door Elpo in Politiek  ·  71 Reacties

  • 42
  • 1103x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@48
Dit heeft niets met democratie te maken,wat als men in 2015 had bepaald om er een referendum over te houden,hadden we dat dan 'anno nu' dan ook moeten doen?
Deze eerste kamer samenstelling was in feiten demissionair en dan stem je niet over zulke maatschappelijke grote onderwerpen maar pas je gewoon op de winkel tot dat de nieuwe samenstelling er zit met het juiste draagvlak
Dit was gewoon onbehoorlijk....

4
51 Hangingmen

@51 .
HET heeft dan ook niets met democratie.^_^

4
52 eigenmening

in hufterigheid en achterbaksheid blinken ze uit het is van rutte kabinet dus zal als alles van het kabinet rutte broddelwerk zijn.
kost veel veel brengt ons niets mag wat kosten...

3
53 Gratiebarmhart

Smeerlappen.

3
54 zoutzuur1

-
Dit laat inderdaad goed zien wat voor smeerlappen er zitten binnen deze regeringspartijen. Een demissionaire eerste kamer zou niet zo'n verstrekkende beslissing moeten kunnen nemen. Behoorlijk onbehoorlijk!
-
Dit kabinet is een zeer schadelijk broddelkabinet met sterke criminele inslag. Het beleid van dit kabinet is vooral gericht tegen de autochtone burgers van dit land op bijna elk aspect.
Onbegrijpelijk dat er nog steeds 'gewone burgers' zo dom zijn om op deze extreem neoliberale politieke partijen (VVD, CDA, D66, PvdA, CU, GL) te stemmen.
/-
-

3
55 MrCally1

Wel apart.
Bij de tweede kamer mag een demissionair kabinet geen besluiten nemen.
Waarom bij de eerste kamer wel?

4
56 meneer van het nieuws

@56 De eerste kamer is niet demissionair. Alleen zijn de nieuwe leden nog niet geinstalleerd.

4
57 sockknitter

@28 He' Wijze, ganzen kakelen niet dat doen kippen, sommigen zelfs zonder kop question

2
58 ben22

@9 "Hoe eerde men die eerste kamer afschaft, hoe beter. "

Niet mee eens, althans van mening dat er wel degelijk een controleapparaat noodzakelijk is om wetten, die door de tweede kamer zijn aangenomen, te toetsen aan de hand van de grondwet.

Echter wel door mensen die rechtstreeks door de bevolking zijn gekozen en onafhankelijk van lidmaatschap van een partij.

3
59 Mappie

Ze jassen het erdoor ondanks het feit dat de verkiezingsuitslag duidelijk heeft aangegeven dat de maatregel door velen niet gedragen wordt.

Pure machtsmisbruik.

3
60 Mappie

@59
Helemaal mee eens. De eerste kamer afschaffen en een onafhankelijk apparaat met de beste mensen, precies wat je zegt. En het liefst ook wisselend zodat er geen klont vorming meer komt.
Nu is het een verziekt systeem.

5
61 Bleke Betty

Help eerst de Groningers. Verbeter daarna in alle rust milieu en natuur.

De huidige klimaatplannen zijn niet haalbaar. Dat moet voorop staan. Technisch en infrastructureel loopt dit uit op grote ontwrichting. De technici zijn niet voorhanden. De elektrificatie en het verdubbelen of verdrievoudigen van het elektriciteitsnet zal op vele plaatsen botsen met de huidige infrastructuur en haar gebruikers. Grote kans dus dat het nieuwe net na oplevering gebrekkig zal functioneren en herhaalde malen opnieuw moet worden opgeleverd.
De politici beslissen heel onprofessioneel en zeer verwijtbaar op een draf over zaken waar ze geen verstand van hebben.

Het bovenstaande is op zich zelfs nog erger dan het feit dat de oude 1e Kamer de klimaatwet op de valreep heeft aangenomen. Dat is voor de vorm democratisch, maar het is inhoudelijk ook het ontlopen van de nieuwere mandaten die de kiezers bij de Provinciale Statenverkiezingen hebben afgegeven. De politici van de middenpartijen zullen roepen dat de besluiten van 2e en 1e Kamer bindend zijn, de burger is daar niet aangehouden, want de intentie van de politici uit het midden was niet langer democratisch.
Burgers hebben dus het volste recht zich landelijk en plaatselijk met hand en tand tegen de klimaatplannen en de politieke partijen te verzetten. Voor wie stroom en een verwarmd huis wil houden lijkt me dat geraden ook. In Leeuwarden is een straat door de woningcorporatie van het gas gehaald ; voor de bewoners betekende het kou en een en al ellende met warmtepompen en storingen.
In Zoetermeer klinken na ombouw geen verschrikkelijke verhalen, maar hier kostte het per huurwoning meer dan 100.000 euro. Huizen uit de jaren 70. Dat betekent dat huiseigenaren in Nederland met kosten van 40.000 euro maar half klaar zijn. En particulieren kunnen vaak geen gebruik maken van schaalvoordelen zoals corporaties.


Wat we veel beter kunnen doen: de Groninger slachtoffers van de gaswinning als de bliksem schadeloos stellen en hun huizen versterken. Dat kost miljarden, maar het is de zware plicht van Den Haag en de rest van de burgerij.
Dat Nederland van het gas af zou gaan , doet daarentegen niets om huizen aardbevingsbestendig te maken.

Zodra de Groningers gecompenseerd zijn, kunnen we met veel meer beleid en rust het milieu en de natuur verbeteren. Ik geloof het klimaatgedram niet langer. Ik zie hoe de politici die zichzelf afficheren als de fatsoenspartijen, -en alle opponenten als populisten, extreem rechts , enz. - , druk zetten op de burgers om snel van het gas af te gaan vanwege het aardbevingsgebied.
Daardoor hebben zij er belang bij de Groningers juist te laten wegrotten. En dat doen ze ook . Met opzet.
Dat geeft aan hoe onmenselijk en puur onfatsoenlijk de politici van het midden zijn. Ik schrijf puur onfatsoenlijk, maar bedoel voor deze zwarte harten vanzelfsprekend veel zwaardere woorden.
We moeten dus niets met de Rutte's , de Klavers , de Jettes en hun partijen van doen willen hebben. we moeten kiezen voor de Groninger gedupeerden en tegen hun kwelgeesten.

2
62 stanley.staatsman

@4 Een verbeterfunctie (binnen een bepaalde tijd) zou inderdaad een aanwinst zijn op NK. Ik denk dat velen dat zullen waarderen. Meegelezen redactie? Even off-topic maar toch.

0
63 logikus

Dat is logies , ze moeten nog even gauw geld van de burger stelen.

0
64 Pelikaan

Het is vreselijk, maar door GL en PvdA was het er toch wel doorgekomen...

0
65 Pollens

@57 een kabinet wordt direct na verkiezingen demissionair waarom de tweede kamer niet?

Ze hebben dit gedaan om te verkomen wat nu gebeurt.
Wetten er nog snel er doorheen te jassen nu ze nog macht zijn.

0
66 meneer van het nieuws

Zorgvuldigheid gaat voor snelheid, zeker bij zeer ingrijpende en ook nog eens langdurige beleidswijzigingen, en al elemaal wanneer cijfermatig niet mag worden geopenbaard.
Het dédain voor de NL burger en kiezer kon (weer eens) niet sterker tot uitdrukking worden gebracht.
Heb je daaromtrent vragen, commentaar, met redengeving, ben je DUS een 'populist'.

0
67 Citrusvrucht

En staatspropaganda zender NOS vindt het niet belangrijk kennelijk...
Gaat honderden miljarden kosten, maar dat is geen reden om het aan het volk te melden.
Ik heb een naam voor de redakties en journalisten daar!

1
68 logikus

Het energieakkoord en de klimaatwet hebben beide geen of een ongefundeerde (onvolledige) begroting. Bij de laatste verkiezing voor de 2de kamer kon de kiezer niet weten dat de te vormen coalitie dergelijk financieel zeer ingrijpende wetten zouden worden aangenomen. Zo werkt een fatsoenlijke democratie toch niet? Kiezers hebben onwetend een blanco cheque getekend!

1
69 Myth63

@69 zo werkt dat in de politiek.... en zo zijn we al vaker genaaid!

0
70 ObJener

In de eerste kamer zitten net zo corrupte partijen als in de tweede kamer om Rutte VVD D66 Groen-Links CDA PvdA steunen te blijven de laste week. Maar dit hebben wij te danken aan all de stemmers de op deze partijen hebben gestemd.

0
71 Gunther

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

25 minuten geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

36 minuten geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

41 minuten geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dat hoeft niet want ze zijn hier vrijwillig dus niets houd ze tegen om lekker terug te gaan ....

43 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Graaier1000
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

Dit gaat de verkeerde kant op. Dirk moet zorgen voor voldoende beveiligers in de winkel. Zij zijn opgeleid om op een goede manier in te grijpen....

43 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@12 Inderdaad. Nu je het zegt. 💡...

43 minuten geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
BBB gebruikt overheid als fruitmachine, geruzie alom en formatie gaat alweer in standje rust - Joop - BNNVARA

"BBB blijkt er een aparte omgang met de realiteit op na te houden."Zet Joop en Bnn/drama op de plaats van BBB en dan klopt het .Want daar ...

44 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

Koop allemaal een elektrische auto zeiden ze is goed voor het milieu zeiden ze.Plaats de oude meter terug die op muntjes ging ....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

Een joodse Nederlander bestaat niet .Een Nederlandse jood wel....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Nederland raakt steeds dieper in opvangcrisis: ’De rek is eruit’

Ja , raar he hoe kan dat toch .Gaan ze natuurlijk onderzoeken hoe dat nou kan en daar gaat weer een paar jaar overheen en vervolgens kunnen ze...

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Priya Rai Sex VideoElitepainIndian Hd Pron VideoBig Bang Theory Porn ParodyOld Indian Porn VideosSpank RedditBeachbaby69Xvideos AppCulasos PornNhentai SisterHotsexymomMaddy OreilleyRedheadwinter ThreesomePorn DentalCojiendo FlacasNudemexicangirlsKennedy Blue DressesAny Porn VideoPost Organism TortureSweettestberryFilm PornoanalX.nxx.comMegan Montaner NudeJailyne Ojeda NufeFucking Videos In TeluguSleepoverpornJamiepeach69 OnlyfansPorn Of Sleeping MomTurkish Porn VideoR/aipornhubSananta LilyHottest Women With Big TitsPorn Old And Young LesbiansMasterbate Hidden CamOlder Women Porn VideosApril Carter OnlyfansAdult Animated MoviesKerala College SexBoy LundCasey Mae NudeAlexis XnxxIndian Bus GropingEva Notty Mom PovExactly ETall PornstarsVimit PornHot Women Of PornTeens Legal PornTubes Mature PornFotos De Mulher PeladasFree 8k VrpornForeign Bf SexXvideo Pure TabooGot SexVoicexxxDormidas PornosBrazzes VedioChaturbate Ao VivoMallu Aunty Nude ImagesBarzzer X VideoNsfwonsnapLisa Ann Sexy VideoFace JoiFaciale AbuseChaturbate.vomBirthday BlowjobGoogle Free PornPorner HotJustswallpwsPornô Amador NovinhaOld Man XnxXxx Hot Sister SexXxx Video Hd New HindiNaya Hindi Blue FilmAsa Akira BbcVebrator PornMature Escort Near MeAcompanhante Fatal ModelXxx Video Hindi SongDani DevineKali Roses AnalElizabeth Olsen XxDesi Nangi LadkiJapanese Porn English SubtitlesSecond Life PornographyReal Cuckold VideosCelebrity SextapesSteñla CoxMidget FuckedOnaartistJamelizz LeaksPornos De MexicoUltimate Edging ChallengeTranssexual PornographyWhoressTeen Porn HdJ.a.v PornSupershyAnya Olsen - Creamy VibrationsPorn Hamster FreeTeeb Porn PicsHot Nudes Of WomenAmateur.t VNude SrDiaper HumiliationBraziluan PornRompeculosIndain XxGay Six VideoJasmine ShyKomi Cant Communicate PornThai AnalMaddybelle NudeXxx AntyDisha Patani DeepfakeGirls And GirlssexNude HairymenCfakesHaloha PornJavlibrryKiki KloutRenee Gracie PornXxx Humster VideosGogo Fuk MeTridha Choudhury Hot ScenesSexvido OdiaRuei SaijoStriptease DanceP Orn GameThr Porn GuyKristen Stewart In The NudeBlackma PornJulia Ann Hot VideosFuskatorHd Porn VjdeoBigcockXxxfilmsBus Conductor Sex VideoThick Black Booty PornCelbruty PornSloopy DeepthroatSava ShultzAshleyk_hawaii NudeSexymen TumblrXxxx MiaIst Time SexCute Indian XnxxWifeys WorlfPorn GofVideo Xxx Españoles