goede reden om het aan te raden aan kankerpatiënten.]

De laatste zin sluit dan weer aan bij mijn opmerking in @109 :
[Om het niet eens te hebben over de vraag of kankerpatiënten een ketogeen dieet überhaupt verdragen, en dan met name tijdens chemotherapie.]
Smaak en reuk kunnen namelijk zodanig veranderen dat je van heel wat voedsel en drank zowat over je nek gaat. Dat verschilt per persoon, en zoekt iedereen uit wat het beste verdragen wordt.

0
112 Wilmama

@111
Aanvulling op @112
https://skepp.be/nl/gezondheid/alternatieve-kankertherapieën

(**) Ketogeen dieet

Beschrijving
Dit dieet bevat veel vetten en weinig koolhydraten en eiwitten. Alle cellen hebben energie nodig, dat wordt meestal geleverd als het koolhydraat (suiker)glucose. Het is eigenlijk een vorm van uithongeren zodat het lichaam gedwongen wordt om vetten te verbranden en om te zetten in glucose. Het wordt voorgesteld als een methode om van kanker te genezen, gebaseerd op de mythe dat kankercellen steeds meer terugvallen op suiker dan op andere cellen en dat daardoor het dieet de kanker kan ‘uithongeren’.

Doeltreffendheid / Risico’s
De bron van die energie, het dieet wijzigen, verandert niets aan de energie die beschikbaar is voor de kankercellen. Mensen op een ketogeen dieet zullen glucose aanmaken van hun reserves. Kankercellen zullen dus niet ‘uitgehongerd’ worden door dit dieet. Zie *) Anaximperator blog voor een goede beschrijving van suikerarme diëten. Zie **) Voeding en kanker. Vetverbranding met tekort aan koolhydraten kan leiden tot ketosis, met bewustzijnsstoring, coma en zelfs overlijden. (**)

*) https://anaximperator.wordpress.com/2012/09/13/sugar-depleted-diet-is-not-a-useful-cancer-cure/

**) http://www.voedingenkankerinfo.nl/kan-suiker-de-groei-van-de-tumor-extra-bevorderen/

0
113 Wilmama

@113 "zodat het lichaam gedwongen wordt om vetten te verbranden en om te zetten in glucose"

Bij mensen die ketogeen eten is de bloedglucosespiegel constant laag (rond de 4 mmol/l), genoeg voor lichaamscellen die (ook) glucose nodig hebben voor de energie. Verreweg het grootste deel van de energievoorziening gebeurt via ketonen uit vetverbranding (ketose). Dit is een doodnormaal metabolisme waarop onze voorouders een groot deel van het jaar draaiden aangezien koolhydraten seizoensgebonden waren.

Na het eten van een koolhydraatrijke maaltijd daarentegen stijgt de bloedglucosespiegel bij gezonde mensen naar rond de 7. Heel veel mensen hebben een bepaalde mate van insulineresistentie en daardoor een hogere bloedglucosespiegel.

"kan leiden tot ketosis met bewustzijnsstoring, coma en zelfs overlijden"

Anaximperator verstrekt hier onjuiste informatie. Dit moet zijn ketoacidose. Dit risico geldt alleen voor mensen met diabetes en dan met name type 1. https://nl.wikipedia.org/wiki/Ketoacidose

0
114 de gezonde roker

@114
[Anaximperator verstrekt hier onjuiste informatie.]

Dat is een zeer stellige bewering. Zou je dan voor alle duidelijkheid even kunnen quoten met welke tekst Anaximperator volgens jou onjuiste informatie verstrekt?

0
115 Wilmama

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@65Ik vrees het ook ... maar hoop dat we er volledig naast zitten.De spanningen lopen in ieder geval op, en we blijven maar probleemgroepe...

zojuist geplaatst door Vageali6888

veld1866
Caroline Tensen vermoeid na lange werkdagen: 'Soms wel 4,5 uur!'

@6 Ik heb in mijn jonge jaren nog in de bouw gewerkt en zat over het algemeen om 5:30 in de auto en begon met werken om 7:00. Dus zouden we tot ...

7 minuten geleden geplaatst door veld1866

baba jaga
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

Dat krijg je ervan als je je kind niet meer mag opvoeden en een klap geven....

8 minuten geleden geplaatst door baba jaga

ongelovenloos
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Of je nou als man kiest om als vrouw door het leven te gaan of andersom het veranderd niet wat je bij je geboorte was en dat hoort gewoon in je ...

10 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@28 Verdorie hij pakt het laatste haakje niet...

12 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@26 https://nl.wikipedia.org/wiki/Balkan_(schiereiland)Link werkte niet...

12 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Wedergeboren
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@25 Dank je wel Bop! Gelukkig zijn er ook nog enkele mensen hier die wél normaal kunnen regeageren. ...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@202 Jij probeert mij (en nog een paar anderen hier) als minderwaardig weg te zetten en bij mij doe je dat nu al een tijdje door te suggereren ...

13 minuten geleden geplaatst door Bop

progressiefliberaal
Zorgen bij muzikanten over muziek producerende AI-tool

Zorgen bij muzikanten omdat ze beroofd worden dus....

14 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Italië boekt in de laatste herziening veruit het hoogste begrotingstekort in de EU voor 2023

Ze hebben weer eens moeite om op de centen te letten in het zuiden van Europa.Nádat we nota bene weer miljarden die kant opgeschoven hebben...

15 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
Sexo Ao Vivo GrátisXxx Sax BpBangkok X VideoSunny Leone Bp MovieSamanta Lily PornPornos HistoriasMr. Skin.comHot Scene DownloadVargin XnxxSophia Leone Xxx VideoBlue Film WebsiteSexartXvids RedHomemage PornMega PornosBrandyrenee NudeViraljenAdult LiveHindisexyvideo ComCheating Wives Caught On Hidden CameraCum Face GeneratorBigtit SquirtLatest Hindi SexFuckig SisterPorno Big TitsHindi Adult SexSara Luvv XxxSugey ábrego DesnudaGuy Getting PeggedFree Janpanese PornNouslibertinAbsolupornoKannada Tik TokHaddiyon Ka DoctorWhite Black PornErika Eleniak NudeXnxx Bbw AuntyBig Boobs DpAnal BeadspornOmegle Lesbian PornJapan Porn AnimationHook Up PornFree Porn App6ix9ine PornSistr XnxxMelissa O Neil SexyPotnhatYoung Lady XxxXx Video Sexy ComMature Lady Sex VideoShittongMr Skin ComChaines NudeTemple XnxxNokar Malkin SexIndian Porn LinkXnx ComDwarve PornJaponesas Gostosas PeladasCurvy PawgBrazzers Full HdBffvideosNushrat Bharucha SexyXnxx Big HotHot Seducing Sex VideosXxx Dirty Sex VideosNurumassagevideosEva.loviaIncredibles NudeMom Son Family StrokesAmy Addams NudeVintagepornvidsVirginity SexMishti Basu PornViola BailryRedhead Adult Film StarBeautiful Girl Sex MovieWww Xxxx MovieMadisonivy AnalBokep Indo TerupdateIndian Porn Actress ListGay And Lesbian SexPorn Movie ShotingSexmeCourtney Miller SexiestBrazers Porn StarIndian Desi Bhabhi PornYmdd-301Jul-990Nubiles_porn.comBokep AvtubeJyothika SexyBreastfeeding FetishVintage Mature PornMelhores Saites PornoCorrigan BrentFreeporn MothersHot Indian Porn HdBur Ke VideoSex Karke DikhaoAlexa Pearl NakedKareena Kapoor XxxCartoon Hindi XxxSexy Girls Having SexBabes CimDoorway PornEbonybigtitsBouncing Tit CompTs Jamie KellyHornywhoresVivalocal.com打屁股Bbc NakedTrojan GamesToy Porn VideoMature Woman BlowjobJack Napier PornX Rated Porn VideosVr Porn CompReal Peopleporn GamesRampant. TvMulheres PornoContos ErotiShailene Woodley NudeDesi Land Ki PicSexvibesWebtoon PornoXxx SistirSwinger Sex StoriesYasmina AliIndian Old And Young PornTeens With Camel ToesVideos Pornos CachondosKavita Bhabhi Xxx VideosBadwap Com Full HdPoto KontolAbby Berner Leaked NudesLesbianlickingMega-milf Dominates Depraved DuoHorsecore PornXnxx PornIndianamylf NudeFemale Organism GifKarishma Sexy VideoTricked Into Sex PornBrazzes.ckmMileroticvosPorn XvHetai HqsMeera Sex